×
ورزشی
شناسه خبر : 249472
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 09:02
بحران بی‌پایان آبی‌ها

نورنیوز دلایل ناکامی‌ استقلال در فصل جدید را بررسی می کند

بحران بی‌پایان آبی‌ها

تیم فوتبال استقلال تهران، یکی از پرافتخارترین باشگاه‌های ایران، در فصل جدید لیگ برتر و رقابت‌های آسیایی با چالش‌های جدی روبرو شده و نتایج ناامیدکننده‌ای کسب کرده است.نتایجی که اعتراض شدید هواداران را در پی داشته و آنها خواستار برکناری ساپینتو و تغییر مدیریت باشگاه شده‌اند. عوامل متعددی در این ناکامی ها نقش دارند.ازمدیریت تا مسایل فنی و دو دستگی در رختکن.

نورنیوز- گروه ورزشی :  پس از ناکامی آبی های پایتخت در فصل گذشته و برکناری زودهنگام جواد نکونام، استقلال با انتخاب موسیمانه سعی کرد تا ناکامی های چند هفته ابتدایی را جبران کند اما این مربی آفریقای جنوبی نیز نتوانست کاری از پیش ببرد و با فسخ قرارداد یک طرفه  از هدایت آبی پوشان کناره گیری کرد. سکان هدایت تیم بحران زده آبی ها به بختیاری زاده ، نوازی ، بوژوویچ و درنهایت به مجتبی جباری سپرده شد تا شاید از بحران خارج شود . اما فصل گذشته لیگ برتر درحالی با قهرمانی تراکتور به پایان رسید که استقلال در جایگاه نهم قرار گرفت و فقط قهرمانی در جام حذفی با هدایت مجتبی جباری توانست مرهمی بر زخم های عمیق هواداران استقلال باشد. اما استقلال در فصل جدید با انتخاب دوباره ریکاردو ساپینتو به عنوان سرمربی خارجی امیدوار به بهبود بود، اما تا هفته ششم لیگ، این تیم یک برد، 4 تساوی و 3 شکست (شامل باخت سنگین ۷-۱ به الوصل و 1-0 المحرق در لیگ قهرمانان آسیا) ثبت کرده و در رتبه‌های میانی جدول قرار دارد. همین ناکامی ها کاسه صبر هواداران را لبریز کرده و آنها خواستار تغییر در سکان هدایت این تیم هستند. البته با تعطیلی دو هفته ای لیگ شاید آتش خشم هواداران کمی فروکش کرده و هیات مدیره باشگاه بازهم به ساپینتو فرصت بدهند تا بازسازی اساسی در نقاط ضعف این تیم انجام بدهد.  

ناکامی‌های استقلال ریشه در عوامل مدیریتی، فنی، نقل و انتقالات و حاشیه‌ای دارد که هر کدام از آنها به تنهایی می تواند بر عملکرد فنی و روحی تیم اثر بگذارد. البته این ناکامی ها دراین فصل تنها گریبان تیم استقلال را نگرفته و تیم های مطرح چون سپاهان ، پرسپولیس و تراکتور نیز با آن دست به گریبان هستند.

ناکامی در مدیریت باشگاه

ابتدای فصل با توجه به وضعیت نقل‌وانتقالات پیش‌بینی می‌شد تراکتور، استقلال، پرسپولیس و سپاهان برای قهرمانی رقابت کنند. اما به جز تراکتور بقیه تیم ها روزهای کم فروغی را پشت سر می گذارند. رقابت های لیگ نخبگان آسیا و لیگ قهرمانی آسیا محک خوبی برای تیم های چندصد میلیاردی بود. آنها با نمایش ضعیف در مقابل تیم هایی که تا پیش از این در آسیا مطرح نبودند و یا دریافت 7 گل در یک بازی یک طرفه نشان دادند که در مسیر افول قرار گرفته اند. این درحالی است که این تیم ها در فصل گذشته و فصل جاری رکوردهای عجیبی از نظر هزینه به ثبت رسانده اند.  فصل گذشته تیم سپاهان با ۵۵۰ میلیارد تومان از لحاظ هزینه در لیگ صدرنشین بود. تیم استقلال با صرف ۵۰۰ میلیارد تومان رتبه دوم را در اختیار داشت. تیم پرسپولیس هم با ۴۸۰ میلیارد تومان سوم شد و تراکتور با ۳۷۴ میلیارد تومان از لحاظ هزینه در رتبه چهارم قرار گرفته بود. اما در فصل جاری سایت  ترانسفرمارکت اعلام کرد استقلال در فصل جدید فوتبال گرانترین تیم تاریخ اش را بسته و ارزش آن حدود ۲۰ میلیون یورو است. این درحالی است که تیم های شهرستانی حاضر در لیگ که مقابل تیم های گرانقیمت استقلال و پرسپولیس و یا سپاهان و تراکتور بازی می کنند ارزش بسیار پایین تری از نظر قیمت و هزینه دارند. به طور مثل شمس‌آذر قزوین در هفته پنجم در حالی یقه استقلال را گرفت که ارزش کلی این تیم در ترانسفرمارکت کمتر از ۴ میلیون یورو تخمین زده شده است.

ضعف‌های فنی و تاکتیکی

از منظر فنی، استقلال با مشکلات بدنسازی، عدم هماهنگی و ضعف تاکتیکی به خصوص در خط دفاعی دست و پنجه نرم می‌کند. حملات تک‌بعدی و بازی هوایی (عمدتاً از جناحین بدون نفوذ از عمق) و نبود تنوع تاکتیکی، تیم را در برابر حریفان آسیب‌پذیر کرده؛ مثلاً در باخت به استقلال خوزستان، تغییر تاکتیک‌ها مؤثر نبود. مهاجمان کلیدی مانند محمدرضا آزادی، سعید سحرخیزان و داکنز نازون در ۸ بازی رسمی (لیگ، سوپرجام و آسیا) حتی یک گل نزده‌اند، که نشان‌دهنده بحران خط حمله است. مشکلات دفاعی نیز برجسته است؛ تیم روی "اتفاقات" گل می‌خورد و در بازی با چادرملو، کیفیت چمن ورزشگاه تختی (مانند "موکت") مانع اجرای تاکتیک‌ها شد. فقدان ساختار تهاجمی منسجم و مشکلات دفاعی، استقلال را در برابر تیم‌های منظم مانند دچار مشکل می کند.

دودستگی در رختکن

با وجود تکذیب رسمی باشگاه، نشانه‌های اختلاف در رختکن استقلال غیرقابل انکار است. مصاحبه‌های آرمین سهرابیان و محمدرضا آزادی پس از شکست مقابل الوصل، با کنایه به بازیکنان گران‌قیمت و میلیون دلاری تیم، پرده از دودستگی در رختکن برداشت. این تنش‌ها نشان می‌دهد که فقدان هارمونی بین بازیکنان، بزرگ‌ترین مانع موفقیت استقلال است. بدون انسجام تیمی، حتی بهترین کادر فنی و امکانات نیز نمی‌توانند نتیجه‌ای درخشان به ارمغان بیاورند.

ساپینتو در دوره قبلی حضورش در استقلال (لیگ بیست و دوم) توانایی خود در ایجاد هماهنگی در رختکن را نشان داد. در آن زمان، این مری پرتغالی با ستارگانی مانند مهدی قایدی، محمد محبی، روزبه چشمی و حسین حسینی، بدون درخواست جذب بازیکن جدید در نیم‌فصل، عملکرد موفقی داشت. اما در فصل جاری، حضور بازیکنان گران‌قیمت و نام‌های بین‌المللی مانند آنتونیو آدان، مونیر الحدادی و موسی جنپو در کنار رامین رضاییان و روزبه چشمی، چالش مدیریت رختکن را برای ساپینتو به مراتب دشوارتر کرده است. اگر ساپینتو نتواند این رختکن پرستاره را متحد کند، این ناکامی نشان‌دهنده ضعف او در مدیریت تیم‌های پرستاره خواهد بود.

حاشیه ها و استرس بازیکنان

حاشیه‌ها، از اعتراضات هواداران تا بیانیه‌های جنجالی پس از شکست‌های سنگین (مانند ۷-۱ به الوصل)، تیم را تحت فشار روانی قرار داده است. باشگاه پس از این شکست، جریمه مالی و انضباطی اعمال کرد و جلسات فوری با کلارنس سیدورف برگزار شد، اما این اقدامات سطحی عمق بحران را حل نمی‌کند. فشار و شعارهای هواداران از دقیقه 70 باعث به هم خوردن تمرکز بازیکنان استقلال می شود. هواداران که از شکست سنگین مقابل الوصل و تساوی های پی در پی در لیگ خسته شده اند با انتقادهای شدید در ورزشگاه باعث بالا رفتن استرس بازیکنان می شوند. موضوعی که علی حمودی پیشکسوت باشگاه استقلال آن را تایید کرده و می گوید : ترس از باخت و استرس و فشار حاکم بر تیم اصلی‌ترین دلیل ناکامی‌های استقلال است. استقلال ترس از دست دادن نتیجه را دارد. حتی وقتی یک یا دو گل جلو می‌افتد، بازیکنان می‌ترسند که نتیجه را از دست بدهند. مثل بازی مقابل شمس آذر که تیم تا دقیقه ۶۰ برنده مسابقه بود اما اشتباهات فردی و استرس باعث شد نتیجه به تساوی کشیده شود. این مسائل دست به دست هم داده تا استقلال در شرایط خوبی قرار نگیرد و به چیزی که هواداران انتظار دارند دست پیدا نکند.

وی در ادامه گفت:  فکر می‌کردیم با توجه به هزینه های میلیاردی و خرید بازیکنان خارجی این تیم می‌تواند صدرنشین لیگ برتر شود اما چنین اتفاقی نیفتاد. مسئول اصلی این معضل یعنی استرس و فشار روحی بازیکنان شخص ساپینتو است. این مشکل باید تا هفته چهارم یا پنجم حل می‌شد اما متأسفانه هنوز برطرف نشده و ترس در تیم نهادینه شده است. با توجه به اینکه تیم‌های دیگر هم امتیاز از دست داده‌اند این فرصت خوبی بود که استقلال خودش را از رقبا جدا کند اما امتیازات لازم به دست نیامد و شرایط ایده‌آل محقق نشد.

در مجموع، ناکامی استقلال ترکیبی از بی‌ثباتی مدیریتی، ضعف فنی و نقل و انتقالات ناکارآمد و استرس و حاشیه های رختکن است که اگر فوری حل نشود، فصل را به فاجعه تبدیل می‌کند. در روزهایی که لیگ به دلیل بازی دوستانه تیم ملی تعطیل است تمرکز بر ثبات، حمایت از ساپینتو و بازسازی تیم می‌تواند برای استقلال راهگشا باشد، اما تاریخ نشان داده  بی‌ثباتی، می تواند یک تیم را تا آستانه سقوط به انتهای جدول نیز پیش ببرد.

 


نظرات

آخرین اخبار
ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران با تکیه بر تجربه چنددهه‌ای اروپا
پیام تشکر پزشکیان از آیت‌الله العظمی سیستانی بابت حمایت از ایران
خروج 2.4 همتی پول از صندوق‌های درآمد ثابت
وزیر نفت: تولید بنزین در دوران جنگ کاهش نیافت
عکس های منتخب ایران،دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
حضور دو داور بین‌المللی ایران در قهرمانی آسیا/محمدی در ژوری، طغیانی روی تخته
اولیانوف: چرا ایران باید خواسته آمریکا را بپذیرد؟
گام بلند دولت برای نوسازی مناطق جنگ‌زده با منابع 60 هزار میلیارد تومانی
آغاز تایید ثبت‌سفارش‌های معطل‌مانده از زمان شروع جنگ
تصمیم نهایی در دست پرس؛ «آقای خاص» در راه برنابئو
بازی با کلمات وزیر دفاع ایتالیا: کشتی‌ها نزدیک شدند اما وارد هرمز نمی‌شوند!
گروه C زیر ذره‌بین AFC/ تلاش ایران برای شکستن طلسم نیم‌قرن ناکامی
پیام کاخ سفید به تهران: «برای مذاکره عجله‌ای نداریم»
جزئیات تحریم‌های جدید علیه شهرک‌سازی افراطی
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه نهادهای مالی ایران
اسلامی: غنی‌سازی تحت هیچ شرایطی قابل مذاکره نیست
مرگ تلخ جوان 31 ساله زیر آوار انفجار در اراک
جوهور دارالتعظیم به رکورد جاودانه استوا بخارست رسید
ترامپ: از سرگیری «پروژه آزادی» را بررسی می‌کنم
نورنما | برخورد هواپیما با کامیون
حمله موشکی حزب‌الله به تجمع نظامیان صهیونیست در «رشاف»
کمیاب شدن اسید سولفوریک در پی جنگ در تنگه هرمز
سقوط ارزهای آسیایی زیر سایه تنش‌های ژئوپلیتیک
واکنش تند سناتور دموکرات به تبعات اقتصادی تنش با ایران
اعلام حمایت ایران از طرح چهار ماده‌ای چین برای امنیت خلیج فارس
فردا؛ برگزاری سومین بازی درون‌تیمی تیم ملی در ورزشگاه دستگردی
هشدار نارنجی هواشناسی برای 10 استان کشور/ آماده‌باش برای باران‌های شدید
طعنه معنادار ایران به ترامپ: بقیه جنایات آمریکا را در کامنت‌ها بنویسید!
تاکید گوترش بر راه‌حل دیپلماتیک و تداوم مذاکرات با ایران
نگرانی برای تیم ملی؛ ستاره والیبال مصدوم شد
فرانسه: عملیات در تنگه هرمز هرگز تهاجمی نیست
چمران: انبار نفت شهران باید فوراً جابه‌جا شود
عبور سومین کشتی حامل گاز از مسیر ویژه ایران در هرمز
آیا شوک بنزینی در راه است؟
رونمایی از نقشه راه گردشگری 1405 راهی برای عبور از سایه سنگین جنگ و بحران
توضیح بانک مرکزی درباره ابلاغیه جنجالی: واردات طبق روال قبل است
قطعی اینترنت به رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور ضربه می‌زند
حرکت به سمت «دولت جنگی» را جدی بگیریم
2 راهکار ساده اما موثر در پیشگیری از زوال عقل
درخواست نخست‌وزیر لبنان برای مستندسازی جنایات جنگی اسرائیل
ترافیک سنگین در چالوس و هراز
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در خرم‌آباد
درخواست ابوعبیده برای تشدید مقابله با صهیونیست‌ها
برنامه مدیریت مصرف برق در ادارات تهران اعلام شد
پاسخ وزیر نفت به ادعای انفجار چاه‌های نفت
جزئیات دستگیری شرور مسلح درجنوب شرق تهران/ شلیک دوگلوله به زن جوان
درخشش نتفلیکس با سریال «نوجوانی»در جوایز تلویزیونی بفتا
ذخایر نفت جهانی در مسیر سقوط تاریخی
آتش‌سوزی جنگلی در فلوریدا 4800 هکتار را سوزاند
ادامه روند صعودی قیمت نفت در پی تشدید تنش‌های خاورمیانه