×
بین الملل
شناسه خبر : 248546
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 17:15
چرخش اروپا؛ از انتقاد نمادین تا تبعیت راهبردی

نورنیوز بررسی می کند؛

چرخش اروپا؛ از انتقاد نمادین تا تبعیت راهبردی

اروپا که تا همین چند هفته پیش در ظاهر منتقد رژیم صهیونیستی و حامی تشکیل کشور فلسطین بود، با طرح 20 ماده‌ای ترامپ ناگهان به صف حامیان آن پیوست. این تغییر مسیر نه از سر صلح‌طلبی، بلکه نتیجه وابستگی ساختاری اروپا به آمریکا و لابی صهیونیستی است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: تحولات اخیر نشان می‌دهد اروپا عملاً استقلال راهبردی خود را از دست داده و به بازیگری منفعل در دایره آمریکا بدل شده است. پذیرش شتابزده طرح ترامپ، نمونه‌ای آشکار از این واقعیت است که اتحادیه اروپا توان خروج از سایه واشنگتن را ندارد. تاریخچه وابستگی اروپا از «اجرای مکانیکی اسنپ‌بک» تا «تحمیل هزینه‌های جنگ اوکراین» و «افزایش بودجه ناتو» همگی بیانگر موقعیتی است که اروپا بیشتر به صادرکننده بیانیه‌های توخالی شبیه شده تا بازیگری مستقل در عرصه بین‌الملل. در این چارچوب، استقبال فوری از طرح ترامپ را باید بخشی از همان روند اطاعت بی‌چون‌وچرای اروپا دانست.

اروپا؛ شریک خاموش جنایت

اگرچه در ماه‌های اخیر مقامات اروپایی با ادبیاتی انتقادی علیه رژیم صهیونیستی سخن گفته‌اند، اما کارنامه عملی آنان چیز دیگری می‌گوید. نه تنها هیچ تحریمی علیه تل‌آویو اعمال نشد، بلکه حمایت‌های سیاسی و اقتصادی همچنان ادامه یافت. تروئیکای اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) حتی وقتی سخن از «انتقاد» به میان آوردند، نه از منظر دفاع از حقوق بشر، بلکه صرفاً به دلیل نگرانی از انزوای بین‌المللی اسرائیل بود. بدین ترتیب اروپا به شریکی خاموش در جنایات علیه مردم غزه تبدیل شد؛ شریکی که برای حفظ روابط استراتژیک با آمریکا و اسرائیل، چشم بر قتل‌عام و محاصره بست.

مدیریت افکار عمومی؛ تاکتیک اروپایی

موج جهانی همبستگی با مردم غزه، از اعتراضات میلیونی در اروپا تا کارزارهای تحریم فرهنگی و ورزشی، سران این قاره را در فشار شدید افکار عمومی قرار داده است. از این رو، طرح ترامپ فرصتی برای اروپا فراهم می‌کند تا با شعارهایی همچون «آتش‌بس»، «دو دولت» و «پایان جنگ» خود را مدافع صلح معرفی کند. این در حالی است که پشت پرده، روند حمایت نظامی و اقتصادی از رژیم صهیونیستی ادامه دارد. اروپا با این تاکتیک می‌کوشد از یک‌سو اعتراضات مردمی را مهار کند و از سوی دیگر، حمایت خود از تل‌آویو را مشروعیت بخشد.

طرح ترامپ؛ پوشش راهبرد غرب

حمایت اروپا از طرح ترامپ را باید در چارچوب کلان‌تر راهبرد غرب تحلیل کرد. واشنگتن و متحدانش با برهم زدن ثبات غرب آسیا، به دنبال استمرار یک‌جانبه‌گرایی نظام سرمایه‌داری و جلوگیری از شکل‌گیری نظم چندجانبه‌اند. همان‌گونه که جنگ اوکراین برای حذف روسیه و کارزار فشار حداکثری علیه ایران طراحی شد، طرح ترامپ نیز با هدف کنار زدن بازیگران مستقل و محدودسازی چین و روسیه در منطقه ارائه گردیده است. اروپا، در این میدان، بیش از آنکه به دنبال صلح باشد، به ابزاری برای اجرای سیاست‌های ایالات متحده تبدیل شده است؛ سیاستی که عملاً نه ثبات بلکه بحران‌های تازه‌ای برای منطقه و جهان خواهد آفرید.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
از اتاق شیمی درمانی تا فروپاشی معیشت؛چرخه بی رحم تورم و سرطان
روسیه به دنبال تثبیت اوضاع در لبنان و خاورمیانه
احمدی وفا طلایی شد
کاهش رشد اقتصادی و افزایش بهای نفت در انتظار جهان است
موافقت رهبر معظم انقلاب با عفو یا تخفیف مجازات بیش از 2 هزار نفر+جزئیات
رایزنی سفرای ایران، چین و روسیه با گروسی
42 هزار کلاس درس نوسازی می شوند
وزیر کشور : امنیت، پیش شرط توسعه پایدار است
آمریکا به تیم ملی ویزا ندهد، تصمیم دیگری می‌گیریم
حمایت همه جانبه روسیه از مذاکرات ایران و آمریکا
گوترش از آتش‌بس میان لبنان و اسرائیل حمایت کرد
دستور تخلیه فوری اسرائیل به سه روستای جنوب لبنان
راهنمای کامل بیمه بیکاری؛ از میزان حقوق تا نحوه ثبت درخواست
حادثه بوئینگ در فرانکفورت تلفات جانی نداشت
هر نخ سیگار، چند دقیقه از عمر کم می کند؟
پروازهای ایران به مقاصد اروپایی کلید می خورد
داوطلبان آزمون استخدامی دانشگاه بخوانند
قیمت طلای جهانی امروز جمعه 15 خرداد ؛ طلا صعودی شد
وزیر خارجه ترکیه:اسرائیل باید خاک لبنان را ترک کند
هشدار روسیه درباره کمبود عرضه در بازار جهانی نفت
زخمی شدن بیش از هزار صهیونیست در شمال سرزمین‌های اشغالی
هفته طلایی بورس تهران؛ شاخص کل به کانال 4.3 میلیون واحد رسید
کشتی گیران ایرانی در فینال مسابقات رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی
دو حادثه مرگبار در تهران جان 3 شهروند را گرفت
جزئیات نوآوری جدید در جام جهانی 2026؛ همه بازیکنان در دایره مرکزی
تجاوز هوایی دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
آتش بس با لبنان تصویب نشد
68درصد آمریکایی ها خواستار پایان جنگ با ایران هستند
استمرار میانجی گری پاکستان بین ایران و آمریکا
نابودی توان عملیاتی ناو جرالد فورد امریکا
پیام تسلیت عراقچی در پی درگذشت آیت‌الله فیاض
آخرین رقص «رونالدو» در مهم ترین جام فوتبال جهان
محدودیت‌های ویژه ترافیکی در محورهای شمالی+جزئیات
شکست آلمان در شورای امنیت، نتیجه سیاست های غیرمسئولانه بود
ارائه تجربه بازسازی پس از جنگ ایران در باکو
بررسی اندیشه‌های ضد امپریالیستی امام خمینی و فیدل کاسترو در هاوانا
2 کشته و 13 زخمی در انفجار کپسول گاز در چین
تحلیلگر روس: امام خمینی(ره) شکست آمریکا را نوید داده بود
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 15 خرداد +وضعیت استان ها
آمریکا حامی رئیس جمهور بولیوی شد
مذاکرات «ایران و آمریکا»، محور گفت‌وگوی قطر،کویت و فرانسه
طوفان حزب الله در جنوب لبنان
درسی سودمند از دو اقدام فرهنگی دولت تاجیکستان
توزیع گوشت داخلی با کیفیت در میادین تره بار تهران
فیلم‌های سینمایی امروز جمعه 15 خرداد تلویزیون + جدول پخش
ذخیره آب سدهای تهران کافی نیست؛ صرفه جویی کنید
جزئیات کالابرگ خردادماه+ تخفیف های کالابرگی
وقوع انفجار در بندر الفحل عمان
علف‌کش یا آنتی‌هیستامین؟ وقتی زنبورها در مزارع خواب‌آلود می‌شوند
پایان عصر اسکرول بی‌انتها؛ آیا گوگل می‌تواند ما را از دنیای مجازی بیرون بکشد؟