×
بین الملل
شناسه خبر : 249603
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 16:46
سندی از طرح تونی بلر برای مدیریت غزه منتشر شد

سندی از طرح تونی بلر برای مدیریت غزه منتشر شد

به نوشته اسرائیل هیوم، سند یاد شده دال بر تشکیل یک شورای اداری بین المللی شامل هفت تا 10 عضو از تجار، دیپلمات‌ها و کارشناسان اقتصادی است که بلر ریاست آن را بر عهده داشته و از اختیارات کاملی در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی برخوردار است.

نورنیوز-گروه بین الملل: سندی ۲۱ صفحه‌ای، طرح ایجاد یک حاکمیت انتقالی بین المللی برای مدیریت نوار غزه بعد از جنگ به ریاست نخست وزیر پیشین انگلیس را افشا کرد؛ این طرح در چهارچوب پروژه‌ای قرار دارد که توسط تیمی مرتبط با دفتر او و دولت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی آماده شده است.

رسانه اسرائیلی در گزارشی به قلم «آرئیل کاهانا» نوشته در طرحی با عنوان «هیات انتقالی بین‌المللی غزه»، پیشنهاد شده یک دولت موقت سه تا پنج ساله ایجاد شده و پس از آن حاکمیت به دولت اصلاح‌طلب فلسطینی منتقل شود، البته در این طرح ویژگی‌های این دولت به صورت شفاف مشخص نشده است.

به نوشته اسرائیل هیوم، سند یاد شده دال بر تشکیل یک شورای اداری بین المللی شامل هفت تا ۱۰ عضو از تجار، دیپلمات‌ها و کارشناسان اقتصادی است که بلر ریاست آن را بر عهده داشته و از اختیارات کاملی در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی برخوردار است.

انتظار می‌رود که دفتر موقت این هیات در شهر «العریش» مرکز استان شمال سیناء در مصر و یا در دوحه قطر باشد.

اسرائیل هیوم در ادامه نوشت: علاوه بر بلر اسامی دیگری نیز مطرح هستند که از جمله آنها «سیگرید کاگ» معاون سابق نخست وزیر هلند است که سمت معاونت رئیس امور انسانی را بر عهده خواهد گرفت، «مارک روان» مقام آمریکایی که رئیس صندوق بازسازی خواهد بود، «نجیب ساویرس» مقام مصری که مسوول سرمایه‌گذاری‌های منطقه‌ای خواهد بود و «آریه لایتستون» شهروند اسرائیلی آمریکایی که به همراه یک نماینده نمادین فلسطینی که هنوز نامش فاش نشده و قدرت اجرایی واقعی ندارد، نماینده توافق‌های ابراهیمی (عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی) خواهد بود.

به نوشته کاهانا، این ساختار نشان دهنده رویکردی است که به موجب آن مدیریت در دست نهادهای بین‌المللی و مشارکت فلسطینی‌ها عمدتا نمادین خواهد بود.

بر اساس این طرح، ۲ مدیر بی‌طرف فلسطینی برای مدیریت بخش‌های عمومی تحت نظارت شورای بین‌المللی و تشکیل شورای مشورتی محلی بدون داشتن اختیارات اجرایی منصوب می‌شوند.

همچنین این طرح شامل تاسیس صندوق بازسازی غزه و صندوق سرمایه‌گذاری با بودجه کشورهای حوزه خلیج فارس، برخی سرمایه‌های غربی و وام‌های بین‌المللی تامین مالی خواهد شد و بر اساس مدل سودآوری فعالیت می‌کند که در آن شرکت‌ها در درآمد حاصل از پروژه‌های بازسازی سهیم هستند.

در حوزه امنیتی، این سند پیشنهاد ایجاد یک نیروی چند ملیتی تحت نظارت سازمان ملل یا تحت فرماندهی آمریکا را می‌دهد که در آن مشارکت هر گروه مسلح فلسطینی در دوره انتقالی ممنوع بوده و دستگاه‌های امنیتی فلسطین تحت نظارت بین‌المللی دوباره ایجاد می‌شوند.

این طرح تاکید دارد که هیات تمامی مسوولیت‌های اجرایی، قانونگذاری و قضایی را بر عهده خواهد گرفت و هیچ گروه فلسطینی حق لغو تصمیمات آن را ندارد.

به نوشته اسرائیل هیوم، در این سند سه مرحله برای اجرا مشخص شده که با دوره مقدماتی سه ماهه آغاز می‌شود و پس از یک استقرار اولیه ۶ ماهه، مرحله بازسازی است که ۲ تا سه سال ادامه دارد و در ادامه حاکمیت به صورت تدریجی به یک دولت اصلاح‌طلب فلسطینی منتقل می‌شود، اصطلاحی که هنوز ابهاماتی دارد.


نظرات

آخرین اخبار
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
قیمت جهانی نفت جهش کرد؛ برنت بالای 94 دلار ایستاد
آغاز ثبت‌نام چهل‌ و چهارمین جایزه کتاب سال 1405
حق پرستاری مددجویان بهزیستی افزایش یافت
بحران تحریم‌های کره شمالی؛ توقیف یک شناور توسط کره جنوبی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه
انصارالله: ترامپ نه توان بازکردن هرمز را دارد نه حفاظت از عربستان
رشد بازارهای آسیایی با افزایش تقاضا برای سهام فناوری
پرونده سهمیه آسیایی پیچیده‌تر شد؛ چادرملو دنبال حق خود می‌رود
چین پرتابگرهای فضایی برقی را آزمایش می‌کند
پاسخ قشقاوی به ادعای جدید ترامپ؛ دروغ‌های تکراری دیگر اثر ندارد
سرلشکر حاتمی: به اندازه سر سوزن به دشمن اعتماد نداریم
جزئیات آلودگی هوا در شهرهای خوزستان
وزارت کشور: مقدمات صدور گواهینامه رانندگی برای بانوان فراهم شده است
تشدید برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارز
زائران اربعین اعتبار 6 ماهه گذرنامه زیارتی را جدی بگیرید
وزش باد شدید و گردوخاک در چند استان
قتل پرستار بیمارستان پیوند اعضای شیراز؛ جزئیات قتل و ابهامات پرونده
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت مادر شهیدان مظفر
چرا کشورهای عربی وارد میانجیگری ایران و آمریکا شدند؟
قیمت دلار توافقی امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
بهیاران 4 استان جنوبی بدون کنکور دانشجو می‌شوند
ترامپ پروژه‌ای را دنبال می‌کند که اوباما نپذیرفت
ثبت‌نام زائران اربعین حسینی؛ کدام مرزها بیشترین تقاضا را دارند؟
داغ میناب تازه شد؛ تشییع اعضای پیکر 34 شهید مدرسه شجره طیبه
واردات گوشت با قبض انباری؛ ثبت سفارش 110 قلم کالا بدون منشأ ارز آزاد شد
چلسی و دومین خرید گران‌قیمت تاریخ لیگ برتر
حکم اعدام مهدی خانکی اجرا شد؛ جزئیات پرونده عنصر فعال یک گروهک تروریستی
آیا شبکه‌های اجتماعی مقصر اصلی اعتیاد به جراحی زیبایی هستند؟
دوصدایی فرصت یا تهدید؟!
واکنش روسیه به اظهارات روبیو درباره ایران
حمایت ویژه 10 میلیارد تومانی از طرح‌های سلامت
آخرین اخبار اربعین؛ وضعیت امنیتی مرزها و پاسخ وزارت کشور به شایعات
پاسخ وزارت خارجه به اظهارات وزیر خارجه فرانسه درباره ایران