×
بین الملل
شناسه خبر : 249603
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 16:46
سندی از طرح تونی بلر برای مدیریت غزه منتشر شد

سندی از طرح تونی بلر برای مدیریت غزه منتشر شد

به نوشته اسرائیل هیوم، سند یاد شده دال بر تشکیل یک شورای اداری بین المللی شامل هفت تا 10 عضو از تجار، دیپلمات‌ها و کارشناسان اقتصادی است که بلر ریاست آن را بر عهده داشته و از اختیارات کاملی در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی برخوردار است.

نورنیوز-گروه بین الملل: سندی ۲۱ صفحه‌ای، طرح ایجاد یک حاکمیت انتقالی بین المللی برای مدیریت نوار غزه بعد از جنگ به ریاست نخست وزیر پیشین انگلیس را افشا کرد؛ این طرح در چهارچوب پروژه‌ای قرار دارد که توسط تیمی مرتبط با دفتر او و دولت‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی آماده شده است.

رسانه اسرائیلی در گزارشی به قلم «آرئیل کاهانا» نوشته در طرحی با عنوان «هیات انتقالی بین‌المللی غزه»، پیشنهاد شده یک دولت موقت سه تا پنج ساله ایجاد شده و پس از آن حاکمیت به دولت اصلاح‌طلب فلسطینی منتقل شود، البته در این طرح ویژگی‌های این دولت به صورت شفاف مشخص نشده است.

به نوشته اسرائیل هیوم، سند یاد شده دال بر تشکیل یک شورای اداری بین المللی شامل هفت تا ۱۰ عضو از تجار، دیپلمات‌ها و کارشناسان اقتصادی است که بلر ریاست آن را بر عهده داشته و از اختیارات کاملی در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی برخوردار است.

انتظار می‌رود که دفتر موقت این هیات در شهر «العریش» مرکز استان شمال سیناء در مصر و یا در دوحه قطر باشد.

اسرائیل هیوم در ادامه نوشت: علاوه بر بلر اسامی دیگری نیز مطرح هستند که از جمله آنها «سیگرید کاگ» معاون سابق نخست وزیر هلند است که سمت معاونت رئیس امور انسانی را بر عهده خواهد گرفت، «مارک روان» مقام آمریکایی که رئیس صندوق بازسازی خواهد بود، «نجیب ساویرس» مقام مصری که مسوول سرمایه‌گذاری‌های منطقه‌ای خواهد بود و «آریه لایتستون» شهروند اسرائیلی آمریکایی که به همراه یک نماینده نمادین فلسطینی که هنوز نامش فاش نشده و قدرت اجرایی واقعی ندارد، نماینده توافق‌های ابراهیمی (عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی) خواهد بود.

به نوشته کاهانا، این ساختار نشان دهنده رویکردی است که به موجب آن مدیریت در دست نهادهای بین‌المللی و مشارکت فلسطینی‌ها عمدتا نمادین خواهد بود.

بر اساس این طرح، ۲ مدیر بی‌طرف فلسطینی برای مدیریت بخش‌های عمومی تحت نظارت شورای بین‌المللی و تشکیل شورای مشورتی محلی بدون داشتن اختیارات اجرایی منصوب می‌شوند.

همچنین این طرح شامل تاسیس صندوق بازسازی غزه و صندوق سرمایه‌گذاری با بودجه کشورهای حوزه خلیج فارس، برخی سرمایه‌های غربی و وام‌های بین‌المللی تامین مالی خواهد شد و بر اساس مدل سودآوری فعالیت می‌کند که در آن شرکت‌ها در درآمد حاصل از پروژه‌های بازسازی سهیم هستند.

در حوزه امنیتی، این سند پیشنهاد ایجاد یک نیروی چند ملیتی تحت نظارت سازمان ملل یا تحت فرماندهی آمریکا را می‌دهد که در آن مشارکت هر گروه مسلح فلسطینی در دوره انتقالی ممنوع بوده و دستگاه‌های امنیتی فلسطین تحت نظارت بین‌المللی دوباره ایجاد می‌شوند.

این طرح تاکید دارد که هیات تمامی مسوولیت‌های اجرایی، قانونگذاری و قضایی را بر عهده خواهد گرفت و هیچ گروه فلسطینی حق لغو تصمیمات آن را ندارد.

به نوشته اسرائیل هیوم، در این سند سه مرحله برای اجرا مشخص شده که با دوره مقدماتی سه ماهه آغاز می‌شود و پس از یک استقرار اولیه ۶ ماهه، مرحله بازسازی است که ۲ تا سه سال ادامه دارد و در ادامه حاکمیت به صورت تدریجی به یک دولت اصلاح‌طلب فلسطینی منتقل می‌شود، اصطلاحی که هنوز ابهاماتی دارد.


نظرات

آخرین اخبار
بازی ناتمام در دریا؛ روایت شهید شمخانی از قدرت پنهان ایران
فهرست 14 داروی ممنوعه برای زانران حج اعلام شد
دومین طلای ایران در سانیا با قهرمانی کبدی
هشدار وزش باد شدید در تهران طی پنج روز آینده
هشدار به زائران؛ ثبت ارز حج فقط از مسیر «بله» انجام می‌شود
سبک زندگی ناسالم مهم‌ترین عامل بروز کبد چرب در ایران
قالیباف: افتخار می‌کنم یکی از 30 میلیون جانفدا هستم
استفاده حزب‌الله از پهپادهای هدایت‌شونده با فیبر نوری
811 کشته و 2278 زخمی در نقض آتش‌بس غزه
سود غول‌های نفتی جهان به 3 هزار دلار در هر ثانیه می‌رسد
پرتاب دوباره «فالکون هوی» پس از 18 ماه وقفه
تجهیز 700 مسجد تهران برای مدیریت بحران
افزایش قیمت‌ها بازار موبایل را دگرگون کرد؛ روی‌آوردن مردم به تعمیرات
اموال شرکت «رضایت خودرو» به مالباختگان واگذار می‌شود
روسیه سفیر آلمان را احضار کرد
هشدار درباره مصرف خودسرانه آنتی‌هیستامین
هشدار زرد هواشناسی در گیلان؛ بارندگی و وزش باد شدید در راه است
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
رمزگشایی از هشدار زودهنگام پزشکیان درباره مصرف برق
بازتاب جهانی مهندسی معکوس سلاح‌های آمریکایی در ایران
یونیسف: سکوت در برابر کشتار کودکان جنگ‌زده غیرقابل تحمل است
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 + رشد میلیونی سکه
واتس‌اپ پشتیبانی از اندرویدهای قدیمی را متوقف می‌کند
جلسه دادگاه نتانیاهو دوباره به دلایل «امنیتی» لغو شد
700 میلیارد تومان تسهیلات از اعتبار مصوب به خانوارهای آسیب‌دیده پرداخت شد
فرمانده نیروی قدس: ابتکار جوانان لبنانی رژیم اسرائیل را درمانده کرده است
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی
نور نما | زن؛ شکوهِ جاودانِ ایستادگی
«سنجاقک» فاتح جشنواره فیلم پکن شد
عضو کمیسیون انرژی: چرخه نفت ایران تهدیدپذیر نیست
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
هشدار رهبر کاتولیک‌ها درباره پیامدهای جنگ
سناریوهای جدید کالابرگ در کمیسیون‌های دولت بررسی می‌شود
پرداخت 65 درصد بدهی‌های دارویی
پارگی رباط صلیبی ستاره هلندی و خداحافظی با جام جهانی
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
پهپادهای حزب‌الله کابوس تازه ارتش صهیونیست
وزیر دفاع روسیه: حرکت به سمت «صفر هسته‌ای» در شرایط فعلی بعید است
5 زخمی در تیراندازی مرگبار دانشگاه ایندیانا
انتقاد صریح کارلسون از سیاست‌های ترامپ درباره جنگ ایران
ناوگان جهانی «صمود» برای شکستن محاصره غزه حرکت کرد