×
سیاسی
شناسه خبر : 248240
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/07 ساعت 21:35
مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی ایران از سوی اتحادیه اروپا کذب است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه:

مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی ایران از سوی اتحادیه اروپا کذب است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: موضوع مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی ایران صحت ندارد چرا که بانک‌های ایرانی می‌دانستند که چنین اقدامی صورت خواهد گرفت.

 نورنیوز-گروه سیاسی: حمید قنبری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: موضوع مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی ایران صحت ندارد چرا که بانک‌های ایرانی می‌دانستند که چنین اقدامی صورت خواهد گرفت، حساب‌هایی که مسدود شد اساساً موجودی نداشت یا فقط حداقلی از موجودی برای جلوگیری از بسته شدن حساب‌ها باقی مانده بود. بنابراین اتفاق خاصی نیفتاده که بگوییم دارایی قابل توجهی مسدود شده است؛ این حساب‌ها عملاً بلااستفاده بودند و حالا در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

وی در پاسخ به این سوال که نوع تحریم‌های اعمال شده از سوی اتحادیه اروپا چیست و مرتبط با کدام گروه از تحریم‌هایی است که این اتحادیه علیه ایران اعمال کرده است؟ گفت: اتحادیه اروپا چند نوع تحریم داشت؛ مثلاً تحریم‌های حقوق بشری و نظامی که موضوع اصلی آن‌ها مسائل هسته‌ای نبود. تحریم‌های هسته‌ای عمدتاً همان‌هایی بودند که در تبعیت از شورای امنیت وضع شده بودند؛ یعنی از سال ۲۰۰۶ به بعد پشت سر اقدامات شورای امنیت اعمال شدند. حالا همان تحریم‌ها بازگردانده شده است. تحریم‌های اتحادیه اروپا همان تحریم‌های شورای امنیت بود، هرچند دامنه آن گسترده‌تر هم می‌شد.

قنبری درباره اینکه آیا در خصوص مباحث مرتبط با تحریم‌های صنعت هوانوردی ایران که در بیانیه اتحادیه اروپا به آن‌ها نیز اشاره شده است نیز اقدامات پیشگیرانه‌ای مانند موضوع حساب‌های بانکی صورت گرفته است؟ گفت: ما همواره برای کم‌اثر کردن تحریم‌ها اقداماتی انجام داده‌ایم که موضوع جدیدی نیست و در همه سال‌های گذشته این اقدامات صورت گرفته و تمهیداتی اندیشیده شده است.

معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه تصریح کرد: اکنون که این تحریم‌ها تازه بازگردانده شده‌اند، اقدام حقوقی منوط به تصمیم حاکمیتی است که در چه سطحی و در چه مرجعی از آن‌ها شکایت شود. در دوره قبلی، از بخشی از این تحریم‌ها شکایت شد که در دادگاه‌های اروپایی نقض گردید. برخی دیگر به دلیل ماهیت کاملاً سیاسی و نبود هزینه‌فایده مناسب، شکایت نشد. بنابراین واکنش حقوقی بستگی به ارزیابی شرایط دارد.

قنبری در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه در سال‌های اخیر بخش قابل توجهی از روابط اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی تحت تاثیر سیاست‌های خصمانه اتحادیه اروپا علیه ایران قرار گرفته است، بازگشت این تحریم‌ها در حوزه اجرایی و در میان مدت آیا تاثیر قابل توجهی برای اقتصاد کشور خواهد داشت؟ گفت: ما سال‌های متوالی است که در عمل با اجرای تحریم‌های ایالات متحده آمریکا توسط شرکت‌های اروپایی مواجه هستیم. از همان زمانی که آمریکا از برجام خارج شد و تحریم‌های خود را بازگرداند، شرکت‌های اروپایی نیز از این تحریم‌ها تبعیت کردند و روابط خود با شرکت‌ها و بانک‌های ایرانی را قطع یا به حداقل ممکن رساندند.

وی افزود: بنابراین، از این جهت اثر فوری و جدی جدیدی را شاهد نخواهیم بود، چراکه روابط تجاری ما با شرکت‌های اروپایی عملاً در حداقل تاریخی خود قرار داشته است.

حمید قنبری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: البته ما معتقدیم که هیچ‌یک از این تحریم‌ها را نباید بی‌اهمیت یا بی‌اثر قلمداد کرد، اما در عین حال باید واقع‌بینانه نگاه کرد و از اغراق درباره آثار آن‌ها پرهیز نمود. آنچه اهمیت دارد این است که واقعیتِ اتفاقات را صادقانه به مردم منتقل کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
شمار شهدای غزه به 72317 نفر رسید
روسیه چگونه از بحران جهانی گاز برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کند؟
نحوه فعالیت ادارات و آموزش مدارس و دانشگاه‌ها اعلام شد
برج میلاد امشب خاموش می‌شود
مسیر جایگزین تردد از آزادراه زنجان ـ تبریز ‌مشخص شد
احتمال شنیده شدن انفجار کنترل شده در ساوجبلاغ و نظرآباد
قالیباف: لبنان و جبهه مقاومت جزو لاینفک آتش‌بس هستند
رایزنی سرپرست وزارت دفاع ایران با همتایان پاکستانی و تاجیکستانی
پیش‌بینی افزایش قابل توجه تولید گوشت قرمز، مرغ و شیر در سال 1405
پزشکی قانونی: 40 درصد پیکرها نیازمند شناسایی تخصصی بودند
خشم عمیق کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از حملات مرگبار در مناطق پرجمعیت
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405 / قیمت سکه‌های سنگین بالا رفت
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405
ایران در سوگ رهبر شهید
وزارت اطلاعات: 19 عامل دشمن در 5 استان کشور دستگیر شدند
بازارها نقطه‌ضعف ترامپ را آشکار کردند
دشمن در ارزیابی قدرت ایران اشتباه کرد
اسلامی: محدود کردن غنی‌سازی ایران فقط یک آرزوی بر باد رفته است
11 کشته در برخورد شدید دو خودرو در دزفول+ جزئیات
کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول
سردار قاآنی: عاملان جنایات لبنان به سزای اعمالشان خواهند رسید
گفتگوی عراقچی و بن فرحان با محوریت کاهش تنش‌های منطقه‌ای
چین خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
اختیارات ویژه دولت به بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و اسکناس
12 مزدور از عوامل مرتبط با رژیم صهیونیستی و آمریکایی در خوزستان دستگیر شدند
اسپانیا سفارت خود را در تهران بازگشایی می‌کند
ایتالیا حملات اسرائیل به جنوب لبنان را «غیرقابل قبول» خواند
الجزیره: سرنوشت تنگه هرمز برای کشورهای حاشیه خلیج فارس مهم و حیاتی است
پهپاد آرش 2 با قدرت انهدامی بالا، اهداف را به‌صورت نقطه‌زن مورد اصابت قرار داد
انگلیس خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان و تعمیم آتش‌بس شد
اطلاعات محرمانه رئیس سابق ستاد ارتش اسرائیل هک شد
بخشنامه دورکاری و نحوه فعالیت دستگاه‌های اجرایی کشور ابلاغ شد
حملات اسرائیل به لبنان «غیرقابل قبول» و تضعیف‌کننده آتش‌بس است
انصارالله: جنایت دشمن در لبنان، نسل‌کشی است
دستگیری بیش از سه هزار سارق در عملیات‌های پلیس آگاهی
عارف: ایران را قوی‌تر از هر دوران خواهیم ساخت
سی‌ان‌بی‌سی: قیمت نقدی نفت برنت بالای 120دلار است
ممنوعیت اخذ دستی عوارض؛ طرح جدید برای کاهش ترافیک آزادراه‌ها
صعود قیمت نفت خام برنت به 124 دلار
قیمت نفت آمریکا از 98 دلار عبور کرد
تداوم قیمت بالای بنزین در آمریکا با وجود آتش‌بس
قیمت نفت در بازارهای جهانی بالا رفت
قیمت جدید مرغ در بازار اعلام شد
قیمت خودرو امروز 20 فروردین 1404؛ احتیاط در خرید و فروش
حزب‌الله به نقض آتش‌بس پاسخ داد: شهرک اشغالی المناره هدف قرار گرفت
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405
حملات دشمنان به مراکز علمی، ما را به تلاش بیشتر در مسیر علم ترغیب می‌کند
الگوی سفر ایرانی‌ها از تفریح‌محور به امنیت‌محور تغییر کرد
چگونه در زمان وقوع جنگ از سلامت روان خود محافظت کنیم؟
لیلاز: مذاکرات با آمریکا زمان‌بر خواهد بود