×
سیاسی
شناسه خبر : 248730
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/07/10 ساعت 18:00
البدیوی: ما در شورای همکاری امیدواریم همسایگی شکوفا داشته باشیم

البدیوی: ما در شورای همکاری امیدواریم همسایگی شکوفا داشته باشیم

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در سخنانی با تأکید بر اهمیت ایران به عنوان همسایه‌ای مهم، اعلام کرد که کشورهای عضو شورا خواستار بهبود روابط با تهران هستند.

نورنیوز - گروه بین الملل: جاسم محمد البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، در گفت‌وگو با برنامه «الحقیقة مع هادلی غامبل» در شبکه اسکای‌نیوز عربی در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی روابط با ایران در شرایط کنونی، تأکید کرد که کشورهای عضو در تمایل خود به برقراری روابط طبیعی با تهران جدی هستند، اما این امر نیازمند گام‌های ملموس از سوی ایران است.

او ادعا کرد: می‌خواهیم روابط با ایران بهبود یابد، اما این امر مستلزم تعهدات روشن به عدم مداخله و احترام به قوانین بین‌المللی است. ما به تضمین‌هایی نیاز داریم که هیچ‌گونه دخالتی در امور شیعیان، اقلیت‌ها، مقامات یا نهادهای کشورهای عضو شورا صورت نگیرد.

البدیوی افزود: ایران کشوری همسایه و مهم است و ما به گفت‌وگو باور داریم.

او تأکید کرد: کشورهای شورای همکاری خلیج فارس طرف اقدامات ایالات متحده علیه ایران نیستند و ایرانیان نیز این را می‌دانند.

وی ادامه داد: ما تلاش می‌کنیم پیام خود را به همه رهبران ایران برسانیم. به گفت‌وگو باور داریم، همواره حسن نیت را فرض می‌کنیم و به دنبال یافتن زمینه‌های مشترک هستیم؛ چه با ایران و چه با دیگران.

آماده همکاری با همه، از جمله ایران هستیم

جاسم محمد البدیوی در ادامه گفت‌وگو دیدگاه شورای همکاری خلیج فارس را درباره بحران‌های کنونی خاورمیانه تشریح و بر عزم کشورهای عضو برای تحقق صلح و ثبات منطقه‌ای تأکید کرد.

وی اظهار داشت: ما در شورای همکاری امیدواریم همسایگی شکوفا داشته باشیم. می‌خواهیم همه ملت‌ها از آنچه ما از آن بهره‌مند هستیم لذت ببرند. مردم در یمن، سودان، سوریه، عراق، لبنان و ایران شایسته زندگی شرافتمندانه هستند. ما آماده همکاری با همه، از جمله ایران، زمانی که آماده تعامل سازنده باشد، هستیم. این پیام ماست.

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس درباره تحولات غزه گفت: آنچه در غزه رخ می‌دهد بسیار دردناک است. ما رنج‌ها را با قلب خود احساس می‌کنیم و نهایت تلاش خود را برای کمک به کار می‌بندیم. شاهد بودیم که عربستان سعودی با همکاری فرانسه رهبری حرکت جهانی برای راهکار دودولتی را بر عهده داشت و این امر، به باور من، در موفقیت طرح اخیر دونالد ترامپ نقش‌آفرین بود.

البدیوی افزود: ما باید برای هر مشکلی که در منطقه با آن روبه‌رو هستیم راه‌حلی بیابیم. آماده‌ایم بازیگری فعال و بخشی از هر راه‌حل باشیم، چرا که ما واقعاً به شریک قابل اعتماد برای صلح و ثبات تبدیل شده‌ایم.

طرح ترامپ برای غزه

وی در پاسخ به پرسشی درباره طرح ترامپ برای پایان جنگ غزه گفت: از وزرای کشورهای ذی‌ربط دیدگاه‌های مثبتی شنیدیم و آنها این طرح را پایه‌ای برای راه‌حل دانستند. اما پرسش اصلی این است: آیا اسرائیل، به‌ویژه دولت نتانیاهو، این نکات را همان‌گونه که دیگران تفسیر کرده‌اند خواهد پذیرفت یا تفسیری خاص ارائه خواهد داد؟ ما به شریکی واقعی در اسرائیل برای یافتن راه‌حلی حقیقی نیاز داریم.

او درباره هشدار برخی وزیران حاضر در کنفرانس مبنی بر اینکه رد این طرح از سوی نتانیاهو می‌تواند به «همسایگی خصمانه‌تر» بینجامد، تأکید کرد: اکنون همه می‌دانند علت اصلی مشکل کجاست. مشکل این کابینه اسرائیل است، نه مردم اسرائیل. صدها هزار اسرائیلی علیه این کابینه و جنایاتش در غزه تظاهرات می‌کنند. مشکل ما فقط با این کابینه است. ما به جهان عرب ثابت کرده‌ایم که در پی صلح هستیم.

وی درباره امکان آنکه نتانیاهو صلح‌آفرین باشد گفت: تا امروز هیچ نشانه‌ای مبنی بر تلاش او برای صلح دیده نشده است. او نشان داده که سرشار از خشم است و می‌خواهد همه‌چیز را نابود کند. چگونه می‌توان کسی باشد که آنچه ما در غزه می‌بینیم را ببیند و بی‌تفاوت بماند؟.

حمایت بین‌المللی از راهکار دودولتی

دبیرکل شورای همکاری اظهار کرد: فکر می‌کنم جهان واقعاً شروع به شنیدن کرده است. در نشست اخیر مجمع عمومی سازمان ملل، فضا کاملاً حامی فلسطین بود. حتی کشورهایی که مواضع سختگیرانه داشتند، اکنون پذیرش بیشتری نسبت به راه‌حل دودولتی نشان می‌دهند.

وی درباره احتمال اعزام نیروی حافظ صلح بین‌المللی به غزه، یکی از موارد مطرح‌شده در طرح رئیس‌جمهور آمریکا نیز گفت: گمان نمی‌کنم اعزام نیرو در حال حاضر گزینه‌ای مطرح باشد. وضعیت بسیار پیچیده است. چه کسی این نیرو را رهبری خواهد کرد؟ حوزه پوشش آن کجاست؟ ماهیت مأموریتش چیست؟ به نظر من بهترین راه، قرار گرفتن آن تحت رهبری سازمان ملل همزمان با اعطای حق خودگردانی به فلسطینیان و بازگشت پلیس فلسطینی است تا مأموریت‌ها بر اساس قطعنامه شورای امنیت به‌روشنی تعریف شود.

او درباره احتمال مشارکت کشورهای شورای همکاری در چنین نیرویی افزود: اگر چنین تصمیمی گرفته شود، قطعاً آن را بررسی خواهیم کرد. کشورهای شورای همکاری در گذشته نیز مأموریت‌هایی تحت سازمان ملل، از جمله در افغانستان، انجام داده‌اند. اما این تصمیم به‌صورت جمعی در شورا اتخاذ می‌شود.

البدیوی یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای موجود نه تنها برای کشورهای خلیج فارس بلکه برای کل جهان را «فقدان پاسخگویی در سطح بین‌المللی» دانست و هشدار داد: نادیده گرفتن قواعد بین‌المللی دروازه را به‌سوی هرج‌ومرج جهانی می‌گشاید.

او افزود: «اگر به یک طرف اجازه داده شود قوانین بین‌المللی و منشورهای سازمان ملل را بدون پاسخگویی نقض کند، دیگر کشورها نیز همین مسیر را در پیش خواهند گرفت. این امر به هرج‌ومرج می‌انجامد؛ جایی که هر کشور جدا از نظام حقوقی بین‌المللی عمل کند. این را بزرگ‌ترین خطر برای بشریت می‌دانم.

وی ادامه داد: ما باید به منشور سازمان ملل احترام بگذاریم. باید به انسانیت احترام بگذاریم. باید این گفت‌وگو را میان همه ادامه دهیم تا به جهانی باثبات برسیم. موضوع دیگری که مرا نگران می‌کند، وضعیت در آفریقا است. ملت‌های بسیاری در آفریقا واقعاً به توجه و کمک نیاز دارند. شورای همکاری خلیج فارس برنامه‌های گسترده‌ای در زمینه توسعه و کمک‌های انسانی در آفریقا دارد و بیشتر کشورهای شورا در حال کمک به کشورهای آفریقایی هستند. فکر می‌کنم این ۲، مسائل اصلی پیش روی ما هستند.

روابط با چین

البدیوی درباره روابط با چین نیز گفت: روابط میان کشورهای شورای همکاری و چین در حال توسعه است و در قالب یک شراکت راهبردی قدرتمند پیش می‌رود. نخستین اجلاس خلیجی-چینی در سال ۲۰۲۲ در ریاض برگزار شد و سنگ‌بنای این روابط را بنا نهاد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره امکان تعارض این روابط با آمریکا تأکید کرد: به هیچ‌وجه. ما دوست همه هستیم و با همه طرف‌ها از موضعی برابر تعامل می‌کنیم. نباید به‌خاطر روابط خوب ما با آمریکا درباره ما قضاوت شود. این سیاست و گفت‌وگوی راهبردی است. ایالات متحده هرگز بر ما دیکته نمی‌کند با چه کسانی دوست باشیم یا نباشیم. ماه گذشته، در یازدهم سپتامبر، نشست وزارتی هفتم خود را با روسیه در سوچی برگزار کردیم. بنابراین، ما دوست همه هستیم. این عقیده ما است.


نظرات

آخرین اخبار
چرا ربات‌ها در پخت پیتزا شکست می‌خورند؟
9 نشانه اعتیاد به بازی‌های رایانه‌ای؛ چه زمانی بازی کردن خطرناک می‌شود؟
تجاوز دشمن آمریکایی به جزیره لارک؛ سپاه از پاسخ قاطع و تنبیه متجاوز خبر داد
مصرف طولانی‌مدت ملاتونین خطر نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد؟
«یک عمر وقف وحدت مسلمانان»؛ فیلم‌های دیده‌نشده از رهبر شهید انقلاب
وزیر خارجه ایتالیا:روسیه در صورت حمله به اروپا بازنده خواهد بود
حمله موشکی اوکراین به بلگورود
تایید خبر تجاوز ارتش تروریستی آمریکا به جزیره لارک
طنین صدای ابوعبیده خواب را از چشم اسرائیل ربوده است
اخبار تایید نشده از شنیده‌شدن صدای انفجار در حوالی جزیره لارک
برد استقلال در دربی خاطره‌انگیز پیشکسوتان در کیش
نجات 5 شهروند گرفتار در آتش‌سوزی ساختمان مسکونی کرج
2 تیراندازی جمعی در آمریکا؛ 3 کشته و 18 زخمی
اردوی تیم ملی فوتبال امید تعطیل شد
واژگونی اتوبوس در گردنه اسدآباد؛ 13 نفر مصدوم شدند
سرقت از عزاداران در بهشت‌زهرا؛ باند سه‌نفره زنان جیب‌بر دستگیر شد
باید به پایان جنگ علیه ایران کمک کنیم
پایگاه آمریکا در بحرین 400 میلیون دلار خسارت دید
حامی ترامپ:او باید از والدین کودکان میناب عذرخواهی کند
ناتو: هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از حمله روسیه وجود ندارد
منچستر یونایتد5-2 ایپسویچ/ هت‌تریک فرناندز در اولدترافورد
روسیه حملات ترکیبی در اروپا را تشدید کرده است
هزاران خانواده در غزه همچنان چشم‌انتظار عزیزان مفقود خود هستند
کرملین شرط دیدار پوتین و زلنسکی را اعلام کرد
حادثه تلخ در آبشار بیشه؛ دو خواهر غرق شدند
پروازهای بندرعباس ـ دبی از دوشنبه از سر گرفته می‌شود
یمن:غافلگیری‌های جدید در راه است
نفتکشی در نزدیکی تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت
استانبول کانون رایزنی‌های امنیتی منطقه
رئال مادرید 4-0 مالاگا/ تلاش کهکشانی‌ها برای دیکته کردن برتری
نورویدئو | جوانان امت اسلامی ، پرچمداران وحدت
دولت چهاردهم در مسیر وفاق با مجلس گام برداشت
ائتلافی که هست، اما نیست؛ بازی تازه واشنگتن
رایزنی ایران و عراق برای کاهش تنش‌های منطقه
دو یار سابق ترامپ علیه جنگ؛ هشدار درباره ورود گزینه اتمی به جنگ ایران
تأکید نماینده ولی‌فقیه در گلستان بر صیانت از وحدت و انسجام ملی
بنادر پهل و لافت قشم شبانه‌روزی شدند
محسن نامجو: بی‌خبر به ایران برگشتم تا پشیمانم نکنند
تاکید پیشمرگه بر تمدید نشدن تفاهم‌نامه اقلیم کردستان و ائتلاف آمریکایی
نخست‌وزیر لبنان: مسئولیت ما پایان دادن به اشغالگری است
مفتی لبنان: امام موسی صدر، اسرائیل را «شر مطلق» می‌دانست
وزارت ورزش از موفقیت تاریخی دختران والیبالیست ایران تقدیر کرد
طرف‌های درگیر لیبی درباره برگزاری انتخابات به توافق رسیدند؟
«نه» ایسلندی‌ها به بازگشت مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا
جنجال در آستانه نشست G20؛ آمریکا به برخی خبرنگاران مجوز نداد
چلسی 4-3 برایتون/ طوفان 7 گُله در استمفوردبریج
عمامه‌گذاری طلاب ایرانی و خارجی با حضور آیت‌الله مکارم شیرازی
فراخوان حمایت از توسعه هوش مصنوعی در نظام پولی و بانکی
پیشنهاد ایران در شانگهای؛ هم‌آوایی رسانه‌ها برای مقابله با روایت‌های جنگ‌طلبانه
مراسم یادبود جعفر حسنخانی برگزار می‌شود