×
سیاسی
شناسه خبر : 248445
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 09:35
ریاضیات جنگ!

محمدکاظم انبارلویی

ریاضیات جنگ!

استراتژیست‌های نظامی جهان معتقدند جنگ فارغ از محاسبات سیاسی و اجتماعی دارای یک محاسبات ریاضی و هندسی است. اگر ژنرال‌های پای کار جنگ از آن بی‌اطلاع باشند، شکست آن‌ها قطعی است. جنگ یک صفحه هندسی دارد که اضلاع «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین کننده» در آن مهم است. هنر یک فرمانده نظامی، شناسایی این نقاط و درک درست از خطوط عملیاتی است.

نورنیوز- گروه سیاسی : ۱- استراتژیست‌های نظامی جهان معتقدند جنگ فارغ از محاسبات سیاسی و اجتماعی دارای یک محاسبات ریاضی و هندسی است. اگر ژنرال‌های پای کار جنگ از آن بی‌اطلاع باشند، شکست آن‌ها قطعی است. جنگ یک صفحه هندسی دارد که اضلاع «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین کننده» در آن مهم است.
هنر یک فرمانده نظامی، شناسایی این نقاط و درک درست از خطوط عملیاتی است.
اندازه‌گیری قواره خطوط عملیاتی و نقاط تعیین‌کننده در حوصله حوزه ریاضیات جنگ است.
فرمول ریاضی جنگ از تمرکز روی نقطه‌های تعیین‌کننده و درک خطوط عملیاتی به دست می‌آید.
۲- عملیات طوفان‌الاقصی که در آستانه دوسالگی آن هستیم یک اتاق فکر داشت که «یحیی سنوار» و ژنرال‌های حماس ازجمله «محمد ضیف» روی ریاضیات جنگ و هندسه نبرد تمرکز داشتند. بیرون از صحنه نبرد اسماعیل هنیه و کادرهای سیاسی به صلاحیت‌های علمی و عملی فرماندهان جنگ اطمینان داشتند.
در همان ساعات اولیه نبرد دژ پولادین خطوط دفاعی رژیم صهیونیستی سقوط کرد. آن‌ها با گرفتن ده‌ها اسیر و صدها کشته از صهیونیست‌ها کلید پیروزی جنگ را پیدا کرده بودند.
آن‌ها امنیت ملی اشغالگران و آرامش‌ خیالی آن‌ها را هدف قرار دادند و ده‌ها هزار آواره جنگ روی دست تروریست‌های کابینه نتانیاهو به جای گذاشتند.
بمباران‌های وحشیانه، ویران کردن خانه‌ها، قتل‌عام کودکان و زنان، گرسنگی دادن به مردم و کوچ آنان، مشکل آن‌ها را حل نکرد. ژنرال‌های شکست‌خورده صهیونیستی خود را به در و دیوار سوریه و لبنان و یمن زدند. حتی هزینه جنگ با ایران را قبول کردند، مشکل آن‌ها حل نشد.
اکنون دولت حماس در غزه پس از دو سال نبرد هنوز مستقر است. ارتش حماس از صهیونیست‌ها تلفات می‌گیرد. مردم با استقامت و پایداری حیرت‌انگیزی پای هزینه‌های مادی و معنوی جنگ ایستاده‌اند.
این حقیقت نشان می‌دهد تمرکز حماس روی «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین‌کننده» حفظ شده و محاسبات ریاضی و فهم هندسی جنگ آن‌ها درست بوده است.
۳- سالگرد شهید سیدحسن‌نصر‌الله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین فرصتی بود در کنار سفر برخی گروه‌‌های جهادی که از ایران به لبنان رفته بودند، حال و هوای لبنانی‌ها و بچه‌های حزب‌الله را از نزدیک درک کنم. آنجا جوانانی با گردن‌های افراشته و بازوان ستبر و فولادین خود را فاتح نبردهای اخیر در ضلع خطوط عملیاتی هم مرز رژیم صهیونیستی می‌دانستند و منتظر  فرمان جدید برای حضور در این خطوط و اضلاع بودند.
همین آرایش در یمن، غزه، کرانه باختری و نهایتا ایران وجود دارد. اتاق جنگ ناتو در غرب‌آسیا و چکمه‌پوشان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی از این حجم از آمادگی بی‌خبر است. دلش را به شکستن چند دیوار صوتی، بمباران‌های بی‌هدف و ترور رهبران مقاومت خوش کرده است. لذا در دره «بیچارگی» و «له‌شدگی» دست و پا می‌زند.
۴- طوفان‌الاقصی افسانه «شکست‌ناپذیری» صهیونیست‌ها را ابطال کرد. طوفان‌الاقصی «نفوذناپذیری» صهیونیست‌ها را بر باد داد. طوفان‌الاقصی «ضربه‌پذیری» راهبردهای آمریکا در غرب آسیا را نشان داد.
صهیونیست‌ها و ناتو پس از دو سال جنایت جنگی و کشتار جمعی و کاربرد بمباران‌ در حجم سه بمب اتمی در غزه آثار این تمرکز حماس روی «نقاط ضعف» رژیم صهیونیستی را نتوانستند از بین ببرند.
حزب‌الله در لبنان هنوز قدرت فائقه است. در عراق گروه‌های جهادی دست به ماشه هستند. در یمن صهیونیست‌آزاری در سرزمین‌های اشغالی یک جیره روزانه برای نقض امنیت اشغالگران است.
ایران سه ضربه کشنده در سه وعده صادق، چکش موشکی و پهپادی خود را روی پایگاه‌های نظامی آمریکا و صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی تست کرده است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی عملا وارد یک گودال جنگ فرسایشی شدند. هر چه جلوتر می‌رویم «قدرت معنایی» ایران و جبهه مقاومت از میان گردوخاک و خاکستر این جنگ در سپهر سیاست منطقه و جهان رخ نشان می‌دهد.
۵- بازی کودکانه «اسنپ‌بک» سه کشور شرور اروپایی و دلخوش بودن ترامپ به این بازی، آن‌ها را از محاسبات «ریاضیات جنگ» و درک ابعاد هندسی این نبرد دور کرده است. آن‌ها هیچ تمرکزی روی «خطوط عملیات» ندارند و مدام از «نقاط تعیین‌کننده» ضربه می‌خورند.
ما اکنون وسط معرکه این نبرد هستیم. وضعیت ما آمادگی برای هر نبردی است وضعیت ‌آن‌ها تردید در ادامه شرارت!
پاییز آغاز شده است جوجه جنگ را آخر پاییز می‌شمرند. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها هیچ افق روشنی از پایان جنگ ندارند.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم