×
ورزشی
شناسه خبر : 249683
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 09:10
دوباره عادل دوباره دوشنبه‌شب‌ها

سینا حسینی:

دوباره عادل دوباره دوشنبه‌شب‌ها

مقاومت یکی دو مدیر برای بازگشت عادل فردوسی‌پور به تلویزیون، نه تنها برای او زیان‌آور نبود، بلکه ظاهراً فرصتی فراهم کرد تا عادل به طور جدی وارد کارزار تولید محتوا در بستر فضای مجازی شود. او با استفاده از تجربه‌ تولید و ساخت برنامه‌ «90» و با خلق یک برند جدید، حالا دوشنبه شب‌ها از طریق اینترنت میهمان ثابت فوتبالی‌هاست.

نورنیوز- گروه ورزشی: مقاومت یکی دو مدیر برای بازگشت عادل فردوسی‌پور به تلویزیون، نه تنها برای او زیان‌آور نبود، بلکه ظاهراً فرصتی فراهم کرد تا عادل به طور جدی وارد کارزار تولید محتوا در بستر فضای مجازی شود. او با استفاده از تجربه‌ تولید و ساخت برنامه‌ «۹۰» و با خلق یک برند جدید، حالا دوشنبه شب‌ها از طریق اینترنت میهمان ثابت فوتبالی‌هاست؛ به گونه‌ای که همزمان با برنامه‌ «فوتبال برتر»، محتوای تولیدی خود را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد و رقابتی سنگین با تلویزیون آغاز کرده است.
 کارشناسان و صاحب‌نظران در ابتدای این رخداد ترجیح دادند قضاوت عجولانه‌ای درباره اقدام رسانه‌ای تهیه‌کننده‌ سابق برنامه‌ «۹۰» نداشته باشند، اما پس از گذشت یک ماه از آغاز برنامه‌ جدید فردوسی‌پور، بسیاری از منتقدان رسانه‌ای با تمجید از تصمیم او برای بازگشت به حوزه‌ برنامه‌سازی و تولید محتوای تخصصی فوتبال، رفتار او را نوعی کنشگری فردی می دانند.
 آنها معتقدند اجرای برنامه‌ «فوتبال ۳۶۰» در بستر فضای مجازی نشان داد که فردوسی‌پور می‌تواند رقیب سرسختی برای برنامه‌های فوتبالی باشد.
 رویکرد فردوسی‌پور در شش برنامه اخیر خود در برنامه‌ اینترنتی فوتبالی‌اش نشان داد که او با همان سبک و سیاق برنامه‌ «۹۰» به این عرصه بازگشته، اما با این مزیت که می‌تواند برنامه‌ای دلخواه مخاطب ارائه دهد و هیجان و جنجال برنامه‌های تولیدی خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. شاید همین امر باعث شده میزان مخاطبان او به شکلی محسوس رشد کند، تا همانند دوران برنامه‌سازی او در رسانه ملی، صبح سه‌شنبه هر هفته همه درباره برنامه‌ جنجالی او صحبت کنند و تصاویر برنامه‌اش دست به دست شود.
 برنامه‌سازی فردوسی‌پور، فارغ از جذابیت بصری برای فوتبالی‌ها، درآمدزایی قابل توجهی نیز برای او و تیم تولیدش به همراه دارد. 
جدا از قرارداد اسپانسری با یکی از بانک‌های رسمی کشور، تولید محتوای او در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیز درآمد دلاری برای او به ارمغان می‌آورد. این موضوع می‌تواند انگیزه‌های او و تیم همراهش را به شکل محسوسی افزایش دهد. به عنوان مثال، او در جریان تولید 6 برنامه اخیر خود تاکنون حدود یک میلیون نفر مخاطب داشته است؛ رقمی که برای یک برنامه‌ساز اینترنتی ایده‌آل است.
 تا پایان هفته ششم رقابت‌های لیگ برتر، فردوسی‌پور با تولید 6 برنامه‌ کاملاً حرفه‌ای، ۹۱۳ دقیقه برنامه‌سازی کرده است؛ این دستاورد بر اساس فرمول‌های درآمدزایی پلتفرم یوتیوب می‌تواند درآمد دلاری برای او به همراه داشته باشد. او تا به امروز با جذب ۲۱۶ هزار نفر دنبال‌کننده وفادار در کانال یوتیوب خود، به عنوان یکی از برنامه‌سازان موفق ایرانی در حوزه ورزش شناخته می‌شود.
 علاوه بر این، او در اینستاگرام نیز رکوردی فوق العاده میان برنامه‌سازان ورزشی در بستر فضای مجازی ثبت کرده است. صفحه‌ اختصاصی برنامه فردوسی‌پور با بیش از ۴ میلیون دنبال‌کننده، به پایگاهی مستحکم تبدیل شده که به عنوان یکی از رسانه‌های مرجع فوتبالی مورد توجه کاربران ایرانی فعال در اینستاگرام است. نکته‌ قابل توجه این است که بخش‌های برش‌خورده گفت‌وگوهای او در این پلتفرم بازدیدهای فراوانی دارند و اکثر آنها مرز یک میلیون بیننده را پشت سر گذاشته‌اند، تا فردوسی‌پور در این عرصه نیز رکورددار باشد. او در پلتفرم تلگرام نیز با ۳۰۰ هزار عضو، یکی از کانال‌های خبری و تحلیلی فنی را راه‌اندازی کرده و دامنه فعالیت‌های مجازی خود را به شکل قابل توجهی گسترده است.
 با این حال، برخی منتقدان معتقدند ورود دوباره‌ فردوسی‌پور به عرصه برنامه‌سازی، به طور کلی ضربه‌ای به برنامه‌های رسانه ملی وارد نمی‌کند؛ چرا که دسترسی آسان مخاطبان به برنامه‌های تلویزیونی، بویژه «فوتبال برتر»، پایگاه مخاطب سنتی را حفظ می‌کند.
 این طیف بر این باورند که طبق رویه مألوف مخاطبان برنامه‌های ورزشی صدا و سیما، بدون نیاز به فیلترشکن و پرداخت هزینه اینترنت، می‌توانند به راحتی برنامه‌ها را تماشا کنند، در حالی که برای دیدن برنامه فردوسی‌پور باید هزینه اینترنت پرداخت کنند و با توجه به فیلتر بودن پلتفرم‌های پخش، ممکن است هزینه‌ای مضاعف نیز تحمل کنند.
 با این وجود، همین منتقدان نیز اذعان دارند که ظهور برنامه‌ جدید فردوسی‌پور، رقیبی جدی است که می تواند برنامه سازان و تولیدکنندگان فوتبالی را به چالش بکشد. اگر آنها اهمال کنند، ممکن است برنامه‌های‌شان دچار ریزش مخاطب شود و بیننده‌ تلویزیونی به سمت برنامه عادل کوچ کند. بنابراین، آنها نیز با درک این خطر، تلاش می‌کنند برنامه‌های خود را به سمت هیجان و جذابیت سوق دهند تا در کورس رقابت با فردوسی‌پور عقب نمانند و همچنان در عرصه جریان‌سازی باقی بمانند.


ایران
نظرات

آخرین اخبار
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
اسپانیا در نیمه نخست عربستان را درهم کوبید
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ باز تهدید کرد: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند!
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره
دعوت بسکتبالیست ایرانیِ ساکن آمریکا به تیم ملی
کریمیان: کیفیت فنی و رقم قرارداد در جذب بازیکن مهم است
عارف: اصلاحیه بودجه به مجلس ارسال می‌شود
ایران چگونه از اهرم تنگه هرمز بهره می‌برد؟
هدف گرفتن مذاکرات با لودادن رازهای نظام
راز سه اعتراف؛ آنچه گفته شد و آنچه پنهان ماند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سیزدهم
جلسه سرنوشت ساز مدیران پرسپولیس با دراگان اسکوچیچ
پزشکیان: مخالفان توافق در همان مسیری حرکت می‌کنند که نتانیاهو می‌خواهد
احتمال تمدید رایگان بودن مترو و اتوبوس
سرمربی ساحل‌عاج: از آلمان چنین رفتاری انتظار نداشتیم