×
بین الملل
شناسه خبر : 249768
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 16:22
روایت وال‌استریت‌ژورنال از خواسته‌های حماس در مذاکرات شرم‌الشیخ

روایت وال‌استریت‌ژورنال از خواسته‌های حماس در مذاکرات شرم‌الشیخ

بر اساس گزارش رسانه آمریکایی حماس در مذاکراتی که در مصر برگزار می‌شود، پیشنهادها و خواسته‌هایی را مطرح کرده است.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌مذاکره‌کنندگان روز سه‌شنبه برای مذاکره در مورد اولین گام در طرح ۲۰ ماده‌ای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ به شهر شرم‌الشیخ در حاشیه دریای سرخ رسیدند. ترامپ به میانجی‌ها اعلام کرده است که نمی‌خواهد مذاکرات طولانی شود.

بر اساس نکات اصلی برای رسیدن به توافق، حماس حدود ۲۰ اسیر زنده و اجساد حدود ۲۸ نفر دیگر را می‌بایست تحویل دهد.

طبق گژزارش وال‌استریت‌ژرونال، نگرانی‌های اصلی این جنبش تعیین جدول زمانی برای خروج تدریجی اشغالگران از غزه و نقاط مشخصی است که این نیروها به آنجا عقب‌نشینی خواهند کرد. منتقدان طرح ترامپ در داخل این گروه، آن را به عنوان یک «آتش‌بس ۷۲ ساعته» مورد انتفاد قرار داده‌اند، زیرا فکر نمی‌کنند که این طرح برای جلوگیری از بازگشت اسرائیل به جنگ پس از گرفتن اسیران کافی باشد.

طرح ترامپ شامل نقشه‌ای از خطوط عقب‌نشینی است، اما مکان‌ها یا مختصات دقیقی ندارد. مقامات حماس خواستار الزامات خاصی برای عقب‌نشینی اسرائیل هستند. آن‌ها همچنین می‌گویند برای جمع‌آوری اسیران و بازیابی اجساد به آزادی حرکت در نوار غزه نیاز دارند.

به نظر نمی‌رسد نقشه ترامپ به فلسطینی‌ها اجازه دسترسی به مرز مصر را در مرحله اولیه بدهد، که این امر محاصره مداوم را حفظ کرده و احتمالاً مانع از خروج فلسطینی‌هایی می‌شود که نیاز به ترک منطقه دارند. مصر همچنین نگران است که اسرائیل بتواند نیروهای خود را در امتداد مرز نگه دارد.

طرح ترامپ خواستار آزادی ۲۵۰ زندانی فلسطینی است که در سرزمین‌های اشغالی به حبس ابد محکوم شده‌اند. حماس خواستار آزادی گروهی از رهبران سیاسی  برجسته فلسطینی از جمله «مروان البرغوثی» چهره‌ برجسته جنبش فتح شده است. حماس همچنین خواستار تحویل پیکرهای رهبران شهید از جمله «یحیی» و «محمد سنوار» است، به گفته میانجیگران عرب، درخواستی که اسرائیل قبلاً آن را رد کرده است.

در داخل سرزمین‌های اشغالی، حمایت عمومی گسترده‌ای از توافقی که زندانیان را آزاد کند، وجود دارد. اما نتانیاهو باید تصمیم بگیرد که آیا زندانیان برجسته فلسطینی را آزاد کند و زمینه را برای توافقی که به جنگ پایان می‌دهد، فراهم کند یا خیر، که هر دو می‌تواند با مخالفت اعضای راست افراطی دولت او روبرو شود. 


اخبار مرتبط
لاوروف: طرح ترامپ باید برای فلسطینی‌ها قابل قبول باشد
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 08:33
لاوروف: طرح ترامپ باید برای فلسطینی‌ها قابل قبول باشد
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در واکنش به توافق رسمی پایان جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی تأکید کرد که هدف هر توافقی باید پایان خونریزی و نجات جان غیرنظامیان باشد. او طرح 20 ماده‌ای ترامپ را «عملی‌ترین گزینه در شرایط فعلی» دانست اما گفت باید مورد پذیرش فلسطینی‌ها باشد.
ترامپ: توافق تاریخی میان حماس و اسرائیل امضا شد
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 08:29
ترامپ: توافق تاریخی میان حماس و اسرائیل امضا شد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بامداد پنجشنبه اعلام کرد حماس و اسرائیل مرحله نخست طرح 20 بندی صلح پیشنهادی او را در شرم‌الشیخ امضا کرده‌اند؛ توافقی که بر اساس آن، آزادی اسرا و عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از مناطق تعیین‌شده به‌زودی آغاز خواهد شد. ترامپ همچنین ادعا کرد : فکر می کنم ایران بخشی از روند صلح گسترده تر خواهد بود.
توافق بر سر مفاد اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 08:17
سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد :
توافق بر سر مفاد اجرای مرحله اول توافق آتش‌بس در غزه
سخنگوی وزارت خارجه قطر اعلام کرد میانجی‌ها بر سر مفاد و سازوکارهای اجرای مرحله نخست آتش‌بس در غزه به توافق رسیدند. این توافق زمینه‌ساز پایان جنگ، آزادی اسیران دو طرف و ارسال کمک‌های انسانی به غزه خواهد بود. جزئیات نهایی این توافق به‌زودی اعلام می‌شود.
حماس خواستار دریافت پیکرهای برادران السنوار شد
چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 12:24
حماس خواستار دریافت پیکرهای برادران السنوار شد
گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که جنبش حماس در مذاکرات جاری در شرم‌الشیخ مصر خواهان آزادسازی و تحویل پیکرهای یحیی السنوار و برادرش محمد است که پس از بر عهده گرفتن رهبری حماس در نوار غزه به شهادت رسیدند.
حماس: اسیران اسرائیلی آزاد خواهند شد اما اقدامات متقابل لازم است
چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 08:38
حماس: اسیران اسرائیلی آزاد خواهند شد اما اقدامات متقابل لازم است
حماس رویکرد سازنده‌ای در مذاکرات نشان داده است اما خواهان تضمین در رابطه با تحقق بندهای توافق پس از تکمیل اجرای مرحله اول طرح ترامپ است.
حماس ادعای «اسکای نیوز» را تکذیب کرد
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 22:30
حماس ادعای «اسکای نیوز» را تکذیب کرد
شبکه اسکای نیوز امروز به نقل از یک منبع فلسطینی مدعی شده بود که جنبش حماس با تسلیم سلاح خود موافقت کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
تحلیلگران غربی: جنگ ایران بخشی از یک جنگ جهانی نوین است
فعالیت سفارت جمهوری آذربایجان در ایران از سر گرفته می شود
چرا مذاکرات ایران و آمریکا در اسلام آباد منجر به توافق نشد؟
هشدار شرکت‌های نفتی آمریکایی بر بغرنج‌تر شدن بحران انرژی
مخبر: آمریکای تحت سیطره صهیونیسم اراده ملی ندارد
چه زمانی لیگ برتر فوتبال آغاز می‌شود؟
مهمترین دستاورد مقاومت 40 روزه ملت ایران از زبان خانم سخنگو
حملات مداوم حزب الله لبنان بر مواضع اشغالگران صهیونیستی
اعلام آمادگی اوگانادا برای دفاع از اسرائیل!
هشدار غول‌های نفتی آمریکا نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تاکید پزشکیان بر توزیع عادلانه یارانه محصولات غذایی بین مردم
رصد پهپادی وضعیت واقعی تنگه هرمز+فیلم
تیم ملی کشتی آزاد ایران بر قلّه آسیا نشست
البوسعیدی خواستار ادامه مذاکره آمریکا و ایران شد
هشدار جنش مردمی عراق درباره تلاش آمریکا برای فعال کردن داعش
نزار آمیدی به طور رسمی ریاست‌جمهوری عراق را تحویل گرفت
اعلام آمادگی پوتین برای کمک به حل مناقشه ایران و آمریکا
عظیمی هم طلایی شد
حادثه دریایی در یمن
هشدار هواشناسی در مازندران؛ سیل در راه است
لطفی‌زاده مدال برنز مسابقات تکواندو قهرمانی جهان را کسب کرد
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده چالوس از ساعت 17
ریچارد هاس: هر توافقی باید بر اساس واقعیت‌های موجود باشد
ارسال کنندگان اطلاعات ایست های بازرسی در تلگرام در دام قانون گرفتار شدند
کارلسون: اسرائیل 9 میلیونی درحال کنترل آمریکای 365 میلیونی! + فیلم
صحنه فرار ناوشکن‌ آمریکایی بعد از اخطار سپاه از شرق تنگه هرمز + فیلم
انتقاد شدید وزیر بریتانیا به اظهارات ترامپ علیه ایران
هوش مصنوعی به کمک مقابله با مین‌های دریایی آمد
کاهش شدید سفر در دنیا درپی جنگ علیه ایران
قاسم پور طلایی شد
صدای ماندگار بالیوود درگذشت
بازتاب مذاکرات اسلام‌آباد در رسانه‌های عرب
بهاروند: تا دو روز دیگر تکلیف لیگ برتر را مشخص می‌کنیم
آرتروز با یک داروی آزمایشی درمان شد
سخنان سفیر ایران در اسپانیا در نشست «تجاوز امپریالیستی علیه ایران»
سفر نخست‌وزیر اسپانیا به چین؛ نشانه‌ای از تقویت استقلال راهبردی اروپا
کدام زیرساخت‌های حمل و نقلی در جنگ آسیب دیدند؟
فعالیت کامل دریانوردی قطر از سر گرفته شد
انگلیس و عمان بر ضرورت تداوم آتش‌بس و خویشتنداری طرف‌ها تأکید کردند
تراکتور با تمام‌ قوا به عربستان رفت
نورنما | جدال ترامپ با خبرنگار
ایران و شکستن الگوی سه‌قرنی؛ چهل روزی که جهان را تکان داد
تورم آمریکا به‌دلیل شوک انرژی ناشی از جنگ علیه ایران ادامه‌دار است
احتمال شنیده شدن صدای انفجارهای کنترل شده در شهرستان لنجان اصفهان
عبور 3 ابرنفتکش از تنگه هرمز همزمان با آتش‌بس دو هفته‌ای
امحای مهمات در خرمشهر / مردم نگران صدای انفجارات نباشند
857 مدرسه در جنگ تحمیلی سوم آسیب دیده است
ادامه جنگ با لبنان اقدامی احمقانه است
شانس 3 مدال طلا و 2 برنز ایران در 5 وزن دوم قهرمانی آسیا
ایران هرگز به ساخت سلاح هسته‌ای نزدیک نبود