×
بین الملل
شناسه خبر : 248124
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/07/07 ساعت 12:38
بیانیه شورای اروپا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران

بیانیه شورای اروپا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران

شورای اروپا در پی اجرایی شدن «سازوکار ماشه» و بازگردانی تحریم‌ها و قطعنامه‌هایی که ذیل توافق هسته‌ای 2015 لغو شده‌ بودند، امروز (دوشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که این نهاد برخی محدودیت‌ها را در ارتباط با آنچه «فعالیت‌های ایران در زمینه اشاعه(تسلیحات اتمی)» عنوان شده است را باز می‌گرداند.

نورنیوز-گروه بین الملل: در این بیانیه که در وبگاه شورای اروپا منتشر شده است، مطرح شد: این تصمیم پس از بازگردانی تحریم‌های سازمان ملل در نتیجه تصمیم شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید نکردن لغو تحریم‌ها علیه ایران انجام شد. این اقدام پس از آن انجام شد که تروئیکای اروپا(آلمان، فرانسه و انگلیس) سازوکار ماشه را فعال کردند که در برجام مقرر شده بود.

طبق اعلام شورای اروپا، تدابیری که امروز دوباره اتخاذ شد، شامل مواردی است که از سال ۲۰۰۶ توسط شورای امنیت سازمان ملل از طریق تصویب قطعنامه‌های پیاپی این شورا به تصویب رسیده و به طور خودکار در قوانین اتحادیه اروپا  گنجانده شده است.

این تدابیر شامل ممنوعیت سفر برای افراد، مسدودسازی دارایی‌ها برای افراد و نهادها و متناسب با آن، ممنوعیت تامین وجوه یا منابع اقتصادی برای افراد و نهادهای فهرست‌شده است.

همچنین این تدابیر شامل تحریم‌های اقتصادی و مالی از جمله در حوزه‌های تجاری و مالی می‌شود.

در ادامه این بیانیه در توضیح تحریم‌های تجاری مطرح شد: علاوه بر ممنوعیت صادرات تسلیحات به ایران و ممنوعیت انتقال هرگونه کالا، مواد، کالا و فناوری‌هایی که ممکن است کمکی به فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی یا بازفرآوری ایران و برنامه موشکی آن کند، این تدابیر همچنین شامل  «واردات، خرید و حمل‌‎ونقل نفت خام، گاز طبیعی، محصولات پتروشیمی و نفتی و خدمات مرتبط»، «فروش یا تامین تجهیزات کلیدی مورد استفاده در بخش انرژی»، «فروش یا عرضه طلا، سایر فلزات گران‌بها و الماس»، «تجهیزات دریایی» و «ممنوعیت نرم‌افزادهای خاص» است.

شورای اروپا در توضیح تحریم‌های بخش مالی نوشته است که اتحادیه اروپا دوباره مسدودسازی دارایی‌های بانک مرکزی ایران و بانک‌های تجاری بزرگ ایران را اعمال می‌کند.

طبق این بیانیه، محدودیت‌های اعمال‌شده در بخش حمل‌ونقل شامل اقداماتی برای جلوگیری از دسترسی پروازهای باری ایران به فرودگاه‌های اتحادیه اروپا، همچنین ممنوعیت تعمیر و سرویس هواپیماها یا کشتی‌های باری ایرانی است که محموله‌ها یا کالاهای ممنوعه را حمل می‌کنند.

 فعال‌سازی روند سازوکار ماشه برای بازگردانی تحریم‌ها و قطعنامه‌های سازمان ملل که در توافق هسته‌ای مقرر شده بود، به درخواست فرانسه، آلمان و انگلیس انجام شد.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره ادعای سه کشور اروپایی و آمریکا مبنی بر بازگشت قطعنامه‌های خاتمه یافته شورای امنیت علیه ایران بیانیه‌ای منتشر و در آن تاکید کرد: اقدام برای احیای قطعنامه‌های خاتمه‌یافته، نه تنها از نظر حقوقی بی‌مبنا و غیر قابل توجیه است، بلکه از منظر اخلاقی و منطقی نیز کاملاً مردود می‌باشد.

در ادامه این بیانیه آمده است: بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران ادعای سه کشور اروپایی و آمریکا مبنی بر بازگشت قطعنامه‌های پیشین را که وفق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در سال ۲۰۱۵ خاتمه یافته‌اند، رد می‌کند و تأکید دارد که هیچ تعهدی برای اعضای سازمان ملل متحد، از جمله جمهوری اسلامی ایران، در قبال مفاد و سازوکارهای قطعنامه‌های لغوشده ایجاد نمی‌شود و همه کشورها می بایست از شناسایی این وضعیت غیرقانونی مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت خودداری کنند.

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در بیانیه خود تاکید کرد که سه کشور اروپایی و آمریکا در واقع، به‌جای فراهم‌کردن فضای لازم برای دیپلماسی و تعامل، مسیر تقابل و بحران‌سازی در پیش گرفته  و بر این گمان نادرست‌اند که با توسل به حربه احیای قطعنامه‌های لغوشده شورای امنیت، اهرم فشار جدیدی به دست خواهند آورد. ایران با جدیت از حقوق و منافع ملی ایران دفاع خواهد کرد و هر تحرکی برای آسیب رساندن به منافع و حقوق ملت ایران آن با پاسخ مقتضی و قاطع مواجه خواهد شد.


اخبار مرتبط
مدیریت تحریم‌ها
سه‌شنبه 1404/07/08 ساعت 12:28
ولی‌الله سیف
مدیریت تحریم‌ها
تحریم‌ها بار دیگر به یکی از مهم‌ترین واقعیت‌های اقتصادی و سیاسی کشور تبدیل شده‌اند. تجربه چند دهه گذشته نشان داده که این پدیده نه موقتی و گذرا، بلکه روندی تکرارشونده است که هر بار با شدت و ضعف متفاوت بر اقتصاد ایران اثر گذاشته است. در چنین شرایطی، پرسش اساسی این است که چگونه می‌توان در برابر فشارهای خارجی تاب‌آوری ایجاد کرد .
سوءاستفاده اروپا از یک قطعنامه تاریخ مصرف گذشته
یکشنبه 1404/07/06 ساعت 13:04
نورنیوز بیانیه تحلیلی وزارت امور خارجه درباره بازگشت تحریم‌ها را بررسی می کند
سوءاستفاده اروپا از یک قطعنامه تاریخ مصرف گذشته
ایران با رد ادعاهای کشورهای غربی، به‌ویژه سه کشور اروپایی، اعلام کرده است که هرگونه تحرک برای بازگرداندن تحریم‌ها غیرقانونی و ناعادلانه است. این موضع‌گیری نه‌تنها در جهت حفظ عزت ملی و حقوق هسته‌ای ایران است، بلکه پیامی به جامعه جهانی می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران به اصول خود پایبند است و در مقابل هرگونه فشار، با قدرت ایستادگی خواهد کرد.
قالیباف: 3 کشور اروپایی واکنش ما را خواهند دید
یکشنبه 1404/07/06 ساعت 11:09
قالیباف: 3 کشور اروپایی واکنش ما را خواهند دید
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز در نطق پیش از دستور خود با تاکید بر اینکه ایران ملزم به رعایت قطعنامه‌های غیرقانونی نیست گفت: اعلام می‌کنیم درصورتی که کشوری بخواهد براساس این قطعنامه‌های غیرقانونی اقدامی علیه ایران انجام دهد با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد و 3 کشور اروپایی بانی این اقدام غیرقانونی هم واکنش ما را خواهند دید.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
گفتگوی عراقچی و گوترش پیرامون مسائل غزه
کارشکنی اسرائیل در غزه همزمان با آغاز مذاکرات مرحله دوم آتش‌بس
اولتیماتوم چند هفته‌ای ترامپ به چین
شهادت 270 نفر در لبنان پس از برقراری آتش بس
سهمیه جهانی برای گلبال ایران
اسرائیل طرح آمریکا برای توقف حملات به لبنان را رد کرد
غریب‌آبادی: همکاری با آژانس در چارچوب توافق قاهره‌ متوقف شد
آمریکا تحریم های سوریه را لغو می کند؟
اعتراف عجیب نتانیاهو به نسل کشی در غزه
چرا داوران دیدار استقلال و الوحدات تغییر کردند؟
ادعای نیوزویک درباره گسترش همکاری‌های تهران و مسکو
راه‌حل قالیباف برای مترو حومه و بافت فرسوده تهران
نورنما | عبور جالب یک کشتی از تنگه پاناما
کسری بودجه 300 هزار میلیارد تومانی تأمین اجتماعی تا پایان سال!
قتل خونین پدرزن توسط دامادش
ماجرای احضار کادر فنی پرسپولیس چیست؟
وزیر میراث فرهنگی : اختیاراتم را به استانداران تفویض کردم
نظامیان آذربایجانی به نیروهای چند ملیتی در غزه پیوستند
آمریکایی‌ ها در صدر گردشگران حرم حضرت معصومه (س)
تعطیلی پالایشگاه روسیه به دنبال حمله پهپادی اوکراین
بازدید همسران سفیران 20 کشور از گروه صنعتی و پژوهشی زر(زرکام)
دومین پیروزی تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان
رئیس جمهور سابق فرانسه روانه زندان شد
درخشش پرشکوه دختران هندبالیست ایران مقابل چین
علی مطهری: جای حجاب، کم‌فروشی و گرانفروشی را رصد کنید
واکنش عراقچی به ادعاهای ضدایرانی لهستان
جزئیات سقوط بالگرد نیروی دریایی آمریکا
واکنش یوسف پزشکیان به سخنان اخیر مهرداد بذرپاش
بیانیه بغداد درباره رایزنی اخیر لاریجانی و الاعرجی
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 28 مهر 1404
موج جدید تنش میان ترامپ و کلمبیا
ناطق نوری: قدرت موشکی ایران معادلات دشمن را بر هم زد
استقبال روسیه از آتش‌بس میان افغانستان و پاکستان
نامه جنجالی جوانان به پزشکیان + متن نامه
مومنی: امنیت مرزهای ایران در بالاترین سطح قرار دارد
ترکیب تراکتور مقابل شارجه امارات اعلام شد
بازگشت دوباره آتنه فقیه‌نصیری با «وحشی»
ایران دو ایرباس جدید می‌خرد
در دیدار عراقچی با نماینده ویژه پوتین در امور سوریه چه گذشت؟
افزایش موج مهاجرت معکوس از فلسطین اشغالی به کشورهای خارجی
مشهد میزبان دومین همایش دیپلماسی استانی شد
شکایت فلسطینی‌ها از آلمان به دیوان عالی
شهادت ده‌ها تن دیگر فلسطینی با نقض آتش بس در غزه
پاکستان تغییر رژیم در افغانستان را رد کرد
کلاهبرداری بزرگ در کرمان با 200 شاکی
واکنش توییتری شمخانی به حواشی اخیر
السودانی: واشنگتن به مذاکره با تهران برگردد
پیش بینی وزش باد شدید در تهران تا جمعه
پیشنهاد یک میلیون دلاری پرسپولیس به اوسمار/ آیا او به پرسپولیس می آید؟
مخبر: تحول بدون آموزش و پرورش محکوم به شکست است
X
آگهی تبلیغاتی