×
بین الملل
شناسه خبر : 249737
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 14:27
طرح ترامپ و پنهان‌سازی جنایات اسرائیل

نورنیوز بررسی می‌کند،

طرح ترامپ و پنهان‌سازی جنایات اسرائیل

دومین سالگرد هفت اکتبر و طوفان الاقصی، صحنه بازتولید روایت یک‌جانبه غربی علیه فلسطین بود. رسانه‌ها و دولتمردان غرب با برجسته‌سازی مظلوم‌نمایی اسرائیل و تحقیر مقاومت، تلاش کردند تصویر تحریف‌شده‌ای از واقعیت غزه ارائه دهند.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سالگرد هفت اکتبر در رسانه‌های غربی به‌گونه‌ای پوشش داده شد که گویی رویداد اصلی، قربانی شدن اسرائیل است نه آغاز یک فاجعه انسانی در غزه. این رویکرد، با حذف ریشه‌های تاریخی و نادیده‌گرفتن حقوق فلسطینیان، تصویری احساسی و جهت‌دار تولید کرد. نمونه آن، سخنان صدراعظم آلمان و گزارش‌های بی‌بی‌سی و دویچه‌وله است که با تمرکز بر تلفات اسرائیل و عدم اشاره به تجاوزات و نسل‌کشی، حس همدردی یک‌طرفه ایجاد کردند. چنین روایت‌گری نه تنها به تحریف واقعیت می‌انجامد، بلکه زمینه‌ساز ایجاد بی‌اعتمادی به رسانه‌های بین‌المللی و تضعیف تلاش‌های حق‌طلبانه فلسطین می‌شود.

مشروعیت‌بخشی به اشغالگری

رسانه‌ها و دولتمردان غربی با برجسته‌سازی خسارت‌ها و تلفات اسرائیل، ضمن تطهیر جنایات این رژیم، فضایی تحقیرآمیز برای مقاومت و فلسطینی‌ها ایجاد کردند. این رویکرد همزمان با بازنمایی قدرت اسرائیل، این پیام را منتقل می‌کند که مقاومت راه به جایی نمی‌برد و نهایتاً شکست خواهد خورد. عدم پرداختن به تبادل اسرا و دستاوردهای مقاومت، و تمرکز بر طرح‌هایی مانند طرح ترامپ، بخشی از این استراتژی جهت‌دار است. چنین رویکردی در نهایت منجر به پذیرش سلطه رژیم صهیونیستی و کمرنگ شدن حمایت جهانی از حقوق فلسطینیان خواهد شد.

بزرگ‌نمایی طرح ترامپ و کتمان حقیقت


رسانه‌ها و دولتمردان غربی با تأکید بر طرح ترامپ و مذاکرات شرم‌الشیخ، تلاش کردند دو سال فاجعه انسانی در غزه و نسل‌کشی را به حاشیه ببرند. در این روایت، مذاکرات به‌عنوان محور اصلی صلح معرفی شد، در حالی که همزمان ارسال تسلیحات گسترده به اسرائیل ادامه داشت. این رویکرد نشان‌دهنده تلاش برای سفیدسازی چهره غرب و اسرائیل و پنهان‌سازی واقعیت حمایت‌های نظامی گسترده از نسل‌کشی غزه است. بدین ترتیب، رسانه‌ها به جای تمرکز بر حقوق بشر و عدالت، فضایی ساخته‌اند که طرح‌های سیاسی و منافع رژیم صهیونیستی را مشروعیت‌بخشد.

پیامدهای راهبردی این روایت‌گری

این روایت‌سازی یک‌جانبه غرب، پیامدهایی راهبردی دارد. نخست، تضعیف مشروعیت مقاومت فلسطین در افکار عمومی جهان. دوم، تقویت انسجام استراتژیک اسرائیل و غرب علیه جبهه مقاومت. سوم، کاهش فشار بین‌المللی بر اسرائیل و افزایش توان او برای ادامه اشغالگری و نسل‌کشی. در سطح کلان‌تر، چنین رویکردی، نظم منطقه‌ای را به سمت تثبیت سلطه یک‌جانبه اسرائیل و تضعیف محور مقاومت سوق می‌دهد و خطرات جدیدی برای امنیت و ثبات غرب آسیا ایجاد می‌کند.
 


اخبار مرتبط
تردیدها درباره پایبندی اسرائیل به طرح صلح پس از مبادله اسرا
دوشنبه 1404/07/21 ساعت 06:00
فایننشال تایمز:
تردیدها درباره پایبندی اسرائیل به طرح صلح پس از مبادله اسرا
فایننشال تایمز در گزارشی به بررسی طرح صلح ترامپ برای غزه پرداخت. در این گزارش آمده است: «رهبران حدود 20 کشور روز دوشنبه در مصر گردهم می‌آیند تا در «نشست صلح غزه» شرکت کنند؛ نشستی که همزمان با سفر برق‌آسای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به خاورمیانه برگزار می‌شود و هدف آن پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حماس عنوان شده است».
آنچه زمینه‌ساز هفت اکتبر شد
چهارشنبه 1403/07/18 ساعت 08:37
آنچه زمینه‌ساز هفت اکتبر شد
در بررسی تمام رویدادهای جهان پیش از هر موضوعی باید به ریشه‌ها و زمینه‌های آغاز آن رویداد توجه کرد. عملیات طوفان‌الاقصی که از سوی گردان‌های نظامی جنبش حماس در هفت اکتبر 2024 صورت گرفت از همان رویدادهایی است که به منظور فهم بهتر آن باید بستر ایجاد را مورد بررسی قرار داد.
نور ویدئو | هفت اکتبر و بازگشت به نقطه صفر / چرا اسرائیل هفتاد سال عقب افتاد ؟ +فیلم
دوشنبه 1403/07/16 ساعت 16:19
نور ویدئو | هفت اکتبر و بازگشت به نقطه صفر / چرا اسرائیل هفتاد سال عقب افتاد ؟ +فیلم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بیانیه وزارت خارجه روسیه در بدو ورود عراقچی به مسکو
انتقاد ترامپ از کارگردان مقتول هالیوود
موزه «لوور» تعطیل شد
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه + علت حادثه
14 مجروح در واژگونی مینی‌بوس مدرسه در جاده نیشابور + علت حادثه
شمار شهدای غزه به 70 هزار و 667 نفر افزایش یافت
رأی پرونده دوومیدانی‌کاران ایرانی متهم به تجاوز اعلام شد
تمامی اراضی واقع در مسیر کریدور شمال ـ جنوب به تملک دولت درخواهد آمد
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 25 آذر1404+ جدول
عموزاد و اسماعیلی در جمع برترین‌های اتحادیه جهانی کشتی
دیدار علی لاریجانی با ولایتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
داستان ترانه «ملاممدجان»
درگیری خانوادگی بر سر طبخ کباب به قتل انجامید
دستور فرمانده کل ارتش برای کمک به ستاد بحران
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌ها
ترامپ: 59 کشور برای حضور در ترکیب نیروی بین المللی غزه اعلام آمادگی کرده‌اند
کاهش 21 درصدی آلاینده‌ها با اجرای کامل معاینه فنی خودروها
تعطیلی بنادر مسافری حقانی و ذاکری به‌دلیل ناپایداری جوی
شاخص بورس کانال 3.8 میلیون واحد را فتح کرد
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین با موضوع لبنان
سازمان لیگ: قرارداد اندونگ با استقلال فسخ نشده است
برگزاری بازی تراکتور - پرسپولیس در ورزشگاه یادگار امام
دستگیری اعضای باند توزیع گوشت آلوده در اصفهان
آغاز ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال 1405
کانادا 4 مقام ایرانی را تحریم کرد
دولت به صراحت با اصلاح قانون مهریه مخالف است+فیلم
عراقچی مینسک را به مقصد مسکو ترک کرد
پیش‌فروش سکه از صبح امروز آغاز شد
تصمیم جدید درباره پرونده تتلو منوط به احراز توبه است
آخرین وضعیت حضور و طرد اتباع غیرمجاز در ایران
حمله آمریکا به سه قایق هشت کشته بر جای گذاشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی +جزییات وکالتی کردن حساب
شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی و درخواست غرامت هنگفت
بازگشت پرواز تهران - کیش به مهرآباد به دلیل بدی آب و هوای مقصد
مشکل از فرستنده است یا گیرنده ؟!
آغاز بررسی درخواست ویزای شینگن در سفارت آلمان
کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
سیاست‌نامه | دعوای ثابتی و تسنیم دوقطبی‌سازی رادیکال
آنفلوآنزا تخت‌های مراکز کودکان را پُر کرد
خداداد و سروش، جریمه سنگین و محرومیت!
حمله به آمریکایی‌ها؛ چرا واشنگتن مقصر را پنهان کرد؟
لزوم رفع التهاب اجتماعی
کسری بودجه گاهنده ارزش پول ملی
نصیری پس از ترک آذربایجان: بخاطر وزیر و محسن شادی به ایران برگشتم
سیاست خارجی نامتوازن
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
X
آگهی تبلیغاتی