×
بین الملل
شناسه خبر : 248912
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/11 ساعت 18:07
وزیر امور خارجه آلمان: تحریم‌های جدید تاثیر شدیدی بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت

وزیر امور خارجه آلمان: تحریم‌های جدید تاثیر شدیدی بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت

وزیر امور خارجه آلمان در گفت‌وگویی با ادعای اینکه تروئیکای اروپا با توجه به موضع ایران در مذاکرات چاره‌ای جز بازگردانی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نداشت، گفت که کشورش همچنان از راهکار دیپلماتیک برای مسئله برنامه هسته‌ای ایران دفاع می‌کند و پیشنهاد ازسرگیری مذاکرات پابرجا است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «یوهان واده‌فول» وزیر امور خارجه آلمان در پی اجرایی شدن «سازوکار ماشه» و بازگشت تحریم‌ها و قطعنامه‌های بین‌المللی علیه ایران، در گفت‌وگویی بیان کرد که همچنان بر یافتن یک راهکار از طریق مذاکرات برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران پافشاری می‌کند.

تروئکای اروپایی(آلمان، فرانسه و انگلیس) پس از بی‌نتیجه ماندن مذاکرات با ایران در پس از پایان جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، در پایان ماه اوت درخواست فعالسازی سازوکار ماشه را به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرد.

این سازوکار از ۲۸ سپتامبر اجرایی شد و به موجب آن تمامی تحریم‌ها و قطعنامه‌هایی که ذیل توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ لغو شده بودند، علیه ایران بازگردانده شدند.

ایران اقدام تروئیکای اروپا را فاقد مبنای حقوقی و اخلاقی می‌داند.

با وجود این که مقامات ایران تاکید کرده‌اند به دنبال ساخت سلاح اتمی نیستند و به‌کارگیری تسلیحان اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، واده‌فول در گفت‌وگویی با روزنامه آلمانی مورگن‌پست بیان کرد: ایران هرگز نباید به سلاح اتمی دست پیدا کند.

مورگن پست نوشت: با در نظر گرفتن اینکه ایران پس از بمباران تاسیسات اتمی آن توسط آمریکا و اسرائیل در ماه ژوئن قادر به تولید یک سلاح اتمی در کوتاه‌مدت نخواهد بود، واده‌فول هشدار که «در نهایت، باید از این امر هراس داشت.»

وزیر امور خارجه آلمان افزود: به همین دلیل ما از یک پیشبرد یک راهکار از طریق مذاکرات برای حل‌وفصل دائمی این مسئله دفاع می‌کنیم.

وزیر امور خارجه آلمان مدعی شد تحریم‌های جدید تاثیر شدیدی بر اقتصاد ایران خواهد گذاشت.

طبق ادعای او، تهران در مذاکرات مربوط به برنامه هسته‌ای اعتبار و شفافیت لازم را نداشت، بنابراین اعمال مجدد تحریم‌ها تنها گزینه موجود بود.

وزیر امور خارجه آلمان مدعی شد که ایران «تصمیم اشتباه مهمی» گرفته است که ضربه‌ای به ویژه بر مردم ایران است.

او افزود: امید من این است که تهران اکنون مسیر جدیدی در پیش بگیرد. بنابراین، پیشنهاد ما برای ازسرگیری مذاکرات همچنان برقرار است.

واده‌فول با اشاره به مذاکرات با ایران پیش از فعال شدن سازوکار ماشه گفت: «نمی‌خواستم خودم را ملامت کنم که همه چیز را برای جلوگیری از این مقررات تحریمی جدید سازمان ملل و یافتن یک راه حل از طریق مذاکرات امتحان نکرده‌ام.»

ادعاهای واده‌فول درباره موضع ایران در مذاکرات با اروپا پس از متوقف شدن مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای ایران بر اثر تجاوزگری رژیم صهیونیستی در حالی مطرح می‌شود که «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران پیشتر در این باره گفته بود: ما پیشنهادهای مختلفی ارائه کردیم. این پیشنهادها متناسب با روند مذاکرات به‌روزرسانی می‌شد و همگی بر راه‌حلی عادلانه و منطقی استوار بودند. با این حال، متأسفانه همه این پیشنهادها از سوی طرف مقابل رد شد؛ هرچند برخی از آنها به نظر می‌رسید که از نگاه برخی کشورهای اروپایی مورد توجه قرار گرفته است، اما نتوانستند طرف آمریکایی را همراه کنند. طرف مقابل بنا را بر عدم پذیرش پیشنهادی سازنده ایران گذاشته بود.

عراقچی با اشاره به اینکه «برای ما کاملا مسجل بود و در این روند بیش از پیش مسجل شد که هدف اصلی، باج‌گیری و امتیازگیری از جمهوری اسلامی ایران است» گفت: آن‌ها توقع داشتند که جمهوری اسلامی ایران همه مواد هسته‌ای خود را کنار بگذارد یا تحویل دهد و در مقابل، تنها سه یا ۶ ماه تمدید تعلیق اسنپ‌بک (سازوکار ماشه) را دریافت کند. این اوج زیاده‌خواهی، غیرمنطقی‌ترین رفتار و حتی جسارت‌آمیزترین برخورد ممکن بود. ما با قوت در برابر همه این درخواست‌ها و فشارهایی که تا آخرین لحظه ادامه داشت ایستادیم. آن‌ها می‌خواستند با استفاده از این اهرم، ما را به پذیرش چنین خواسته‌های ذلت‌باری وادار کنند، اما طبیعتا ما هرگز زیر بار این شرایط نرفتیم و نخواهیم رفت. در مقابل، پیشنهادهای سازنده و واقع‌بینانه‌ای روی میز گذاشتیم، اما طرف مقابل بنا را بر عدم پذیرش آن‌ها گذاشت.

وزیر امور خارجه ایران تاکید کرد: موضع سیاسی جمهوری اسلامی ایران نیز کاملا روشن است که ما به دنبال یک توافق عادلانه و متوازن هستیم. در صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود هیچ تردیدی نداریم و برای اعتمادسازی در این خصوص نیز آمادگی داریم، اما این امر مشروط بر آن است که امتیازات متناسبی داده شود و در نهایت، حق ملت ایران برای غنی‌سازی مورد احترام قرار گیرد.


نظرات

آخرین اخبار
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند