×
بین الملل
شناسه خبر : 249442
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/14 ساعت 22:19
گوترش: زنان و دختران در فلسطین و سودان با خطرات جدی مواجهند

گوترش: زنان و دختران در فلسطین و سودان با خطرات جدی مواجهند

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره زنان گفت: در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، سودان، هائیتی، میانمار و فراتر از آن، زنان و دختران با خطرات جدی و سطوح وحشتناکی از خشونت روبرو هستند.

 نورنیوز_گروه بین الملل: آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره زنان گفت: در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، سودان، هائیتی، میانمار و فراتر از آن، زنان و دختران با خطرات جدی و سطوح وحشتناکی از خشونت روبرو هستند.

 آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با عنوان «زنان، صلح و امنیت» گفت: بیست و پنج سال پیش، قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت حقیقتی ساده را بیان کرد که رهبری زنان برای دستیابی به صلحی پایدار، امری حیاتی است. دبیرکل سازمان ملل افزود: در طول این ربع قرن، دستورکار زنان، صلح و امنیت الهام‌بخش قطعنامه‌ها، گزارش‌ها و میزگردهای بی‌شماری بوده است.

گوترش خطاب به اعضای شورای امنیت اضافه کرد: بیاید صریح سخن بگوییم. بسیار پیش آمده که در اتاق‌هایی مانند این، با تمام باور و تعهد گرد هم آمده‌ایم با اما در تحقق تغییر واقعی در زندگی زنان و دخترانی که درگیر منازعه‌اند، ناکام مانده‌ایم.

دبیرکل سازمان ملل گفت: ما از شمول و مشارکت سخن می‌گوییم، اما هنوز زنان اغلب از میزهای مذاکره غایب‌ هستند. ما از حمایت و حفاظت صحبت می‌کنیم، اما خشونت جنسی همچنان بدون مجازات ادامه دارد. از رهبری زنان حرف می‌زنیم، اما صلح‌سازان زن با کمبود بودجه، تهدیدات گسترده و نادیده‌انگاری مواجه‌ هستند و این شکست‌ها، به زیان همگان، زنان و مردان، دختران و پسران تمام می شود.

گوترش تاکید کرد: ما می‌دانیم که پیشرفت ممکن است.بیش از ۱۰۰ کشور برنامه اقدام ملی در خصوص زنان، صلح و امنیت تصویب کرده‌اند. زنان در سطوح محلی در روندهای میانجی‌گری پیشتاز بوده، در تدوین قوانین جدید نقش داشته و برای بازماندگان خشونت‌های مبتنی بر جنسیت عدالت را پیش برده‌اند. در عملیات‌های صلح سازمان ملل، تعداد زنان دو برابر شده است.

وی ادامه داد: مفاد مربوط به برابری جنسیتی در توافق‌های صلح رایج‌تر شده و سازمان‌های زنان به بازسازی و آشتی پس از جنگ در جوامع مختلف جهان کمک کرده‌اند. اما این دستاوردها شکننده و با نگرانی فراوان در حال عقب‌گرد هستند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: در سراسر جهان، شاهد افزایش هزینه‌های نظامی، منازعات مسلحانه بیشتر و خشونت‌های هولناک‌تر علیه زنان و دختران هستیم.سال گذشته، ۶۷۶ میلیون زن در فاصله کمتر از ۵۰ کیلومتری مناطق درگیری کشنده زندگی می کردند که بالاترین رقم در دهه‌های اخیر است.

گوترش تصریح کرد: خشونت جنسی به‌شدت افزایش یافت؛ گزارش‌های مستند از افزایش ۳۵ درصدی موارد علیه دختران حکایت دارد. نگران‌کننده‌تر اینکه در برخی مناطق، دختران تقریباً نیمی از کل قربانیان را تشکیل داده‌اند. مرگ‌ومیر مادران در مناطق بحران‌زده در حال افزایش است.دختران از تحصیل بازمانده‌اند. زنان در عرصه عمومی اعم از سیاستمداران، روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر هدف خشونت و آزار قرار می‌گیرند.

دبیرکل سازمان ملل گفت: در افغانستان، حذف سیستماتیک زنان و دختران از عرصه عمومی با محدودیت‌های فاجعه‌بار در دسترسی به آموزش، اشتغال، خدمات درمانی و عدالت، با شتاب ادامه دارد و افزایش خشونت جنسی و مرگ و میر مادران، به شدت در حال افزایش است.

دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد: در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، سودان، هائیتی، میانمار و سایر نقاط، زنان و دختران با خطرات جدی و سطوح هولناکی از خشونت روبرو هستند و در حالی‌که سازمان‌های زنان، همچنان خط نجات میلیون‌ها نفر در بحران هستند، با بحران مالی شدیدی روبرو شده‌اند.

وی افزود: طبق نظرسنجی اخیر «زنان سازمان ملل»، ۹۰ درصد از سازمان‌های محلی زنان در مناطق درگیر، دچار مشکلات شدید مالی‌ هستند و انتظار می‌رفت تقریباً نیمی از آنها ظرف شش ماه تعطیل شوند.

گوترش اضافه کرد: یک سال پیش، من تعهد مشترک برای مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان در فرآیندهای صلح را آغاز کردم. از آن زمان، ۳۹ نهاد از جمله کشورهای عضو، سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای آن را پذیرفته‌اند. اکنون باید اطمینان حاصل کنیم که تعهدات به اقدامات مشخص تبدیل می‌شوند. ما همچنین هدف اولیه‌ای را تعیین کرده‌ایم که حداقل یک سوم شرکت‌کنندگان در فرآیندهای صلح به رهبری سازمان ملل، زنان باشند. هدف نهایی، دستیابی به برابری جنسیتی در تمام فرآیندهای صلح و امنیت است

وی گفت: ما همچنان به مشورت با جامعه مدنی به رهبری زنان و زنان صلح‌ساز که محرکان صلح جامع و پایدار هستند، ادامه می‌دهیم و در سراسر جهان، ما از دسترسی زنان به آموزش، خدمات سلامت روان و فرصت‌های اقتصادی حتی در محدودترین محیط‌ها حمایت می‌کنیم.

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد: ما در حال مستندسازی تخلفات، دفاع از عدالت و تقویت صدای زنان صلح‌ساز هستیم. اکنون زمان آن رسیده است که کشورهای عضو، تعهدات خود در مورد زنان، صلح و امنیت را همانطور که رهبران جهان در پیمان برای آینده متعهد شدند، سرعت بخشند.

گوترش خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل گفت: دستورکار زنان، صلح و امنیت باید منجر به تغییری قابل اندازه‌گیری شود. تعداد بیشتری از زنان باید در شکل‌گیری توافقات صلح، اصلاحات امنیتی و برنامه‌های بازسازی مشارکت داشته باشند.

دبیرکل سازمان ملل افزود: زنان بازمانده بیشتری باید به خدمات و عدالت دسترسی پیدا کنند.جوامع بیشتری باید از نیروی حیاتی و توانمندی همه اعضای خود بهره‌مند شوند.

وی تاکید کرد: قطعنامه ۱۳۲۵ صریح است: زنان، رهبران صلح برای همه هستند. جهان به یادآوری بیشتر این حقیقت نیاز ندارد بلکه به نتایجی نیاز دارد که این حقیقت را منعکس کند.


نظرات

آخرین اخبار
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات
روسیه: اوضاع پیرامون مذاکرات ایران -آمریکا دائما در حال تغییر است
عامل تیراندازی در رومشکان دستگیر شد
آلمان مانع اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی