×
بین الملل
شناسه خبر : 247951
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 14:58
تیک آبی، رنگ سیاست گرفت

تیک آبی، رنگ سیاست گرفت

تیک آبی در «ایکس» (X)، در دوران قبل از ایلان ماسک، معتبر بودن حساب‌هایی مورد علاقه عموم را نشان می‌داد، اما کاسبکاری و گرایش‌های سیاسی مالک میلیاردرش، این شبکه اجتماعی محبوب و مدل احراز هویت آن را زیر و رو کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل  : علامت تیک آبی در کنار نام یک فرد تا قبل از اینکه توییتر در سال ۲۰۲۲، توسط ایلان ماسک خریداری شده و به «ایکس» تغییر نام پیدا کند، به معنای آن بود که این پلتفرم تائید می‌کند حساب مذکور متعلق به فرد یا شرکتی است که ادعا می‌کند و بیشتر مختص حساب‌های کاربری سیاستمداران، شخصیت‌های معروف، روزنامه‌نگاران و سایر چهره‌های عمومی بود و هویت آنها را تائید می‌کرد.

اما تیک آبی در «ایکس» پس از اصلاحاتی که ایلان ماسک انجام داد، به یک ویژگی پولی تغییر یافت. تحت این مدل پولی، کاربران می‌توانند با عضویت در سرویس «ایکس پریمیوم» و فعال نگه داشتن حساب خود، این تیک را دریافت کنند. پست‌های کاربرانی که حساب تیک‌دار دارند، توسط افراد بیشتری مشاهده شده و حدود سه برابر حساب‌های کاربران عادی تعامل دریافت می‌کنند.

تیک‌های رنگارنگ

«ایکس» از نشان‌های تائید مختلف برای علامت‌گذاری انواع مختلف حساب‌ها استفاده می‌کند. هر رنگ و سبک، نشان دهنده‌ نقش یا هویت حساب کاربری است.

علامت تیک آبی برای حساب‌های کاربری شخصی با اشتراک فعال «ایکس پریمیوم» است. علامت تیک طلایی برای سازمان‌های احراز هویت شده، از جمله شرکت‌ها، برندها و سازمان‌های غیرانتفاعی است. این نشان هزینه اشتراک بالاتری دارد و شامل ابزارهایی برای مدیریت چندین حساب مرتبط است.

اما تیک خاکستری برای سازمان‌های دولتی، مقامات کشوری و برخی موسسات عمومی خاص اختصاص دارد. این نشان به افراد کمک می‌کند تا حساب‌های رسمی برای خدمات عمومی، اطلاعیه‌ها و اطلاعات را شناسایی کنند. مانند سایر نشان‌ها، این نشان نیز نیاز به اشتراک فعال و تائید اصلاحات از سوی «ایکس» دارد.

این رنگ‌ها فقط جنبه تزئینی ندارند و به کاربران نشان می‌دهند که آیا به یک حساب کاربری شخصی، یک سازمان رسمی یا یک حساب کاربری دولتی نگاه می‌کنند. در مورد نشان‌های طلایی، آنها همچنین نشان‌دهنده شبکه‌ای از شرکت‌های وابسته تائید شده هستند.

حساب‌هایی که این تیک‌ها را دارند، از مزیت دیده شدن و تعامل بهتر کاربران برخوردار شده و اعتماد آنها را جلب می‌کنند زیرا بسیاری از کابران، داشتن این تیک را همچنان نشانه‌ای از اصالت می‌دانند. فراتر از افزایش دیده شدن، این حساب‌های کاربری به ویژگی‌های جذابی مانند پست‌های طولانی‌تر، مرور بدون تبلیغات و غیره دسترسی خواهند داشت و به عنوان کاربران پولی، از پشتیبانی سریع تیم پشتیبانی «ایکس» بهره‌مند می‌شوند.

تیک‌های «ایکس» ابدی نیستند

با این حال، کاربران حساب‌های تیک‌دار  که مقررات «ایکس» را رعایت نکنند، در خطر از دست دادن نشان خود قرار دارند. برای مثال، اگر این کاربران، اطلاعات هویتی تائید شده را تغییر دهند ممکن است با از دست دادن تیک «ایکس» روبرو شوند. گاهی هم علت کاملا متفاوتی در میان بوده است. ایکس در مهر سال گذشته، پس از انتقادات مکرر ایلان ماسک، به طور ناگهانی تیک طلایی حساب روزنامه نیویورک تایمز را حذف کرده بود.

ماسک در دخالت در کار کاربران این شبکه اجتماعی که دوستشان ندارد، سابقه طولانی دارد و هیچ‌کدام از این موارد به اندازه ممنوعیت ابزار ردیابی جت که به مردم در مورد مکان‌های سفر ماسک هشدار می‌داد، معروف نیست. با این حال، این کاربران می‌توانند با این شبکه اجتماعی تماس گرفته و برای پس گرفتن نشان خود، درخواست تجدیدنظر کنند.

زورگویی در «ایکس»

اما همیشه هم این طور نبوده که کاربران تیک حساب خود را به دلیل نقض قوانین این پلتفرم از دست داده باشند و سیاست و اعمال فشار گروه‌های لابی در غرب، در این اتفاق تاثیر بسزایی داشته است. برجسته‌ترین نمونه، حذف تیک آبی فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، در پلتفرم «ایکس» در مرداد امسال بود و برای اولین بار، یک مقام سازمان ملل تیک آبی خود را در این پلتفرم از دست داد.

این اتفاق پس از درخواست گروه «یو ان واچ» (UN Watch) روی داد که در نامه‌ای رسمی به ایلان ماسک، مالک «ایکس»، از او خواسته بود تا پس از تحریم‌های اعمال شده توسط دولت ترامپ، تیک آبی آلبانیز را لغو کند. آلبانیز، گزارشگر سازمان ملل در کرانه باختری و غزه یکی از اعضای گروه کارشناسان منتخب از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو است که مسئول بررسی نقض‌های حقوق بشری در اراضی اشغالی و منتقد جدی نسل‌کشی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها در غزه محسوب می‌شود.

هیلل نویر، مدیر اجرایی «یو ان واچ» گفت: «این یک دستاورد بزرگ است. تیک آبی در «ایکس» مزایای زیادی شامل دیده شدن بیشتر، تقویت الگوریتمی و اعتبار برای آلبانیز به همراه داشت. لغو این نشان پیام واضحی را ارسال می‌کند: هر کسی که مقامات و شرکت‌های آمریکایی را هدف قرار دهد و از تروریست‌ها حمایت کند، صرف نظر از عنوانش، با عواقب آن روبرو خواهد شد.

خصومت علیه کاربران برجسته ایرانی

شبکه اجتماعی «ایکس» در زمستان ۱۴۰۲، تیک‌های آبی و طلایی حساب‌ کاربری برخی از رسانه‌های ایران از جمله العالم، هیسپان تی‌وی، تسنیم، ایرنا و پرس تی‌وی را حذف کرد. این اقدام، اعتراض این کاربران را به دنبال داشت که این اقدام را ناشی از «فشار لابی اسرائیل» خواندند.

مرکز اطلاعاتی و تحقیقاتی «پروژه شفافیت فناوری» مستقر در واشنگتن در گزارشی اعلام کرد دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا در سپتامبر سال گذشته تسنیم، پرس تی‌وی و رسانه‌های وابسته به آنها را تحریم کرده است. این مرکز طی گزارشی از مدیران «ایکس» انتقاد کرده بود که چرا با توجه به تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا، «خدمات ممتاز و پولی» به حساب‌های وابسته به ایران ارائه کرده‌ است.

«پروژه شفافیت فناوری» در گزارش خود خاطرنشان کرده بود سال‌ها «ایکس» یا توییتر سابق، به افراد و نهادهای تحت تحریم آمریکا اجازه می‌داد تا از حساب‌های رایگان در این پلتفرم استفاده کنند؛ ترتیبی که برخی از کارشناسان حقوقی آن را طبق قانون تحریم‌های ایالات متحده مجاز می‌دانستند. اما با ارائه خدمات پولی به نهادهای تحریم‌ شده، «ایکس» ممکن است مسائل حقوقی جدیدی را مطرح کند.

تحت تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا، شهروندان و سازمان‌های آمریکایی از هرگونه معامله با افراد یا شرکت‌های تحریم شده منع می‌شوند.

بر همین اساس، تیک حساب کاربری محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه سابق ایران، در خرداد امسال حذف شد. ظریف در «ایکس» نوشت: من از سال ۲۰۰۹ یک کاربر مسئول «ایکس» بوده‌ام و ۱.۶ میلیون دنبال‌کننده واقعی دارم. از سال ۲۰۱۳، زمانی که وزیر امور خارجه شدم، تیک آبی داشته‌ام. او خطاب به ایلان ماسک گفت: «چرا «ایکس» علامت تیک من را حذف کرد، حساب من را محدود کرد و حتی دقیقا زمانی که جهان باید همه حقایق را بداند، من را در سایه قرار داد؟»

ظریف در حساب «ایکس» خود انتقاداتی را خطاب به «اسرائیل» و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم جنایتکار، در مورد حملات به ایران منتشر کرده بود.

«ایکس» در جدیدترین اقدام، پنجشنبه گذشته، تیک آبی حساب کاربری عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان را حذف کرده بود اما بررسی حساب کاربری آقای وزیر، نشان می‌دهد که ظاهرا این تیک دوباره برگشته است.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فهرست اولیه نامزدهای نود و هشتمین دوره اسکار اعلام شد
سرما مدارس اردبیل را غیرحضوری کرد
آنفلوآنزا روی خط هشدار؛ 115 فوتی و موجی که ادامه دارد
بازگشت قاتل جوان از یک قدمی چوبه دار
رهبر انصارالله: مسلمانان نسبت به مقدسات خود غیرتمند باشند
تراز پرداخت، اولویت اقتصاد ایران
احتمال افزایش تنش در منطقه
اقتصادنگار | حذف ارز ترجیحی درد یا درمان؟
ترامپ دستور محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد
بی‌نیاز از دشمن
از تعلیق تا توازن
ترامپ محدودیت‌های جدید ورود به آمریکا را اعلام کرد
بارش برف و باران در جاده‌های 24 استان
مادورو: قسم خورده‌ایم از میهن خود دفاع کنیم
عراقچی: موضوع هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 26 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزچهارشنبه 26 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
اعتراض به رأی دادگاه کره جنوبی علیه دوومیدانی‌کاران ایرانی
تبادل نامه بر سر اسرای جنگی بین روسیه و اوکراین
X
آگهی تبلیغاتی