×
بین الملل
شناسه خبر : 249623
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 19:08
نتانیاهو در تنگنا طرح ترامپ درباره غزه را پذیرفته است

سی‌ان‌ان :

نتانیاهو در تنگنا طرح ترامپ درباره غزه را پذیرفته است

کنسول سابق اسرائیل روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نگرانی خود در مورد تعهد بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، به طرح صلح 20 ماده‌ای ارائه شده توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرد و گفت این توافق مورد نظر نتانیاهو نیست.

نورنیوز-گروه بین الملل: شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان آمریکا به نقل از مقام سابق اسرائیلی درباره طرح پیشنهادی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه گفت که بنیامین نتانیاهو پس از قرار گرفتن در تنگنا این طرح را پذیرفته است.

 کنسول سابق اسرائیل روز سه شنبه به وقت محلی در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان به نگرانی خود در مورد تعهد بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، به طرح صلح ۲۰ ماده‌ای ارائه شده توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اشاره کرد و گفت این توافق مورد نظر نتانیاهو نیست.

آلون پینکاس در گفت و گو با سی‌ان‌ان گفت که نتانیاهو «در تنگنا قرار گرفته» تا این طرح را بپذیرد. او سپس توجه را به حمله مداوم اسرائیل به غزه جلب و این سوال را مطرح کرد که چرا آتش‌بس تاکنون برقرار نشده است.

پینکاس گفت: «ترامپ دو بار از اسرائیل خواست که بمباران‌ها را متوقف کند و اسرائیل این کار را نکرد، که کاملاً با درخواست رئیس‌جمهور مغایرت داشت.»

این مقام سابق اسرائیل پیشنهاد ترامپ را مشکل‌ساز اما قابل اجرا توصیف کرد و افزود که اجرای آتش‌بس حتی بدون تصریح آن در سند، باید منطقی باشد.

او که در تل‌آویو زندگی می‌کند، گفت که فضای عمومی در اسرائیل هنوز نگران‌کننده است. «هنوز ناامیدی است. هنوز ویرانی است. هنوز رنج است.» اما سخنان ترامپ به مردم امید می‌دهد و پینکاس اسرائیلی‌ها را همسو با رئیس جمهوری آمریکا توصیف کرد.

او افزود: «مردم درک می‌کنند که ترامپ حداقل برای آزادی گروگان‌ها(اسرا) تلاش می‌کند، در حالی که نتانیاهو حداقل در ۹ ماهی که ترامپ در کاخ سفید بوده، این کار را نکرده است.»

همزمان یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل نیز به سی ان ان گفت که طرح ترامپ «بیش از یک خوش‌بینی ساده» است.

لاپید تصریح کرد: «من فکر می‌کنم طرح ۲۰ ماده‌ای که رئیس جمهور ترامپ و تیمش روی میز گذاشتند، ملموس و قابل اجرا است.»

به گفته ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه قطر، هنوز جزئیات در طرح آتش‌بس دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، مورد بررسی قرار نگرفته است.

سی ان ان به نقل از وی تصریح کرد: «جزئیات زیادی وجود دارد که باید به آنها پرداخته شود.»

رژیم اسرائیل با حمایت آمریکا از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه ساکنان نوار غزه به راه انداخته که بر اثر آن، افزون بر ویرانی های عظیم و قحطی مرگبار، بیش از ۶۶ هزار فلسطینی نیز شهید شده اند.

تل آویو با تحقیر جامعه بین المللی و نادیده گرفتن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای توقف فوری جنگ و دستورات دیوان بین المللی دادگستری برای اتخاذ تدابیری جهت جلوگیری از اقدامات نسل کشی و بهبود وضعیت فاجعه بار انسانی در نوار غزه همچنان به جنایات نسل کشی علیه ساکنان این منطقه ادامه می دهد.

رئیس جمهوری آمریکا ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ برابر با ۷ مهر ۱۴۰۴ در نشست خبری مشترکی با نتانیاهو از طرح ۲۰ بندی خود برای آتش‌بس در غزه رونمایی کرد. با آنکه طرح ۲۰ بندی ترامپ هدف خود را پایان جنگ غزه و بازسازی این منطقه معرفی می‌کند اما مخالفان در سطوح مختلف، از گروه‌های فلسطینی گرفته تا نهادهای حقوق بشری و حتی تحلیلگران غربی، انتقادهای جدی نسبت به این طرح دارند.

جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) سوم اکتبر ۲۰۲۵ برابر با ۱۱ مهر ۱۴۰۴ در پاسخ به طرح آتش‌بس ترامپ، با توقف کامل جنگ، تبادل اسرا و اداره مستقل غزه موافقت کرد و خواستار بررسی مسائل آینده غزه در چارچوب منافع ملی فلسطینی شد.

این جنبش با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که این پاسخ پس از مشورت‌ های گسترده داخلی و با گروه‌های فلسطینی و واسطه‌های منطقه‌ای تنظیم شده و شامل موافقت مشروط با برخی بندهای طرح و درخواست برای بررسی جمعی مسائل مربوط به آینده غزه و حقوق ملت فلسطین است.

رئیس جمهوری آمریکا نیز در پی پاسخ حماس گفت: بر اساس بیانیه‌ای که حماس هم اکنون منتشر کرد، من معتقدم که آنها برای صلح پایدار آماده هستند. اسرائیل باید فورا بمباران غزه را متوقف کند تا ما بتوانیم اسرا را به سرعت و به صورت امن آزاد کنیم!

مذاکرات غیر مستقیم هیات‌های فلسطینی و اسرائیلی برای بررسی آتش‌بس در غزه و مهیا کردن شرایط میدانی برای تبادل اسرا در شرم الشیخ مصر از روز دوشنبه ۶ اکتبر ۲۰۲۵ برابر با ۱۴ مهر ۱۴۰۴ آغاز شد و دور نخست آن پایان یافته است.

یک منبع ارشد حماس به سی‌ان‌ان گفته است که در میان تیم مذاکره‌کننده حماس در مصر، سه نفر از بازماندگان حمله اسرائیل به دوحه، پایتخت قطر در ماه گذشته، حضور دارند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
وقوع زلزله در ساری/ مازندران به حالت آماده‌باش درآمد
دستور ویژه پزشکیان به دستگاه‌های اجرایی
کودتا علیه رئیس‌جمهور بورکینافاسو خنثی شد
ثبت‌نام در رشته‌های بدون آزمون 1404 آغاز شد
افزایش تعداد یوزهای ایران
فرصت دوباره پلیس به نوجوانان شیرازی
آخرین اخبار از درگیری‌های لردگان؛ 2 نفر شهید و 30 نفر مجروح شدند
استاندار: در تهران کشته نداشتیم
ترامپ: من میلیون‌ها نفر را نجات دادم! ولی نروژ جایزه نوبل را به من نداد!
نورنما | ویدیوئی دیدنی از عکاسی حیات وحش
وقوع زلزله مهیب در فیلیپین
وزیر فرهنگ: ایران سرزمین سوژه برای مستندنگاری است
پیشنهاد پزشکیان برای ایجاد سرعت در اجرای پروژه‌ها
قیمت داروی «سیستاگون» به نرخ قبل بازگشت
صفحه اینستاگرام یک بلاگر بسته شد
توقیف نفتکش مارینرای ونزوئلا توسط آمریکا
باقری: مردمی‌ترین مواجهه با اعتراضات را در دولت پزشکیان می‌بینیم
آخرین اخبار از بازار طلا و سکه؛ ریزش شدید سکه امامی
اعلام آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور
ناتو: گرینلند آماده استقرار نیروهای نظامی آمریکایی است
سید عمار حکیم: هیچ حاکمیتی بدون تسلط بر حریم هوایی خود تکمیل نمی‌شود
پایان بازی بدون گل تیم ملی فوتبال امید ایران- کره جنوبی
اختصاص 2٫7 میلیارد دلار برای غنی‌سازی اورانیوم در آمریکا
ادعای ترامپ درباره تحویل نفت ونزوئلا به آمریکا، قیمت طلای سیاه را کاهش داد
پایان مهلت ادغام نیروهای قسد در ارتش سوریه
آیا اتاق مشترک، پیش‌درآمد جنگ بعدی است؟
لیدرهای اغتشاشات در زنجان دستگیر شدند
بولتون: ترامپ درکی از اوضاع ونزوئلا ندارد
آغاز فروش فوری خودرو اطلس به صورت قرعه کشی +جدول
گیلان گرم می‌شود
خروج یکی از بزرگترین بانک‌‌های پاکستان از افغانستان
وزیر ورزش: با توئیت مردم‌دار نمی‌شوید/تختی زندگی اش را وقف مردم کرده بود
موارد احتکاری را به 30110 اطلاع دهید
تختی اخلاص داشت و کشتی را برای خودش سکو نکرد
هشدار رئیس سازمان نظام پزشکی؛ خروج 30 هزار پزشک از چرخه طبابت
پادکست | شیوع آنفلونزا در ایران و روش های مراقبت از خود و دیگران
مهاجرانی: دولت بسته حمایتی 700 همتی برای تولیدکنندگان تصویب کرد
کشف سه انبار بزرگ احتکار روغن در تهران
وزیر خارجه عمان به زودی به تهران سفر می‌کند
رئیس قوه قضاییه: اعتراض بازاریان مخالفت با نظام نیست
مهدی شفیعی معاون هنری وزارت ارشاد شد
هیچ حادثه‌ای در خوابگاه نرگس تربیت مدرس رخ نداده است
جیش الظلم مسئولیت ترور شهید حقیقت در ایرانشهر را پذیرفت
جولیانی: ایران پهلوی را نمی‌خواهد
عراقچی: فعلاً شرایط برای گفت‌وگو با آمریکا فراهم نیست
تحویل 70 هزار واحد نهضت ملی مسکن تا پایان سال
رئیس سازمان برنامه و بودجه:منابع کالابرگ تا شب عید تأمین شد
ترخیص کالاهای اساسی از گمرکات شتاب گرفت
گرینلند؛ آزمون فروپاشی اقتدار اروپا
افت 70 درصدی فروش هفتگی سینما