×
سیاسی
شناسه خبر : 248293
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 09:46
عراقچی: بی‌واسطه پیام‌هایی با آمریکا رد و بدل شد+فیلم

عراقچی: بی‌واسطه پیام‌هایی با آمریکا رد و بدل شد+فیلم

وزیر امور خارجه کشورمان در جمع بندی پایان سفر خود به نیویورک در جمع خبرنگاران با اشاره به رد و بدل شدن پیام بین ایران و آمریکا در نیویورک تاکید کرد: قطعا هیچ توافقی که متضمن منافع ایران نباشد از طرف ما، قابل پذیرش نیست.

نورنیوز - گروه سیاسی:‌ سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در جمع بندی پایان سفر خود به نیویورک در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هفته کاملا فشرده‌ای در نیویورک داشتیم و فعالیت‌های مختلفی صورت گرفت. قسمتی از آن مربوط به بحث اسنپ بک می‌شود ولی ما در عین حال از فرصت حضور در مجمع عمومی همیشه برای پیشبرد روابط دو جانبه با کشورهای دیگر، حضور در مجامع بین‌المللی، جلسات مختلف در سازمان ملل و غیر سازمان ملل استفاده کرده‌ایم.

وی افزود: من با وزرای خارجه بیش از 31 کشور ملاقات دوجانبه داشتم. هم بحث‌های هسته‌ای مطرح بود، هم مواضع کشور بیان شد و هم روابط دوجانبه با آن کشورها مرور شد و تصمیماتی درباره همکاری‌های اقتصادی و برگزاری کمیسیون مشترک و هر کشور به تناسب خودش گرفتیم.

عراقچی ادامه داد: در مجامع مختلف شرکت کردم، بحث توسعه جهانی که به ابتکار چین برگزار شد و اجلاس بسیار مهمی بود. بحث بزرگداشت هزار و پانصدمین سالگرد میلاد پیامبر اعظم (ص) که به ابتکار ما در سازمان همکاری اسلامی مطرح و تصویب و قرار شد در نیویورک برگزار شود که در آن جلسه شرکت کردم.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین بیان کرد: در یک اجلاس چهارجانبه درباره افغانستان که بین ایران، روسیه، چین و پاکستان برگزار شد، شرکت کردم که اهمیت خود را خارج از چارچوب سازمان ملل داشت.

وی با بیان اینکه دیداری با دبیرکل سازمان ملل داشتم که به نوعی آخرین مواضع در بحث اسنپ بک مطرح شد، ادامه داد: در بحث اسنپ بک آنچه اتفاق افتاد، ما با یک تلاش برای امتیازگیری از جمهوری اسلامی ایران مواجه شدیم؛ امتیازات کاملا غیرمعقول و ناشدنی. در مقابل، ما هم پیشنهادات کاملا معقول خود را که به اعتراف اروپایی‌ها هم کاملا معقول بود، ارائه کردیم.

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: در طول یک هفته، ملاقات‌های متعددی بین ما و سه کشور اروپایی، دبیرکل سازمان ملل و مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام شد. تلاش بر این شد یک مصالحه‌ای بین پیشنهادات دو طرف انجام شود که با زیاده خواهی مفرطی که آمریکایی‌ها داشتند و همراهی که کشورهای اروپایی انجام دادند، نتوانستیم به یک مصالحه برسیم. چرا؟ چون ما اینجا هستیم که از حقوق و منافع مردم ایران دفاع کنیم و قطعا هیچ توافقی که متضمن منافع ایران نباشد از طرف ما، قابل پذیرش نیست.

عراقچی خاطرنشان کرد: مجموع فعالیت‌ها نشان داد که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران تا آخرین لحظه، هر اقدامی را که لازم باشد برای حفاظت از منافع ایران انجام می‌دهد. با آمریکایی‌ها هم با واسطه هم بی واسطه، پیام‌هایی رد و بدل شد. در نهایت ما از این جهت آسوده خاطر هستیم که آنچه که لازم بود انجام دهیم، انجام دادیم و مسلم و مسجل شد، تعبیری که رهبر معظم انقلاب فرمودند، یک بار دیگر که مذاکره با آمریکایی‌ها یک بن بست محض است واقعا در این حرکت هم نشان داده شد.

وی تصریح کرد: خیال می‌کردند هیولایی که از اسنپ بک ساخته‌اند، آنقدر ما را می‌ترساند که حاضر هستیم هر امتیازی را بدهیم. قطعا اینطور نیست. مردم خواهند دید که در بحث اقتصادی، تحریم‌های بیشتری از آنچه که قبلا توسط آمریکا وضع شده است، اعمال نخواهد شد. یکسری لیست‌ها دوباره اضافه و کم می‌شود که تاثیر فوق العاده‌ای ندارد ولی تاثیرات سیاسی و بعضا راهبردی به جای خودش هست که باید با آنها هم مقابله کنیم.

وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: امروز من با دبیرکل سازمان ملل در خصوص اقداماتی که دبیرخانه سازمان ملل باید انجام دهد و بعضی از اینها را شروع کرده است، صحبت کردم. ما از الان به بعد، چالش حقوقی در شورای امنیت و سازمان ملل داریم. روسیه و چین مواضع مشابه ما دارند و اینکه کاری که صورت گرفته غیرقانونی است و مبنای حقوقی و قانونی ندارد و نباید به آن اعتبار داده شود.

وی افزود: ما با شرایط جدیدی هم در شورای امنیت، هم سازمان ملل و هم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مواجه هستیم. از نظر ما در شورای امنیت اجماع لازم برای اینکه تصمیم اسنپ بک گرفته شود، وجود نداشت. روسیه و چین هم معتقدند وجود نداشت.

عراقچی در آخر گفت: حالا این مسائل باید در شورای عالی امنیت ملی و کمیته هسته‌ای این شورا بحث و بررسی شود و ما با توجه به مجموعه شرایط، آنچه که منفعت کشور اقتضا کند، اجرا خواهیم کرد و مطمئن هستم تصمیمات درست و حساب شده‌ای در شورای عالی امنیت ملی گرفته خواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
مهمترین علل چرب شدن کبد چیست؟
اقدامات آمریکا در توقیف کشتی‌ها نقض حقوق بین‌الملل و مصداق اعمال تجاوزکارانه است
یونایتدی ها برنتفورد را بردند و به سهمیه نزدیک شدند
هشدار گوترش درباره افزایش کلاهک‌های هسته‌ای در جهان
تلگراف: نگاه جهان به قیمتِ اشتباهِ نفت است
ایروانی: مسوولیت اختلال در حمل و نقل دریایی خلیج فارس به عهده امریکاست
تاکید سفیر پاکستان: تنگه هرمز شریان تجارت جهانی است
تاکید قائم‌پناه بر بازسازی سریع «توفیق دارو» و تقویت توان دارویی کشور
ضارب ضیافت ترامپ به «تلاش برای ترور رئیس‌جمهور آمریکا» متهم شد
مصدومیت شدید پسر زیدان/ آیا او ضربه مغزی شده است؟
روزبه چشمی: قهرمانان واقعی ایران، مردم هستند
رامین رضاییان: هویت این سرزمین از مردم ایران معنا می‌گیرد
چارلز سوم و همسرش وارد آمریکا شدند
چین: عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علت اصلی بحران تنگه هرمز
اعلام مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی
برنامه ویژه استقلالی‌ها در پل طبیعت همزمان با روز ملی خلیج فارس+ جزئیات
بقایی: غارت کشتی‌های حامل نفت ایران دزدی دریایی است
پیروزی 3–2 السد مقابل الشمال؛ سومین قهرمانی متوالی قطری‌ها
تردید ونس نسبت به روایت پنتاگون از وضعیت تسلیحات آمریکا
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
خیز قیمت‌ها در دخانیات و ارتباطات/مسکن و قبوض چقدر رشد کردند
تاکید نتانیاهو بر ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
ناتو به دنبال جلوگیری از رویارویی پرتنش با آمریکا
برگزاری مرحله دوم تمرینات تیم ملی فوتبال با هدایت قلعه‌نویی
سخنگوی کاخ سفید: هیچ رئیس‌جمهوری مانند ترامپ با چنین سوءقصدهایی مواجه نشده است
توقف تردد قطار مترو در ایستگاه‌های قیام و 17 شهریور/خدمات جایگزین ارائه شد
بقائی خطاب به اروپا: ژست‌های نمایشی برایتان ذره‌ای اعتبار خلق نخواهد کرد
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر نامزدی الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/او کیست؟
چالش جهانی در کشت گندم با جهش قیمت کود
ورود عربستان برای کمک به پاکستان
نفتکش‌های دزدیده شده ایرانی به مقصدی نامعلوم حرکت کردند
درخواست آمریکا از جامعه جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز
اعترافات صدراعظم به یک خطای فاحش محاسباتی
روبیو: مشروط کردن بازگشایی تنگه هرمز برای آمریکا غیرقابل قبول است
فهم راهبردی لاریجانی از محور مقاومت در حافظه‌ تاریخی مردم جاوانه خواهد ماند
اژه‌ای: غرب از درک قدرت ایمان مردم ایران عاجزند
دهلی‌نو: موضوع بندر چابهار با ایران و آمریکا در حال بررسی است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
بغداد: هرگونه حمله از خاک عراق علیه همسایگان «اقدام تروریستی» تلقی می‌شود
ماکرون: هدف ما دریانوردی بدون عوارض در تنگه هرمز است!
تاکید گوترش بر بازگشایی تنگه هرمز؛ بیش از 20 هزار دریانورد سرگردانند
فاش شدن هویت تفنگداران آمریکایی در خلیج فارس توسط حنظله
ماجرای اینترنت گیگی 390 هزار تومانی واقعیت یا شایعه!
میزبان هفتمین دوره بازی‌های آسیایی ساحلی 2028 شناخته شد
ورود وزارت ارتباطات برای رسیدگی به تخلف عرضه خارج از ضابطه «اینترنت پرو»
همتی: بانک مرکزی از بازسازی و نوسازی صنایع آسیب‌دیده حمایت می کند
حملات جدید جنگنده های اسرائیلی به جنوب لبنان
منفورترین عضو کابینه ترامپ کیست؟
شلیک هزاران پهپاد و موشک از سوی حزب‌الله به سمت اسرائیل در دوماه
تایلند هم زبان به انتقاد از آمریکا گشود