×
بین الملل
شناسه خبر : 248014
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 20:53
تصویب اولیه قانون اعدام مبارزان فلسطینی در پارلمان اسرائیل

تصویب اولیه قانون اعدام مبارزان فلسطینی در پارلمان اسرائیل

در جلسه‌ای جنجالی، کمیته امنیت ملی پارلمان رژیم صهیونیستی لایحه‌ای را برای اعمال مجازات اعدام بر مبارزان فلسطینی که شهرک‌نشینان صهیونیست را هدف قرار می‌دهند، تصویب کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل : کمیته امنیت ملی پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) امروز یکشنبه لایحه پیشنهادی برای اعمال مجازات اعدام اجباری بر مبارزان فلسطینی که در عملیات مقاومتی علیه شهرک‌نشینان صهیونیست شرکت کرده‌اند را در خوانش مقدماتی تصویب کرد.

این لایحه که توسط «لیمور سون هر-مله» از حزب راست افراطی «عوتسما یهودیت» (قدرت یهودی) پیشنهاد شده، با ۴ رای موافق در برابر یک مخالف به تصویب رسید و اکنون برای بررسی‌های بیشتر به صحن کنست ارجاع می‌شود.

این جلسه علی‌رغم مخالفت شدید «گل هیرش» مسئول امور اسیران صهیونیست، برگزار شد. هیرش هشدار داد که تصویب این لایحه در شرایط فعلی، که اسرای صهیونیست در دست نیروهای مقاومت فلسطینی در غزه هستند، می‌تواند به مذاکرات آزادی اسیران آسیب بزند و جان آن‌ها را به خطر بیندازد. با این حال، حزب عوتسما یهودیت به رهبری ایتامار بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم، بر برگزاری جلسه اصرار ورزید و آن را «گامی برای سرکوب مقاومت» توصیف کرد.

منابع حقوقی و حرفه‌ای رژیم صهیونیستی، از جمله مؤسسه دموکراسی اسرائیل، با این لایحه مخالفت کرده‌اند و آن را خلاف ارزش‌های حقوق بشری، تعهدات بین‌المللی و حتی منافع امنیتی رژیم می‌دانند. مخالفان استدلال می‌کنند که این قانون می‌تواند به موقعیت اخلاقی و سیاسی رژیم اشغالگر آسیب بزند و تنش‌ها را در سرزمین‌های اشغالی تشدید کند.

از سوی دیگر، رسانه‌های عربی و فلسطینی این لایحه را «ابزاری جدید برای اعدام اسیران فلسطینی» توصیف کرده و هشدار داده‌اند که اجرای آن می‌تواند به تشدید درگیری‌ها در کرانه باختری و نوار غزه منجر شود. این قانون عمدتاً بر فلسطینیان متهم به عملیات مقاومتی تمرکز دارد و به عنوان بخشی از سیاست‌های راست افراطی کابینه نتانیاهو دیده می‌شود.

سابقه این لایحه به سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۸ بازمی‌گردد، اما پس از عملیات طوفان الاقصی در اکتبر ۲۰۲۳، دوباره احیا شده است. آخرین بار در فوریه ۲۰۲۳، کمیته امنیت داخلی رژیم آن را تصویب کرد، اما پیشرفت آن متوقف شد.

این لایحه برای تبدیل شدن به قانون نیاز به دو خوانش دیگر در کنست دارد و ممکن است با چالش‌های حقوقی روبرو شود، به ویژه با توجه به اینکه رژیم صهیونیستی از سال ۱۹۶۲ هیچ اعدام غیرنظامی اجرا نکرده است. ناظران معتقدند این اقدام بخشی از تلاش‌های ائتلاف راست‌گرای نتانیاهو برای تقویت پایگاه سیاسی خود در میان تنش‌های منطقه‌ای و شکست‌های نظامی در غزه است.


اخبار مرتبط
تصویب طرح جنجالی در پارلمان اسرائیل برای محدود کردن صدای اذان
دوشنبه 1405/03/11 ساعت 15:08
تصویب طرح جنجالی در پارلمان اسرائیل برای محدود کردن صدای اذان
کمیته وزارتی امور قانون‌گذاری در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) پیش‌نویس قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن پخش اذان از بلندگوهای مساجد در شهر قدس و دیگر مناطق اشغالی فلسطین محدود می‌شود.
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
شنبه 1404/07/05 ساعت 11:51
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
«باراک اوباما»، رئیس جمهور اسبق آمریکا با شرکت در یک مراسمی در دوبلین پایتخت ایرلند از اشغالگری و جنایت نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه انتقاد کرد و خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطین شد.
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
شنبه 1404/07/05 ساعت 09:58
جمیله کدیور
شناسایی «دولت فلسطین» کافی است؟
طی هشتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر 2025، یازده کشور جدید رسماً اعلام کردند که «دولت فلسطین» را به‌رسمیت می‌شناسند. تا به امروز 157کشور از 193کشور عضو سازمان ملل متحد، کشور فلسطین و حق مشروع مردم فلسطین را برای تأسیس کشوری آزاد، مستقل و دارای حاکمیت خود به رسمیت شناخته‌اند.
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 09:48
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
روسای جمهور آمریکا و فرانسه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با یکدیگر دیدار و درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین از جمله واکنش‌های احتمالی رژیم صهیونیستی در این باره، با یکدیگر گفت وگو کردند.
نظرات

آخرین اخبار
گران‌فروشی یا تورم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405
آخرین وضعیت جاده‌های کشور اعلام شد ؛ ترافیک سنگین در چالوس و هراز
رسانه ملی چگونه مرجعیت خود را از دست می‌دهد؟
قیمت گوشت قرمز امروز 20 خرداد 1405 + جدول
عراقچی: ایران حق پاسخ به تجاوز آمریکا را محفوظ می‌دارد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405+ جدول
اقتصادنگار | بلایی که تورم اردیبهشت بر سر سفره ها آورد
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + وضعیت استانها
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب