×
بین الملل
شناسه خبر : 249206
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/13 ساعت 13:58
زمان و مکان برگزاری مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه مشخص شد

وزارت خارجه مصر :

زمان و مکان برگزاری مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه مشخص شد

وزارت خارجه مصر تأیید کرد که مرحله اول و فنی مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه فردا دوشنبه در «شرم الشیخ» آغاز خواهد شد. در این مذاکرات نمایندگان حماس، رژیم صهیونیستی و آمریکا حضور خواهند داشت.

نورنیوز - گروه بین الملل: به نقل از «الجزیره»، وزارت امور خارجه مصر تأیید کرد که فردا دوشنبه میزبان هیأت‌هایی از جنبش مقاومت اسلامی (حماس) و رژیم صهیونیستی خواهد بود تا در مورد روند مذاکرات بر اساس طرح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا گفت‌وگو کنند.

یک منبع دیپلماتیک آگاه به الجزیره گفت: مذاکرات فنی برای آغاز اجرای مرحله اول طرح ترامپ، فردا دوشنبه در شرم الشیخ آغاز خواهد شد.

این منبع افزود که هیأت مذاکره‌کننده حماس امروز (یکشنبه) دوحه را به مقصد مصر ترک خواهد کرد تا برای شرکت در مذاکرات آماده شود. این منبع همچنین در گفت‌وگوی با الجزیره تأیید کرد که هیأت قطری فردا (دوشنبه) همزمان با آغاز مذاکرات عازم مصر خواهد شد.

در واشنگتن نیز یک مقام کاخ سفید به الجزیره گفت که «استیو ویتکاف»، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور خاورمیانه به منظور مذاکره در راه مصر است. این مقام افزود که جرد کوشنر، داماد و مشاور ویژه ترامپ نیز در این مذاکرات شرکت خواهد کرد.

«وال استریت ژورنال» نیز به نقل از منابع خود گزارش داد که مذاکرات در مصر پس از آنکه حماس و رژیم صهیونیستی با اصول کلی طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ موافقت کردند، با هدف نهایی کردن توافق در مورد این طرح انجام خواهد شد.

این روزنامه خاطرنشان کرد که اعزام یک هیأت عالی‌رتبه از سوی واشنگتن، به رغم نگرانی‌های قابل توجه در مورد مفاد توافق از سوی همه طرف‌های درگیر، نشان‌دهنده جدیت ترامپ در مورد دستیابی به توافق است.

رئیس‌جمهور آمریکا طرحی ۲۰ بندی را برای پایان جنگ غزه ارائه کرده است که بر آتش‌بس فوری، آزادی اسرای اسرائیلی در برابر رهایی صدها زندانی فلسطینی، بازگشت نیروهای اسرائیلی به خطوط توافق‌شده و تشکیل نهادی بین‌المللی برای بازسازی و اداره غزه تأکید دارد.

حماس نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که با آزادی همه اسیران اسرائیلی، زنده و مرده، موافقت کرده است و بار دیگر بر تمایل خود برای واگذاری کنترل نوار غزه به یک نهاد فلسطینی متشکل از تکنوکرات‌های مستقل که بر امور غزه در چارچوب اجماع ملی و حمایت عربی و اسلامی نظارت خواهند کرد، تأکید کرد.

با این حال، این جنبش تأکید کرد که آینده نوار غزه و حقوق مردم فلسطین منحصراً در یک چارچوب جامع فلسطینی مورد بحث قرار خواهد گرفت.

ترامپ ساعاتی پس از استقبال حماس از پذیرش پیشنهادش در مورد غزه، گفت: پس از بحث و بررسی، اسرائیل با گام اولیه عقب‌نشینی نظامی رژیم صهیونیستی که به حماس اطلاع داده شده است، موافقت کرده است.

ترامپ با انتشار پستی در پلتفرم «تروث سوشیال» افزود که طرح او برای غزه در مسیر اجرایی شدن است و آتش‌بس بعد از پذیرش گام اولیه عقب‌نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از سوی حماس برقرار خواهد شد. سپس تبادل اسرا آغاز می‌شود و شرایط لازم برای مرحله بعدی عقب‌نشینی ایجاد می‌شود. نقشه‌ای که ترامپ منتشر کرده است، گام اولیه عقب‌نشینی را با رنگ زرد نشان می‌دهد.

شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به نقل از ترامپ گزارش داد که او به «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم، گفته است که «طرح پایان جنگ، فرصتی برای او برای دستیابی به پیروزی است».

ترامپ همچنین به «اکسیوس» گفت که تیمش به او اطلاع داده که نتانیاهو ممکن است ملاحظاتی داشته باشد، اما طی یک تماس تلفنی او موافقت کرده که با این طرح پیش برود.

او افزود که حماس تمایل خود را برای پیشبرد این توافق ابراز کرده است و تنها کاری که اکنون باقی مانده تکمیل آن است.

رئیس جمهور آمریکا در اظهارات خود به اکسیوس افزود که جنگ غزه، رژیم صهیونیستی را در صحنه بین‌المللی منزوی کرده است و تأکید کرد که یکی از اهداف اصلی او در تکمیل «معامله قرن»، بازگرداندن حمایت بین‌المللی از آنها است.

نتانیاهو نیز در اظهارات روز شنبه خود اشاره کرد که به تیم مذاکره‌کننده دستور داده است تا برای بحث در مورد جزئیات فنی آزادی اسیران اسرائیلی به مصر سفر کنند و تأکید کرد که رژیم صهیونیستی می‌خواهد این مذاکرات فقط چند روز طول بکشد.

همزمان هزاران اسرائیلی شامگاه شنبه در تل‌آویو تظاهرات کردند و خواستار توافق جامع با حماس برای بازگرداندن اسیران اسرائیلی شدند.

خانواده‌های اسیران با هشدار اینکه «ایتامار بن‌گویر» (وزیر امنیت داخلی) و «بتصلئل اسموتریچ»، (وزیر دارایی) تلاش می‌کنند مذاکرات را از مسیر خود خارج کنند، خواستار فشار ترامپ برای تسریع روند مذاکرات و برقراری آتش‌بس در غزه شدند.


نظرات

آخرین اخبار
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی
مس شهر بابک 1-1 نساجی مازندران/طلسم مس شهربابک نشکست، نوار بردهای نساجی قطع شد
منچستریونایتد 0-1 منچسترسیتی/ نمایش پراضطراب شیاطین سرخ
فیدان چه پیامی را به الجولانی رساند؟
جلسه هماهنگی استقلال و السد در بصره برگزار شد؛ آبی‌ها،آبی می‌پوشند
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا؛ به دنبال حل و فصل جنگ هستیم
فاصله حرکت قطارهای خط 7 مترو کاهش یافت
هشدار مدیر مرکز رصد اجتماعی درباره فشار معیشتی و نارضایتی عمومی
کشتی گیر سنگین وزن ایرانی به کما رفت
گزارش تصویری | هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو بریکس
بارسلونا 4-2 لوانته/ دیکته پیروزی بارسا
عکس های منتخب ایران؛ یکشنبه 22شهریور 1405
تحریم و جنگ هم نتوانست تجارت ایران و دبی را متوقف کند
پزشکیان: با ولیعهد ابوظبی درباره آینده مشترک به تفاهم رسیدیم
حماس از مواضع بریکس درباره فلسطین استقبال کرد
علی برکه: توافق اسلو شکست خورد
شنیده شدن صدای انفجار در جنوب عربستان
ترکیب احتمالی تراکتور مقابل الشباب
ادعای تازه ترامپ درباره جنگ ایران؛ پایان جنگ نزدیک است؟
یمن: سقوط رهگیرهای عربستانی باعث خسارت به مسجد شده است
واللا: ایده حمله اسرائیل به دمشق در ارتش مطرح شده است
پیاتزا: هرگز بازی را رها نکردیم؛ به تیمم افتخار می‌کنم
اعلام موجودیت سومالی‌لند با آمادگی اعزام 2 هزار نیرو به غزه!