×
اجتماعی
شناسه خبر : 249400
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/14 ساعت 15:41
مادران دارای 3 فرزند، با 20 سال سابقه بازنشست می‌شوند

مادران دارای 3 فرزند، با 20 سال سابقه بازنشست می‌شوند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: بر اساس مصوبات جدید قانون جوانی جمعیت، بانوان با 20 سال سابقه خدمت می‌توانند زودتر بازنشسته شوند؛ به‌طوری‌که دارندگان یک فرزند تا سن 42 سال، دو فرزند تا 41 سال و سه فرزند تا 40 سالگی امکان بازنشستگی خواهند داشت.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌امیرحسین بانکی‌پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در حاشیه نشست امروز کمیته جمعیت و خانواده در مجلس شورای اسلامی،  اظهار کرد: در نشست امروز کمیته جمعیت و خانواده، نمایندگانی از سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی حضور داشتند و موضوع افزایش سنوات برای خانواده‌های دارای فرزند سوم و بیشتر مورد بررسی قرار گرفت.وی گفت: طبق قانون، مقرر شده است به ازای تولد فرزند سوم به بعد، یک سال افزایش سنوات برای والدین کارمند لحاظ شود.

در جلسه امروز تصمیم گرفته شد تجدید رتبه و طبقه برای کارمندانی که فرزند سوم یا چهارم آنان به دنیا آمده، اعمال گردد. از کارمندان مشمول درخواست می‌شود حتماً موضوع را پیگیری کنند تا در احکام آنان اعمال شود.

بانکی‌پور با اشاره به موضوع حق اولاد و عائله‌مندی افزود: در چهار سال گذشته، این مبالغ هر سال دو برابر می‌شد و امسال که سال پایانی این روند است، افزایش ۵۰ درصدی برای آن در نظر گرفته شد. مقرر شد این افزایش در بودجه سال جاری لحاظ شود تا حمایت از خانواده‌ها استمرار یابد.

وی با اشاره به مشوق‌های بازنشستگی گفت: طبق مصوبات جدید، بانوانی که ۲۰ سال سابقه خدمت دارند و صاحب یک فرزند هستند، می‌توانند تا سن ۴۲ سالگی بازنشسته شوند. همچنین بانوان دارای دو فرزند تا ۴۱ سالگی و بانوان دارای سه فرزند با حداقل سن ۴۰ سال امکان بازنشستگی خواهند داشت.این مصوبه باهدف حمایت از مادران شاغل و تسهیل شرایط تربیت فرزندان تصویب شد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تأکید بر لزوم حمایت از مادران شاغل افزود: یکی دیگر از مصوبات مهم کمیته، ممنوعیت تعدیل‌نیرو برای مادران باردار، مادران دارای فرزند شیرخوار و خانواده‌های دارای سه فرزند است.

بر اساس این تصمیم، تمامی دستگاه‌های دولتی و نهادهایی که به هر نحوی با دولت همکاری دارند ( اعم از استخدام رسمی، پیمانی یا قراردادی ) موظف به رعایت این قانون هستند و هیچ‌یک از مشمولان حق تعدیل ندارند.وی با اشاره به گزارش‌هایی از تعدیل برخی نیروهای مشمول گفت: متأسفانه در مواردی گزارش‌هایی از تعدیل مادران باردار یا خانواده‌های دارای سه فرزند دریافت شده بود که در این جلسه تأکید شد چنین اقداماتی مغایر قانون است و باید فوراً اصلاح و به دستگاه‌های اجرایی دولت ابلاغ شود.

بانکی‌پور با اشاره به جشنواره شهید رجایی افزود: شاخص‌هایی برای ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در این جشنواره تعیین شده است که یکی از محورهای اصلی آن، اجرای قانون جوانی جمعیت است. این شاخص‌ها به‌عنوان ابزاری برای نظارت بر حسن اجرای وظایف دستگاه‌ها در حوزه خانواده و جمعیت عمل می‌کند.

وی گفت: جلسه امروز کمیته حدود ۱۰ مصوبه داشت که برخی از آن‌ها هنوز در مرحله ابلاغ قرار دارند. این جلسات ماهیت نظارتی دارند و در آن، مواد قانونی‌ که به‌درستی اجرا نشده‌اند مورد بررسی قرار می‌گیرند. معمولاً چند روز پس از برگزاری نشست، مصوبات به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ می‌شود

بانکی‌پور با اشاره به وظایف دستگاه‌ها در اجرای مصوبات افزود: دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند ظرف ۱۰ روز از زمان ابلاغ، گزارش اجرای مصوبه را به کمیته ارائه کنند.

در صورت تمرد از اجرای قانون، مجلس ابزارهای نظارتی مختلفی از جمله سؤال از وزیر و در صورت لزوم، استیضاح را در اختیار دارد.وی در پایان با تأکید بر عزم مجلس برای اجرای کامل قانون جوانی جمعیت گفت: چنانچه دستگاه‌ها پس از تذکر رسمی در مهلت مقرر اقدام نکنند، مجلس و قوه قضائیه از تمامی ظرفیت‌های قانونی و نظارتی خود برای اجرای دقیق قانون استفاده خواهند کرد.


فارس
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
روایت پکن از رایزنی «وانگ یی» و «عراقچی» درباره برنامه هسته‌ای ایران
آتش بسی برای تداوم نسل کشی
آمریکا موشک بالستیک قاره‌پیما آزمایش کرد
هشدار به دارندگان خودروهای فرسوده
آغاز ثبت‌نام جدید عتبات از هفته آینده
سفر معاون حقوقی وزارت خارجه به عربستان
رکورد تعطیلی دولت آمریکا شکسته شد؛ تداوم اختلافات داخلی
تخصیص 70 هزار تن ذرت طی 24 ساعت آینده
رونمایی از سلطان بی رقیب بازار گوشت در جهان
بدهی 6 همتی تامین اجتماعی به داروخانه ها
گفتگوی پزشکیان با مکرون/ آمریکا و اروپا با اثبات صداقت اعتماد ایران را جلب کنند
توصیه دادگستری تهران به شهروندان برای سرقت نشدن خودرو
اعلام جرم دادستانی تهران علیه مهدی.م
رئیس‌ جمهور فردا به استان کردستان سفر می‌کند
نورنما | سرزمین لی‌لی‌پوت‌ها
مسدودسازی جاده چالوس برای تخلیه بار ترافیکی جنوب به شمال
زلزله خنج فارس را لرزاند
معاملات بدون پشتوانه طلای فیزیکی ممنوع شد
مرزهای قرقیزستان با ازبکستان و تاجیکستان به زودی برداشته می‌شوند
رکوردشکنی ستاره پرتغالی سیتی در لیگ قهرمانان
سانحه رانندگی در جنوب یمن با 34 کشته
تاکید پزشکیان بر ضرورت تداوم مسیر پیشرفت علمی
تسلیت عارف در پی درگذشت صابر کاظمی
ستاره جوان والیبال ایران درگذشت /زمان تشییع پیکر صابر کاظمی مشخص شد
بازداشت 3 نفر از کارکنان شهرداری دورود و یک عضو شورای شهر
آلودگی هوای تهران تا چهار روز آینده
قالیباف وارد اسلام آباد شد
هشدار دبیر ستاد ملی جمعیت نسبت به عادی‌سازی سقط جنین
آحارونوت: پیروزی ممدانی زنگ خطری برای اسرائیل است
تصادف در محور سنقر–بیستون؛ دو کشته و پنج مصدوم+فیلم
ادامه تجاوزهای رژیم اسرائیل به خاک لبنان
یک کشته و چهار زخمی در تصادف خودرو دانش‌آموزان در دزفول
اعلام اسامی داوران هفته دهم لیگ برتر
برلین فعالیت انجمن مسلمانان آلمان را ممنوع کرد
گفت‌وگوی سید عباس عراقچی با وزیر خارجه چین
پیکر 15 اسیر تحویل فلسطینی‌ها در غزه شد
وزیر خارجه فرانسه: آزادی اتباع فرانسوی در ایران ربطی به مذاکرات هسته‌ای ندارد
هند و رژیم صهیونیستی تفاهم‌نامه همکاری نظامی امضا کردند
یارانه تا پایان سال، منظم پرداخت می‌شود+ فیلم
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 14 آبان 1404 + جدول
سازمان حمایت: قیمت بلیت هواپیما را به قبل بازگردانید
مکرون با فرانسویان آزادشده در ایران گفت‌وگو کرد
چرا فراموشی نام‌ها امری طبیعی است؟
پیروزی زهران ممدانی، نگرانی‌های اسرائیل را در نیویورک به اوج رساند
گروسی: بازرسان به سایت‌های بمباران‌شده ایران دسترسی نداشته‌اند
توقیف 156 خودرو لوکس قاچاق در سه انبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز 14 آبان 1404
انرژی پاک؛ نجات زمین یا نبرد تازه؟
افت 21 هزار واحدی شاخص بورس
قالیباف عازم پاکستان شد/ تأکید بر ارتقای روابط دو کشور
X
آگهی تبلیغاتی