×
بین الملل
شناسه خبر : 248869
تاریخ انتشار : جمعه 1404/07/11 ساعت 15:19
غزه گورستان خبرنگاران است

گاردین:

غزه گورستان خبرنگاران است

تاریخ فقط با شاهدان مهربان خواهد بود. در غزه، نام انس الشریف خبرنگار جوان الجزیره که در 10 اوت 2025 کشته شد، به یاد خواهد ماند. همچنین 222 روزنامه‌نگار فلسطینی دیگر که طبق گزارش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، در دو سال گذشته توسط ارتش رژیم صهیونیستی به قتل رسیده‌اند، به یاد خواهند ماند.

نورنیوز- گروه بین الملل: روزنامه گاردین در گزارشی می‌نویسد: ۲۴ ماه است که غزه به خطرناکترین مکان در جهان برای انجام حرفه روزنامه‌نگاری تبدیل شده است. رژیم صهیونیستی ورود روزنامه‌نگاران خارجی به این منطقه را ممنوع کرده است، بنابراین حقیقت منحصرا به خبرنگاران فلسطینی متکی است؛ تقریبا همه آنها عضو سندیکای روزنامه‌نگاران فلسطینی وابسته به فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران هستند. آنها اغلب بدون حمایت و بدون سرپناه برای خانواده‌هایشان کار می‌کنند و اغلب اوقات، مستقیما هدف قرار می‌گیرند.

حرفه روزنامه‌نگاری هرگز چنین قتل عامی را در میان اعضای خود ندیده است. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، که در سال ۱۹۲۶ تاسیس شد و صدمین سالگرد خود را در ماه مه ۲۰۲۶ در پاریس جشن می‌گیرد، از زمان شکل‌گیری، نه در طول جنگ جهانی دوم و نه در ویتنام، جنگ کره، سوریه، افغانستان یا عراق، هیچ آمار مرگ و میر قابل مقایسه‌ای را ثبت نکرده است. غزه به بدترین گورستان روزنامه‌نگاران در تاریخ معاصر تبدیل شده است.

اما این وضعیت پیش آمده برای خبرنگاران در غزه یکسری تراژدی‌های تصادفی نیست. این یک استراتژی روشن و واضح است؛ کشتن شاهدان، بستن غزه، مسدود کردن روایت. جلوگیری از ورود مطبوعات بین‌المللی به معنای ساکت کردن ناظران خارجی مستقل این درگیری است و در زمانی که «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی وعده استعمار مجدد غزه را می‌دهد، کنترل روایت به اندازه کنترل خود قلمرو حیاتی است. استعمار همچنین به معنای پاک کردن ویرانه‌ها، مردگان، بازماندگان و کسانی است که داستان‌های خود را روایت می‌کنند.

از مرز شمالی تا شهر غزه، صدها هزار نفر از ساکنان مجبور به فرار به جنوب شده‌اند. اما حتی آنجا هم در جنوب هیچ پناهگاهی، نه امنیتی و نه راه فراری وجود ندارد. خانواده‌ها در هم فشرده شده‌اند، بین بمب‌ها و دریا گیر افتاده‌اند و هیچ راهی برای فرار از فجایع این جنگ وجود ندارند. این واقعیت محاصره کامل، واقعیت روزنامه‌نگارانی نیز هست که محکوم به کار در منطقه‌ای محصور هستند که در آن بقا هر روز غیرممکن‌تر می‌شود.

در چنین شرایطی، به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط تعداد فزاینده‌ای از کشورهای عضو سازمان ملل نمادین است. اما همین اقدام هم خیلی دیر است. این اقدام از زندگان محافظت نمی‌کند و عدالت را برای مردگان به ارمغان نمی‌آورد. دیپلماسی در حال جبران تاریخ است، اما تنها پس از آنکه کار جبران‌ناپذیری انجام شده باشد.

چه کسی از این شاهدان محافظت می‌کند؟ نه سازمان ملل از کار افتاده و نه قدرت‌های بزرگ که با ارسال سلاح و سکوت خود در این جنایت همدست هستند. روزنامه‌نگاران فلسطینی به تنهایی به ماموریت خود ادامه می‌دهند، تا سرحد خستگی؛ تا سرحد مرگ.

سندیکای بین‌المللی روزنامه‌نگاران به نوبه خود در حال انجام اقداماتی در این زمینه است. این فدراسیون مستقیما از طریق صندوق ایمنی بین‌المللی خود از خبرنگاران و خانواده‌هایشان حمایت می‌کند. این فدراسیون زندگی روزمره همکاران خود، «سامی ابوسالم»، «غاده الکدر» و دیگران را روایت می‌کند تا واقعیت بی‌رحمانه آنها فقط به آمار و ارقام تقلیل نیابد.

همچنین چندین سال است که این سندیکا خواستار یک کنوانسیون بین‌المللی سازمان ملل متحد است که کشورها را ملزم به محافظت از روزنامه‌نگاران و مجازات قاتلان آنها کند. تا زمانی که چنین کنوانسیونی وجود نداشته باشد، مصونیت از مجازات حاکم خواهد بود و از سران صهیونیستی مسؤول این جنایات محافظت خواهد کرد.

صد سال پس از تاسیس، سندیکای بین‌المللی روزنامه‌نگاران با وحشتناکترین مصیبت تاریخ خود روبه‌رو است. غزه به گورستان روزنامه‌نگاری تبدیل شده است. اگر بپذیریم که خبرنگاران در آنجا در میان بی‌تفاوتی جان خود را از دست می‌دهند، راه را برای سایر رژیم‌ها هموار می‌کنیم تا قتل روزنامه‌نگاران را ابزاری عادی برای جنگ بدانند.

انس الشریف نمی‌خواست بمیرد. او می‌خواست در امنیت، جهان را مطلع کند. مرگ او و ۲۲۲ همکار روزنامه نگار، ما را وادار به اقدام می‌کند.

رژیم صهیونیستی روزنامه‌نگاران را می‌کشد. کشتن روزنامه‌نگاران، کشتن حقیقت است و جهانی عاری از حقیقت، جهانی است که در آن جلادان حکومت می‌کنند.


نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین