×
بین الملل
شناسه خبر : 249955
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 22:11
پارلمان اروپا خواستار واکنش یکپارچه اتحادیه به تهدیدهای ادعایی روسیه شد

پارلمان اروپا خواستار واکنش یکپارچه اتحادیه به تهدیدهای ادعایی روسیه شد

نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه که با 469 رأی موافق، 97 رأی مخالف و 38 رأی ممتنع به تصویب رسید، مدعی شدند روسیه با نقض حریم هوایی کشورهای عضو اتحادیه از جمله لهستان، استونی، لتونی، لیتوانی و رومانی، و همچنین انجام عملیات پهپادی در دانمارک، سوئد و نروژ، مرتکب «اقدامات بی‌پروا و تنش‌زا» شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه‌ای، خواستار واکنش یکپارچه و هماهنگ کشورهای عضو اتحادیه در برابر آنچه «اقدامات تحریک‌آمیز روسیه» نامید، شد.

 نمایندگان پارلمان اروپا در این قطعنامه که با ۴۶۹ رأی موافق، ۹۷ رأی مخالف و ۳۸ رأی ممتنع به تصویب رسید، مدعی شدند روسیه با نقض حریم هوایی کشورهای عضو اتحادیه از جمله لهستان، استونی، لتونی، لیتوانی و رومانی، و همچنین انجام عملیات پهپادی در دانمارک، سوئد و نروژ، مرتکب «اقدامات بی‌پروا و تنش‌زا» شده است. در متن آمده است که این اقدامات بخشی از «جنگ ترکیبی و تحریکات سازمان‌یافته روسیه علیه اتحادیه اروپا و اعضای آن» به شمار می‌رود.

پارلمان اروپا با استقبال از طرح‌هایی مانند «دیوار پهپادی اتحادیه» خواستار اقدام مشترک و متناسب کشورهای عضو برای مقابله با هرگونه نقض حریم هوایی از سوی روسیه شد. در این قطعنامه همچنین بر لزوم تقویت سامانه‌های دفاعی، هماهنگی هوایی غیرنظامی و نظامی، و تجهیز نهادهای امنیتی برای مقابله با تهدیدات پهپادی تأکید شده است.

در بخش دیگری از متن، نمایندگان پارلمان اروپا روسیه را به «تروریسم دولتی» متهم کرده و خواستار واکنش قاطع اتحادیه حتی در برابر اقداماتی شدند که در سطح حمله نظامی نیست. در همین راستا، از شورای اروپا و کمیسیون اتحادیه خواسته شده است تا دامنه تحریم‌ها علیه روسیه را گسترش دهند و با هدف «تضعیف توانایی مسکو برای ادامه جنگ در اوکراین»، فشارهای اقتصادی بیشتری اعمال کنند.

در همین چارچوب، نمایندگان پارلمان اروپا خواستار آن شدند که تحریم‌ها نه‌تنها علیه روسیه، بلکه علیه کشورهایی که به‌گفته آنان در جنگ اوکراین از مسکو حمایت می‌کنند، از جمله بلاروس، ایران و کره شمالی نیز گسترش یابد. آن‌ها همچنین از تحریم نهادهای چینی تأمین‌کننده کالاهای دومنظوره و تجهیزات نظامی مورد استفاده در تولید پهپاد و موشک حمایت کردند.

پارلمان اروپا در ادامه بر لزوم ایجاد «اتحاد دفاعی اروپایی» و تقویت ستون نظامی اتحادیه در درون ناتو تأکید کرد و خواستار هماهنگی بیشتر میان ساختارهای نظامی و سیاسی کشورهای عضو با ناتو شد. در این سند آمده است که اتحادیه اروپا باید با بهره‌گیری از اسناد راهبردی مانند طرح «دفاعی و آمادگی ۲۰۳۰»، و با تأمین بودجه کافی در چارچوب برنامه‌های مالی چندساله، مسیر شکل‌گیری یک ساختار دفاعی منسجم را هموار کند.

نمایندگان همچنین خواستار افزایش همکاری نظامی و صنعتی با اوکراین، به‌ویژه در حوزه فناوری پهپادها و مقابله با حملات هوایی شدند. در قطعنامه تأکید شده است که سازوکارهایی نظیر «برنامه صنعتی دفاعی اروپا» باید برای انتقال تجربه و پشتیبانی از کی‌یف در جنگ پهپادی مورد استفاده قرار گیرد.

این قطعنامه در حالی تصویب شد که روسیه بارها هرگونه دخالت در حریم هوایی کشورهای اروپایی را رد کرده و هشدار داده است که اتحادیه اروپا با تداوم سیاست‌های تحریک‌آمیز خود در قبال مسکو، تنها به افزایش تنش و ناامنی در قاره دامن می‌زند.


نظرات

آخرین اخبار
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول
پیش بینی وضعیت آب و هوا گیلان فردا پنجشنبه 30 بهمن 1404
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
ریزش بیش از 40 هزار واحدی شاخص بورس
زلنسکی رئیس جمهور بلاروس را تحریم کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404+ جدول
سخنگوی دولت: نرخ ارز دارو ثابت ماند
121 هزار و 581 داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند
میدری: مبلغ کالابرگ با تورم افزایش می‌یابد
چه کسانی نباید روزه بگیرند؟
اجرای سهمیه سوخت به کارت بانکی مالکان خودرو از سال آینده
کنکور 1405 طبق قوانین قبلی برگزار می شود
افزایش چشمگیر یارانه آرد و نان در بودجه سال آینده
قدرت هوایی ایران با هم‌افزایی جنگنده و پهپاد افزایش می‌یابد
رزمایش دریایی ایران و روسیه فردا آغاز می‌شود
اجرای طرح موقت مقابله با سارقان خشن در کشور
رایزنی نخست‌وزیر انگلیس و ترامپ درباره مذاکرات ایران
آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه‌ها و محورهای کشور
جزئیات تفاهم‌نامه‌های اقتصادی ایران و روسیه
پیام ناو و ضدناو؛ رمزگشایی از بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب
جزئیات بازگشت 151 شیء تاریخی ایران از چین اعلام شد
نحوه ثبت درخواست برای جبران خسارت دی‌ماه در تهران
186 معلم ایرانی به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
آزادی بسیاری از بازداشتی‌های زیر 18 سال در حوادث اخیر
پادکست | مدیریت خشم در خانه چگونه آتش را خاموش کنیم؟
رویترز: پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا بهای نفت را کاهش داد
«جادوگر فوتبال» به 5 سال حبس محکوم شد
تعویق محاکمه نیکلاس مادورو در آمریکا
شیوه جدید پرداخت یارانه اعلام شد
ساعت کاری ادارات در ماه رمضان 1404 اعلام شد
آیا پدرخوانده ترامپ، ناقوس جنگ را به صدا در می آورد؟
شکاف بین نسلی چیست و چطور پدید آمده است؟
ادعای تلگراف درباره توافق ایران و آمریکا بر سر عناصر بالقوه
4 چیز که نمی‌توانستیم بگوییم و دیروز گفته شد
آکسیوس: مذاکرات اوکراین و روسیه در ژنو به بن‌بست رسید
معاون ترامپ: متحدان اروپایی به منافع خود آسیب می‌زنند
افزایش نرخ ارز در سایه نظم رانتی
فنلاند تصمیم رژیم صهیونیستی درباره کرانه باختری را محکوم کرد