×
بین الملل
شناسه خبر : 248272
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 00:01
صلح ابدی ترامپ!

صابر گل عنبری:

صلح ابدی ترامپ!

ترامپ امشب در نشست خبری با نتانیاهو از طرح خود برای آتش بس در غزه با آب و تاب خاصی رونمایی کرد و در عین حال هم از «صلح ابدی» در خاورمیانه خبر داد. ترامپ تا توانست از خود، نتانیاهو و رهبران چند کشور عربی و اسلامی (عربستان، قطر، امارات، ترکیه و اندونزی و مصر) تعریف و تمجید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: ترامپ امشب در نشست خبری با نتانیاهو از طرح خود برای آتش بس در غزه با آب و تاب خاصی رونمایی کرد و در عین حال هم از «صلح ابدی» در خاورمیانه خبر داد. ترامپ تا توانست از خود، نتانیاهو و رهبران چند کشور عربی و اسلامی (عربستان، قطر، امارات، ترکیه و اندونزی و مصر) تعریف و تمجید کرد.

ترامپ گفت که مساله فراتر از غزه و مربوط به «صلحی ابدی» در خاورمیانه است که کلا به چند دهه منازعه میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها پایان می‌دهد! اما در عین حال نه کوچک‌ترین اشاره‌ای به تشکیل کشور فلسطین کرد و حتی اظهار داشت که مخالفت اسرائیل با آن را درک می‌کند و نه اساسا نقشی برای خود فلسطینی‌ها در این صلح تعریف کرد. بلکه در مقابل از دادن امتیازات کلانی به اسرائیل و در راس آن‌ها تکمیل پروژه عادی‌سازی روابط در منطقه سخن گفت.

رئیس جمهور آمریکا چنان بلندپروازانه از «صلح ابدی» خود در خاورمیانه و پیمان ابراهیم یاد کرد که حتی گفت ایران هم ممکن است به این پیمان بپیوندد!

سخن گفتن ترامپ از چنین صلحی، بزرگ‌نمایی بیش نبود و نباید زیاد آن را جدی گرفت. تحقق یک صلح ابدی با این مشخصات اساسا امکانپذیر نیست.

اما مساله دیگر، طرح ترامپ برای آتش بس در غزه در چارچوب نگرشش درباره همان «صلح ابدی» است. وی با اشاره به برخی بندهای طرحش و اعلام موافقت اسرائیل با طرحش درباره جنگ غزه، توپ را به زمین حماس انداخت و در حالی که ویتکاف و کوشنر از چند روز قبل در مذاکره با نتانیاهو در حال جرح و تعدیل این طرح بودند، اما تازه امروز عصر خود طرح به حماس ارائه شده است؛ به این معنا که با رونمایی از آن، اساسا آنچه مطلوب و مورد درخواست ترامپ است، موافقت حماس با این طرح بدون مذاکره قبلی درباره آن است.

رئیس جمهور آمریکا در عین حال تهدید کرد که اگر حماس با طرحش موافقت نکند، نتانیاهو با حمایت کامل او می‌‎تواند جنگ در غزه را ادامه دهد. البته این تهدیدهای ترامپ چیز تازه‌ای نیست و از وقتی به قدرت رسیده است، کاملا دست اسرائیل را برای ادامه جنگ غزه برای تحقق اهداف آن باز گذاشته و از آن به انحای مختلف حمایت کامل کرده است. اما بعد از دو سال این اتفاق با این جنگ ویرانگر نیفتاده و اکنون در واقع هدف طرح ترامپ تحقق اهداف کلان جنگ با پیشبرد این طرح است.

آنچه در معرفی این طرح ترامپ متفاوت از قبل بود و کار را برای حماس دشوارتر می‌کند، تلاش برای قرار دادن کشورهای عربی و اسلامی در مقابل آن است. ترامپ چندین بار خطاب به رهبران چند کشور عربی که اخیرا با او دیدار کردند، گفت که مسئولیت اقناع و اجبار حماس به پذیرش این طرح با آن‌هاست. وی در عین حال مدعی شد که رهبران این کشورها با طرحش موافقت کرده‌اند.

توقف جنگ، عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه، بازسازی آن و ارسال کمک‌ها از طریق سازمان ملل و نه شرکت آمریکایی با وجود کلی بودن آن‌ها و بدون جزئیات دقیق می‌‎تواند تا حدود زیادی چند خواسته کلیدی حماس را برآورد ‌کند که شرکای نتانیاهو با بندها مشکل دارند، اما مشکل حماس با دیگر بندهای مهم طرح است؛ از خلع سلاح گرفته تا ایجاد شورای بین‌المللی برای تشکیل دولت غزه و استقرار نیروهای خارجی در این منطقه. بسیار بعید است که حماس با این بندها موافقت کند و بارها مخالفت خود با چنین شروطی را اعلام کرده است.

در مجموع، طرح ترامپ علی رغم ملاحظات برخی شرکای نتانیاهو با اصول و خواسته‌های اصلی اسرائیل سازگار است و بر آن مبنا هم تهیه شده است؛ هر چند کل خواسته‌های آن‌ها را برآورد نمی‌کند.

به احتمال زیاد حماس با طرح ترامپ به شیوه خود مخالفت غیر مستقیم کند؛ به این معنا که از بخش‌هایی از طرح استقبال و نسبت به بندهای دیگر آن ملاحظات خود را با درخواست اصلاحاتی بیان کند.

وی در کل بعید است که طرح ترامپ با این مشخصات و بدون تغییر سرنوشت موفقی پیدا کند؛ اگر پس از ملاحظات حماس تعدیل شود که بعید است، طرف اسرائیلی مخالفت خواهد کرد و اگر هم نادیده گرفته شوند، طرف فلسطینی مخالفت می‌کند.


کانال تلگرامی گل عنبری
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
چین با 156 ماهواره زمین را رصد می‌کند
ورزش به تنهایی کارساز نیست
زلنسکی: پایان جنگ باید هرچه زودتر رقم بخورد
روبات‌های انسان‌نما کارگر شیائومی می‌شوند
سینما ابزاری برای برقراری صلح است
ترامپ: گفت‌وگوی سوریه و اسرائیل حیاتی است
4 مجموعه ورزشی تهران برای توان‌یابان مناسب‌سازی می‌شوند
دیدار زلنسکی و مکرون؛ چرخش اوکراین به سمت اروپا
مسکو: حمایت ما از آرمان‌های مشروع فلسطین ادامه دارد
تلاش اردوغان برای پیوستن به اتحادیه اروپا
کدام شهرها بیشترین جمعیت سالمند را دارد؟
خطر جدی سویه جدید آنفلوآنزا برای سنین 5 تا 14سال
درخشش دختر ایرانی در شطرنج آسیا
بررسی گزینه‌های ترامپ درباره ونزوئلا
کارگردان مشهور به زندان محکوم شد
پرسپولیس ناکام ماند؛ CAS اجازه تعویق بازی با تراکتور را نداد
4 هزار خانواده فلسطینی آواره شدند
سرقت در تهران بزرگ 22 درصد کاهش یافت
رایزنی ترامپ و نتانیاهو برای خلع سلاح حماس
سفر قلعه‌نویی به آمریکا برای قرعه‌کشی جام جهانی
خبر خوش برای طرفداران شروین حاجی‌پور
سودان در آتش جنگ / کنترل یک مقر نظامی به دست شبه‌نظامیان پشتیبانی سریع افتاد
اوکراین از اروپا درخواست کمک 1 میلیارد یورویی کرد
1000 بیمار غزه‌ای در انتظار بازگشایی گذرگاه‌ها جان باختند
نورنما | پترا یکی از عجایب دنیا
بیماری مرموز ترامپ جدی شد!
عراقچی: به توافق نزدیک بودیم اما اراده جنگ‌طلبان در آمریکا غالب شد
نخستین جایزه ادبی بریکس به یک نویسنده مصری رسید
توسکستان در آتش / تداوم آتش‌سوزی‌های سریالی در جنگل‌های شمال
شیراز میزبان دیپلمات‌های سینمایی جهان شد
تسلیت رهبر معظم انقلاب به آقای سقاب اصفهانی معاون رئیس‌جمهور
ماجرای دستگیری عباس پالیزدار چیست ؟
خشکسالی در ایران از فضا قابل مشاهده است
واشنگتن نخستین هشدار اضطراری به ونزوئلا را صادر کرد
آخرین وضعیت رضا امیرخانی پس از سانحه سقوط + فیلم
روسیه نسبت به اقدامات تنش‌زا ناتو هشدار داد
کشف کلت‌های آمریکایی پنهان زیر ذغال در تهران
پیگیری وضعیت سلامت رضا امیرخانی از سوی رهبر معظم انقلاب
هزاران خانواده آسیب‌دیده اسرائیلی از حملات ایران همچنان سرگردان
هدررفت واقعی آب تهران کمتر از 10 درصد
علت حادثه منجر به فوت همسر معاون رئیس جمهور مشخص شد/دختر سقاب مرگ مغزی شد +فیلم
کدام استان ها 11 و 12 آذرماه تعطیلند؟
نورنما | 11 آذر، شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
ایران و شانگهای؛ معماری امنیت مشترک
مدارس فارس فردا 11 آذرماه تعطیل شد
اسلامی: مقابله با تحریف‌های دشمن نیازمند اقدام و عمل واقعی در صنعت هسته‌ای است
تایید مصوبه بنزین 3 نرخی در هیئت تطبیق مجلس
پاپ: تشکیل دولت فلسطین تنها راه‌حل برقراری صلح است
کشف 740 ماینر غیرمجاز در ایلام/ مصرف برق معادل یک شهرستان بزرگ!
15 کشور اروپایی از اوکراین حمایت کردند
X
آگهی تبلیغاتی