×
بین الملل
شناسه خبر : 248441
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 09:37
درخواست قطر، مصر و ترکیه از حماس برای پذیرش طرح ترامپ

درخواست قطر، مصر و ترکیه از حماس برای پذیرش طرح ترامپ

آکسیوس، رسانه آمریکایی مدعی شد که قطر، مصر و ترکیه از جنبش حماس خواسته‌اند به ابتکار رئیس‌جمهور آمریکا برای پایان جنگ در غزه پاسخ «مثبت» بدهد.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌  پایگاه خبری آکسیوس گزارش داد، سه کشور قطر، مصر و ترکیه که نزدیک‌ترین واسطه‌ها با حماس محسوب می‌شوند، مسئولیت انتقال پیام‌ها میان این جنبش، رژیم صهیونیستی و ایالات متحده را بر عهده دارند و مقام‌های ارشدشان طی ۲۴ ساعت گذشته دو بار با رهبران حماس در دوحه دیدار کرده‌اند.

ترامپ روز سه‌شنبه در جمع نظامیان بلندپایه در ایالت ویرجینیا تهدید کرد که به حماس سه تا چهار روز مهلت داده تا پاسخ خود را ارائه کند و هشدار داد: «اگر آنها توافق نکنند، بهای سنگینی خواهند پرداخت. امیدوارم برای منفعت خودشان امضا کنند و گامی بزرگ بردارند.»

بر اساس گزارش آکسیوس، «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست‌وزیر قطر و «حسن رشاد» رئیس سازمان اطلاعات مصر، همزمان با سخنرانی ترامپ، طرح او را به رهبران حماس ارائه کرده و آنها را به پذیرش آن تشویق کرده‌اند.

آل‌ثانی به رهبران حماس گفته است «این بهترین توافقی است که توانسته برایشان بگیرد و شرایط بهتری حاصل نخواهد شد.» او تأکید کرده است که ترامپ به طور جدی متعهد به پایان جنگ است. رهبران حماس نیز وعده داده‌اند این پیشنهاد را با حسن نیت بررسی کنند.

طبق این گزارش، روز سه‌شنبه آل‌ثانی و رشاد بار دیگر در دوحه با رهبران حماس دیدار کردند؛ این بار «ابراهیم کالین» رئیس سازمان اطلاعات ترکیه نیز حضور داشت. آل‌ثانی پیش از این دیدار در گفت‌وگو با شبکه الجزیره ابراز امیدواری کرد همه با نگاهی سازنده به طرح بنگرند و فرصت پایان جنگ را از دست ندهند. او افزود که حماس باید پس از رایزنی با سایر گروه‌های فلسطینی، پاسخ رسمی خود را ارائه کند.

آکسیوس می‌گوید طرح ترامپ در عین حال که امتیازهایی مانند آزادی ۲ هزار اسیر فلسطینی و افزایش کمک‌های بشردوستانه را دربرمی‌گیرد، شامل خواسته‌های بزرگی همچون خلع سلاح کامل حماس و خروج تدریجی اسرائیل از غزه است؛ موضوعی که حماس تاکنون آن را رد کرده است.

یک منبع مطلع نیز به الجزیره گفت نمایندگان قطر، مصر و ترکیه در دیدار با هیئت مذاکره‌کننده حماس درباره جزئیات طرح بحث کرده‌اند و حماس وعده داده پس از مشورت با گروه‌های فلسطینی، پاسخ خود را در اسرع وقت اعلام کند.

به گزارش این منبع، نشست سه‌جانبه بخشی از مذاکرات فنی برای تدوین موضع نهایی حماس در برابر طرح ترامپ است.

مقام‌های قطری گفته‌اند که طرح به اصطلاح صلح ترامپ، برخی اهداف مهم از جمله توقف جنگ، جلوگیری از آوارگی و واگذاری اداره غزه به فلسطینی‌ها را محقق می‌کند؛ هرچند موضوعاتی مانند زمان‌بندی خروج ارتش اسرائیل و چگونگی اداره غزه نیازمند مذاکره و شفاف‌سازی بیشتر است.

آکسیوس همچنین گزارش داد که تغییرات اساسی در این طرح به درخواست بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعمال شده است؛ تغییراتی که به گفته منابع عربی خشم مصر، عربستان، اردن و ترکیه را برانگیخته است.

مهم‌ترین اصلاحات، مشروط شدن خروج رژیم صهیونیستی به پیشرفت روند خلع سلاح حماس و اعطای حق وتو به تل‌آویو است. حتی در صورت تکمیل مراحل خروج، صهیونیست‌ها حق خواهند داشت در یک «نوار امنیتی» داخل غزه باقی بمانند تا زمانی که تل‌آویو اطمینان یابد تهدیدی از سر گرفته نخواهد شد؛ امری که می‌تواند به معنای حضور نامحدود ارتش اشغالگر باشد.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند حاضرند درخواست‌های مشخص حماس برای توضیحات یا تغییرات جزئی را بررسی کنند، اما تأکید کرده‌اند که بازگشایی کامل طرح برای مذاکره ممکن نخواهد بود.


اخبار مرتبط
اسرائیل به نیروهای امدادی ترکیه اجازه ورود به غزه را می‌دهد
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 15:46
فایننشال‌تایمز:
اسرائیل به نیروهای امدادی ترکیه اجازه ورود به غزه را می‌دهد
رسانه انگلیسی نوشته تل‌آویو به نیروهای امدادی ترکیه اجازه می‌دهد تا برای کمک به عملیات اضطراری و جست‌وجو و نجات، از جمله برای یافتن اجساد زندانیان اسرائیلی، وارد غزه شوند.
هشدار ترکیه نسبت به کارشکنی نتانیاهو در روند توافق غزه
یکشنبه 1404/07/13 ساعت 09:27
هشدار ترکیه نسبت به کارشکنی نتانیاهو در روند توافق غزه
وزیر امور خارجه ترکیه، هاکان فیدان، اعلام کرد نتانیاهو توانایی مختل کردن هر زمان روند پایان جنگ غزه را دارد و رفتار اسرائیل سد راه تلاش‌های دیپلماتیک است.
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 23:12
خبرگزاری فرانسه: حماس خواستار اصلاح طرح ترامپ است
رسانه فرانسوی روز چهارشنبه به نقل از منابع فلسطینی گفت که جنبش مقاومت فلسطین خواستار اصلاح بند‌هایی از طرح ترامپ، به ویژه اصلاح بخش‌های مربوط به «خلع سلاح و اخراج حماس» از فلسطین است.
آکسیوس: حمله اسرائیل به قطر زمینه‌ساز طرح ترامپ برای غزه شد
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 15:53
آکسیوس: حمله اسرائیل به قطر زمینه‌ساز طرح ترامپ برای غزه شد
اکسیوس در گزارشی نوشت: بذر طرحی که رئیس‌جمهور آمریکا هفتم مهر و برای پایان دادن به جنگ غزه ارائه کرد، سه هفته پیش و هنگامی که رژیم اسرائیل در تلاشی ناموفق برای ترور رهبران حماس، قطر را موشکباران کرد، کاشته شد.
ضرب‌الاجل ترامپ؛ پوشش صلح، مقدمه جنگ
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 15:34
نورنیوز بررسی می‌کند،
ضرب‌الاجل ترامپ؛ پوشش صلح، مقدمه جنگ
اعلام «ضرب‌الاجل» ترامپ برای حماس و پیشنهاد 20 بندی او، بیش از تلاشی برای صلح، چالشی راهبردی است که می‌تواند به مجوز جنگی برای اسرائیل و حتی مداخله مستقیم آمریکا در غزه منجر شود؛ رویکردی دوپهلو که میان دیپلماسی و تهدید نظامی، فشار و باج‌خواهی را همزمان دنبال می‌کند.
قاهره: بین المللی کردن موضوع غزه قابل قبول نیست
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 11:47
قاهره: بین المللی کردن موضوع غزه قابل قبول نیست
مصر پس از موافقت اولیه و استقبال از طرح دونالد ترامپ برای غزه،اعلام کرد، ملاحظاتی در قبال این طرح وجود دارد و برخی جزییات آن که واشنگتن در مورد آن توضیح نداده است، نیازمند بررسی و روشن شدن است به ویژه اینکه بین المللی کردن موضوع غزه قابل قبول نیست.
وزیر خارجه فرانسه: حماس نباید طرح پایان جنگ غزه را رد کند
چهارشنبه 1404/07/09 ساعت 10:40
وزیر خارجه فرانسه: حماس نباید طرح پایان جنگ غزه را رد کند
وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی بحث‌برانگیز و همسو با مواضع رژیم صهیونیستی، مدعی شد که جنبش مقاومت اسلامی حماس دیگر توجیهی برای مخالفت با طرح پیشنهادی پایان جنگ در غزه ندارد.
انگلیس خواستار پذیرش طرح ترامپ از سوی حماس شد
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 18:52
انگلیس خواستار پذیرش طرح ترامپ از سوی حماس شد
در حالی که وزیر خارجه انگلیس از طرح جدید ترامپ برای پایان جنگ غزه استقبال کرده و خواستار پذیرش آن از سوی حماس شده است، منابع آگاه از مذاکرات آمریکا و رژیم اسرائیل از آشفتگی و تغییرات گسترده در مفاد این طرح خبر می‌دهند.
ترامپ برای حماس ضرب‌الاجل تعیین کرد
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 18:11
برای پذیرش طرح 20 بندی؛
ترامپ برای حماس ضرب‌الاجل تعیین کرد
با وجود ابهامات متعدد پیرامون طرح صلح ترامپ، حماس از جهت‌های مختلفی برای پذیرش آتش‌بس تحت فشار قرار گرفته است. برخی اخبار نیز از ضرب‌الاجل ترامپ برای پذیرش توافق از سوی حماس صحبت می‌کنند.
حماس فردا به طرح ترامپ پاسخ می‌دهد
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 14:10
حماس فردا به طرح ترامپ پاسخ می‌دهد
منابع فلسطینی با اشاره به احتمال موافقت جنبش حماس با طرح ترامپ برای توقف جنگ در غزه اعلام کردند، این جنبش پاسخ خود به این طرح را فردا به مصر و قطر تحویل خواهد داد.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
کارگردان مشهور به زندان محکوم شد
پرسپولیس ناکام ماند؛ CAS اجازه تعویق بازی با تراکتور را نداد
4 هزار خانواده فلسطینی آواره شدند
سرقت در تهران بزرگ 22 درصد کاهش یافت
رایزنی ترامپ و نتانیاهو برای خلع سلاح حماس
سفر قلعه‌نویی به آمریکا برای قرعه‌کشی جام جهانی
خبر خوش برای طرفداران شروین حاجی‌پور
سودان در آتش جنگ / کنترل یک مقر نظامی به دست شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع افتاد
اوکراین از اروپا درخواست کمک 1 میلیارد یورویی کرد
1000 بیمار غزه‌ای در انتظار بازگشایی گذرگاه‌ها جان باختند
نورنما | پترا یکی از عجایب دنیا
بیماری مرموز ترامپ جدی شد!
عراقچی: به توافق نزدیک بودیم اما اراده جنگ‌طلبان در آمریکا غالب شد
نخستین جایزه ادبی بریکس به یک نویسنده مصری رسید
توسکستان در آتش / تداوم آتش‌سوزی‌های سریالی در جنگل‌های شمال
شیراز میزبان دیپلمات‌های سینمایی جهان شد
تسلیت رهبر معظم انقلاب به آقای سقاب اصفهانی معاون رئیس‌جمهور
ماجرای دستگیری عباس پالیزدار چیست ؟
خشکسالی در ایران از فضا قابل مشاهده است
واشنگتن نخستین هشدار اضطراری به ونزوئلا را صادر کرد
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
روسیه نسبت به اقدامات تنش‌زا ناتو هشدار داد
کشف کلت‌های آمریکایی پنهان زیر ذغال در تهران
پیگیری وضعیت سلامت رضا امیرخانی از سوی رهبر معظم انقلاب
هزاران خانواده آسیب‌دیده اسرائیلی از حملات ایران همچنان سرگردان
هدررفت واقعی آب تهران کمتر از 10 درصد
علت حادثه منجر به فوت همسر معاون رئیس جمهور مشخص شد/دختر سقاب مرگ مغزی شد +فیلم
کدام استان ها 11 و 12 آذرماه تعطیلند؟
نورنما | 11 آذر، شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
ایران و شانگهای؛ معماری امنیت مشترک
مدارس فارس فردا 11 آذرماه تعطیل شد
اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است
تایید مصوبه بنزین 3 نرخی در هیئت تطبیق مجلس
پاپ: تشکیل دولت فلسطین تنها راه‌حل برقراری صلح است
کشف 740 ماینر غیرمجاز در ایلام/ مصرف برق معادل یک شهرستان بزرگ!
15 کشور اروپایی از اوکراین حمایت کردند
تهران تا چهارشنبه بارانی است/دمای هوا کاهش می یابد
آغاز رزمایش ضدتروریستی سازمان شانگهای به میزبانی سپاه
آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد از 16 آذر
اختصاص 390 میلیون لیتر مازوت کم گوگرد به نیروگاه‌ها
ضرغامی: فیلترینگ پلتفرم‌های خارجی کمکی به حل مسائل نمی‌کند
نیجر اورانیوم تولیدی را در بازار جهانی عرضه می‌کند
واریز مرحله پنجم تسهیلات قرض‌الحسنه بازنشستگان
آماده باش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه
فرمانده ارشد حزب‌الله: کنار گذاشتن سلاح را رد می‌کنیم
دیوارکشی مزدوران الجولانی در دمشق علیه علوی‌های سوریه
هرتزوگ: عفو نتانیاهو را بررسی می‌کنم
دریادار سیاری: ناوشکن جماران نمادی از خودکفایی کشور است
اعلام نرخ تورم توسط بانک مرکزی پس از 3 سال
ترامپ و بازی دوباره با کارت داعش
X
آگهی تبلیغاتی