×
فرهنگی
شناسه خبر : 248551
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 19:12
نشان درجه‌ یک هنری به «جعفر دهقان» اهدا شد

نشان درجه‌ یک هنری به «جعفر دهقان» اهدا شد

در مراسم گرامیداشت هفته دفاع مقدس، آیین اهدای گواهینامه درجه یک هنری به «جعفر دهقان» بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون با حضور رئیس سازمان سینمایی و جمعی از هنرمندان و مدیران برگزار شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مراسم تجلیل از جعفر دهقان، بازیگر باسابقه سینمای دفاع مقدس، هم‌زمان با هفته دفاع مقدس در سالن سیف‌الله داد سازمان سینمایی برگزار شد. این برنامه با اجرای کامران ملکی و نمایش گزیده‌ای از آثار دهقان آغاز شد و با حضور جمعی از هنرمندان، تهیه‌کنندگان و مدیران فرهنگی ادامه یافت.

در این مراسم، چهره‌هایی چون ابوالفضل صادق‌نژاد، محسن علی‌اکبری، جهانبخش سلطانی، سید احمد میرعلایی، محمدرضا شرف‌الدین، علی رویین‌تن، ناصر شفق، اسماعیل براری، داریوش بابائیان، حبیب‌الله بهمنی و رائد فریدزاده با بیان خاطرات و تحلیل‌هایی از کارنامه هنری جعفر دهقان، از تعهد، باور، اخلاق حرفه‌ای و نقش‌آفرینی‌های ماندگار او در سینمای دفاع مقدس تقدیر کردند.

رائد فریدزاده، رئیس سازمان سینمایی، با اشاره به اهمیت ژانر دفاع مقدس در فرهنگ ملی، تأکید کرد که آثار این حوزه باید با لحن صمیمانه و مردمی گذشته احیا شوند. او ضمن تمجید از خلوص هنری جعفر دهقان، بر ضرورت آسیب‌شناسی فاصله میان هنرمندان و مخاطبان امروز تأکید کرد و تجلیل از هنرمندان متعهد را فرصتی برای بازنگری در مسئولیت‌های فرهنگی دانست.

برای من مردم مهم هستند

جعفر دهقان با تشکر از سازمان سینمایی و کسانی که در این مراسم حضور پیدا کردندگفت: 12 سالم بود کار تئاتر را شروع کردم و قبل از انقلاب یکی از شاگردان زنده یاد سعید کشن فلاح بودم که آن موقع ایشان دانشجوی هنرهای دراماتیک بود و تئاتر می‌خواند. پس از پیروزی انقلاب جذب حوزه هنری شدم و در زمان جنگ به نوعی وظیفه خودم می‌دانستم و می‌گفتم یا باید کار هنری انجام بدهم و یا در کنار رزمنده‌ها بایستم و سلاح به دست بگیرم و بجنگم و اگر پشت خاکریز هستم باید کارهایی را انجام بدم که بتوانم دل بچه‌ها را شاد کنم.

وی ادامه داد: این بود که اولویتم را در انتخاب کارهای دفاع مقدس گذاشتم و خوشبختانه طوری شد که پرکارترین و بهترین بازیگر سینمای دفاع مقدس به انتخاب مردم در سال شدم و متاسفانه یک سری از دوستان سینماگر می‌گفتند بچه‌هایی‌که فیلم‌های دفاع مقدس کار می‌کنند بازیگر نیستند و فقط به درد فیلم‌های جنگی می‌خورند.

دهقان خاطرنشان کرد: جنگ تمام شد و من از آن دسته آدمایی نبودم که سر هر کاری بروم. خودم را مدیون و متعهد نسبت به بچه‌های جنگ می‌دانستم و بعد از جنگ سمت سینمای دینی آمدم و در «اصحاب کهف»، «مردان آنجلوس»،«حضرت یوسف»، «چهل سرباز»، «مختارنامه» و ... نقش آفرینی کردم. زمانی گذشت و گفتند این‌ها بازیگرهایی هستند که فقط برای فیلم‌های تاریخی مناسب هستند. یعنی فیلم‌های دفاع مقدسی را کنار گذاشتند و بازیگر فیلم‌های تاریخی شدند.

دهقان با دفاع از انتخاب هایش در بازیگری گفت: تلاش کردم ژانرهای مختلف کار کنم و با اکثر دوستانی که امشب اینجا حضور دارند همکاری داشتم و تجربه کسب کردم اما هیچ وقت نگفتم که من بازیگرم، گفتم هر که هرچه می‌خواهد بگوید مهم مردم هستند که احساس می‌کنم خیلی محبت‌شان شامل حالم شده است زیرا در کوچه و خیابان و هر کجا که می‌روم آنقدر محبت دارند  و عشق می‌ورزند که آدم خودش خجالت می‌کشد. من برای بچه‌های دفاع مقدس، خانواده شهدا، جانبازان، خانواده مفقودین کار کردم و همانقدر که آنها از من راضی باشند، همان قدر که توانسته باشم کارهای تاریخی و قرآنی انجام بدهم و مردم را به دین و ارزش های انقلاب اسلام آشنا و نزدیکتر کنم، برایم کافی بوده است.

این مراسم با عکس یادگاری حاضران و امضاء پوستر مراسم «بزرگداشت مقام والای هنر» توسط جعفر دهقان به پایان رسید.

پیش از آغاز مراسم فیلم «بوی پیراهن یوسف» ساخته ابراهیم حاتمی کیا و بازی جعفر دهقان که توسط فیلمخانه ملی ایران مرمت شده است نمایش داده شد.

گفتنی است، پیش از این در مراسم «بزرگداشت مقام والای هنر»، این نشان به جهانگیر میرشکاری، سیروس الوند، ابوالفضل پورعرب و مجتبی راعی نیز اعطا شده بود.


نظرات

آخرین اخبار
پاکستان موشک ضد کشتی دوربرد آزمایش کرد
آتش‌بس بین واشنگتن و تهران «شرم‌آورترین شکست استراتژیک» آمریکا است
دیدار رئیس جمهور عراق با المالکی درباره معرفی نامزد نخست‌وزیری
ناراحتی هگست از تماس مستقیم وزیر نیروی دریایی با ترامپ
راهکارهای کاهش تحلیل رفتن عضلات در سنین بالا
زیاده خواهی های وزارت دارایی رژیم صهیونیستی
اعتراض مکزیک به فعالیت مخفیانه دو مامور سیا
دریانوردی در تنگه هرمز باید آزاد شود
آتش‌سوزی در ناوشکن آمریکایی «زوموالت»؛ 3 ملوان زخمی شدند
اعتراض ایران درباره سوء استفاده آمریکا از خاک و آسمان 5 کشور
درخواست دوباره آلمان از ایران برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد
گزارش رسانه‌های آمریکایی از اختلاف آماری پنتاگون در تلفات جنگ با ایران
ایروانی: آمریکا و اسرائیل مسئول حملات به زیرساخت‌های فضایی ایران‌اند
عطسه‌های بهاری؛ آلرژی فصلی یا سرماخوردگی؟
حمله ضدانقلاب به تجمع حامیان ایران در لندن
سنای آمریکا برای پنجمین بار تلاش دموکرات ها را ناکام گذاشت
مخالفت عربستان با پروژه رژیم صهیونیستی برای مسیر جایگزین تنگه هرمز
وزیر نیروی دریایی آمریکا از دولت ترامپ استعفا داد
ادعای ترامپ درباره مذاکرات با ایران؛ هیچ جدول زمانی مشخصی وجود ندارد
آیت‌الله جوادی آملی: حضور مردم در صحنه جلوه‌ای از آیات الهی است
پیروزی بارسلونا در شبی تلخ برای یامال و پرتنش برای هواداران
دو سرباز نیروی هوایی اسرائیل به جاسوسی برای ایران متهم شدند
بایرن در فینال جام حذفی؛ شاگردان کمپانی در مسیر سه‌گانه
بازگشت مقتدرانه سیتی؛ گواردیولا صدر جدول را از آرسنال گرفت
توقف 10 دقیقه‌ای بازی بارسلونا برای نجات جان یک هوادار
شهادت خبرنگار روزنامه «الاخبار» لبنان در حمله هوایی به جنوب این کشور
رئیس فدراسیون فوتبال: هنوز درباره سهمیه‌های AFC تصمیمی نگرفته‌ایم
آمریکا از شهروندانش خواست لبنان را ترک کنند
پنجمین تلاش سنای آمریکا برای محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ
چهار دیدار تدارکاتی تیم ملی در اردو‌ی ترکیه قطعی شد
فاصله‌گیری برخی متحدان اروپایی از واشنگتن در پرونده ایران
تیم محمد بنا قهرمان اروپا شد
احتمال افزایش 15 تا 20 درصدی نرخ بلیت هواپیما در آمریکا
چه میزان شغل در معرض خطر ورشکستگی‌ قرار دارد؟
حزب الله 4 پهپاد شناسایی رژیم اسرائیل را منهدم کرد
هت‌تریک کومان و جشن پنج‌گله النصر؛ صعود مقتدرانه به فینال آسیا
برد دراماتیک الچه مقابل اتلتیکومادرید
مهدی فرید چگونه جذب شد و چه اطلاعاتی منتقل کرد؟
لیلاز پاسخ می دهد؛ آیا ایران با محاصره دریایی متضرر می شود؟
معاون دفتر پزشکیان: اینترنت طبقاتی یا پرو با نظرات رئیس‌جمهور در تضاد است
تاکید عراقچی بر ضرورت اتخاذ موضع قاطع کشورها در محکومیت تجاوز به ایران
صدها شهرک‌نشین به مسجد الاقصی یورش بردند
دریافت عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه مالاکا برنامه جدید اندونزی
سرمربی چلسی برکنار شد
رژیم اسرائیل به دنبال ایجاد شهرک صهیونیست‌نشین در جنوب سوریه
چند بشکه نفت ایران از خلیج فارس خارج شد؟
هشدار امنیتی در کاخ سفید اعلام شد
آیا موضوع هسته‌ای جزو راهبردهای تیم مذاکره‌کننده ایرانی بود؟
سومالی: عبور کشتی‌های اسرائیلی از باب المندب ممنوع است
سی‌بی‌اس گزارش داد: توان نظامی ایران بیش از چیزی است که ترامپ می‌گوید