×
اقتصادی
شناسه خبر : 249968
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 18:46
کریدور شمال–جنوب شتاب می‌گیرد+ جزئیات

کریدور شمال–جنوب شتاب می‌گیرد+ جزئیات

معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد در پروژه راه‌آهن رشت–آستارا که یکی از حلقه‌های اصلی کریدور بین‌المللی شمال–جنوب است، 63 پل به طول 41 کیلومتر و یک تونل 1960 متری در حال احداث است. این مسیر ریلی 160 کیلومتری با ظرفیت جابه‌جایی سالانه 15 میلیون تن بار، نقشی کلیدی در اتصال شبکه ریلی ایران به اروپا ایفا خواهد کرد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص پروژه راه‌آهن رشت-آستارا با ظرفیت جابه‌جایی ۱۵ میلیون تن بار در سال، گفت: در این مسیر ۱۶۰ کیلومتری ۶۳ پل به طول ۴۱ کیلومتر و یک تونل یک هزار و ۹۶۰ متری در حال احداث است.

هوشنگ بازوند در جریان بازدید مشترک با محسن حاجی‌میرزایی رئیس دفتر رئیس‌جمهور، هادی حق‌شناس استاندار گیلان و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) از پروژه راه‌آهن رشت - آستارا این مطلب را بیان کرد و این طرح را یکی از حلقه‌های مهم کریدور شمال – جنوب دانست و گفت: تکمیل آن نقش تعیین‌کننده‌ای در اتصال شبکه ریلی ایران به اروپا دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت راه‌آهن رشت - آستارا گفت: این طرح یکی از حلقه‌های اصلی کریدور بین‌المللی شمال – جنوب است که با تکمیل آن، شبکه ریلی ایران به مسیرهای ترانزیتی اروپا متصل می‌شود و جایگاه کشور در تجارت منطقه‌ای ارتقا می‌یابد.

وی افزود: با دستور ویژه رئیس‌جمهور و پیگیری مستمر وزارت راه و شهرسازی، امروز بازدید مشترکی با حضور رئیس دفتر رئیس‌جمهور، استاندار گیلان و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص) از روند اجرای پروژه انجام شد و در ادامه راهکارهای رفع چالش‌های اجرایی و مالی در جلسه‌ای تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با تشریح ویژگی‌های فنی پروژه اظهار کرد: حداکثر سرعت طراحی‌شده برای قطارهای این مسیر ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت است و در طول مسیر، احداث ۶۳ دستگاه پل به طول ۴۱ کیلومتر و یک تونل به طول یک هزار و ۹۶۰ متر پیش‌بینی شده است، همچنین ظرفیت جابه‌جایی سالانه ۱۵ میلیون تن بار برای این محور در نظر گرفته شده است.

به گفته‌ بازوند، حجم عملیات اجرایی پروژه قابل توجه است و هفت میلیون و ۹۰۵ هزار مترمکعب خاک‌ریزی، دو میلیون و ۴۱۸ هزار مترمکعب خاک‌برداری، یک میلیون و ۸۴۲ هزار مترمکعب ماسه‌بادی، ۷۲۰ هزار مترمکعب بالاست و ۳۶۵ هزار متر طول حفاری شمع انجام شده یا در دست اقدام است. میزان بتن مصرفی بیش از یک میلیون و ۳۳۵ هزار مترمکعب و آرماتور مصرفی نیز حدود ۱۶۲ هزار تن برآورد شده است، برای بخش روسازی مسیر نیز ۴۸۵ هزار عدد تراورس و ۳۵ هزار تن ریل پیش‌بینی شده است.

وی درباره ایستگاه‌های طراحی‌شده در این محور نیز توضیح داد: در مسیر رشت تا آستارا ۱۰ ایستگاه شامل رشت، صومعه‌سرا، ماسال، رضوانشهر، پره‌سر، تالش، لیسار، حویق، لوندویل و آستارا پیش‌بینی شده است، ایستگاه‌های رشت و آستارا به‌عنوان ایستگاه‌های تشکیلاتی توسعه خواهند یافت و ایستگاه لوندویل علاوه بر خدمات مسافری، نقش پشتیبانی نیز ایفا می‌کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و همکاری مستمر دستگاه‌های اجرایی و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص)، تلاش داریم ضمن رفع موانع موجود، روند پیشرفت پروژه را شتاب بخشیم تا این مسیر استراتژیک در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد. تکمیل این پروژه، تحولی چشمگیر در توسعه اقتصادی گیلان و افزایش سهم کشور از ترانزیت بین‌المللی شمال - جنوب به همراه خواهد داشت.

گفتنی است در جریان این بازدید، جلسه‌ای کارگاهی با حضور مدیران فنی و اجرایی پروژه برگزار شد و جزئیات مربوط به پیشرفت عملیات و برنامه‌های تسریع در تکمیل مسیر مورد بررسی قرار گرفت و حاضرین بر تسریع در روند اجرای این طرح راهبردی و رفع موانع پیش‌رو تاکید کردند.

 


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
طرح E1 دوباره خبرساز شد؛ هشدار درباره تغییر نقشه کرانه باختری
مستندساز آمریکایی: ایلان ماسک تهدیدی جدی برای دموکراسی‌های جهان است
قیمت خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ کدام خودرو 800 میلیون تومان گران شد؟
هشدار توانیر؛ قطع یارانه برق ماینرهای غیرمجاز برای یک سال
آمار جدید مرزبانی از کشفیات 6 ماهه؛ 1200 قبضه سلاح توقیف شد
12 کشور غربی علیه شهرک‌سازی اسرائیل موضع گرفتند
از پرونده محمدباقر خرازی چه می‌دانیم؟
بیانیه سپاه شهداء در پی شهادت ماموستا محمدنزهتی در حادثه ترور گروهک‌های تجزیه طلب
فروش جدید ایران‌خودرو شهریور 1405 آغاز شد؛ ثبت‌نام 8 خودرو بدون حساب وکالتی+ نحوه ثبت نام
مدال طلای سمیه رحیمی در سری جهانی پاراتیروکمان
افزایش مبلغ کالابرگ در انتظار تصویب هیات دولت
آمریکا امنیت‌فروشی کرد؛ غرب آسیا حالا خریدار ندارد
پایان سرشماری سنتی در ایران؛ جزئیات روش جدید ثبت اطلاعات جمعیتی
یمن زیر آتش هواپیماهای عربستان؛ 32 حمله هوایی به چند استان
نتیجه درگیری های شب گذشته؛ هرمز خلوت‌تر، نفت گران‌تر، رسیدن هزینه محاصره به آمریکا
درخواست دبیرکل سازمان ملل برای خروج نیروهای اسرائیل از خاک لبنان
محور کندوان بازگشایی شد
بورس سبزپوش شد
قیمت گوشت قرمز امروز 18 شهریور 1405 + جدول قیمتها
پژوهشگر ایرانی نوعی مقاوم‌سازی مدل‌های هوش مصنوعی در برابر حملات خصمانه را ارائه کرد
جنایت هولناک خانوادگی در فارس؛ اختلاف مرگبار چهار برادر بر سر ارثیه
2 میلیون گردشگر خارجی طی پنج ماه گذشته وارد کشور شدند
آمار جدید پنتاگون از تلفات نظامیان آمریکا در درگیری با ایران
چرا رتبه دانشگاه‌های ایران کاهش یافت؟ پاسخ معاون پژوهشی وزیر علوم
وال‌استریت ژورنال: نگرانی آمریکا از توان تسلیحاتی ایران پس از حملات به کشتی‌های آمریکایی
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ اختلاف عجیب قیمت کارخانه و بازار
اختلال اینترنت کشور برطرف شد
برق این مناطق ایلام امروز چهارشنبه 18 شهریور قطع می‌شود؛ جزئیات زمان‌بندی خاموشی
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ رونمایی از گرانترین محصول
قیمت طلا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ افزایش 197 هزار تومان طلای 18 عیار
روبیو نفتکش‌های ایران را تهدید به حمله کرد؛ تنش دریایی تهران و واشنگتن بالا گرفت
تأکید پوتین بر همکاری با کره شمالی برای ایجاد نظم جهانی چندقطبی
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز چهارشنبه 18 شهریور ؛ ساعت خاموشی بروجن و فارسان
جدول زمانبندی قطعی برق شهرهای استان کرمانشاه امروز چهارشنبه 18 شهریور
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ قیمت به 162 هزار تومان رسید
تنش آبی در 176 روستای کهگیلویه و بویراحمد؛ وضعیت پایدار چه زمانی محقق می‌شود؟
اسرائیل به حالت آماده‌باش رفت؛ نگرانی از حملات موشکی و پهپادی
طلایی المپیک از فینال بازماند؛ آرین سلیمی به برنز گرندپری موجو رسید
برنامه مسابقات ورزشی امروز 18 شهریور؛ ساعت پخش زنده والیبال ایران و لیگ قهرمانان اروپا
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405؛ نفت 100 دلاری مانع صعود طلا
افزایش قیمت دارو در سامانه‌های بیمه سلامت اعمال شد
سی‌ان‌ان: عربستان در تلاش است تا کشورهای دیگر را علیه یمن وارد جنگ کند
نقش‌آفرینی تهران در نظم نوین منطقه‌ای
اقتصاد نگار | زنگ گرانی در بازار نوشت افزار به صدا درآمده است
هشدار سیلاب در گیلان، مازندران و تهران؛ بارش فردا پنجشنبه به مشهد می‌رسد
«مثنی و فرادی» در نظام دینی
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 18 شهریور 1405+ وضعیت استانها
چالوس بعد از 14 ساعت بازگشایی شد؛ هشدار پلیس درباره جاده‌های شمال
قیمت بنزین و ضرورت مدیریت تدریجی تقاضا
پاسخ موشکی ایران به حمله آمریکا به نفتکش‌های ایرانی؛ پایگاه آمریکایی در اردن هدف قرار گرفت