×
اقتصادی
شناسه خبر : 247928
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 13:07
امروز بهترین وضعیت بازار سهام پس از جنگ ثبت شد

امروز بهترین وضعیت بازار سهام پس از جنگ ثبت شد

شاخص کل بورس با جهش 44 هزار و 341 واحدی معادل 1.76 درصد افزایش یافت و به سطح 2 میلیون و 568 هزار و 597 واحد رسید. این رشد چشمگیر در شرایطی رقم خورد که در آغاز معاملات، اکثر نمادها منفی بودند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاملات بازار سهامدر روز شنبه 5 مهر 1404 با یکی از چشمگیرترین چرخش‌های رفتاری در ماه‌های اخیر همراه شد. در دقیقه‌های ابتدایی شروع بازار، بیش از 80 درصد نمادهای معاملاتی در محدوده منفی معامله می‌شدند و فضای عمومی تالار شیشه‌ای منفی بود.

اما تنها طی چند دقیقه ورق برگشت و وضعیت بازار کاملا تغییر کرد؛ به‌طوری که در ساعت 10:20 بیش از 80 درصد نمادها در محدوده مثبت قرار گرفتند و این تغییر مسیر ناگهانی به یکی از شاخص‌ترین رویدادهای امروز بورس تبدیل شد.

رشد شاخص کل و هم وزن

شاخص کل بورس با جهش 44 هزار و 341 واحدی معادل 1.76 درصد افزایش یافت و به سطح 2 میلیون و 568 هزار و 597 واحد رسید. این رشد چشمگیر در شرایطی رقم خورد که در آغاز معاملات، اکثر نمادها منفی بودند. شاخص کل هم‌وزن نیز با رشد 7 هزار و 465 واحدی معادل 0.97 درصد به عدد 776 هزار و 710 واحد رسید که نشان می‌دهد تغییر جریان نقدینگی تقریبا در کلیت بازار رخ داده و محدود به نمادهای شاخص‌ساز نبوده است.

قدرت بالای تقاضا و ورود پول حقیقی

بررسی آمار معاملات تا ساعت 10:20 نشان می‌دهد حجم دادوستد در بازار سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی به بیش از 10.3 میلیارد سهم رسید و ارزش معاملات 2 هزار و 970 میلیارد تومان ثبت شد. سرانه خرید حقیقی‌ها به 76.6 میلیون تومان و سرانه فروش آن‌ها به 29.5 میلیون تومان رسید که قدرت خرید 2.59 برابری را نشان می‌دهد که بالاترین قدرت خرید حقیقی ها پس از جنگ با اسرائیل محسوب می شود. این برتری محسوس خریداران با ورود پول حقیقی به ارزش 729 میلیارد تومان همراه بود؛ موضوعی که نقش کلیدی در تغییر فضای بازار ایفا کرد.

373 نماد صف خرید دارند

تغییر ناگهانی جریان نقدینگی به خوبی در آمار صف‌ها هم قابل مشاهده است. تعداد صف‌های خرید تا ساعت 10:20 به 373 نماد رسید، در حالی که تنها 75 نماد در صف فروش باقی مانده‌اند. این نسبت نشان می‌دهد تقاضا با شدتی بالا در حال غلبه بر عرضه است و انتظار می‌رود تا پایان معاملات، بسیاری از نمادها با صف‌های خرید پرقدرت همراه شوند.

رشد شدید ارزش سفارشات خرید

ارزش سفارش‌های ثبت‌شده نیز تاییدکننده این تغییر روند است. در حالی که سفارش‌های خرید به 4 هزار و 770 میلیارد تومان رسیده، سفارش‌های فروش تنها معادل 1 هزار و 605 میلیارد تومان ثبت شده است. این اختلاف قابل توجه نشان می‌دهد که بازار از یک فضای کاملا عرضه‌محور در ابتدای معاملات، به شرایط تقاضامحور و پرقدرت تغییر کرده است.

خروج سنگین پول از درآمد ثابت ها

با وجود ورود سنگین پول حقیقی به بازار سهام، صندوق‌های درآمد ثابت با خروج 1 هزار و 959 میلیارد تومان مواجه شدند. این موضوع تاییدی بر تغییر رویکرد سرمایه‌گذاران است که از سرمایه‌گذاری کم‌ریسک فاصله گرفته و نقدینگی خود را به سمت بازار سهام سوق داده‌اند.

نمادهای مثبت و منفی

بر اساس آمار تا لحظه تنظیم این گزارش، 631 نماد در محدوده مثبت معامله می‌شوند و تنها 127 نماد در وضعیت منفی قرار دارند. این آمار در حالی است که دقایقی پیش از شروع بازار، شرایط دقیقا برعکس بود. تغییر موقعیت تعداد زیادی از نمادها از محدوده منفی به مثبت، نشان می‌دهد که بازار امروز با یکی از پرشتاب‌ترین موج‌های چرخشی در ماه‌های اخیر روبه‌رو شده است.

بازار سهام در معاملات امروز شنبه 5 مهر 1404 یکی از کم‌سابقه‌ترین تغییر مسیرها را تجربه کرد. شروع منفی گسترده نمادها به سرعت جای خود را به رشد و تقاضای پرقدرت داد. افزایش شاخص کل و هم‌وزن، ورود پول حقیقی، رشد صف‌های خرید و خروج سرمایه از صندوق‌های درآمد ثابت همگی نشانه‌هایی از اعتماد مجدد سرمایه‌گذاران به بازار سهام است.


اقتصادنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پیام همدردی نخست‌وزیر ژاپن با ترامپ جنجال‌آفرین شد
استفاده از نخبگان دارویی ایران برای احیای «توفیق دارو»
بازی ناتمام در دریا؛ روایت شهید شمخانی از قدرت پنهان ایران
فهرست 14 داروی ممنوعه برای زانران حج اعلام شد
دومین طلای ایران در سانیا با قهرمانی کبدی
هشدار وزش باد شدید در تهران طی پنج روز آینده
هشدار به زائران؛ ثبت ارز حج فقط از مسیر «بله» انجام می‌شود
سبک زندگی ناسالم مهم‌ترین عامل بروز کبد چرب در ایران
قالیباف: افتخار می‌کنم یکی از 30 میلیون جانفدا هستم
استفاده حزب‌الله از پهپادهای هدایت‌شونده با فیبر نوری
811 کشته و 2278 زخمی در نقض آتش‌بس غزه
سود غول‌های نفتی جهان به 3 هزار دلار در هر ثانیه می‌رسد
پرتاب دوباره «فالکون هوی» پس از 18 ماه وقفه
تجهیز 700 مسجد تهران برای مدیریت بحران
افزایش قیمت‌ها بازار موبایل را دگرگون کرد؛ روی‌آوردن مردم به تعمیرات
اموال شرکت «رضایت خودرو» به مالباختگان واگذار می‌شود
روسیه سفیر آلمان را احضار کرد
هشدار درباره مصرف خودسرانه آنتی‌هیستامین
هشدار زرد هواشناسی در گیلان؛ بارندگی و وزش باد شدید در راه است
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
رمزگشایی از هشدار زودهنگام پزشکیان درباره مصرف برق
بازتاب جهانی مهندسی معکوس سلاح‌های آمریکایی در ایران
یونیسف: سکوت در برابر کشتار کودکان جنگ‌زده غیرقابل تحمل است
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 + رشد میلیونی سکه
واتس‌اپ پشتیبانی از اندرویدهای قدیمی را متوقف می‌کند
جلسه دادگاه نتانیاهو دوباره به دلایل «امنیتی» لغو شد
700 میلیارد تومان تسهیلات از اعتبار مصوب به خانوارهای آسیب‌دیده پرداخت شد
فرمانده نیروی قدس: ابتکار جوانان لبنانی رژیم اسرائیل را درمانده کرده است
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی
نور نما | زن؛ شکوهِ جاودانِ ایستادگی
«سنجاقک» فاتح جشنواره فیلم پکن شد
عضو کمیسیون انرژی: چرخه نفت ایران تهدیدپذیر نیست
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
هشدار رهبر کاتولیک‌ها درباره پیامدهای جنگ
سناریوهای جدید کالابرگ در کمیسیون‌های دولت بررسی می‌شود
پرداخت 65 درصد بدهی‌های دارویی
پارگی رباط صلیبی ستاره هلندی و خداحافظی با جام جهانی
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
پهپادهای حزب‌الله کابوس تازه ارتش صهیونیست
وزیر دفاع روسیه: حرکت به سمت «صفر هسته‌ای» در شرایط فعلی بعید است
5 زخمی در تیراندازی مرگبار دانشگاه ایندیانا