×
بین الملل
شناسه خبر : 248020
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 20:47
لوکاشنکو: به اقدامات خصمانه ناتو پاسخ فوری می‌دهیم

لوکاشنکو: به اقدامات خصمانه ناتو پاسخ فوری می‌دهیم

رئیس‌جمهور بلاروس در گفت‌وگویی از اظهارات کشورهای ناتو مبنی بر آمادگی برای سرنگونی هواپیماها و پهپادهای روسی ابراز تعجب کرده و آن را صرفا حقه‌ای خواند که بلاروس و روسیه ناگزیر به آن پاسخ خواهند داد.

نورنیوز-گروه بین الملل: «الکساندر لوکاشنکو» رئیس‌جمهور بلاروس در پاسخ به سوالات خبرنگاران مبنی بر اینکه چه نظری درباره اظهارات مقامات ناتو مبنی بر احتمال سرنگونی هواپیماهای روسی دارد، ‌گفت: می‌توان وراجی کرد و در فضای علنی هر حقه‌ای زد. اما وقتی به عمل برسد، خواهید دید که چه چیزی را و چگونه سرنگون می‌کنند. آیا آن‌ها هواگردهای بلاروسی مانند هواپیماها و بالگردها را بر فراز قلمرو ما سرنگون خواهند کرد؟ مثلا من معمولا به پارک ملی بلاروس پرواز دارم که دقیقا در مرزهای لهستان است. آیا آن‌ها قرار است بالگرد رئیس‌جمهور یا بالگردهای محافظ را سرنگون کنند؟ پاسخش آنی خواهد بود. هر چه باشد، این موضوع جنگ اوکراین نیست.

اخیرا کشورهای شرقی ناتو، از جمله لهستان و رومانی ورود پهپادهای روسی به حریم هوایی خود را گزارش کردند. پدافندهای دفاع هوایی لهستان اقدام به سرنگونی پهپادهای روسی در حریم هوایی خود کرد. افزون بر این، استونی نیز  از ورود جنگنده‌های میگ-۳۱ روسی به حریم هوایی خود خبر داده بود.

با افزایش‌ تنش‌ها با روسیه در جبهه شرقی ناتو در خلال جنگ اوکراین، مسکو این اتهامات را رد کرده و گفته است پرواز پهپادها و هواپیماهای آن بخشی از فعالیت عادی نیروی هوایی روسیه است. مسکو اعلام کرده بود حاضر است درباره ورود پهپادهای روسی به حریم هوایی لهستان با ورشو وارد گفت‌وگو شود اما لهستان برای این کار آمادگی نداشته است.

تاکنون جنگنده‌های ناتو از کشورهای مختلفی برای هشدار به هواگردهای ادعایی روسیه و رهگیری آن‌ها به پرواز درآمدند. فرانسه مدلی از جنگنده‌های رافائل را در لهستان مستقر کرده است که قابلیت حمل کلاهک اتمی تاکتیکی را دارند.

در همین راستا، ناتو در بیانیه در نشست روز گذشته خود در استونی تاکید کرد: «ما با متحدانمان از تمام ابرازهای نظامی و غیرنظامی لازم برای دفاع از خود استفاده خواهیم کرد.»

طبق گزارش خبرگزاری بلتا، رئیس‌جمهور بلاروس در ادامه بیان کرد: کشورهای مربوطه با گفتن این که حمله‌ای علیه یک کشور ناتو به معنای این خواهد بود که  آن‌ها از خود دفاع خواهند کرد و این تقریبا به معنای حمله به ما خواهد بود ما را نگران می‌کنند و می‌ترسانند. ما دراین مدت چه کار خواهیم کرد؟(از ترس دست روی دست می‌گذاریم؟)به همین دلیل است که این فقط اظهاراتی جسورانه (درباره آمادگی برای سرنگونی هواپیما) است.

[لوکاشنکو: به اقدامات خصمانه ناتو پاسخ فوری می‌دهیم]
گفت‌وگوی لوکاشنکو با خبرنگاران در کرملین

لوکاشنکو گفت: اگر آن‌ها می‌گویند می‌خواهند سرنگون کنند، خوب، بگذارید امتحان کنند و سرنگونشان کنند. اگر چیزی متعلق به روسیه را بر فراز کالینینگراد سرنگون کنند، ما مسلما مجبور خواهیم شد تمامی موانع را به‌کار بگیریم و مبارزه کنیم. آیا به این کار نیاز داریم؟ نه. به نظرم این یک ادعای غیرمنطقی و احمقانه است. نباید این طور رفتار کرد. همسایگان نباید این طور عمل کنند.

رئیس‌جمهور بلاوس همچنین گفت که کشورش در مدت اخیر مانند یک همسایه خوب رفتار کرده و به لهستان درباره ورود پهپادهایی هشدار داده است.

او بیان کرد: وقتی ۹ یا ۱۲ پهپادی که نتوانسته بودیم بر فراز قلمرو بلاروس سرنگون کنیم، در مسیر لهستان بودند، به آن‌ها هشدار دادیم. اگر این کار را نمی‌کردیم چه اتفاقی می‌افتاد؟ آن‌ها حتی از هشدار ما متعجب شدند. آیا آن‌ها هواپیماها و بالگردهای ما یا روسیه را در پاسخ به این سرنگون می‌کنند؟

لوکاشنکو در ادامه به یکی دیگر از اقدامات اخیر همسایگان غربی بلاروس اشاره کرد که بستن مرز با این کشور بود و آن را «حقه‌ای بزرگ‌تر» خواند.

با این حال، رئیس‌جمهور بلاروس ابراز امیدواری کرد که در نهایت، ملت لهستان بتوانند بر وضعیت و سیاست کشور خود تاثیر بگذارند. لوکاشنکو در این باره گفت: یک بار گفته‌ بودم که مردم لهستان مردم احمقی نیستند. آن‌ها به دولتشان اجازه نخواهند داد که مانند راهزنان عمل کنند. به همین دلیل است که من نه دقیقا امید، بلکه به مردم لهستان امید وایمان دارم. آن‌ها اجازه نخواهند داد جاه‌طلبی‌های تعدادی از سیاستمداران از کنترل خارج شود.

لوکاشنکو تاکید کرد: نباید این گونه عمل کرد. لازم است که آرامش برقرار شود، همکاری کنیم، دوست باشیم و به یک‌دیگر کمک کنیم. باید در تولید، کسب‌وکار و کشاورزی به هم کمک کنیم. مردم باید دوست باشند. ما به این سمت حرکت می‌کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
پرداخت خلافی خودرو و موتورسیکلت قسطی شد
مقاومت اسلامی عراق از اجرای 19 عملیات علیه پایگاه‌های آمریکا خبر داد
گاردین: ترامپ خشونت و کشتار در جنگ ایران را بی‌پروایانه تبلیغ می‌کند
نشانه‌های اضطراب در کودکان
رسوایی‌های ناتمام و کاهش محبوبیت ترامپ
اکنون دلایل قانع‌کننده زیادی برای تحریم همه محصولات آمریکایی وجود دارد!
سانسور ضربات موشکی ایران، به درخواست ترامپ: تصاویر ماهواره‌ای منتشر نشود
رئیس برکنار شده ستاد نیروی زمینی ارتش آمریکا: ارتش شایسته «رهبرانی با شخصیت» است!
نیویورکر: آرزوهای ترامپ و هگست در جنگ با ایران با شرایط فعلی همخوانی ندارند
ایرانی‌ها در زمینه توانمندی تولید موشک‌های بالستیک و پهپاد بسیار خیره‌کننده عمل کردند
کارشناس فرانس24: ایران در حال بازنویسی نظم منطقه است
گرانی بی‌سابقۀ کالاهای جهانی از زمان جنگ با ایران
نظرسنجی جدید سی‌ان‌ان از مردم آمریکا درباره جنگ زمینی با ایران
اموال 63 نفر از مدیران و کارکنان اینترنشنال در ایران توقیف شد
هشدار البرادعی به کشورهای حاشیه خلیج فارس درباره اقدامات رئیس جمهور آمریکا
سردار قاآنی: عاقبت همه نیروهای تروریست آمریکا، فرار از منطقه است
روایت مرندی از تصمیم ایران؛ کانال دیپلماتیک با آمریکا مسدود می‌شود؟
مقام ایرانی به المیادین: به زودی غافلگیری بزرگی برای آمریکا و اسرائیل خواهیم داشت
عملیات مشترک یمن، ایران و حزب‌الله برای نابودی اهداف حیاتی صهیونیست‌ها
قالیباف: اولویت ایران تقویت روابط با همسایگان و جهان اسلام است
سپر کوروش اسامی و اطلاعات 52 عضو گروهک کومله در اروپا را منتشر کرد
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به مناطقی از کهگیلویه و اردبیل
استدلال عجیب دستیاران ترامپ برای توجیه حمله به زیرساختهای غیرنظامی
بعد از سقوط جنگنده، ادعاهای ترامپ درهم شکست
سخنگوی دولت: 251 زن در جنگ تحمیلی سوم شهید شدند
صعود پرگل چلسی و حذف غیرمنتظره آرسنال
پلوسی: تهدید ترامپ درباره خروج از ناتو کوته‌بینانه است
حاجی میرزایی: دولت با تمام توان درخدمت مردم است
تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و مصر با عراقچی
بقائی: جنگ تحمیلی آمریکا و اسرائیل علیه ایران، هدفی جز نابودی ایران و ایرانی ندارد
قالیباف: فرماندهان باتجربه ارتش آمریکا نمی خواهند بله‌قربان‌گوی یک مجری تلویزیونی باشند
آغاز موج 95 وعده صادق 4 / حمله به سامانه پاتریوت آمریکا باموشک‌های حاج قاسم، خیبرشکن و قدر
یحیی سریع: با موشک بارشی به فرودگاه بن‌گوریون حمله کردیم
اولیانوف: حمله به تاسیسات بوشهر را افراد روانی انجام دادند
نامه ایران به سازمان ملل درباره حمله آمریکا و اسرائیل به پل کرج و پتروشیمی ماهشهر
حملات یمن به اهداف حیاتی و نظامی دشمن صهیونیستی
تعداد مجروحان رژیم صهیونیستی از ابتدای جنگ اعلام شد
گری سیک: آمریکا به صورت روزانه قوانین جنگ را نقض می‌کند
هشدار فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا درباره تعرض دشمن به زیرساخت‌ها
یک نظامی دیگر صهیونیست در جنوب لبنان کشته شد
هشدار عراقچی نسبت به پیامدهای حملات آمریکایی-صهیونی به تاسیسات هسته‌ای ایران
بازداشت و اعدام 2 عضو گروهک تروریستی رجوی
قدردانی پزشکیان از داوطلبان و امدادگران هلال احمر
آیا میان تخریب رادارهای کشورهای متخاصم با افزایش بارش‌ها در ایران ارتباط دارد؟
آمریکا درصدد انتقال موشک‌های دوربرد به پایگاه‌های سنتکام
گفتگوی وزرای خارجی ایران و اتریش پیرامون تحولات منطقه
رایزنی‌های ایران و مصر برای جلوگیری از تشدید تنش در منطقه
عملیات نجات خلبان آمریکایی در ایران بسیار خطرناک است
انفجار قیمت بنزین در بازارهای جهانی
اردوغان: جامعه بین‌المللی تلاش‌های خود را برای پایان دادن به جنگ دو برابر کند