×
بین الملل
شناسه خبر : 247954
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 14:29
مقاومت بدون مرز؛ یک سال پس از شهادت سید حسن نصرالله

نورنیوز بررسی می‌کند،

مقاومت بدون مرز؛ یک سال پس از شهادت سید حسن نصرالله

یک سال پس از شهادت فرمانده بی‌بدیل جبهه مقاومت، سید حسن نصرالله، راهبرد مقاومت در منطقه و جهان شکل تازه‌ای یافته است. خون شهیدان، از لبنان تا فلسطین و از ایران تا یمن، گفتمان مقاومت را گسترده‌تر کرده و رژیم صهیونیستی را در باتلاقی بی‌سابقه فرو برده است. امروز جبهه مقاومت، در برابر زور و تجاوز گسترشی جهانی یافته است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: شهادت سید حسن نصرالله در ۶ مهر ۱۴۰۳، نتیجه یک عملیات تروریستی پیچیده و سازمان‌یافته رژیم صهیونیستی بود. هدف این اقدام، قطع ستون فقرات محور مقاومت و ایجاد خلأ رهبری در مقاومت لبنان بود. اما واقعیت تحولات یک سال گذشته نشان داده است که شهادت نصرالله نه پایان مسیر، بلکه آغازی برای انسجام عمیق‌تر و سازماندهی مؤثرتر مقاومت بوده است. این مسیر، میراثی است که پیش از این، سردار سپهبد قاسم سلیمانی با سال‌ها فرماندهی و طراحی راهبردهای میدانی ایجاد کرده بود. سلیمانی و نصرالله هر دو نماد مقاومت مردمی و راهبردی در برابر اشغالگری بودند و شهادتشان خون تازه‌ای به رگ‌های مقاومت تزریق کرد. یاد این دو فرمانده، همچنان نقطه مرجع و منبع الهام جبهه مقاومت است. مراسم عظیم تشییع نصرالله در لبنان و مراسم باشکوه اولین سالگرد این اسطوره‌ ی پایداری و شرف، پیام روشنی به جهان دارد: محور مقاومت در برابر اقدامات تروریستی متزلزل نمی‌شود و خون شهدای مقاومت، مسیر آزادی را پابرجا نگه می‌دارد.

تحولات میدانی یک سال پس از شهادت

یک سال پس از شهادت نصرالله، محور مقاومت با تجمیع تجربه و رهبری تازه، توانسته است واکنش‌های هوشمندانه و مؤثری در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی طراحی کند. حزب‌الله لبنان، با حفظ ساختار بازدارندگی و تقویت توان نظامی، به‌ویژه در خطوط مرزی، نشان داده است که مسیر مقاومت ادامه دارد. در فلسطین، حماس و جهاد اسلامی با عملیات‌های هماهنگ و دقیق، توانسته‌اند معادلات امنیتی را علیه تل‌آویو تغییر دهند. جنگ ۱۲ روزه اخیر اسرائیل علیه ایران و مقاومت جانانه مردم و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، نمونه بارزی از این وضعیت است؛ نبردی که نشان داد محور مقاومت توان بازدارندگی عملی در برابر تجاوزات را دارد و آماده پاسخگویی مؤثر و بازدارنده در هر زمان و مکان است. در عرصه دیپلماسی، محور مقاومت با حضور فعال در مذاکرات منطقه‌ای و گسترش ارتباطات بین‌المللی، توانسته است پیام خود را به جهانیان منتقل کند: مقاومت راه است، نه سازش با اشغالگر.

یمن؛ فشار استراتژیک بر رژیم صهیونیستی

یمن در یک سال گذشته به خط مقدم جدید محور مقاومت تبدیل شده است. انصارالله با انجام حملات مکرر موشکی و پهپادی به تل‌آویو و مراکز حساس رژیم صهیونیستی، عملاً این رژیم را در یک تنگنای بی‌سابقه قرار داده است. این اقدامات نشان‌دهنده یک تغییر راهبردی در میدان نبرد و گسترش عمق استراتژیک محور مقاومت است. این فشار مداوم، علاوه بر تأثیرات نظامی، از منظر روانی نیز بر تل‌آویو اثرگذار بوده و نشان داده است که اسرائیل تنها زبان قدرت را درک می‌کند و نه مذاکره و دیپلماسی. این همان منطقی است که سید حسن نصرالله در طول سال‌ها فرماندهی حزب‌الله همواره بر آن تأکید داشت و امروز در میدان‌های یمن، لبنان و فلسطین تحقق یافته است. تحلیلگران نظامی معتقدند که این تحولات، عمق راهبردی مقاومت را به گونه‌ای تغییر داده است که هرگونه محاسبه نظامی اسرائیل باید با این واقعیت جدید تطبیق یابد.

نتانیاهو گرفتار در باتلاق غزه

یک سال پس از شهادت سید حسن نصرالله، غزه همچنان در قلب جبهه مقاومت زنده است؛ جبهه‌ای که با خون بیش از ۶۵ هزار شهید، پیام خود را به جهان رسانده است. مقاومت مردمی غزه و جنبش حماس ثابت کردند که رژیم صهیونیستی نه‌تنها از مسیر تجاوز و محاصره نمی‌تواند به اهدافش دست یابد، بلکه در باتلاقی بی‌پایان گرفتار شده است. این واقعیت، شکاف‌های عمیق داخلی و انزوای بین‌المللی اسرائیل را شدت بخشیده، موجب اجماع جهانی برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی شده است. سخنان رئیس‌جمهور کلمبیا در مجمع عمومی سازمان ملل، مبنی بر بسیج نیروی نظامی برای «دفاع از جان مردم فلسطین» و «حفاظت از بشریت»، و حمایت رئیس‌جمهور برزیل از این موضع، نشانه ی آشکاری از گسترش گفتمان مقاومت در اقصی نقاط جهان است؛ گفتمانی که ثمره خون شهیدان مقاومت است و راه آزادی قدس شریف را روشن نگاه می‌دارد.
خون شهدای مقاومت و آینده گفتمان مقاومت یک سال پس از شهادت نصرالله، خون شهدای محور مقاومت به‌ویژه سرداران بزرگی چون نصرالله و سلیمانی، به نمادی استراتژیک تبدیل شده است. این خون‌ها، تنها یادبود شهدا نیستند بلکه عنصر حیاتی در استمرار راه مقاومت و تقویت انسجام جبهه ضد اشغالگری هستند. رهبران محور مقاومت بارها تأکید کرده‌اند که مسیر مقاومت نیازمند پایداری، وحدت و استراتژی مستمر است. تجربه یک سال گذشته نشان داده است که گفتمان مقاومت تنها با حفظ انسجام و بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه‌ای، می‌تواند در برابر فشارهای سیاسی و نظامی اسرائیل و متحدانش به ویژه آمریکا ایستادگی کند. از لبنان تا فلسطین، از یمن تا ایران، از کلمبیا تا برزیل و از قلب بریتانیا تا فرانسه و کانادا و کره جنوبی، مقاومت شکل تازه‌ای یافته است؛ مقاومتی که بر پایه تجربه، وحدت و ایمان شکل گرفته و از مرزهای نظامی عبور کرده و به یک گفتمان سیاسی-اجتماعی منطقه‌ای و جهانی مردم پایه بدل شده است.
 


اخبار مرتبط
ای سید حسن نصرالله! کدام دانه فرو رفت در زمین که نرُست!
سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 09:15
سید عطاءالله مهاجرانی
ای سید حسن نصرالله! کدام دانه فرو رفت در زمین که نرُست!
یک سال از شهادت سید حسن نصرالله گذشته است.مراسم سالگرد در کنار مزار او برپاست، در همان ساعات، بمباران ضاحیه هنگام حضور نتانیاهو در واشنگتن با صد تن بمب تاکتیکی سمّی هسته‌ای انجام شد. نمی‌توانم باور کنم که سید حسن نصرالله از لبنان و از مقاومت و از ضاحیه رفته است. امشب (جمعه پنجم مهرماه) به محض اینکه به بیروت رسیدم، به محل شهادت و مقتل سید حسن نصرالله رفتیم.
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
شنبه 1404/07/05 ساعت 18:56
مراسم اولین سالگرد شهیدان حسن نصرالله و صفی‌الدین برگزار شد؛
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله لبنان در مراسمی که به مناسبت نخستین سالگرد شهادت سید حسن نصرالله، دبیرکل فقید حزب الله لبنان برگزار شده است، اعلام کرد: درگذشتت جانگداز است، اما نور تو همچنان ساطع است.
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
شنبه 1404/07/05 ساعت 10:15
بیانیهٔ سپاه در سالروز شهادت رهبران حزب‌الله و شهید نیلفروشان
تا آزادی قدس شریف به حمایت از مقاومت ادامه می‌دهیم
سپاه پاسداران در بیانیه‌ای به مناسبت سالگرد شهادت سردار نیلفروشان و سید حسن نصرالله بر حمایت از محور مقاومت تا محو کامل اشغالگری و آزادی قدس شریف تاکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
اعتراف مقام سابق آمریکایی به «شکست راهبردی» در برابر ایران
عبدالله‌خانی: رخدادهای 90 شب گذشته یک «جنبش اجتماعی و ملی» است
سپاهان از دریافت مجوز حرفه‌ای AFC بازماند
بازگشت سه سکوی پارس جنوبی به مدار تولید
گروسی: حمله به نیروگاه‌ هسته‌ای غیرقابل قبول است
بازگشت حجاج از فردا
عامل دود سیاه حوالی اتوبان ستاری تهران چه بود؟
وکلا و سردفتران در لیست قرمز مبارزه با پولشویی
نورنما | خجسته میلاد با سعادت امام هادی (ع) مبارک
نگرانی بازنشستگان از تأخیر سه‌ماهه در دریافت حقوق/ وعده‌ پایان مهلت تا 15 خرداد
تهدید عمان از سوی رئیس‌جمهور آمریکا ماهیت جنگی دارد
ترامپ «هنر معامله‌گر» در بن‌بست جنگی گرفتار شد
عضو کمیسیون امنیت ملی: هدف مذاکرات، توقف کامل درگیری‌هاست
سپاه از شناسایی محموله نظامی در منطقه مرزی ارومیه خبر داد
معاملات آنلاین مسکن مجوز قانونی گرفتند
تام باراک نماینده ویژه آمریکا در سوریه و عراق شد
پزشکیان: بدون همبستگی و تحمل سختی نمی‌توان از چالش‌های بزرگ عبور کرد
سازمان ملل ورشکست شد!
ویزا ندادند! سفر تیم ملی آفریقای جنوبی متوقف شد
مشکلات آزادراه تهران–شمال ظرف دو هفته تعیین‌تکلیف شود
رکورد بالاترین سرعت ثبت‌شده در تاریخ رقابت‌های موتو جی‌پی شکسته شد
حاجی دلیگانی : اعتبار کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد
لیست شوم پرسپولیس/ 5 ستاره محبوب در خطر اخراج
چه کسی پشت پرده زرادخانه مشترک واشنگتن- تل آویو ایستاده است؟
جنگ علیه ایران، موتور رشد صنایع چین را کند کرد
پیرصالحی: به دلیل افزایش هزینه‌های تأمین، ناچار به اصلاح قیمت‌ها هستیم
«غبار میمون» و «کروکودیل» در کمین جوانان
ثبت شرکت مستقل در روسیه بدون شریک بومی ممکن است
ترامپ قواعد سخت تری برای توافق روی میز ایران گذاشت
استقلال در بلاتکلیفی/ چشم امید آبی ها به باز شدن پنجره خرید بازیکنان
واکنش خبرساز قالیباف به حضور یک بانو در هیئت رئیسه مجلس
ایران قهرمان آسیا شد/ کشتی نوجوانان تاج طلا را بازپس گرفت
انتشار یک ترابایت از اطلاعات پایگاه‌های داده مرکز هولوکاست
نتایج اولیه دعوت به مصاحبه دکترای بدون آزمون دانشگاه آزاد اعلام شد
ایراد مجلس به منابع کالابرگ/ ابهام در حساب‌ها، مغایرت با قانون
آرمان الهی با شکست ژاپن مدال طلا گرفت
هشدار بلاروس به ارمنستان: خروج از اوراسیا خطرناک است
فرانسه: اشغال لبنان غیرقابل توجیه است
53 درصد آمریکایی‌ها از افزایش هزینه‌ها در دولت ترامپ می‌گویند
نتانیاهو: اشغال الشقیف بخشی از سیاست اسرائیل است!
آخرین وضعیت ترافیکی در محورهای مازندران
حاجی‌بابایی: ما محاصره را محاصره می‌کنیم/ فعال‌سازی فوری کریدورهای شمالی و زمینی
قتل پدر توسط پسر 17 ساله / اعتراف عجیب متهم
وام بازنشستگان شارژ شد/ افزایش تسهیلات به 360 هزار فقره
تیم منتخب لیگ قهرمانان بدون سهمیه غالب قهرمان
اوکراین اتهام حمله به نیروگاه زاپوریژیا را رد کرد
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 10 خرداد 1405 +جدول
جزئیات تازه از سریال «دزدی عاشقانه»؛ پروژه جدید نمایش خانگی
شرط هند برای فروش فناوری نظامی چیست؟
پخش یک سریال با حال و هوای قیام 15 خرداد+ فیلم