×
سیاسی
شناسه خبر : 248058
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 23:10
نامه عراقچی به همتایان سایر کشورها در رد اقدام آمریکا و اروپا

نامه عراقچی به همتایان سایر کشورها در رد اقدام آمریکا و اروپا

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به همتایان خود از سایر کشورها، ادعای آمریکا و سه کشور اروپایی مبنی بر احیای قطعنامه‌های خاتمه‌یافته شورای امنیت از طریق سازوکار موسوم به «پس‌گشت» را مردود و غیرقانونی خواند.

نورنیوز-گروه سیاسی: وزیر امور خارجه به همتایان سایر کشورها در رد اقدام سه کشور اروپایی و آمریکا مبنی بر بازگشت قطعنامه‌های لغوشده شورای امنیت در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران نامه ارسال کرد.

 سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به همتایان خود از سایر کشورها، ادعای آمریکا و سه کشور اروپایی مبنی بر احیای قطعنامه‌های خاتمه‌یافته شورای امنیت از طریق سازوکار موسوم به «پس‌گشت» را مردود و غیرقانونی خواند.

در این نامه که خطاب به وزرای خارجه کشورها ارسال شده، تأکید گردیده است که ادعاهای مطرح‌شده از سوی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان کاملاً بی‌پایه و باطل بوده و هیچ مبنای حقوقی ندارند. عراقچی خاطرنشان کرده است که چنین اقداماتی نه تنها با متن و روح قطعنامه 2231 در تعارض است، بلکه جایگاه شورای امنیت و اعتبار دیپلماسی چندجانبه را به شدت تضعیف می‌کند.

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه یادآور شده است که قطعنامه 2231 به اتفاق آراء تصویب شد و بر اساس آن، همه قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت راجع به برنامه هسته‌ای ایران خاتمه یافت و چارچوبی مشخص و زمان‌بندی‌شده برای پایان دائمی تمامی محدودیت‌های مرتبط با موضوع هسته‌ای در تاریخ 26 مهر 1404 (18 اکتبر 2025) تعیین گردید.

وی تأکید کرده است هیچ کشوری یا گروهی از کشورها اختیار یکجانبه برای تغییر یا تفسیر مجدد مفاد این قطعنامه ندارد.

عراقچی با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال 2018 و نقض مستمر تعهدات از سوی سه کشور اروپایی، تصریح کرده است که این کشورها فاقد صلاحیت برای استناد به قطعنامه 2231 هستند و ادعای آنها در این‌خصوص متناقض و بی‌اساس است. وی همچنین آغاز فرآیند موسوم به «پس‌گشت» از سوی سه کشور اروپایی را مغایر با الزامات قطعنامه 2231 دانست و افزود پیش‌نویس قطعنامه ارائه‌شده به شورای امنیت نیز آشکارا با مفاد قطعنامه مذکور مغایرت داشته است.

در این نامه آمده است که هیچ اقدام حقوقی معتبری برای احیای قطعنامه‌های خاتمه‌یافته صورت نگرفته و تلاش کشورهای مزبور در واقع بازنویسی یکجانبه حقوق بین‌الملل و سوءاستفاده از سازمان ملل متحد به شمار می‌رود.

عراقچی هشدار داده است که چنین اقداماتی جایگاه شورای امنیت را تضعیف و رژیم جهانی منع اشاعه هسته‌ای را مخدوش می‌سازد.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده است که نه ایران و نه هیچ دولت عضو سازمان ملل متحد هیچ الزامی برای تبعیت از این ادعاهای غیرقانونی ندارند و بالعکس، شناسایی یا اجرای چنین تدابیری خود نقض حقوق بین‌الملل محسوب خواهد شد. وی همچنین یادآور شده است که همه محدودیت‌های مندرج در قطعنامه 2231 در تاریخ 18 اکتبر 2025 به طور دائم منقضی خواهند شد و هر تحرکی برای تمدید یا احیای آن‌ها، از سوی ایران و کشورهای صلح‌دوست و پایبند به حاکمیت قانون، به رسمیت شناخته نخواهد شد.

عراقچی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره آمادگی خود را برای دیپلماسی و تعامل سازنده نشان داده است، تصریح کرد ایران به دفاع قاطع از حقوق حاکمیتی و منافع مشروع خود ادامه خواهد داد.

وی در پایان از دولت‌های مخاطب خواسته است تا هرگونه ادعای مربوط به احیای قطعنامه‌های خاتمه‌یافته را مردود دانسته، از درج چنین تدابیر غیرقانونی در سیاست‌ها و قوانین داخلی خود اجتناب ورزند و سایر کشورها را به پاسداشت چندجانبه‌گرایی و مقابله با سوءاستفاده‌ از نهادهای بین‌المللی تشویق نمایند.


نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو در برابر درخواست ترامپ برای عقب‌نشینی کوتاه نمی‌آید
وداع باشکوه مردم کوار با فرزند دلاور نیروی دریایی سپاه
آخرین وضعیت بازگشایی مدارس در سال جدید تحصیلی
ایران به پارالمپیک لس‌آنجلس رسید؛ والیبال نشسته قهرمانانه از سد قزاقستان گذشت
گلستان در مسیر جهش تولید برق تجدیدپذیر قرار گرفت
هشدار صدراعظم آلمان به واشنگتن: در انتخابات ما دخالت نکنید
هشدار تازه درباره تنگه هرمز؛ چرا کشتی‌ها مسیر آمریکا را دور می‌زنند؟
5 قاتل صبح امروز به دار مجازات آویخته شدند + جزئیات پرونده قتل ها
جشن جنجالی آرژانتین پس از حذف انگلیس؛ ماجرای مالویناس چیست؟
ضربه مرزبانان به شبکه قاچاق سلاح در سیستان و بلوچستان
ماسک وارد میدان انتخابات فرانسه شد؛ حمایت آشکار از مارین لوپن
7 مأموریت مهم مبلغان اربعین 1405 اعلام شد
پشت‌پرده لغو برنامه سفر بنیامین نتانیاهو به واشنگتن
چگونه 80 میلیون بشکه نفت از بحران عبور کرد؟
شمار شهدای جنگ از 73 هزار نفر عبور کرد
سایه جنگ در خاورمیانه بر صنعت هواپیمایی جهان
ترامپ چگونه درگیر باتلاقی به نام ایران شد؟
راز سرقت‌های بی‌صدا در مراکز خرید؛ این سارق‌ها دیده نمی‌شوند
میانجیگری مرگبار در لاهیجان؛ جزئیات قتل در نزاع خیابانی
دستاوردهای پزشکی ایران به ازبکستان می‌رود
قیمت سکه و طلا امروز 25 تیر1405؛ بازار طلا عقب نشست + جدول قیمتها
تصادف مرگبار در بزرگراه یادگار امام کرج؛ پژو پارس قربانی گرفت
روسیه: بحران تنگه هرمز راه‌حل نظامی ندارد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 25 تیر؛ دلار در مسیر صعود
نورنما | آهوهای خارک از ترس انفجار به خیابان پناه بردند
جزییات آتش سوزی یک هتل در مشهد/تعداد نجات یافتگان و مصدومین
آغاز تنش تجاری جدید؛ تعرفه 25 درصدی آمریکا علیه برزیل
یارانه نقدی تیرماه واریز شد؛ 28 میلیون نفر مشمول دریافت شدند
کشف 1.5 میلیارد تومان برنج احتکاری درلرستان
آرژانتین در جمع بزرگان تاریخ جام جهانی؛ رکوردی که مسی و یارانش ثبت کردند
پیام اسکالونی برای اسپانیا قبل از فینال؛ آرژانتین آماده آخرین نبرد است
علیرضا فغانی داور فینال جام‌جهانی 2026 شد
چرا انگلیس مقابل آرژانتین شکست خورد؟ پاسخ سرمربی سه‌شیرها
آمار شوکه‌کننده از بازدهی بازارها؛ طلا چند برابر مسکن رشد کرد؟
پشت پرده گفت‌وگوی کاتس و وزیر دفاع آمریکا
قربانگاه منافع ملی
در عراق چه می گذرد؟
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور مسئول واحد تک‌تیرانداز حماس
پیش‌بینی قیمت طلا و سکه 25 تیر 1405؛ بازار در انتظار فتح قله‌های جدید
جاماندگان مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد بخوانند؛ مهلت ثبت‌نام اعلام شد
هری کین راز شکست انگلیس مقابل آرژانتین را فاش کرد
بحران اعتماد به نتانیاهو ادامه دارد؛ رقابت نفسگیر احزاب اسرائیلی در نظرسنجی ها
آمادگی کامل توانیر برای تامین برق پایدار آزمون کارشناسی ارشد
تفاهم نامه را چه‌کسی پاره کرد؟
قهرمانی تیم میکس تکواندوی ایران با شکست روسیه در فینال
اذعان معاون ترامپ به ضعف دولت در مدیریت اسناد اپستین
روزهای 29 و 30 تیر از محور هراز تردد نکنید
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب ،هشدار قرارگاه خاتم‌الانبیا
استانداری کرمان شایعه حمله به 5 نقطه استان را تکذیب کرد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 25 تیر 1405+ جدول