×
اجتماعی
شناسه خبر : 248170
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 04:07
تأثیر سیگار پدران بر پیری بیولوژیکی فرزندان

تأثیر سیگار پدران بر پیری بیولوژیکی فرزندان

تحقیقات کنگره انجمن تنفسی اروپا نشان داد فرزندان پدرانی که در بلوغ سیگار می‌کشیدند، سریع‌تر پیر می‌شوند. سیگار در سنین پایین به سلول‌های اسپرم آسیب می‌زند و این اثر به نسل بعد منتقل می‌شود. متخصصان خواستار پیشگیری قوی از مصرف دخانیات در نوجوانان شدند.

نورنیوز- گروه اجتماعی : نتایج تحقیقات ارائه شده در «کنگره انجمن تنفسی اروپا» (ERS) در «آمستردامِ» هلند نشان می‌دهد افرادی که پدرانشان در دوران بلوغ سیگار می‌کشیده‌اند، سریع‌تر از حد انتظار پیر می‌شوند.

متخصصان نشانه‌هایی از پیری بیولوژیکی سریع‌تر در مقایسه با سن تقویمی را در افرادی که پدرانشان سیگار کشیدن را در سن ۱۵ سالگی یا کمتر شروع کرده‌اند، مشاهده کردند. آنها می‌گویند سیگار کشیدن در دوران بلوغ ممکن است به سلول‌های اسپرم در حال رشد پسران آسیب برساند که می‌تواند به فرزندانشان منتقل شود.

متخصصان خواستار تلاش‌های قوی‌تر برای جلوگیری از مصرف دخانیات در نوجوانان هستند، اقداماتی که نه تنها برای نسل فعلی بلکه برای نسل‌های آینده نیز مفید باشد.

این مطالعه توسط دکتر «خوان پابلو لوپز-سروانتس» از دانشگاه «برگن» نروژ ارائه شد. او گفت: گروه تحقیقاتی ما قبلا نشان داده است که سیگار کشیدن در دوران بلوغ نه تنها به فرد سیگاری بلکه به فرزندان آینده او نیز آسیب می‌رساند. در مطالعه جدید، ما می‌خواستیم بررسی کنیم که آیا سیگار کشیدن والدین در دوران بلوغ ممکن است بر پیری بیولوژیکی فرزندان آینده آنها نیز تأثیر بگذارد یا خیر.

متخصصان این کار را با استفاده از یک معیار معتبر از پیری بیولوژیکی که به عنوان ساعت‌های اپی‌ژنتیک شناخته می‌شود، انجام دادند. با افزایش سن، مولکول‌های اضافی روی DNA در سلول‌های ما جمع می‌شوند. این امر کد DNA را تغییر نمی‌دهد اما بر نحوه رفتار ژن‌های ما تأثیر می‌گذارد. این تغییرات به اصطلاح اپی‌ژنتیک نه تنها نشانه پیری هستند بلکه با بیماری‌های سنین بالاتر مانند سرطان و زوال عقل نیز مرتبط‌اند.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این تحقیق شامل گروهی متشکل از ۸۹۲ نفر با سن تقویمی ۷ تا ۵۰ سال و میانگین سنی ۲۸ سال بود که در مطالعه RHINESSA شرکت کرده و نمونه‌های خون خود را برای آزمایش ارائه دادند. نمونه‌های خون آنها برای تغییرات اپی‌ژنتیکی تجزیه و تحلیل شد، سپس متخصصان سه نمره مختلف از پیری بیولوژیکی را اعمال کردند. همچنین از آنها مجموعه‌ای از سؤالات پرسیده شد از جمله اینکه آیا خودشان یا والدینشان تا به حال سیگار کشیده‌اند و در چه سنی.

متخصصان دریافتند افرادی که پدرانشان در دوران بلوغ شروع به سیگار کشیدن کرده‌اند به طور متوسط ​​حدود ۹ ماه تا یک سال از سن تقویمی خود بزرگتر هستند. وقتی متخصصان در نظر گرفتند که آیا خود افراد تا به حال سیگار کشیده‌اند یا خیر، این شکاف بین سن بیولوژیکی و تقویمی بیشتر بود (۱۴ تا ۱۵ ماه).

همچنین در افرادی که پدرانشان در سنین بالاتر سیگار کشیدن را شروع کرده بودند، متخصصان تنها افزایش کمی در سن بیولوژیکی مشاهده کردند. آنها هیچ الگوی مشخصی در پیری بیولوژیکی در افرادی که مادرانشان قبل از بارداری سیگار می‌کشیدند، پیدا نکردند.

دکتر لوپز-سروانتس گفت: این پیری بیولوژیکی تسریع‌شده مهم است زیرا در تحقیقات قبلی با خطر بالاتر بیماری‌هایی مانند سرطان، آرتروز و زوال عقل مرتبط دانسته شده است. نتایج بررسی‌های ما نشان می‌دهد پسرانی که در دوران بلوغ سیگار می‌کشند، ممکن است ناخواسته به فرزندانی که در آینده به دنیا خواهند آورد، آسیب برسانند.

در همین حال یک مطالعه جدید دیگر نیز نشان داد که قرار گرفتن دائمی یک پدر در معرض دود سیگار والدینش، ممکن است بر ریه‌های فرزندان او نیز تاثیر بگذارد و هر دوی آنها را در معرض ابتلا به بیماری‌های تنفسی مزمن قرار دهد.

این مقاله که در مجله توراکس (Thorax) منتشر شد به آسیب‌های بین‌نسلی ناشی از سیگار کشیدن اشاره و پدران را ترغیب می‌کند تا با پرهیز از استعمال سیگار در اطراف فرزندانشان، این چرخه زیانبار را متوقف کنند.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
استقلال 0-1 پرسپولیس/ دویستمین گل شهرآورد به ثمر رسید
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است
کارت آزمون کاردانی 1405 منتشر شد؛ جزئیات دریافت و رفع نقص
ذوب‌آهن 1-0 پیکان تهران/ موتور پیکان در فولادشهر خاموش شد
ملوان انزلی 0-1 نساجی مازندران/ شکست خانگی ملوانان
تغییر در فرماندهی ارتش اردن؛ رئیس جدید ارتش منصوب شد
نسخه رئیس جمهور برای حوزه سلامت
خرس قهوه‌ای دنا قربانی تیراندازی شد
عارف: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در جنگ رمضان، شرایط دفاعی کشور دائماً بهبود یافت
بقائی: سیریک داستان نیست؛ آمریکا حتی حمله به غیرنظامیان را انکار نمی‌کند
قیطاسی طلایی شد؛ نخستین طلای ایران در بازی‌های جهانی عشایری
قیمت سکه جهش کرد؛ سکه طرح جدید به 226 میلیون تومان رسید
نقش آلمان در تجهیز ماشین جنگی صهیونیست‌ها
نورنما | جست و جو برای یافتن هزاران مفقود در سیل نپال
نورنما | 12 شهریور ؛سالروز شهادت سردار مبارزه با استعمار انگلیس، رئیسعلی دلواری ،گرامی باد
عراقچی بر تقویت همکاری‌های ایران و روسیه تأکید کرد
تاج پرونده هزینه اردوهای ترکیه را به حراست فدراسیون سپرد
پوتین: چین شریک اصلی روسیه در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره باقی ماندن نیروهای آمریکایی در خلیج فارس
سخنگوی شورای نگهبان: مطالبه اجرای قانون بدون شناخت قانون ممکن نیست
عضو الفتح: در جدیت آمریکا برای خروج از عراق تردید داریم
ترس صهیونیست‌ها از طرح غافلگیری ایران
نتانیاهو در غزه: اینجا می‌مانیم و خط زرد را حفظ می‌کنیم
هشدار بارش و سیلاب در 15 استان؛ هلال‌احمر به حالت آماده‌باش درآمد
هواپیمای جاسوسی ناتو بار دیگر به مرز روسیه نزدیک شد
شبح لینکلن در تایلند پهلو گرفت
ولعِ «شورون» برای بلعیدن منابع نفتی ونزوئلا
«اسکورت» حاتمی‌کیا؛روایت مردمانی که با جان خود قمار می‌کنند
گزارش تصویری | آثار تجاوز آمریکا به مراسم عروسی در سیریک
رتبه نخست ایران در کشف گاز جهان از 2025 تاکنون
عراقچی بر حمایت قاطع ایران از فلسطین تاکید کرد
واکنش «تریتا پارسی» به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک
فرش دستباف قسطی می‌شود؛ برنامه جدید برای رونق بازار فرش ایرانی
فایننشال تایمز: ترامپ آخرین میخ را بر تابوت نظم آمریکایی می‌کوبد
تمدید فراخوان حمایت از تولید مودم نوری با تراشه بومی
لیگ برتر والیبال با شیوه‌ای تازه برگزار می‌شود
انتقاد وزیر خارجه فرانسه از اتحادیه اروپا درباره شهرک‌نشینان سرزمین‌های اشغالی
نورنما | صحنه ای مسحور کننده از ماه خونین و یک نهنگ در پاتاگونیای آرژانتین
برنامه خاموشی فارس و شیراز فردا پنجشنبه 12 شهریور+لینک برنامه خاموشی فارس
تهدید تازه آمریکا علیه ایران
آینده جنوب لبنان در هاله‌ای از ابهام
شهادت راننده بیل مکانیکی در حمله آمریکا به جهرم
چرخش نفتی برنهام؛ «توقف نفت» دوباره به خیابان‌های لندن بازگشت
حمایت روسیه از کوبا جدی‌تر شد؛ هشدار به آمریکایی‌ها