×
بین الملل
شناسه خبر : 249206
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/13 ساعت 13:58
زمان و مکان برگزاری مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه مشخص شد

وزارت خارجه مصر :

زمان و مکان برگزاری مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه مشخص شد

وزارت خارجه مصر تأیید کرد که مرحله اول و فنی مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه فردا دوشنبه در «شرم الشیخ» آغاز خواهد شد. در این مذاکرات نمایندگان حماس، رژیم صهیونیستی و آمریکا حضور خواهند داشت.

نورنیوز - گروه بین الملل: به نقل از «الجزیره»، وزارت امور خارجه مصر تأیید کرد که فردا دوشنبه میزبان هیأت‌هایی از جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و رژیم صهیونیستی خواهد بود تا در مورد روند مذاکرات بر اساس طرح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا گفت‌وگو کنند.

یک منبع دیپلماتیک آگاه به الجزیره گفت: مذاکرات فنی برای آغاز اجرای مرحله اول طرح ترامپ، فردا دوشنبه در شرم الشیخ آغاز خواهد شد.

این منبع افزود که هیأت مذاکره‌کننده حماس امروز (یکشنبه) دوحه را به مقصد مصر ترک خواهد کرد تا برای شرکت در مذاکرات آماده شود. این منبع همچنین در گفت‌وگوی با الجزیره تأیید کرد که هیأت قطری فردا (دوشنبه) همزمان با آغاز مذاکرات عازم مصر خواهد شد.

در واشنگتن نیز یک مقام کاخ سفید به الجزیره گفت که «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه به منظور مذاکره در راه مصر است. این مقام افزود که جرد کوشنر، داماد و مشاور ویژه ترامپ نیز در این مذاکرات شرکت خواهد کرد.

«وال استریت ژورنال» نیز به نقل از منابع خود گزارش داد که مذاکرات در مصر پس از آنکه حماس و رژیم صهیونیستی با اصول کلی طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ موافقت کردند، با هدف نهایی کردن توافق در مورد این طرح انجام خواهد شد.

این روزنامه خاطرنشان کرد که اعزام یک هیأت عالی‌رتبه از سوی واشنگتن، به رغم نگرانی‌های قابل توجه در مورد مفاد توافق از سوی همه طرف‌های درگیر، نشان‌دهنده جدیت ترامپ در مورد دستیابی به توافق است.

رئیس‌جمهور آمریکا طرحی ۲۰ بندی را برای پایان جنگ غزه ارائه کرده است که بر آتش‌بس فوری، آزادی اسرای اسرائیلی در برابر رهایی صدها زندانی فلسطینی، بازگشت نیروهای اسرائیلی به خطوط توافق‌شده و تشکیل نهادی بین‌المللی برای بازسازی و اداره غزه تأکید دارد.

حماس نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که با آزادی همه اسیران اسرائیلی، زنده و مرده، موافقت کرده است و بار دیگر بر تمایل خود برای واگذاری کنترل نوار غزه به یک نهاد فلسطینی متشکل از تکنوکرات‌های مستقل که بر امور غزه در چارچوب اجماع ملی و حمایت عربی و اسلامی نظارت خواهند کرد، تأکید کرد.

با این حال، این جنبش تأکید کرد که آینده نوار غزه و حقوق مردم فلسطین منحصراً در یک چارچوب جامع فلسطینی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

ترامپ ساعاتی پس از استقبال حماس از پذیرش پیشنهادش در مورد غزه، گفت: پس از بحث و بررسی، اسرائیل با گام اولیه عقب‌نشینی نظامی رژیم صهیونیستی که به حماس اطلاع داده شده است، موافقت کرده است.

ترامپ با انتشار پستی در پلتفرم «تروث سوشیال» افزود که طرح او برای غزه در مسیر اجرایی شدن است و آتش‌بس بعد از پذیرش گام اولیه عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از سوی حماس برقرار خواهد شد. سپس تبادل اسرا آغاز می‌شود و شرایط لازم برای مرحله بعدی عقب‌نشینی ایجاد می‌شود. نقشه‌ای که ترامپ منتشر کرده است، گام اولیه عقب‌نشینی را با رنگ زرد نشان می‌دهد.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به نقل از ترامپ گزارش داد که او به «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم، گفته است که «طرح پایان جنگ، فرصتی برای او برای دستیابی به پیروزی است».

ترامپ همچنین به «اکسیوس» گفت که تیمش به او اطلاع داده که نتانیاهو ممکن است ملاحظاتی داشته باشد، اما طی یک تماس تلفنی او موافقت کرده که با این طرح پیش برود.

او افزود که حماس تمایل خود را برای پیشبرد این توافق ابراز کرده است و تنها کاری که اکنون باقی مانده تکمیل آن است.

رئیس جمهور آمریکا در اظهارات خود به اکسیوس افزود که جنگ غزه، رژیم صهیونیستی را در صحنه بین‌المللی منزوی کرده است و تأکید کرد که یکی از اهداف اصلی او در تکمیل «معامله قرن»، بازگرداندن حمایت بین‌المللی از آنها است.

نتانیاهو نیز در اظهارات روز شنبه خود اشاره کرد که به تیم مذاکره‌کننده دستور داده است تا برای بحث در مورد جزئیات فنی آزادی اسیران اسرائیلی به مصر سفر کنند و تأکید کرد که رژیم صهیونیستی می‌خواهد این مذاکرات فقط چند روز طول بکشد.

همزمان هزاران اسرائیلی شامگاه شنبه در تل‌آویو تظاهرات کردند و خواستار توافق جامع با حماس برای بازگرداندن اسیران اسرائیلی شدند.

خانواده‌های اسیران با هشدار اینکه «ایتامار بن‌گویر» (وزیر امنیت داخلی) و «بتصلئل اسموتریچ»، (وزیر دارایی) تلاش می‌کنند مذاکرات را از مسیر خود خارج کنند، خواستار فشار ترامپ برای تسریع روند مذاکرات و برقراری آتش‌بس در غزه شدند.


نظرات

آخرین اخبار
وقوع یک حادثه دریایی در نزدیکی دبی
پایگاه هوایی آمریکا در عربستان سعودی هدف حمله قرار گرفت
ریزش سنگین 1.3 تریلیون دلاری بازارهای سهام آمریکا در یک روز
پیام فرمانده نیروی قدس سپاه به مقاومت اسلامی یمن
ایران می‌تواند از جنگ قدرتمندتر خارج شود
جزئیات سی و یکمین روز عملیات وعده صادق 4
حمله هوایی به شمال استان بابل عراق/ منطقه «جرف‌النصر» هدف قرار گرفت
گفت‌وگوی فیدان و گوترش درخصوص تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ ایران
سازمان هواپیمایی:حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو جنایت جنگی است
عراقچی: ایران به عربستان سعودی احترام می‌گذارد و آن را کشوری برادر می‌داند
واکنش سفارت ایران در وین به اظهارات مارک روبیو
رشد 4,5 دلاری قیمت نفت آمریکا در یک روز
ماجرای هدف قرار گرفتن مرکز فرماندهی مخفی آمریکا در امارات
قالیباف: غلط می‌کند کسی ملت ما را تهدید کند
آوانوس سیمونیان؛ اولین شهید مسیحی جنگ رمضان در اصفهان
انهدام تیم تروریستی وابسته به منافقین
کمک‌های بشردوستانه عتبه امام حسین(ع) به تهران رسید
کاخ سفید: دیپلماسی اولویت ماست!
هواشناسی؛ این استان‌ها منتظر بارش رحمت الهی باشند
ایران «پایداری» را به یک دستاورد سیاسی و معنوی تبدیل کرده است
شوک نامتقارن جنگ علیه ایران به اقتصاد جهانی
قدردانی الیاس حضرتی از عملکرد رسانه‌ها در شرایط جنگی
انتقاد رئیس‌جمهور کره جنوبی از عواقب جنگ؛ خواب از چشمانم ربوده شده
تصویب طرح اعدام اسرای فلسطینی توسط کنست
مقاومت آماده مقابله و دفع تهدیدات است
قلعه‌نویی: نتیجه در بازی دوستانه برای ما ملاک نیست.
روایت گاردین از بمباران مدرسه‌ میناب: «هیچ چیز باقی نمانده»
در ایام جنگ چند نفر ازدواج کردند؟
پاسخ ایران از نظر شدت و گستره، آمریکا را به‌چالش کشید
متلاشی شدن راهبرد آمریکا در مقابله با تاکتیک‌های ایران
مرتس: امیدواریم که راه‌هایی برای پایان فوری جنگ پیدا کنیم
تحقیقات گسترده درباره جنایات آمریکا و اسرائیل انجام شود
حمله پهپادی به مقر پیشین سازمان ملل در سلیمانیه عراق
رهبران اروپایی خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شدند
یونیفل از کشته شدن 2 نظامی‌اش در لبنان خبر داد
انهدام 3 دستگاه تانک مرکاوا توسط حزب‌الله
درخواست مقاومت عراق برای اخراج فوری اشغالگران آمریکا
انتخابات شوراها در شرایط جنگی چگونه انجام خواهد شد؟
مخالفت اکثریت یهودیان آمریکا با جنگ علیه ایران
دیدار اولیانوف با گروسی درباره وضعیت خلیج فارس
اعتبار تعمیرات جزئی اماکن بخش خصوصی آسیب‌دیده از جنگ تامین شد
سی شب ایستادگی؛ خیابان‌ها همچنان در اختیار مردم
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله تهران، شیراز، بوشهر، اهواز، تبریز و کرج
واکنش عارف به تهدید اعزام سرباز به خارک
شکار سومین پهپاد در آسمان استان البرز
نورویدئو | بادهای هرمز، قطار تسلیحات را منحرف کرد
دیگر برای چه کار‌هایی باید اجازه بگیریم؟ برای دستشویی رفتن!
هذیان‌گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در آزادراه قزوین-زنجان
گلوگاه پتروشیمی عربستان در تیررس پاسخ ایران