×
بین الملل
شناسه خبر : 249026
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/12 ساعت 11:50
آغاز اولین انتخابات پارلمانی سوریه پس از اسد

آغاز اولین انتخابات پارلمانی سوریه پس از اسد

فردا یکشنبه 13 مهر، سوریه اولین انتخابات پارلمانی پس از سقوط بشار اسد را برگزار می‌کند. در این انتخابات غیرمستقیم، احمد الشرع، رئیس دولت موقت، یک سوم از 210 کرسی مجلس را مستقیماً انتخاب خواهد کرد، در حالی که بی‌ثباتی، فقدان احزاب سیاسی و عدم حضور برخی اقلیت‌ها، روند دموکراتیک آن را با چالش مواجه کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش شبکه الجزیره، فردا یکشنبه ۱۳ مهر (۵ اکتبر) سوریه شاهد نخستین انتخابات مجلس بعد از سقوط دولت بشار اسد است و یک سوم از مجموع ۲۱۰ کرسی‌های مجلس مردم سوریه را احمد الشرع به طور مستقیم تعیین می‌کند.

دولت موقت سوریه، دلیل در پیش گرفتن راهکاری جدید و متفاوت از قبل در برگزاری انتخابات را بی ثباتی در کشور عنوان کرده است.

نوار نجمه سخنگوی کمیته عالی انتخابات مجلس مردم سوریه در گفتگو با الجزیره گفت: انتخابات بر اساس راهکار جدیدی برگزار خواهد شد که هدف از آن تضمین مشارکت گسترده مردم است تا همه گروههای جامعه سوریه بتوانند در مجلس نماینده داشته باشند.

وی در مورد اینکه آیا انتخابات با مشارکت فراکسیون‌ها و احزاب سیاسی برگزار خواهد شد؟ گفت: صحنه انتخاباتی سوریه اکنون با  چالش‌های زیادی روبه‌رو است، زیرا بعد از سقوط نظام بشار اسد قوانین احزاب در سوریه تدوین نشده است و به همین دلیل روند انتخابات مبتنی بر نامزهای رای‌دهی فردی است.

شبکه الحدث نیز در گزارشی در این خصوص اعلام کرد: سوریه روز یکشنبه پنجم اکتبر(۱۳ مهر) شاهد انتخابات پارلمانی خواهد بود و این اولین انتخابات بعد از سقوط حکومت بشار اسد است. در زمان حکومت اسد که ۵۰ سال طول کشید، انتخابات در دورهای متعدد برگزار شد که تمام شهروندان سوری در آن مشارکت داشتند اما حزب بعث به ریاست اسد همواره بر این انتخابات سلطه داشت و به همین دلیل برخی آن را صوری توصیف می‌کردند.

انتخابات دموکراتیک نخواهد بود

این شبکه افزود: با این حال انتخابات کنونی در زمان احمد الشرع ملقب به جولانی نیز کاملا دموکراتیک نخواهد بود، زیرا به صورت غیرمستقیم برگزار خواهد شد و رای گیری برای انتخاب دو سوم نماینده ها که مجموع آنها ۲۱۰ نفر خواهد بود، از طریق هیات های منطقه‌ای انجام می‌شود و یک سوم دیگر نماینده‌ها را به طور مستقیم احمد الشرع رئیس دولت موقت سوریه انتخاب خواهد کرد.

بعد از کنار گذاشتن استان سویداء و مناطق شمال شرقی سوریه که کردها بر آن ها سیطره دارند به طور عملی ۶ هزار عضو از اعضای هیات‌های انتخاباتی در ۵۰ منطفه به نامزدها رای خواهند داد.

مقامات دولت موقت سوریه تمام احزاب سیاسی را منحل کردند؛ احزابی که اغلب آن‌ها روابط محکمی با حکومت بشار اسد داشتند و هنوز سیستم جدیدی برای ثبت نام احزاب جدید وضع نکرده‌اند، بنابراین نامزدها به عنوان افراد مستقل در انتخابات مشارکت خواهند کرد.

مقامات دولت موقت سوریه دلیل برگزاری انتخابات غیرمستقیم را اینگونه توجیه می کنند که ارائه آمار دقیق از رای دهندگان و برگزاری انتخابات مردمی در سایه ی آوارگی میلیون‌ها شهروند سوری به دلیل جنگ غیرممکن است. همچنین دوره این پارلمان ۳۰ ماهه خواهد بود و دولت در این مدت شرایط را برای برگزاری انتخابات مردمی در آینده فراهم خواهد کرد.

از سوی دیگر، نبود نامزدهایی از استان سویداء که اغلب ساکنان آن دروزی هستند و همچنین نبود نامزدهایی از شمال شرق سوریه، پرسش هایی درمورد حضور تمام اقلیت ها در پارلمان را مطرح کرده است.


نظرات

آخرین اخبار
آینده ترسناک فناوری؛ هدفون‌هایی که ذهن شما را می‌خوانند!
هشدار نیویورک‌تایمز درباره فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است
فرود اضطراری هواپیمای مقام آمریکایی
شکایت رسمی پرسپولیس از استقلال به‌خاطر حضور آسانی در دربی
تارتار: پرسپولیس کمی بهتر از استقلال بود؛ یک غفلت برد را گرفت
بختیاری‌زاده: داور پنالتی استقلال را ندید
اصلاحات دفترچه انتخاب رشته ارشد 1405 منتشر شد
اقدام نروژ علیه روسیه؛ کشتی روسی توقیف شد
گزارش تصویری | لیگ برتر فوتبال - پرسپولیس و استقلال (دربی 107)
صنعت نفت آبادان 0-0 سپاهان اصفهان/ شالوده سپاهان با فشار نفت از هم نپاشید
آیین تشییع شهدای مراسم عروسی کوهستک پنجشنبه برگزار می‌شود
تاجرنیا: استقلال شایسته برد بود؛ حق‌مان سه امتیاز بود
فهرست شناورهای متخلف خلیج فارس به‌روزرسانی شد
بسکتبال ایران در رده 28 جهان؛ حفظ جایگاه چهارم آسیا
محکومیت 26 ماهه در آمریکا برای صادرات غیرمجاز کالا به روسیه
پایان مأموریت سفیر ترکیه در تهران
تیراندازی در مدرسه‌ای در ویرجینیا
گنج 1100 ساله در حیاط خانه
اروپا چگونه از «بازی شکست‌خورده» آمریکا حمایت می‌کند؟
مصطفی طرفی سرکنسول جدید ایران در بصره شد
تهدید تازه روبیو علیه ایران
مخالفت بلژیک با مصادره دارایی‌های روسیه؛ تبعات شدیدی خواهد داشت
مجلس: انگلیس 120 سال در پی تضعیف و کنترل ایران بوده است
هشدار دبیرکل نجبا به آمریکا
تودیع وثیقه از یک ماه به چند دقیقه رسید
حزب‌الله ارتباط با هسته امنیتی در لبنان و سوریه را تکذیب کرد
استقلال 1-1 پرسپولیس/ تساوی در نصف جهان، نمایش قابل قبول سرخابی ها در دربی 107+ فیلم‌گل ها
واکنش سازمان ملل به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک ایران
خرابکاری‌های منتسب به روسیه به «هنجار جدید» در اروپا تبدیل شده است
عملیات انفجار کنترل‌شده در بوشهر
بازگشت حمید نعمت‌الله به سینما پس از 10 سال + تصویر
امتحانات جبرانی نهایی دوازدهم از 14 شهریور+ جدول زمانبندی
محمد ملاحی، هنرمند سیریکی، در حمله آمریکا زخمی شد
سناتور سندرز: باید همین حالا به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
هنوز حکمی برای احسان خدادادی صادر نشده است
درخشش ایران در بازی‌های جهانی عشایر؛ 4 مدال در روز دوم
انتقال زندان‌ها به خارج از شهر در دستور کار است
مخبر: حقوق بشر غربی در میناب، لامرد و سیریک دفن شد
وزیر صمت: حفظ تولید نیازمند تقویت تاب‌آوری صنعت و رفع موانع است
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است
کارت آزمون کاردانی 1405 منتشر شد؛ جزئیات دریافت و رفع نقص
ذوب‌آهن 1-0 پیکان تهران/ موتور پیکان در فولادشهر خاموش شد
ملوان انزلی 0-1 نساجی مازندران/ شکست خانگی ملوانان