×
بین الملل
شناسه خبر : 248390
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 21:25
واکنش چین به تعرفه‌های جدید ترامپ

واکنش چین به تعرفه‌های جدید ترامپ

چین به تازگی در واکنش به تعرفه‌های جدید و در حال افزایش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، درباره واردات الوار نرم، مبلمان روکش‌دار و کابینت‌ها و روشویی‌های آشپزخانه اعلام کرده است که هیچ برنده‌ای در جنگ‌های تجاری وجود ندارد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  درحالی که تعرفه‌های جدید «دونالد ترامپ» نمونه‌ای از تقابل سیاست اقتصادی و تجارت بین‌المللی برای تضعیف برخی رقبا است، چین اعتقاد دارد جنگ تعرفه‌ای به نفع هیچ‌یک از طرفین تمام نخواهد شد.

 چین به تازگی در واکنش به تعرفه‌های جدید و در حال افزایش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، درباره واردات الوار نرم، مبلمان روکش‌دار و کابینت‌ها و روشویی‌های آشپزخانه اعلام کرده است که هیچ برنده‌ای در جنگ‌های تجاری وجود ندارد.

طبق گزارش روزنامه دولتی «گلوبال تایمز»، «گو جی‌اکون» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در یک نشست خبری گفت «هیچ برنده‌ای در جنگ‌های تعرفه‌ای یا تجاری وجود ندارد و حمایت‌گرایی به جایی نمی‌رسد.» این موضع نشان می‌دهد که چین همچنان سیاست خود را بر پایه همکاری اقتصادی و جلوگیری از تشدید تنش‌ها قرار داده است.

نشریه «نیوزویک» در گزارشی عنوان داشت که ترامپ، سیاست تعرفه‌ای خود را بخشی از برنامه اقتصادی‌اش می‌داند که هدف آن بازسازی صنعت تولید آمریکا و محدود کردن رقابت خارجی است. او این سیاست را از همان روزهای ابتدایی ورود به کاخ سفید دنبال کرده و توافقات تجاری پیشین را برای آمریکا ناعادلانه می‌دانسته است. حتی با وجود مذاکرات مثبت میان هیات‌های تجاری آمریکا و چین، تعرفه‌های جدید نیز در همین راستا اعمال شده‌اند.

تعرفه‌ها، مالیاتی هستند که واردکنندگان باید پرداخت کنند. از یک سو، این سیاست می‌تواند به برخی کسب‌وکارهای داخلی آمریکا کمک کند و رقابت خارجی را کاهش دهد، اما از سوی دیگر، هزینه‌ها را بالا برده و عرضه کالاها را محدود می‌کند، که در نهایت قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان افزایش می‌یابد.

این مساله در شرایطی رخ می‌دهد که تورم در آمریکا همچنان بالا است و بسیاری از تحلیلگران معتقدند اعمال تعرفه‌ها بخشی از این مشکل را تشدید می‌کند. فدرال رزرو به تازگی نرخ بهره را کاهش داده و احتمالاً پیش از کریسمس دوباره این کار را انجام خواهد داد. این نهاد نگران است که تعرفه‌ها در ماه‌های آینده باعث افزایش بیشتر قیمت‌ها شوند.

روز دوشنبه، ترامپ در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: برای اینکه کارولینای شمالی، که تجارت مبلمان خود را به چین و دیگر کشورها واگذار کرده، دوباره بزرگ شود، من تعرفه‌های قابل‌توجهی بر هر کشوری که مبلمان خود را در ایالات متحده تولید نکند، اعمال خواهم کرد.»

سپس کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ فرمانی امضا کرده که «تعرفه‌ای جهانی ۱۰ درصدی بر واردات الوار نرم» اعمال می‌کند. علاوه بر این، «تعرفه‌ای ۲۵ درصدی جهانی بر برخی مبلمان روکش‌دار» وضع شده که از اول ژانویه ۲۰۲۶ به ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، و تعرفه‌ ۲۵ درصدی هم بر کابینت‌ها و روشویی‌های آشپزخانه اعمال شده که از اول ژانویه به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

به نوشته نیوزویک، با این حال، کشورهای انگلیس، اتحادیه اروپا و ژاپن که با دولت ترامپ توافقات تجاری داشته‌اند، از نرخ‌های ترجیحی پایین‌تر برخوردار خواهند شد. این استثنا نشان می‌دهد که آمریکا تلاش دارد فشار اقتصادی را بر برخی رقبا افزایش دهد، و همزمان شرکای تجاری مهم خود را با انگیزه‌های سیاسی و اقتصادی حفظ می‌کند.

از نگاه سیاسی، تعرفه‌های جدید ترامپ می‌توانند پیامدهای داخلی مهمی داشته باشند. هزینه بالای زندگی و تورم، عاملی بود که به موفقیت ترامپ در انتخابات گذشته کمک کرد، اما اگر قیمت‌ها همچنان بالا بمانند و بازار کار ضعیف بهبود نیابد، این سیاست می‌تواند برای او در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶ مشکل ایجاد کند. در واقع، این اقدام اقتصادی همزمان با فشار سیاسی داخلی و تلاش برای احیای تولید داخلی، نشان‌دهنده تلاش ترامپ برای استفاده از ابزار تعرفه‌ها به عنوان یک سیاست چندمنظوره است


نظرات

آخرین اخبار
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان
ماه مبارک رمضان از نگاه قرآن
توماس فریدمن: تمرکز نتانیاهو بر ایران، انحراف افکار عمومی است
دیدار نخست وزیر قطر با رئیس جمهور موقت ونزوئلا
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن
حمله هوایی مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
معمای مذاکره
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد