×
اقتصادی
شناسه خبر : 249397
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/14 ساعت 15:11
کشف ذخایر جدید گاز و نفت در کشور

وزیر نفت خبر داد:

کشف ذخایر جدید گاز و نفت در کشور

وزیر نفت از کشف ذخایر بزرگ گازی و نفتی در میدان پازن واقع در جنوب فارس خبر داد. این میدان با 10 هزارمیلیارد فوت‌مکعب گاز و حداقل 200 میلیون بشکه نفت، می‌تواند به پوشش ناترازی‌های موجود در سال‌های آتی کمک کند . این میدا گازی حدود 17 تا 18 سال تولید یک فاز پارس جنوبی گاز دارد.

نورنیوز- گروه اقتصادی : محسن پاک‌نژاد با بیان اینکه خدا را شاکرم که امروز می‌توانم خبر خوب ذخایر جدید گاز و نفت را به مردم شریف و عزیزمان اعلام کنم، اظهار کرد: بر اساس اقدام‌های انجام‌شده در حوزه اکتشاف میدان پازن در ناحیه جنوبی استان فارس و در امتداد شمال استان بوشهر ذخایر جدید کشف شده است.

وی با بیان اینکه میدان پازن در فاصله حدود ۲۱ کیلومتری شهر جم (استان بوشهر) واقع شده و بر اساس اقدام‌های اکتشافی، ذخایر گازی درجای کشور را ۱۰ هزار میلیارد فوت‌مکعب افزایش داده است، افزود: پس از توقف حدود ۸ ساله فعالیت‌های اکتشافی در این میدان، عملیات اکتشاف روی چاه دوم دوباره از سر گرفته شد. به‌طوری‌که حفاری چاه دوم اکتشافی چندی پیش به پایان رسید و بر اساس آزمایش‌های انجام‌شده روی این چاه، به این دستاورد قابل‌توجه دست یافته‌ایم.

وزیر نفت تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم تصور و تجسم درستی از حجم بزرگ ذخایر کشف‌شده در میدان گازی و نفتی پازن به‌دست بیاوریم، باید بگویم این میدان ۱۰ تریلیون فوت‌مکعب ذخایر گاز جدید دارد که اگر ضریب بازیافت ۷۰ درصد را در میدان‌های گازی کشور لحاظ کنیم، به عدد برداشت ۷ هزار میلیارد فوت‌مکعب می‌رسیم که معادل ۷ هزار روز تولید یک فاز پارس جنوبی است که حدود ۱۷ تا ۱۸ سال تولید یک فاز پارس جنوبی گاز دارد، از این رو عدد قابل‌ملاحظه‌ای است.

آغاز عملیات اجرایی میدان پازن؛ به‌زودی

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه قرارداد توسعه میدان گازی و نفتی پازن واگذار شده است و به‌زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی آن خواهیم بود، تصریح کرد: برآورد می‌شود حدود ۴۰ ماه آینده، امکان برداشت از این میدان فراهم شود.

وی با بیان اینکه نکته قابل توجه درباره این میدان آن است که برای نخستین‌ بار، در ادامه عملیات اکتشافی، همکارانم در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در عملیات حفاری وارد لایه‌ای افقی شده‌اند که دست‌کم ۲۰۰ میلیون بشکه نفت خام در خود جای داده است، افزود: بدیهی است با مطالعات تکمیلی که در ادامه عملیات اکتشاف انجام می‌شود، احتمال دستیابی به حجم‌های بالاتری از ذخایر نیز وجود دارد.

وزیر نفت اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران دومین دارنده ذخایر گاز دنیا است و اضافه‌ شدن این ذخایر می‌تواند کمک خوبی به پوشش ناترازی‌های موجود در سال‌های آتی کند که دستاورد عظیمی است و جا دارد همین‌جا از همه همکارانم که در این حوزه فعالیت کردند، تشکر و این دستاورد را به مردم ایران تقدیم کنم. 


شانا
اخبار مرتبط
قبض گاز جدید شما چقدر می‌آید؟
دوشنبه 1404/07/21 ساعت 11:13
قبض گاز جدید شما چقدر می‌آید؟
با اجرای نظام جدید تعرفه‌گزاری گاز طبیعی برای بخش خانگی گازبهای حدود 90 درصد مردم در پله اول و دوم قرار خواهد گرفت.
رشد تولید و رکوردشکنی در صادرات نفت
چهارشنبه 1404/07/16 ساعت 09:25
رشد تولید و رکوردشکنی در صادرات نفت
وزیر نفت با اعلام رشد بیش از 120 هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت و اتخاذ تدابیر لازم برای دور زدن تحریم‌ها، گفت: صادرات نفت خام در ماه‌های اخیر حتی به رکوردهایی نیز دست یافته است و اجرای احتمالی مکانیزم ماشه نگرانی تازه‌ای برای فروش نفت ایجاد نمی‌کند.
وزیر نفت: مشکلی در فروش نفت نداریم
چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 18:00
وزیر نفت: مشکلی در فروش نفت نداریم
وزیر نفت درباره فعال شدن احتمالی اسنپ‌بک و تاثیر آن بر فروش نفت کشور، گفت: ما بر اساس شرایطی که در آن قرار می‌گیریم تدابیر لازم را اتخاذ خواهیم کرد.
وزیر نفت: ظرفیت تولید نفت خام افزایش می‌یابد
شنبه 1404/06/08 ساعت 15:41
وزیر نفت: ظرفیت تولید نفت خام افزایش می‌یابد
وزیر نفت اعلام کرد: با افتتاح پروژه‌های جدید پتروشیمی و تاسیسات فراورش میدان آزادگان، ظرفیت تولید نفت خام کشور افزایش خواهد یافت و حدود 80 هزار بشکه در روز به تولید نفت افزوده می‌شود.
نظرات

آخرین اخبار
بازی تدارکاتی مصر با اسپانیا، برزیل و عربستان
دانمارک: ساکنان گرینلند کشتی بیمارستانی نمی خواهند
افزایش تنش میان عراق و کویت بر سر مرزهای آبی
شکاف در اروپا افزایش یافت/ ساز مخالف مجارستان با اتحادیه اروپا
درگذشت دانشجوی دانشگاه علم و صنعت
مسکو بدون ارائه جزئیات از کمک به کوبا خبر داد
کشته شدن 80 تروریست در مناطق مرزی افغانستان
نوری المالکی: به همکاری با آمریکا و اروپا تمایل داریم
هشدار پاکستان درخصوص تشدید حملات به افغانستان
خشم خدمه ناو هواپیمابر آمریکا از تمدید ماموریتشان
سخنگوی فراجا درخصوص خبر حضور یگان ویژه در دانشگاه‌ها توضیح داد
انگلیس به اوکراین نیرو اعزام می‌کند
واکنش مقتدی صدر به اظهارات سفیر آمریکا در اراضی اشغالی
سال آینده؛ پیش‎نویس لایحه جدید قانون احزاب به مجلس می رود
بازی با اسلحه یک نظامی صهیونیست را به هلاکت رساند
مخالفت نبیه بری با درخواست سفیر آمریکا
کالاهای صهیونیستی- آمریکایی را تحریم کنید
اجباری شدن خدمت سربازی در کویت
نورنما | لحظه نفس گیر سوخت گیری جنگنده اف15 در آسمان
وقوع زلزله مهیب در مالزی
تعهد 17 میلیارد دلاری برای بازسازی غزه
عمان: دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا پنجشنبه در ژنو برگزار می‌شود
عراقچی خطاب به ترامپ: تسلیم نمی شویم چون ما ایرانی هستیم
عدم حرکت کشتی‌های تجاری به‌سمت ایران تکذیب شد
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 3 اسفند 1404
آغاز دور جدید تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان
نماینده حزب‌الله: سیاست فعلی دولت لبنان هیچ دستاوردی به‌همراه ندارد
واکنش حماس به اظهارات نتانیاهو درباره تشکیل محور جدید منطقه‌ای
استقلال (1) – مس رفسنجان (0) /صدرنشینی آبی‌پوشان پس از اخراج ساپینتو+ فیلم
آمادگی برخی از گروه‌های عراقی برای حمایت نظامی از ایران
رونالدو به آمریکا نمی‌رود
تحلیل وبگاه عراقی از جایگاه قدرت ایران و استراتژی بلندمدت مذاکره اش
نتانیاهو: درحال کار روی یک محور ضد شیعه هستیم!
تاکر کارلسون: اسرائیل بار بسیار بزرگی برای ایالات متحده است
پزشکیان: افرادی که مدارکی در زمینه حوادث دی‌ماه دارند، ارائه کنند
نارضایتی 60 درصد آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ
حماس خبر داد: ممانعت رژیم اشغالگر از ورود قرآن به غزه
فرد مسلح پس از ورود به اقامتگاه ترامپ کشته شد
ولایتی: بانیان جنگ‌های خونین چند قرن اخیر اروپای به اصطلاح متمدن بوده است
عراقچی: روز پنجشنبه در ژنو با طرف آمریکایی دیدار می‌کنیم
ثبت اعتراض اعضای ردصلاحیت شده شورای شهر تهران در فرمانداری
شوک ردصلاحیت‌ها در شورای شهر تهران
شلیک نیروهای یمن به بالگرد نظامی آمریکا
تکذیب انتقال تجهیزات میادین «رمیلان» به کردستان عراق از سوی قسد
مذاکرات ایران و آمریکا با یک شرط جمعه برگزار می‌شود
این سفر دستاورد است یا دام؟
پیش‌بینی هوای تهران؛ در این روزها منتظر باران باشید
عضو دولت قانون عراق: المالکی تنها نامزد برای نخست‌وزیری است
5 دانشجوی بازداشتی دانشگاه تهران آزاد شدند
برگزاری تجمع در چند دانشگاه شهر تهران