×
بین الملل
شناسه خبر : 248390
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 21:25
واکنش چین به تعرفه‌های جدید ترامپ

واکنش چین به تعرفه‌های جدید ترامپ

چین به تازگی در واکنش به تعرفه‌های جدید و در حال افزایش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، درباره واردات الوار نرم، مبلمان روکش‌دار و کابینت‌ها و روشویی‌های آشپزخانه اعلام کرده است که هیچ برنده‌ای در جنگ‌های تجاری وجود ندارد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  درحالی که تعرفه‌های جدید «دونالد ترامپ» نمونه‌ای از تقابل سیاست اقتصادی و تجارت بین‌المللی برای تضعیف برخی رقبا است، چین اعتقاد دارد جنگ تعرفه‌ای به نفع هیچ‌یک از طرفین تمام نخواهد شد.

 چین به تازگی در واکنش به تعرفه‌های جدید و در حال افزایش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، درباره واردات الوار نرم، مبلمان روکش‌دار و کابینت‌ها و روشویی‌های آشپزخانه اعلام کرده است که هیچ برنده‌ای در جنگ‌های تجاری وجود ندارد.

طبق گزارش روزنامه دولتی «گلوبال تایمز»، «گو جی‌اکون» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، در یک نشست خبری گفت «هیچ برنده‌ای در جنگ‌های تعرفه‌ای یا تجاری وجود ندارد و حمایت‌گرایی به جایی نمی‌رسد.» این موضع نشان می‌دهد که چین همچنان سیاست خود را بر پایه همکاری اقتصادی و جلوگیری از تشدید تنش‌ها قرار داده است.

نشریه «نیوزویک» در گزارشی عنوان داشت که ترامپ، سیاست تعرفه‌ای خود را بخشی از برنامه اقتصادی‌اش می‌داند که هدف آن بازسازی صنعت تولید آمریکا و محدود کردن رقابت خارجی است. او این سیاست را از همان روزهای ابتدایی ورود به کاخ سفید دنبال کرده و توافقات تجاری پیشین را برای آمریکا ناعادلانه می‌دانسته است. حتی با وجود مذاکرات مثبت میان هیات‌های تجاری آمریکا و چین، تعرفه‌های جدید نیز در همین راستا اعمال شده‌اند.

تعرفه‌ها، مالیاتی هستند که واردکنندگان باید پرداخت کنند. از یک سو، این سیاست می‌تواند به برخی کسب‌وکارهای داخلی آمریکا کمک کند و رقابت خارجی را کاهش دهد، اما از سوی دیگر، هزینه‌ها را بالا برده و عرضه کالاها را محدود می‌کند، که در نهایت قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان افزایش می‌یابد.

این مساله در شرایطی رخ می‌دهد که تورم در آمریکا همچنان بالا است و بسیاری از تحلیلگران معتقدند اعمال تعرفه‌ها بخشی از این مشکل را تشدید می‌کند. فدرال رزرو به تازگی نرخ بهره را کاهش داده و احتمالاً پیش از کریسمس دوباره این کار را انجام خواهد داد. این نهاد نگران است که تعرفه‌ها در ماه‌های آینده باعث افزایش بیشتر قیمت‌ها شوند.

روز دوشنبه، ترامپ در شبکه اجتماعی Truth Social نوشت: برای اینکه کارولینای شمالی، که تجارت مبلمان خود را به چین و دیگر کشورها واگذار کرده، دوباره بزرگ شود، من تعرفه‌های قابل‌توجهی بر هر کشوری که مبلمان خود را در ایالات متحده تولید نکند، اعمال خواهم کرد.»

سپس کاخ سفید اعلام کرد که ترامپ فرمانی امضا کرده که «تعرفه‌ای جهانی ۱۰ درصدی بر واردات الوار نرم» اعمال می‌کند. علاوه بر این، «تعرفه‌ای ۲۵ درصدی جهانی بر برخی مبلمان روکش‌دار» وضع شده که از اول ژانویه ۲۰۲۶ به ۳۰ درصد افزایش می‌یابد، و تعرفه‌ ۲۵ درصدی هم بر کابینت‌ها و روشویی‌های آشپزخانه اعمال شده که از اول ژانویه به ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.

به نوشته نیوزویک، با این حال، کشورهای انگلیس، اتحادیه اروپا و ژاپن که با دولت ترامپ توافقات تجاری داشته‌اند، از نرخ‌های ترجیحی پایین‌تر برخوردار خواهند شد. این استثنا نشان می‌دهد که آمریکا تلاش دارد فشار اقتصادی را بر برخی رقبا افزایش دهد، و همزمان شرکای تجاری مهم خود را با انگیزه‌های سیاسی و اقتصادی حفظ می‌کند.

از نگاه سیاسی، تعرفه‌های جدید ترامپ می‌توانند پیامدهای داخلی مهمی داشته باشند. هزینه بالای زندگی و تورم، عاملی بود که به موفقیت ترامپ در انتخابات گذشته کمک کرد، اما اگر قیمت‌ها همچنان بالا بمانند و بازار کار ضعیف بهبود نیابد، این سیاست می‌تواند برای او در انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶ مشکل ایجاد کند. در واقع، این اقدام اقتصادی همزمان با فشار سیاسی داخلی و تلاش برای احیای تولید داخلی، نشان‌دهنده تلاش ترامپ برای استفاده از ابزار تعرفه‌ها به عنوان یک سیاست چندمنظوره است


نظرات

آخرین اخبار
پنجمین شب تجاوز آمریکا به جنوب ایران/ انفجار در راه آهن بندرعباس و فرودگاه ایرانشهر
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد
ورزش؛راهکار مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل در سالمندی
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره تبعات ماجراجویی دولت ترامپ علیه ایران
دختر جودوکار ایران تاریخ ساز شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی