×
بین الملل
شناسه خبر : 248172
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/07 ساعت 16:16
ترامپ و صلحی که بوی باروت می‌دهد

نورنیوز بررسی می کند؛

ترامپ و صلحی که بوی باروت می‌دهد

در حالی که دونالد ترامپ مدعی ورود مذاکرات غزه به «مرحله نهایی» و نویدبخش صلحی فراگیر در خاورمیانه است، شواهد میدانی و روندهای جهانی نشان می‌دهد این طرح نه تضمین‌کننده پایان جنگ، بلکه تلاشی برای نجات رژیم صهیونیستی از انزوای جهانی و سرپوشی بر شکست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی آمریکا است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: ترامپ خود را ناجی صلح معرفی می‌کند اما واقعیت، نشان‌دهنده پیوندی عمیق میان رویکرد وی و محاسبات انتخاباتی و شخصی است. او با تمرکز بر موضوع آتش‌بس در غزه و مخالفت نمایشی با اشغال کرانه باختری، بیش از آنکه به آینده فلسطین بیندیشد، به رؤیای جایزه صلح نوبل چشم دوخته است. این در حالی است که اشغالگری و توسعه‌طلبی رژیم صهیونیستی عملاً هر گونه راه‌حل دو دولتی را غیرممکن کرده است. ترامپ با نمایش دیپلماسی صلح، تلاش دارد وجهه‌ای تازه برای خود بسازد، اما اقداماتش بیش از هر چیز ادامه وعده‌درمانی‌های بی‌ثمر گذشته است.

انزوای جهانی اسرائیل و مأموریت آمریکا

یکی از مهم‌ترین متغیرهای تأثیرگذار بر رویکرد جدید آمریکا، تشدید انزوای رژیم صهیونیستی در مجامع بین‌المللی است. سخنرانی نتانیاهو در صندلی‌های خالی سازمان ملل و شکل‌گیری ائتلاف‌های ضدصهیونیستی همچون «گروه لاهه»، از عمیق‌تر شدن این انزوا حکایت دارد. حتی حرکت ناوگان آزادی غزه و حمایت برخی کشورها از مقاومت، جایگاه جهانی فلسطین را تقویت کرده است. در چنین فضایی، ترامپ به دنبال استفاده از شعار صلح برای بازگرداندن اسرائیل به صحنه دیپلماسی و کاهش فشار جهانی است؛ اقدامی که بیش از آنکه راهی برای آشتی باشد، تاکتیکی برای بقای اسرائیل در ساختار بین‌الملل است.

پروژه تفرقه‌افکنی میان حامیان فلسطین

اجماع جهانی بر حمایت از فلسطین، شرایط کم‌سابقه‌ای را علیه اسرائیل ایجاد کرده است. آمریکا می‌کوشد با طرح‌های صلح نمایشی، میان کشورهای حامی فلسطین شکاف ایجاد کند و آنان را به پذیرش نسخه‌ای تحمیلی از راه‌حل دو دولتی سوق دهد. این سیاست همزمان دو هدف را دنبال می‌کند: نخست، انحصار نقش آمریکا در پرونده فلسطین و جلوگیری از ورود بازیگران مستقل دیگر؛ دوم، کاستن از فشار جهانی بر رژیم صهیونیستی. ترامپ در این مسیر حتی به دلجویی از کشورهای عربی روی آورده و با تکرار سیاست سرکیسه‌کردن آنان، نسخه‌ای تازه از طرح آبراهام را در پوشش صلح غزه پیگیری می‌کند.

صلح‌طلبی ظاهری، جنگ‌افروزی پنهان

در حالی که ترامپ از کلیدواژه صلح استفاده می‌کند، واقعیت‌های میدانی خلاف آن را نشان می‌دهد. تشدید حملات در غزه، اشغالگری در کرانه باختری، اصرار آمریکا بر خلع سلاح مقاومت، و حتی طرح واگذاری مدیریت غزه به چهره‌هایی چون تونی بلر، همگی نشان‌دهنده تکرار سیاست‌های استعماری و جنگ‌طلبانه است. همزمان خبر ارسال میلیاردها دلار تسلیحات به اسرائیل از سوی آمریکا، تأییدی است بر اینکه صلح‌خواهی ترامپ تنها پوششی برای استمرار جنگ و نسل‌کشی است. به بیان دیگر، طرح ترامپ بیش از آنکه راه‌حلی برای پایان بحران باشد، ابزاری تبلیغاتی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی‌های منطقه‌ای و جهانی اوست.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد