×
سیاسی
شناسه خبر : 248445
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 09:35
ریاضیات جنگ!

محمدکاظم انبارلویی

ریاضیات جنگ!

استراتژیست‌های نظامی جهان معتقدند جنگ فارغ از محاسبات سیاسی و اجتماعی دارای یک محاسبات ریاضی و هندسی است. اگر ژنرال‌های پای کار جنگ از آن بی‌اطلاع باشند، شکست آن‌ها قطعی است. جنگ یک صفحه هندسی دارد که اضلاع «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین کننده» در آن مهم است. هنر یک فرمانده نظامی، شناسایی این نقاط و درک درست از خطوط عملیاتی است.

نورنیوز- گروه سیاسی : ۱- استراتژیست‌های نظامی جهان معتقدند جنگ فارغ از محاسبات سیاسی و اجتماعی دارای یک محاسبات ریاضی و هندسی است. اگر ژنرال‌های پای کار جنگ از آن بی‌اطلاع باشند، شکست آن‌ها قطعی است. جنگ یک صفحه هندسی دارد که اضلاع «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین کننده» در آن مهم است.
هنر یک فرمانده نظامی، شناسایی این نقاط و درک درست از خطوط عملیاتی است.
اندازه‌گیری قواره خطوط عملیاتی و نقاط تعیین‌کننده در حوصله حوزه ریاضیات جنگ است.
فرمول ریاضی جنگ از تمرکز روی نقطه‌های تعیین‌کننده و درک خطوط عملیاتی به دست می‌آید.
۲- عملیات طوفان‌الاقصی که در آستانه دوسالگی آن هستیم یک اتاق فکر داشت که «یحیی سنوار» و ژنرال‌های حماس ازجمله «محمد ضیف» روی ریاضیات جنگ و هندسه نبرد تمرکز داشتند. بیرون از صحنه نبرد اسماعیل هنیه و کادرهای سیاسی به صلاحیت‌های علمی و عملی فرماندهان جنگ اطمینان داشتند.
در همان ساعات اولیه نبرد دژ پولادین خطوط دفاعی رژیم صهیونیستی سقوط کرد. آن‌ها با گرفتن ده‌ها اسیر و صدها کشته از صهیونیست‌ها کلید پیروزی جنگ را پیدا کرده بودند.
آن‌ها امنیت ملی اشغالگران و آرامش‌ خیالی آن‌ها را هدف قرار دادند و ده‌ها هزار آواره جنگ روی دست تروریست‌های کابینه نتانیاهو به جای گذاشتند.
بمباران‌های وحشیانه، ویران کردن خانه‌ها، قتل‌عام کودکان و زنان، گرسنگی دادن به مردم و کوچ آنان، مشکل آن‌ها را حل نکرد. ژنرال‌های شکست‌خورده صهیونیستی خود را به در و دیوار سوریه و لبنان و یمن زدند. حتی هزینه جنگ با ایران را قبول کردند، مشکل آن‌ها حل نشد.
اکنون دولت حماس در غزه پس از دو سال نبرد هنوز مستقر است. ارتش حماس از صهیونیست‌ها تلفات می‌گیرد. مردم با استقامت و پایداری حیرت‌انگیزی پای هزینه‌های مادی و معنوی جنگ ایستاده‌اند.
این حقیقت نشان می‌دهد تمرکز حماس روی «خطوط عملیات» و «نقاط تعیین‌کننده» حفظ شده و محاسبات ریاضی و فهم هندسی جنگ آن‌ها درست بوده است.
۳- سالگرد شهید سیدحسن‌نصر‌الله و شهید سیدهاشم صفی‌الدین فرصتی بود در کنار سفر برخی گروه‌‌های جهادی که از ایران به لبنان رفته بودند، حال و هوای لبنانی‌ها و بچه‌های حزب‌الله را از نزدیک درک کنم. آنجا جوانانی با گردن‌های افراشته و بازوان ستبر و فولادین خود را فاتح نبردهای اخیر در ضلع خطوط عملیاتی هم مرز رژیم صهیونیستی می‌دانستند و منتظر  فرمان جدید برای حضور در این خطوط و اضلاع بودند.
همین آرایش در یمن، غزه، کرانه باختری و نهایتا ایران وجود دارد. اتاق جنگ ناتو در غرب‌آسیا و چکمه‌پوشان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی از این حجم از آمادگی بی‌خبر است. دلش را به شکستن چند دیوار صوتی، بمباران‌های بی‌هدف و ترور رهبران مقاومت خوش کرده است. لذا در دره «بیچارگی» و «له‌شدگی» دست و پا می‌زند.
۴- طوفان‌الاقصی افسانه «شکست‌ناپذیری» صهیونیست‌ها را ابطال کرد. طوفان‌الاقصی «نفوذناپذیری» صهیونیست‌ها را بر باد داد. طوفان‌الاقصی «ضربه‌پذیری» راهبردهای آمریکا در غرب آسیا را نشان داد.
صهیونیست‌ها و ناتو پس از دو سال جنایت جنگی و کشتار جمعی و کاربرد بمباران‌ در حجم سه بمب اتمی در غزه آثار این تمرکز حماس روی «نقاط ضعف» رژیم صهیونیستی را نتوانستند از بین ببرند.
حزب‌الله در لبنان هنوز قدرت فائقه است. در عراق گروه‌های جهادی دست به ماشه هستند. در یمن صهیونیست‌آزاری در سرزمین‌های اشغالی یک جیره روزانه برای نقض امنیت اشغالگران است.
ایران سه ضربه کشنده در سه وعده صادق، چکش موشکی و پهپادی خود را روی پایگاه‌های نظامی آمریکا و صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی تست کرده است.
آمریکا و رژیم صهیونیستی عملا وارد یک گودال جنگ فرسایشی شدند. هر چه جلوتر می‌رویم «قدرت معنایی» ایران و جبهه مقاومت از میان گردوخاک و خاکستر این جنگ در سپهر سیاست منطقه و جهان رخ نشان می‌دهد.
۵- بازی کودکانه «اسنپ‌بک» سه کشور شرور اروپایی و دلخوش بودن ترامپ به این بازی، آن‌ها را از محاسبات «ریاضیات جنگ» و درک ابعاد هندسی این نبرد دور کرده است. آن‌ها هیچ تمرکزی روی «خطوط عملیات» ندارند و مدام از «نقاط تعیین‌کننده» ضربه می‌خورند.
ما اکنون وسط معرکه این نبرد هستیم. وضعیت ما آمادگی برای هر نبردی است وضعیت ‌آن‌ها تردید در ادامه شرارت!
پاییز آغاز شده است جوجه جنگ را آخر پاییز می‌شمرند. آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها هیچ افق روشنی از پایان جنگ ندارند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آغاز قرعه‌کشی جام جهانی فوتبال 2026/ترامپ جایزه صلح فیفا گرفت!
فهرست جدید محصولات آرایشی لب فاقد مجوز منتشر شد
میامی میزبان گفتگوهای حساس کی‌یف و واشنگتن /روسیه در انتظار واکنش آمریکا
ماراتن جنجالی در کیش/ واکنش فدراسیون دو میدانی/تشکیل پرونده قضایی برای برگزارکنندگان
واکنش علی تاجرنیا به توقف استقلال در دربی
معاون رئیس‌جمهور: پرونده حقوق کارکنان بر اساس عملکرد آغاز شد
ایران و روسیه تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند
وزارت کشور غزه: کشته شدن ابوشباب سرنوشت خائنان است
مدارس در کدام استان‌ها 15 و 16 آذرماه تعطیل شد ؟
گمرکات کشور ملزم به رعایت استانداردهای FATF شدند
ساپینتو: نیمه دوم کنترل بازی با ما بود؛ مهاجمان نیازمند تجربه بیشترند
اوسمار: خوب بودیم اما گل نزدیم؛ از تساوی عذرخواهی می‌کنم
درخشش جوانان تکواندو ایران در جهان زیر 21 سال/مبینا نعمت‌زاده طلا گرفت
نجات 15 نفر از آتش‌سوزی ساختمان مسکونی در نعمت‌آباد
جدول لیگ برتر در پایان هفته دوازدهم/ سپاهان صدرنشین شد
دو مهره کلیدی تیم ملی ایران زیر ذره‌بین رسانه‌ها
مردم در انتظار تصمیم نهایی قیمت بنزین
حضور پزشکیان در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از سوی دولت تایید شد
فیفا از حضور قلعه‌نویی در آمریکا استقبال کرد
پوتین در هند؛ همکاری هسته‌ای مسکو–دهلی و نگاه نگران آمریکا
حماس سطح امنیت رهبرانش را به شدت ارتقا داد
گزارش تصویری | پایان دربی 106؛ استقلال (0) پرسپولیس (0)
واکنش رئیس جمهور عراق به شایعه‌ای درباره حزب‌الله و انصارالله
بازداشت 6 مهاجر افغان توسط آمریکا
وضعیت جدول لیگ برتر پس از پایان دربی
پایان دربی 106؛ استقلال (0) پرسپولیس (0)+ خلاصه بازی
مدارس ابتدایی تهران 2 روز غیرحضوری شد
هشدار نارنجی درباره بارش‌ها در هرمزگان
شیخ قاسم: حزب‌الله از حمایت مردمی برخوردار است
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط +توضیحات جدید پزشک رضا امیرخانی
توییت انگلیسی حساب رهبر معظم انقلاب که 6 میلیون بار دیده شد
پاکستان مرزهایش را به روی افغانستان بست
گزارش تصویری | در حاشیه دربی 106
ماجرای جریمه 120 میلیون یورویی شبکه ایکس چیست ؟
چهار تازه وارد فوتبال به جام جهانی 2026
شرایط پرداخت هزینه عائله‌مندی و حق اولاد برای بازنشستگان زن اعلام شد+جزییات
ترکی فیصل: اسرائیل تهدید واقعی خاورمیانه است
هوای آلوده تهران تا اواسط هفته مهمان ناخوانده پایتخت است
اوشاکوف: پیشرفت در مذاکرات با آمریکا دلگرم‌کننده است
قطار مسافری میانه به تهران در هشتگرد از ریل خارج شد + فیلم
یونیفل: تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان خط قرمز شورای امنیت را شکست
هشدار قاطع مقاومت فلسطین به مزدوران اسرائیل
امام جمعه فردیس استعفا کرد
رتبه 26 جهان برای بسکتبال ایران
نیویورک تایمز: اورونوف ستاره ازبکستان در جام جهانی
تجهیز نیروی دریایی سپاه به سلاح‌های لازم برای رزم دریایی
خطر روزافزون دستگیری در خارج از مرزها برای سربازان و افسران صهونیست
قانون جدید آمریکا برای محدود کردن فروش تراشه به ایران و چین
عامل جنایت خانوادگی در ایلام دستگیر شد
تایید پیمان امنیتی سه‌جانبه با استرالیا و انگلیس توسط دولت ترامپ
X
آگهی تبلیغاتی