×
اجتماعی
شناسه خبر : 249541
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 11:47
علت قطع همکاری 26 استاد با دانشگاه صنعتی شریف چه بود؟

علت قطع همکاری 26 استاد با دانشگاه صنعتی شریف چه بود؟

سرپرست دانشگاه صنعتی شریف: در مورد تاثیر مهاجرت این افراد در بنیه علمی دانشگاه گفت: حتماً خروج این افراد از دانشگاه بر بنیه علمی تاثیر خواهد داشت. هر عضو هیئت علمی سالانه به‌طور متوسط پنج مقاله منتشر می‌کند؛ بنابراین خروج 26 نفر به معنای از دست دادن 130 مقاله در سال است.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌سرپرست دانشگاه صنعتی شریف از قطع کامل همکاری ۲۶ نفر از عضو هیات‌علمی این دانشگاه خبر داد و گفت: نگرانیم افراد به بهانه‌های فرصت مطالعاتی یا مرخصی دیگر بازنگردند.

مسعود تجریشی درباره مهاجرت اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه گفت: اتفاقی که افتاده یک واقعیت است. از دولت قبل تلاش زیادی شد که مشکل معیشت اعضای هیئت‌علمی حل شود.

سرپرست دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مشکلات معیشتی اعضای هیئت‌علمی ادامه داد: از سوی دیگر، وقتی ما نتوانستیم حقوق اعضای هیئت علمی را متناسب با تورم افزایش دهیم، مشکلات جدی به وجود آمد. دولت‌های قبلی چنین تحلیل می‌کردند که اگر حقوق اساتید را افزایش دهند، ناچارند حقوق قضات، معلمان و نیروی انتظامی را هم بالا ببرند. در دولت‌های پیشین به این موضوع توجه نکردند که اگر در علم و فناوری قدری تعلل کنیم، فضا را به دشمن خواهیم باخت.

وی تصریح کرد: ما شاهد این بودیم که علی‌رغم افزایش تورم، حقوق‌ها افزایش پیدا نکرد و نتوانستیم حداقل‌های لازم را تامین کنیم.

وضعیت فعالیت ۵۳ نفر از اعضای هیئت‌علمی شریف

تجریشی با اشاره به اعضای هیئت‌علمی که در سال‌های اخیر مهاجرت کرده‌اند گفت: از بین ۴۶۰ نفر عضو هیئت‌علمی دانشگاه شریف ۲۶ نفر به صورت کامل با این دانشگاه قطع همکاری کرده‌اند.

وی اظهار کرد: نگرانی در آموزش عالی این است که اگر دولت اقدامات عاجلی انجام ندهد و مجلس نسبت به علم و فناوری توجه خاصی در بودجه‌های سنواتی نداشته باشد، نیروهای دانشگاه به کشورهای همسایه بروند.

سرپرست دانشگاه صنعتی شریف در مورد وضعیت فعالیت ۵۲ نفر از اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه توضیح داد: از بین این ۵۲ نفر، ۲۶ نفر به‌طور کامل قطع همکاری کرده‌اند و مطمئنیم دیگر به دانشگاه برنمی‌گردند؛ ۱۳ نفر مأمور به خدمت در بخش‌ها و دستگاه‌های دیگر کشور هستند؛ ۸ نفر مرخصی گرفته‌اند و عنوان کرده‌اند برمی‌گردند و ۵ نفر نیز در فرصت‌های مطالعاتی موقت به سر می‌برند و برمی‌گردند.

وی اظهار نگرانی کرد: نگرانی ما بر این است که اگر اقدام عاجلی انجام ندهیم، آٰرام آرام افراد به بهانه‌های فرصت مطالعاتی یا مرخصی بدون حقوق به خارج از کشور بروند و دیگر بازنگردند. بنابراین نگرانی ما نسبت به ۲۶ نفر از کل مجموعه دانشگاه است. تعداد زیادی به علت این‌که شرایط برای آن‌ها فراهم نیست به عنوان فرصت مطالعاتی می‌روند.

با مهاجرت ۲۶ استاد، سالانه ۱۳۰ مقاله از دست می‌رود

تجریشی در مورد تاثیر مهاجرت این افراد در بنیه علمی دانشگاه گفت: حتماً خروج این افراد از دانشگاه بر بنیه علمی تاثیر خواهد داشت. هر عضو هیئت علمی سالانه به‌طور متوسط پنج مقاله منتشر می‌کند؛ بنابراین خروج ۲۶ نفر به معنای از دست دادن ۱۳۰ مقاله در سال است.

وی افزود: همچنین کلاس‌ها نیز با تعداد اعضای هیئت‌علمی کمتری برگزار می‌شود. علاوه بر آن؛ وقتی یک نفر می‌رود، دیگران نیز به مهاجرت ترغیب می‌شوند.

سرپرست دانشگاه شریف درباره راهکارهای پیش رو گفت: برای حفظ و تقویت این اساتید باید فضای فعالیت علمی در کشور گسترش یابد، تأمین مسکن اعضای هیئت علمی در دستور کار قرار گیرد و امکانات پژوهشی و آزمایشگاهی را فراهم کنیم.

پرداخت ۲۴ میلیون حقوق به اعضای هیئت‌علمی جوان

وی ادامه داد: این‌ها مسائلی است که در دستور کار دولت قرار دارد و انتظار همه علاقه‌مندان به علم و فناوری این است که اقدامات زودتر به نتیجه برسد که یک پیغام خوبی به اساتید بدهد. در حال حاضر به یک استادیار پایه یک ۲۴ میلیون تومان حقوق پرداخت می‌شود. این عددی نیست که استاد بتواند با آن زندگی خود را بگذراند.

تجریشی تاکید کرد: باید به صورت افراد خاصی به این افراد توجه شود. نیازی نیست به همه به‌صورت یکسان تعلق بگیرد، بلکه بر اساس توانایی و عملکرد افراد امکانات پژوهشی در اختیار آن‌ها قرار گیرد و حداقل‌ها را نیز نظام جمهوری اسلامی تامین کند. این خواسته زیادی نیست که حاکمیت نتواند با همه امکاناتش برای تعدادی از اعضای هیئت‌علمی جوان فراهم کند


مهر
اخبار مرتبط
اجماع نخبگانی و مشارکت مردمی برای نجات دریاچه ارومیه
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 15:32
معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد
اجماع نخبگانی و مشارکت مردمی برای نجات دریاچه ارومیه
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه نجات دریاچه ارومیه یک مسئله ملی است که با عزم ملی و نه نگاه بخشی‌نگری و منطقه‌ای، قادر به نجات این دریاچه هستیم، گفت: راهی جز اجماع نخبگانی، بهره‌گیری از نظرات دانشگاهیان و ورود تشکل های مردمی و محیط زیستی برای نجات این دریاچه نداریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد
دوشنبه 1404/07/14 ساعت 15:16
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شد
جلسه هیأت امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و« بیژن رنجبر» به عنوان گزینه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شد.
آغاز تحقیقات در مورد علت حادثه مرگبار آزمایشگاه دانشگاه تهران
دوشنبه 1404/07/14 ساعت 11:58
آغاز تحقیقات در مورد علت حادثه مرگبار آزمایشگاه دانشگاه تهران
فعالیت کمیته علت‌یابی حادثه آزمایشگاه دانشگاه تهران، که روز شنبه 12 مهرماه با دستور رئیس دانشگاه تهران تشکیل شد، از عصر روز یکشنبه 13 مهر آغاز شده است.
هشدار وزیر کاردرباره مهاجرت نخبگان و متخصصان
چهارشنبه 1404/03/21 ساعت 22:30
هشدار وزیر کاردرباره مهاجرت نخبگان و متخصصان
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دیدار با مدیرکل سازمان بین‌المللی کار، خواستار بازتعریف همکاری‌های فنی ILO با ایران شد و تأکید کرد: مهاجرت نخبگان و متخصصان به بحران جهانی بدل شده و لازم است در چارچوب عدالت بین‌المللی به آن رسیدگی شود.
نظرات

آخرین اخبار
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند
مدیریت تعلیق آمریکا در برابر حقوق قانونی ایران
پاکستان: به توافق سازش با اسرائیل ملحق نمی‌شویم
هشدار البرادعی درباره تهدیدات نظامی ترامپ علیه ایران
انفجار شدید در پالایشگاه توپراش ترکیه+ فیلم
جنگی که همه از آن حرف می‌زنند،شروع خواهد شد؟
کاهش فشار آمریکا بر صنعت نفت ونزوئلا
محدودیت‌های ترافیکی امروز محورهای شمالی
باکو: حریم هوایی و خاک آذربایجان علیه ایران استفاده نخواهد شد
پرداخت بی‌سابقه پاداش به بازنشستگان فرهنگی
دیدار وزیر دفاع عربستان با مقامات ارشد آمریکا
سریعترین راه برای دریافت کارت سوخت
جزئیات کامل احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر تهران اعلام شد
کیفیت هوای تهران قابل قبول است
جمعه 10 بهمن |جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون
ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران
گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان
برنامه مسابقات ورزشی امروز جمعه 10 بهمن 1404
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 10 بهمن+ وضعیت استان ها
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد