×
ورزشی
شناسه خبر : 249683
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 09:10
دوباره عادل دوباره دوشنبه‌شب‌ها

سینا حسینی:

دوباره عادل دوباره دوشنبه‌شب‌ها

مقاومت یکی دو مدیر برای بازگشت عادل فردوسی‌پور به تلویزیون، نه تنها برای او زیان‌آور نبود، بلکه ظاهراً فرصتی فراهم کرد تا عادل به طور جدی وارد کارزار تولید محتوا در بستر فضای مجازی شود. او با استفاده از تجربه‌ تولید و ساخت برنامه‌ «90» و با خلق یک برند جدید، حالا دوشنبه شب‌ها از طریق اینترنت میهمان ثابت فوتبالی‌هاست.

نورنیوز- گروه ورزشی: مقاومت یکی دو مدیر برای بازگشت عادل فردوسی‌پور به تلویزیون، نه تنها برای او زیان‌آور نبود، بلکه ظاهراً فرصتی فراهم کرد تا عادل به طور جدی وارد کارزار تولید محتوا در بستر فضای مجازی شود. او با استفاده از تجربه‌ تولید و ساخت برنامه‌ «۹۰» و با خلق یک برند جدید، حالا دوشنبه شب‌ها از طریق اینترنت میهمان ثابت فوتبالی‌هاست؛ به گونه‌ای که همزمان با برنامه‌ «فوتبال برتر»، محتوای تولیدی خود را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد و رقابتی سنگین با تلویزیون آغاز کرده است.
 کارشناسان و صاحب‌نظران در ابتدای این رخداد ترجیح دادند قضاوت عجولانه‌ای درباره اقدام رسانه‌ای تهیه‌کننده‌ سابق برنامه‌ «۹۰» نداشته باشند، اما پس از گذشت یک ماه از آغاز برنامه‌ جدید فردوسی‌پور، بسیاری از منتقدان رسانه‌ای با تمجید از تصمیم او برای بازگشت به حوزه‌ برنامه‌سازی و تولید محتوای تخصصی فوتبال، رفتار او را نوعی کنشگری فردی می دانند.
 آنها معتقدند اجرای برنامه‌ «فوتبال ۳۶۰» در بستر فضای مجازی نشان داد که فردوسی‌پور می‌تواند رقیب سرسختی برای برنامه‌های فوتبالی باشد.
 رویکرد فردوسی‌پور در شش برنامه اخیر خود در برنامه‌ اینترنتی فوتبالی‌اش نشان داد که او با همان سبک و سیاق برنامه‌ «۹۰» به این عرصه بازگشته، اما با این مزیت که می‌تواند برنامه‌ای دلخواه مخاطب ارائه دهد و هیجان و جنجال برنامه‌های تولیدی خود را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. شاید همین امر باعث شده میزان مخاطبان او به شکلی محسوس رشد کند، تا همانند دوران برنامه‌سازی او در رسانه ملی، صبح سه‌شنبه هر هفته همه درباره برنامه‌ جنجالی او صحبت کنند و تصاویر برنامه‌اش دست به دست شود.
 برنامه‌سازی فردوسی‌پور، فارغ از جذابیت بصری برای فوتبالی‌ها، درآمدزایی قابل توجهی نیز برای او و تیم تولیدش به همراه دارد. 
جدا از قرارداد اسپانسری با یکی از بانک‌های رسمی کشور، تولید محتوای او در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی نیز درآمد دلاری برای او به ارمغان می‌آورد. این موضوع می‌تواند انگیزه‌های او و تیم همراهش را به شکل محسوسی افزایش دهد. به عنوان مثال، او در جریان تولید 6 برنامه اخیر خود تاکنون حدود یک میلیون نفر مخاطب داشته است؛ رقمی که برای یک برنامه‌ساز اینترنتی ایده‌آل است.
 تا پایان هفته ششم رقابت‌های لیگ برتر، فردوسی‌پور با تولید 6 برنامه‌ کاملاً حرفه‌ای، ۹۱۳ دقیقه برنامه‌سازی کرده است؛ این دستاورد بر اساس فرمول‌های درآمدزایی پلتفرم یوتیوب می‌تواند درآمد دلاری برای او به همراه داشته باشد. او تا به امروز با جذب ۲۱۶ هزار نفر دنبال‌کننده وفادار در کانال یوتیوب خود، به عنوان یکی از برنامه‌سازان موفق ایرانی در حوزه ورزش شناخته می‌شود.
 علاوه بر این، او در اینستاگرام نیز رکوردی فوق العاده میان برنامه‌سازان ورزشی در بستر فضای مجازی ثبت کرده است. صفحه‌ اختصاصی برنامه فردوسی‌پور با بیش از ۴ میلیون دنبال‌کننده، به پایگاهی مستحکم تبدیل شده که به عنوان یکی از رسانه‌های مرجع فوتبالی مورد توجه کاربران ایرانی فعال در اینستاگرام است. نکته‌ قابل توجه این است که بخش‌های برش‌خورده گفت‌وگوهای او در این پلتفرم بازدیدهای فراوانی دارند و اکثر آنها مرز یک میلیون بیننده را پشت سر گذاشته‌اند، تا فردوسی‌پور در این عرصه نیز رکورددار باشد. او در پلتفرم تلگرام نیز با ۳۰۰ هزار عضو، یکی از کانال‌های خبری و تحلیلی فنی را راه‌اندازی کرده و دامنه فعالیت‌های مجازی خود را به شکل قابل توجهی گسترده است.
 با این حال، برخی منتقدان معتقدند ورود دوباره‌ فردوسی‌پور به عرصه برنامه‌سازی، به طور کلی ضربه‌ای به برنامه‌های رسانه ملی وارد نمی‌کند؛ چرا که دسترسی آسان مخاطبان به برنامه‌های تلویزیونی، بویژه «فوتبال برتر»، پایگاه مخاطب سنتی را حفظ می‌کند.
 این طیف بر این باورند که طبق رویه مألوف مخاطبان برنامه‌های ورزشی صدا و سیما، بدون نیاز به فیلترشکن و پرداخت هزینه اینترنت، می‌توانند به راحتی برنامه‌ها را تماشا کنند، در حالی که برای دیدن برنامه فردوسی‌پور باید هزینه اینترنت پرداخت کنند و با توجه به فیلتر بودن پلتفرم‌های پخش، ممکن است هزینه‌ای مضاعف نیز تحمل کنند.
 با این وجود، همین منتقدان نیز اذعان دارند که ظهور برنامه‌ جدید فردوسی‌پور، رقیبی جدی است که می تواند برنامه سازان و تولیدکنندگان فوتبالی را به چالش بکشد. اگر آنها اهمال کنند، ممکن است برنامه‌های‌شان دچار ریزش مخاطب شود و بیننده‌ تلویزیونی به سمت برنامه عادل کوچ کند. بنابراین، آنها نیز با درک این خطر، تلاش می‌کنند برنامه‌های خود را به سمت هیجان و جذابیت سوق دهند تا در کورس رقابت با فردوسی‌پور عقب نمانند و همچنان در عرصه جریان‌سازی باقی بمانند.


ایران
نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است