×
بین الملل
شناسه خبر : 248915
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/11 ساعت 18:14
معاهده ایران و روسیه؛ راهبردی علیه یکجانبه‌گرایی

نورنیوز بررسی می‌کند؛

معاهده ایران و روسیه؛ راهبردی علیه یکجانبه‌گرایی

لازم‌الاجرا شدن معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه نه تنها به معنای تعمیق روابط دو کشور در ابعاد سیاسی، اقتصادی و امنیتی است، بلکه الگویی برای همگرایی جهانی علیه تروریسم اقتصادی و یکجانبه‌گرایی غرب به شمار می‌رود؛ نقطه عطفی در مسیر نظم نوین بین‌الملل.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه که با دوره‌ای ۲۰ ساله طراحی شده است، نشانگر اراده دو کشور برای عبور از روابط مقطعی و حرکت به سوی چارچوبی پایدار و آینده‌نگر است. این توافق، حاصل ترکیب تجربه تاریخی، نیازهای متقابل و شرایط نوین نظام بین‌الملل است که در آن قدرت‌های مستقل، به جای وابستگی به غرب، به سمت همکاری‌های منطقه‌ای و چندجانبه حرکت می‌کنند. تأکید تهران و مسکو بر احترام متقابل، حسن همجواری و منافع مشترک، چارچوبی روشن برای همگرایی در حوزه‌هایی چون تجارت، انرژی، سرمایه‌گذاری، فناوری، فرهنگ و امنیت فراهم آورده است. بدین ترتیب، توافق اخیر نه تنها نقشه راهی برای روابط دو کشور، بلکه بستر‌ساز الگویی جدید در دیپلماسی منطقه‌ای محسوب می‌شود.

همگرایی در برابر تروریسم اقتصادی

تقارن این معاهده با اوج‌گیری تروریسم اقتصادی غرب علیه ایران و روسیه، اهمیت آن را دوچندان می‌کند. اتحادیه اروپا و آمریکا با مصادره دارایی‌های روسیه و بازگرداندن قطعنامه‌های ضدایرانی شورای امنیت، سعی در افزایش فشارهای غیرقانونی دارند. اما تهران و مسکو با رد این فشارها و ارائه راه‌حل‌های حقوقی و دیپلماتیک، بر مقاومت در برابر باج‌خواهی غربی تأکید کرده‌اند. همگرایی راهبردی دو کشور می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد کانال‌های مالی، سازوکارهای تجاری مستقل و همکاری‌های فناورانه باشد که نه تنها تحریم‌ها را بی‌اثر می‌سازد بلکه ظرفیت‌های مشترک برای توسعه داخلی را تقویت می‌کند. این الگوی مقاومت، در واقع نشان‌دهنده شکل‌گیری جبهه‌ای علیه ابزارسازی اقتصادی غرب است.

نقش‌آفرینی در نظم نوین جهانی

روند تحولات جهانی از افول یکجانبه‌گرایی غرب حکایت دارد؛ جریانی که با رشد قدرت‌های نوظهور همچون چین، هند، برزیل و ایران به چالش کشیده می‌شود. معاهده ایران و روسیه بخشی از معماری نوین روابط بین‌الملل است که به‌ویژه با همکاری‌های بریکس، سازمان شانگهای و اتحادیه اوراسیا معنا می‌یابد. این روند، عملاً کارآمدی تحریم‌ها و تعرفه‌های اقتصادی غرب را زیر سؤال برده و بستر ایجاد شبکه‌ای از همکاری‌های جنوب-جنوب را فراهم می‌سازد. پیوند راهبردی ایران با روسیه، تکمیل توافق ۲۵ ساله ایران و چین و همگرایی با دیگر کشورها، نمادی از تغییرات ساختاری نظم جهانی است که در آن استقلال سیاسی و اقتصادی جایگزین سلطه‌پذیری خواهد شد.

ضرورت عملیاتی‌سازی توافقات

با وجود اهمیت این معاهده، موفقیت آن در گروی عبور از سطح بیانیه‌ها و ورود به مرحله عملیاتی است. تشکیل کارگروه‌های مشترک، اولویت‌بندی پروژه‌ها و تمرکز بر زیرساخت‌های کلیدی همچون ترانزیت ریلی و زمینی (مانند خط‌آهن رشت–آستارا) ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است. غرب در طراحی‌های خود اقتصاد درون‌زا، امنیت غذایی، صنایع نفت و گاز و توان دفاعی ایران و روسیه را هدف گرفته و از این رو، مقابله با این تهدیدها مستلزم همگرایی واقعی و نه صرفاً نمادین است. اقناع افکار عمومی و مدیریت جنگ ادراکی دشمنان نیز بایستی همزمان در دستور کار قرار گیرد تا اعتماد متقابل میان ملت‌ها و دولت‌ها تقویت شود. تنها از رهگذر چنین اقداماتی است که معاهده راهبردی ایران و روسیه می‌تواند به یک ستون پایدار در نظم نوین جهانی تبدیل گردد.

 

 


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مهاجرانی:قیمت کارت جایگاه سوخت به 5 هزار تومان افزایش یافت
عراقچی مینسک را به مقصد مسکو ترک کرد
پیش‌فروش سکه از صبح امروز آغاز شد
کشف یک میلیون لیتر فرآورده نفتی قاچاق در ری و تهران
آخرین وضعیت حضور و طرد اتباع غیرمجاز در ایران
حمله آمریکا به سه قایق هشت کشته بر جای گذاشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی +جزییات وکالتی کردن حساب
شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی و درخواست غرامت هنگفت
بازگشت پرواز تهران - کیش به مهرآباد به دلیل بدی آب و هوای مقصد
مشکل از فرستنده است یا گیرنده ؟!
آغاز بررسی درخواست ویزای شینگن در سفارت آلمان
کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
سیاست‌نامه | دعوای ثابتی و تسنیم دوقطبی‌سازی رادیکال
آنفلوآنزا تخت‌های مراکز کودکان را پُر کرد
خداداد و سروش، جریمه سنگین و محرومیت!
حمله به آمریکایی‌ها؛ چرا واشنگتن مقصر را پنهان کرد؟
لزوم رفع التهاب اجتماعی
کسری بودجه گاهنده ارزش پول ملی
نصیری پس از ترک آذربایجان: بخاطر وزیر و محسن شادی به ایران برگشتم
سیاست خارجی نامتوازن
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
سکوت خطرناک تیم اقتصادی دولت در مسابقه قیمت‌ها
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
پاشنه‌بلند؛ زیبایی پرهزینه‌ای که شکل پا را تغییر می‌دهد
ربات‌ها با انسان امن‌تر و طبیعی‌تر تعامل می‌کنند
هدفون هوشمند، گفت‌وگو در محیط‌های پرسروصدا را ممکن می‌کند
راز ارتفاع کف اقیانوس برمودا فاش شد
دوستی دلفین‌ها به نفع آنهاست
کم‌تحرکی در تهران شایع است؛ داروهای لاغری محدودیت دارند
بحران انسانی در غزه پس از بارندگی‌های تازه افزایش یافت
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
X
آگهی تبلیغاتی