×
اجتماعی
شناسه خبر : 249376
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/14 ساعت 13:09
تمایل زوج‌های ایرانی داشتن 3 فرزند است

تمایل زوج‌های ایرانی داشتن 3 فرزند است

معاون راهبری و هماهنگی امور استان‌های ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه در بین ایرانیان 98 درصد از اولویت‌های افراد را خانواده تشکیل می‌دهد، گفت: میل به داشتن فرزند در بین زوج‌های ایرانی تقریباً نزدیک به 3 فرزند است اما در واقعیت آنچه می‌خواهند کمتر از 2 فرزند است.

نورنیوز - گروه اجتماعی :‌ مهدی مالمیر، معاون ستاد ملی جمعیت روز دوشنبه ، افزود: ارزیابی‌ها همچنان نشان می‌دهد که خانواده ارزش والایی دارد و بر اساس پیمایش‌های جهانی در مقایسه بین کشورها، خانواده در بین نهادهای دیگر اولویت دارد اما در بین ایرانیان ۹۸ درصد از اولویت‌های افراد را خانواده تشکیل می‌دهد.

مالمیر با بیان اینکه موضوع تحکیم بنای خانواده از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، ادامه داد: از نظر اعضای جامعه خانواده رتبه یک است و خانواده همچنان سهم بسزا و ظرفیت خاص در اولویت‌ها دارد.

معاون ستاد ملی جمعیت ادامه داد: نگاه خانواده محور و نگاه نسلی در این زمینه بسیار مهم است و می‌توانیم نتیجه آن را بهتر ببینیم، تحقیقاتی که اکنون توسط موسسات مختلف انجام می‌شود، نشان می‌دهد که میل به داشتن فرزند در بین زوج‌های ایرانی تقریباً نزدیک به ۳ فرزند است اما در واقعیت در درون خانواده آنچه که می‌خواهند نزدیک به یک و نیم فرزند است.

مالمیر با بیان اینکه برای عبور از این وضعیت، نیازمند تعاملات و کارهای عالمانه هستیم، گفت: خیلی هوشمندانه باید به این سمت حرکت کنیم تا بتوانیم بخشی از این مسئله که همین مناسبات نسلی است را حل کنیم.

وی درخصوص اعمال برنامه‌هایی برای افزایش میل جوانان به فرزندآوری گفت: در بازه بلند مدت انتظار این است که سبک زندگی و تغییر نگرش و ارزش‌ها به سمت موضوع فرزندآوری سوق یابد.

افزایش جمعیت و فرزندآوری باید به یک دغدغه تبدیل شود

معاون ستاد ملی جمعیت خاطرنشان کرد: موضوع افزایش جمعیت و فرزندآوری باید به لحاظ شناختی برای همه از مسئولان تا پایین‌ترین حلقه‌های مدیریتی همچنین برای همه خانواده‌ها به یک دغدغه تبدیل شود؛ این کاری است که در دبیرخانه ستاد ملی جمعیت آغاز شده، دغدغه آن در مدیران ستاد وجود دارد و می‌کوشیم همه توان خود را در راستای تحقق اهداف مدنظر بکار گیریم.

وی با تاکید براینکه نباید به مقوله جمعیت و فرزندآوری یک وجهی و یک جانبه نگاه کرد، تصریح کرد: اگر بخواهیم سیاستگذاری جمعیتی داشته باشیم باید ناظر به چند وجهی بودن آن باشد، باید محتویات لازم برای تبلیغ فرزندآوری را داشته باشیم. حتی در زمینه اقتصاد اگر کار می‌کنیم، باید پیام‌های فرهنگی را هم منتقل کنیم و به عنوان مثال به وسیله برچسب کالا پیام‌های انگیزشی برای فرزندآوری را منتقل کنیم.

معاون راهبری و هماهنگی اموراستان‌های ستاد ملی جمعیت خاطرنشان کرد: مقوله فرزندآوری و جمعیت یک موضوع چندوجهی است و در آن اقتصاد، فرهنگ و عوامل دیگر تاثیرگذار است؛ از این رو باید به صورت چند وجهی به آن پرداخته شود.

مالمیر افزود: یکی از این مواردی که مورد توجه قانون بوده و قانون جوانی جمعیت هم برای آن نوشته شده است، بحث کاهش سطح باروری است که به عنوان یک مسئله‌ در بسته جمعیتی قرار می‌گیرد.

وی افزود: یکی از نظریه های مطرح شده در زمینه فرزندآوری، نظریه‌های انتخاب عقلانی است؛ خانواده ای که فرزنددار شدن را انتخاب می‌کند، ارزیابی می‌کند که چه مقدار هزینه باید انجام دهد؟ و چه منفعت‌هایی می‌تواند داشته باشد؟ و تولد این فرزند چقدر می‌تواند باعث تغییر شرایط شود؟ و افراد بر این اساس نسبت به فرزندآوری تصمیم می‌گیرند.

مالمیر گفت: البته برخی عوامل دیگر هم مانند مسائل فرهنگی از جمله مذهب، آموزش و به ویژه رسانه‌ها در فرزند آوری نقش دارند.

[میل به داشتن فرزند در بین زوج‌های ایرانی ۳ فرزند است]

لزوم انجام پژوهش برای بررسی میزان اثربخشی مشوق‌های فرزندآوری

معاون راهبری و هماهنگی اموراستان های ستاد ملی جمعیت در خصوص اثرگذاری مشوق‌ها برای فرزندآوری گفت: باید در این زمینه پژوهش‌هایی انجام شود. در حال حاضر در سال چهارم اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هستیم، باید ببینیم کدام یکی از این مشوق‌های اقتصادی، فرهنگی توانسته است موثرتر عمل کند، در این خصوص پژوهشی توسط یک موسسه علمی در حال انجام است که نتیجه آن در سطح ملی مشخص می‌شود این عوامل چقدر تاثیرگذار بوده‌اند.

نگاه نسل جدید به فرزندآوری ویژه است

وی اظهار کرد: در نسل جدید، نگاه به فرزند و فرزندآوری یک نگاه خاص و ویژه است؛ برای اینکه به مسئله جمعیت و فرزند آوری فایق بیاییم، باید به نسل جوان وخواسته‌های آنها توجه ویژه شود، چراکه این ظرفیت انسانی قرار است جمعیت را بارور کند، باید سراغ آنها رفت و آنها را درک کرد.

وی تاکید کرد: این به آن معنا نیست که آنها فرزندی نمی‌خواهند، بلکه نگاه و برنامه ریزی خودشان را دارند و به همین دلیل اقتضائات و امکانات خاص و مشوق‌های مربوط به آنها را می‌طلبد.

معاون ستاد ملی جمعیت با اشاره به برگزاری جشنواره جایزه ملی جوانی جمعیت گفت: دبیرخانه ستاد موظف است این رویداد را به صورت سالیانه برگزار کند و امسال سومین دوره جایزه ملی جمعیت را در هفت بخش برگزار می‌کنیم.

وی افزود:‌ این رویداد بر چهار رکن اساسی استوار است. شورای سیاست‌گذاری در رأس قرار گرفته، کمیته علمی متشکل از صاحب‌نظران و خبرگان، هیات داوران و کمیته اجرایی ارکان اصلی این جایزه هستند و این دوره از جشنواره ۲۴ آبان برگزار خواهد شد.


ایرنا
اخبار مرتبط
مادران دارای 3 فرزند، با 20 سال سابقه بازنشست می‌شوند
دوشنبه 1404/07/14 ساعت 15:41
مادران دارای 3 فرزند، با 20 سال سابقه بازنشست می‌شوند
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: بر اساس مصوبات جدید قانون جوانی جمعیت، بانوان با 20 سال سابقه خدمت می‌توانند زودتر بازنشسته شوند؛ به‌طوری‌که دارندگان یک فرزند تا سن 42 سال، دو فرزند تا 41 سال و سه فرزند تا 40 سالگی امکان بازنشستگی خواهند داشت.
فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول به 4.5 سال رسید
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 14:40
فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول به 4.5 سال رسید
مرکز رصد جمعیت سازمان ثبت احوال اعلام کرد میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و تولد اولین فرزند در ایران از 2.3 سال در دهه 60 به 4.5 سال در سال 1403 افزایش یافته است. این تغییر الگوی فرزندآوری، زنگ خطری برای سیاست‌گذاری جمعیتی کشور است.
پرداخت 119 هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری در 6 ماه اول سال
پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 12:27
بانک مرکزی اعلام کرد :
پرداخت 119 هزار میلیارد تومان وام ازدواج و فرزندآوری در 6 ماه اول سال
معاون اداره عملیات اعتباری بانک مرکزی گفت: از ابتدای سال جاری 119.2 همت وام ازدواج و فرزندآوری به 530 هزار نفر از تقاضیان پرداخت شده است.
نظرات

آخرین اخبار
پایان مشارکت هلند در طرح آموزش نیروهای اوکراینی تحت رهبری انگلیس
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است