×
بین الملل
شناسه خبر : 249026
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/12 ساعت 11:50
آغاز اولین انتخابات پارلمانی سوریه پس از اسد

آغاز اولین انتخابات پارلمانی سوریه پس از اسد

فردا یکشنبه 13 مهر، سوریه اولین انتخابات پارلمانی پس از سقوط بشار اسد را برگزار می‌کند. در این انتخابات غیرمستقیم، احمد الشرع، رئیس دولت موقت، یک سوم از 210 کرسی مجلس را مستقیماً انتخاب خواهد کرد، در حالی که بی‌ثباتی، فقدان احزاب سیاسی و عدم حضور برخی اقلیت‌ها، روند دموکراتیک آن را با چالش مواجه کرده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش شبکه الجزیره، فردا یکشنبه ۱۳ مهر (۵ اکتبر) سوریه شاهد نخستین انتخابات مجلس بعد از سقوط دولت بشار اسد است و یک سوم از مجموع ۲۱۰ کرسی‌های مجلس مردم سوریه را احمد الشرع به طور مستقیم تعیین می‌کند.

دولت موقت سوریه، دلیل در پیش گرفتن راهکاری جدید و متفاوت از قبل در برگزاری انتخابات را بی ثباتی در کشور عنوان کرده است.

نوار نجمه سخنگوی کمیته عالی انتخابات مجلس مردم سوریه در گفتگو با الجزیره گفت: انتخابات بر اساس راهکار جدیدی برگزار خواهد شد که هدف از آن تضمین مشارکت گسترده مردم است تا همه گروههای جامعه سوریه بتوانند در مجلس نماینده داشته باشند.

وی در مورد اینکه آیا انتخابات با مشارکت فراکسیون‌ها و احزاب سیاسی برگزار خواهد شد؟ گفت: صحنه انتخاباتی سوریه اکنون با  چالش‌های زیادی روبه‌رو است، زیرا بعد از سقوط نظام بشار اسد قوانین احزاب در سوریه تدوین نشده است و به همین دلیل روند انتخابات مبتنی بر نامزهای رای‌دهی فردی است.

شبکه الحدث نیز در گزارشی در این خصوص اعلام کرد: سوریه روز یکشنبه پنجم اکتبر(۱۳ مهر) شاهد انتخابات پارلمانی خواهد بود و این اولین انتخابات بعد از سقوط حکومت بشار اسد است. در زمان حکومت اسد که ۵۰ سال طول کشید، انتخابات در دورهای متعدد برگزار شد که تمام شهروندان سوری در آن مشارکت داشتند اما حزب بعث به ریاست اسد همواره بر این انتخابات سلطه داشت و به همین دلیل برخی آن را صوری توصیف می‌کردند.

انتخابات دموکراتیک نخواهد بود

این شبکه افزود: با این حال انتخابات کنونی در زمان احمد الشرع ملقب به جولانی نیز کاملا دموکراتیک نخواهد بود، زیرا به صورت غیرمستقیم برگزار خواهد شد و رای گیری برای انتخاب دو سوم نماینده ها که مجموع آنها ۲۱۰ نفر خواهد بود، از طریق هیات های منطقه‌ای انجام می‌شود و یک سوم دیگر نماینده‌ها را به طور مستقیم احمد الشرع رئیس دولت موقت سوریه انتخاب خواهد کرد.

بعد از کنار گذاشتن استان سویداء و مناطق شمال شرقی سوریه که کردها بر آن ها سیطره دارند به طور عملی ۶ هزار عضو از اعضای هیات‌های انتخاباتی در ۵۰ منطفه به نامزدها رای خواهند داد.

مقامات دولت موقت سوریه تمام احزاب سیاسی را منحل کردند؛ احزابی که اغلب آن‌ها روابط محکمی با حکومت بشار اسد داشتند و هنوز سیستم جدیدی برای ثبت نام احزاب جدید وضع نکرده‌اند، بنابراین نامزدها به عنوان افراد مستقل در انتخابات مشارکت خواهند کرد.

مقامات دولت موقت سوریه دلیل برگزاری انتخابات غیرمستقیم را اینگونه توجیه می کنند که ارائه آمار دقیق از رای دهندگان و برگزاری انتخابات مردمی در سایه ی آوارگی میلیون‌ها شهروند سوری به دلیل جنگ غیرممکن است. همچنین دوره این پارلمان ۳۰ ماهه خواهد بود و دولت در این مدت شرایط را برای برگزاری انتخابات مردمی در آینده فراهم خواهد کرد.

از سوی دیگر، نبود نامزدهایی از استان سویداء که اغلب ساکنان آن دروزی هستند و همچنین نبود نامزدهایی از شمال شرق سوریه، پرسش هایی درمورد حضور تمام اقلیت ها در پارلمان را مطرح کرده است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
حمله خرس قهوه‌ای به مرد پیرانشهری
ابراز نگرانی سازمان ملل از شرایط تانزانیا پس از انتخابات
تحریم های متقابل روسیه علیه مقامات اروپا
ادامه واریز معوقات فروردین ماه بازنشستگان تامین اجتماعی/زمان و حروف باقی مانده
پنتاگون با ارسال موشک‌های تاماهاوک به اوکراین موافقت کرد
فعالیت مدارس و ادارات برخی شهرستان‌های خوزستان با تاخیر آغاز می شود
ترکیه میزبان نشست وزیران کشورهای عربی و اسلامی درباره غزه
چرا سازمان بازرسی به وزارت جهاد کشاورزی کارت زرد داد ؟
ساپینتو: از هواداران می‌خواهم در ورزشگاه کنارمان باشند!
عراقچی: ایران از تمامیت و یکپارچگی سودان حمایت می‌کند
واکنش ترامپ درباره حمله به ونزوئلا
زلزله اردکان فارس را لرزاند
اختلافات در اتحادیه اروپا بر سر هدف کاهش 90 درصدی گازهای گلخانه‌ای
تردد از مسیر تهران و کرج به چالوس ممنوع شد
سازمان ملل : تجاوز نظامی به ایران، زنگ خطر نقض حقوق بشر و منشور جهانی است
رکورد تاریخی آمریکا در زمینه تعطیلی دولت / مخالفت گسترده با طرح ترامپ
اعدام میدانی اسیران فلسطینی؛ سندی تازه از جنایات اسرائیل
جدول لیگ برتر فوتبال در پایان بازی‌های جمعه 9 آبان ماه
واکنش ولایتی به سخنان انکار کننده ترامپ درباره نقض آتش‌بس
جزئیاتی تازه از طرح انتقال آب طالقان به تهران+فیلم
آزمایش اتمی یا آغاز جنگ سرد دوم؟
نقش عجیب امیر جعفری در کنسرت نمایش «سی‌صد»
جزئیاتی از تماس تلفنی مهم عراقچی با همتای مصری
روسیه همیشه آماده انجام آزمایش‌های هسته‌ای است
اختصاص 30 میلیون یورو برای تجهیزات پزشکی ایثارگران
آمریکا حامی اصلی تجاوزات اسرائیل است / تهدیدها مواضع ما را تغییر نمی‌دهد
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به نبطیه / تشدید تنش‌ها در جنوب لبنان
اعتراف آمریکا درباره جنگ 12 روزه / اسرائیل توان مقابله با موشک‌های ایرانی را نداشت
استقبال پرشکوه مردم از کاروان ورزشی که با 76 مدال‌ بازگشتند+فیلم
چرا دیدار مهم ترامپ و پوتین در بوداپست لغو شد ؟
خبر خوش درباره حقوق کارکنان شرکت‌ها
پیام مهاجرانی به دختران هندبال ایران : ثابت کردید برای رسیدن به قله‌ها هیچ مانعی ندارید
گزارش سفر موفق تخت روانچی به عمان
جدول لیگ برتر بعد از بازی استقلال و آلومینیوم
حماس : آلمان از نسل‌کشی علیه مردم غزه پشتیبانی می‌کند
هشدار اتحادیه اروپا به اوضاع سودان
استقلال(3)- آلومینیوم(1) | آبی ها بی رقیب در صدر جدول + خلاصه بازی
پاسخ وزیر علوم به مجلس درخصوص مجوزهای کسب‌وکار زیر ذره‌بین
ماجرای ارسال پیامک برای بازنشستگان تأمین اجتماعی چه بود؟
پشت نقاب سلطنت؛ فروپاشی آرام تاج
قطع ناگهانی آب در تهران؛ شکاف میان وعده‌های مسئولان و انتظارات شهروندان
واکنش روسیه به ادعاهای آمریکا درباره نیروهای هسته‌ای میان‌برد
یک استعفای جنجالی در اسرائیل
پرواز مستقیم تهران–وین از سر گرفته می‌شود +زمان از سرگیری
حمله تروریستی به مرکز حمل و نقل روسیه خنثی شد
توقیف شناور حامل240 هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس
70 هزار نیرو در آماده‌باش کامل برای تامین آب شرب کشور
تظاهرات گسترده در میلان علیه نقض آتش‌بس در غزه
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا وارد فلسطین اشغالی شد
زاخارووا: نه اروپا و نه کی‌یف راه حل مسالمت آمیزی برای بحران اوکراین ندارند
X
آگهی تبلیغاتی