×
بین الملل
شناسه خبر : 248229
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/07 ساعت 20:44
خطر تعطیلی دولت آمریکا از نیمه‌شب سه‌شنبه!

خطر تعطیلی دولت آمریکا از نیمه‌شب سه‌شنبه!

به گزارش رویترز، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، قرار است امروز (دوشنبه) نشست اضطراری با رهبران کنگره در کاخ سفید برگزار کند. با این حال، دموکرات‌ها اعلام کرده‌اند حاضر نیستند طرح کوتاه‌مدت جمهوری‌خواهان را بپذیرند، مگر آنکه امتیازهایی در حوزه‌های کلیدی مانند بهداشت و درمان بگیرند.

نورنیوز-گروه بین الملل: با نزدیک شدن به پایان مهلت تأمین مالی دولت فدرال آمریکا در نیمه‌شب سه‌شنبه (۷ مهر ۱۴۰۴)، جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها همچنان نتوانسته‌اند بر سر تصویب یک لایحه موقت هزینه‌ها به توافق برسند و خطر تعطیلی دولت جدی‌تر شده است.

به گزارش رویترز، دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، قرار است امروز (دوشنبه) نشست اضطراری با رهبران کنگره در کاخ سفید برگزار کند. با این حال، دموکرات‌ها اعلام کرده‌اند حاضر نیستند طرح کوتاه‌مدت جمهوری‌خواهان را بپذیرند، مگر آنکه امتیازهایی در حوزه‌های کلیدی مانند بهداشت و درمان بگیرند.

در صورت تعطیلی دولت، هزاران کارمند فدرال – از ناسا گرفته تا پارک‌های ملی – به مرخصی اجباری فرستاده خواهند شد و خدمات عمومی مختل می‌شود. دادگاه‌های فدرال احتمالاً به طور موقت تعطیل می‌شوند و اعطای کمک‌هزینه‌ها به کسب‌وکارهای کوچک به تعویق خواهد افتاد.

در پسِ این تقابل، نزاعی عمیق‌تر جریان دارد؛ اختلافی که از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ شدت گرفته است. او از هزینه میلیاردها دلار بودجه مصوب کنگره خودداری کرد و اکنون دموکرات‌ها می‌خواهند با تهدید تعطیلی دولت، بخشی از آن منابع را بازگردانند و یارانه‌های درمانی در حال انقضا را تثبیت کنند.

در صورت اقدام نکردن کنگره، ۱.۷ تریلیون دلار بودجه اختیاری – معادل یک‌چهارم بودجه هفت‌تریلیون دلاری دولت – در پایان سال مالی منقضی خواهد شد. بخش اعظم باقی‌مانده صرف برنامه‌های سلامت، بازنشستگی و پرداخت بهره بدهی ۳۷.۵ تریلیون دلاری آمریکا می‌شود.

مجلس نمایندگان آمریکا که در کنترل جمهوری‌خواهان است، ۲۸ شهریور ۱۴۰۴ (۱۹ سپتامبر ۲۰۲۵) طرحی را برای تأمین بودجه تا ۳۰ آبان ۱۴۰۴ (۲۱ نوامبر ۲۰۲۵) تصویب کرد، اما این طرح در سنا رأی لازم را کسب نکرد.

این نخستین بار نیست که دولت فدرال آمریکا با تعطیلی مواجه می‌شود. از سال ۱۹۸۱ (۱۳۶۰) تاکنون ۱۴ بار تعطیلی نسبی رخ داده و طولانی‌ترین آن در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ (۱۳۹۷ و ۱۳۹۸) به مدت ۳۵ روز ادامه یافت.

این بار، موضوع اصلی بهداشت و درمان است. حدود ۲۴ میلیون آمریکایی از بیمه «اوباماکر» استفاده می‌کنند و در صورت عدم تمدید معافیت‌های مالیاتی مصوب ۲۰۲۱ (۱۴۰۰)، هزینه‌های آنها به شدت افزایش خواهد یافت. دموکرات‌ها هشدار داده‌اند که این امر به بسته شدن مراکز بهداشت روستایی و افزایش شدید حق بیمه می‌انجامد.

چاک شومر رهبر دموکرات‌های سنا بر فشار به جمهوری خواهان برای وادار کردن آنها به مذاکره تاکید کرده است.

جان تون رهبر جمهوری‌خواهان سنا نیز ضمن تاکید بر تصویب لایحه موقت گفته است: نمی‌توانید ظرف دو روز این مشکل را حل کنید و نباید با تعطیلی دولت مردم را گروگان بگیرید.

با این حال، دموکرات‌ها عزم خود را جزم کرده‌اند. آنان می‌خواهند پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ۲۰۲۶ (۱۴۰۵) پایگاه رأی خود را با تأکید بر تقویت حوزه بهداشت و درمان تقویت کنند. برخی نمایندگان از جمله هیلاری شولتِن از ایالت میشیگان و جو کورتنی از ایالت کنتیکت هشدار داده‌اند که قطع بودجه می‌تواند به پژوهش‌های حیاتی در حوزه سرطان کودکان و آزمایش‌های بالینی ضربه بزند.


نظرات

آخرین اخبار
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی
نور نما | زن؛ شکوهِ جاودانِ ایستادگی
«سنجاقک» فاتح جشنواره فیلم پکن شد
عضو کمیسیون انرژی: چرخه نفت ایران تهدیدپذیر نیست
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
هشدار رهبر کاتولیک‌ها درباره پیامدهای جنگ
سناریوهای جدید کالابرگ در کمیسیون‌های دولت بررسی می‌شود
پرداخت 65 درصد بدهی‌های دارویی
پارگی رباط صلیبی ستاره هلندی و خداحافظی با جام جهانی
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
پهپادهای حزب‌الله کابوس تازه ارتش صهیونیست
وزیر دفاع روسیه: حرکت به سمت «صفر هسته‌ای» در شرایط فعلی بعید است
5 زخمی در تیراندازی مرگبار دانشگاه ایندیانا
انتقاد صریح کارلسون از سیاست‌های ترامپ درباره جنگ ایران
ناوگان جهانی «صمود» برای شکستن محاصره غزه حرکت کرد
پایان زودهنگام ام‌باپه در لالیگا
نوراینفو | 6 کار اشتباه بلافاصله بعد از خوردن غذا
سناتور روس: تجربه ونزوئلا، محاسبات آمریکا درباره ایران را گمراه کرد
افشاگری جدید درباره ضعف امنیتی در ضیافت کاخ سفید
رشد بودجه شیر مدارس در سال 1405 به بیش از 10 همت رسید
شاخص کیفیت هوای پایتخت امروز روی عدد 68؛ وضعیت «قابل‌قبول»
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی