×
سیاسی
شناسه خبر : 247911
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 11:09
قالیباف: 3 کشور اروپایی واکنش ما را خواهند دید

قالیباف: 3 کشور اروپایی واکنش ما را خواهند دید

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز در نطق پیش از دستور خود با تاکید بر اینکه ایران ملزم به رعایت قطعنامه‌های غیرقانونی نیست گفت: اعلام می‌کنیم درصورتی که کشوری بخواهد براساس این قطعنامه‌های غیرقانونی اقدامی علیه ایران انجام دهد با اقدام متقابل ایران روبه‌رو خواهد شد و 3 کشور اروپایی بانی این اقدام غیرقانونی هم واکنش ما را خواهند دید.

نورنیوز- گروه سیاسی: محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز،‌ یکشنبه، مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود، گفت: در این هفته‌ٔ دفاع مقدس که یادآور حماسه‌های جاودان ملت ایران در برابر تجاوز دشمنان است، به‌یاد می‌آوریم که چگونه فداکاری‌های 8 سال دفاع مقدس قلهٔ ظرفیت‌های انسانی مردمِ این سرزمین الهی را به نمایش گذاشت و نظام اسلامی را بر پایهٔ ایمان، مردم‌سالاری دینی و ولایت فقیه تحکیم بخشید، همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ شهیدان، ستارگان راهنما هستند و پاداش مجاهدت، شهادت است.

وی ادامه داد: امروز، درس‌های آن دوران، همچون پافشاری در مسیر خدا و اتحاد حول محور ولایت، ما را در آزمون امروز، از جمله دفاع مقدس 12روزه در برابر تجاوز جنایتکاران صهیونیست، یاری می‌رساند و نشان می‌دهد که جنگ مردم‌پایه و مبتنی بر ارزش‌های الهی، میان حق و باطل، همواره پیروز است. گرامی می‌داریم یاد شهدا و ایثارگران را و تعهد می‌کنیم که راهشان را در خدمت به مردم و اعتلای ایران اسلامی ادامه دهیم.

قالیباف گفت: همچنین، هفتم مهرماه را که روز ملی آتش‌نشانی و ایمنی نام‌گذاری شده است، گرامی می‌داریم؛ به روح بلند تمام آتش‌نشانان شهید به‌ویژه 16 شهید آتش‌نشان حادثهٔ پلاسکو که معلم مسئولیت‌پذیری، ایثار و فداکاری تا پای جان شدند سلام و درود می‌فرستیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: دربارهٔ اجرایی شدن اسنپ‌بک توسط سه کشور اروپایی اشاره به چند نکته را ضروری می‌دانم؛ جمهوری اسلامی ایران، اجرای اسنپ‌بک و بازگشت قطعنامه‌های تحریمی را غیرقانونی می‌داند و باتوجه به اینکه روسیه و چین به‌عنوان دو کشور دائم شورای امنیت در بیانیهٔ رسمی و در مواضع علنی بر این امر تصریح کرده‌اند، هیچ کشوری الزامی به رعایت آنها ندارد، در همین راستا ایران نیز خود را ملزم به رعایت این قطعنامه‌های غیرقانونی از جمله تعلیق غنی‌سازی نمی‌داند و معتقدیم همچنان امروز حق غنی‌سازی ما مورد تأیید قوانین بین‌المللی قرار دارد.

وی همچنین تأکید کرد: قبلاً گفته شده است که تحریم‌های تعیین‌شده در این قطعنامه در مقایسه با تحریم‌های آمریکا اهمیت مؤثری ندارد، همچنین به‌دلیل غیرقانونی بودن استفاده از مکانیسم ماشه و اعتقاد روسیه و چین اجرایی شدن قطعنامه‌های تحریمی در سازمان ملل با موانع حقوقی جدی برخوردار است، در عین حال اعلام می‌کنیم در صورتی که کشوری بخواهد بر اساس این قطعنامه‌های غیرقانونی اقدامی علیه ایران انجام دهد، با اقدام متقابل و جدی ایران روبه‌رو خواهدشد و سه کشور اروپایی بانی این اقدام غیرقانونی هم واکنش ما را خواهند دید.

رئیس قوه مقننه کشورمان خاطرنشان کرد: لازم است مردم عزیز ایران استحضار داشته باشند که ایران انواع روش‌های دیپلماتیک را در چارچوب رعایت منافع ملی به‌کار گرفت تا این موضوع حل‌وفصل شود یا به تأخیر بیفتد که توافق قاهره فقط یکی از آنها بود که همین‌جا از دبیرخانهٔ شورای‌عالی امنیت ملی و وزارت امور خارجه می‌خواهم که جزئیات پیگیری‌ها، توافقات و بدعهدی‌های طرف مقابل را برای مردم شرح دهند.

برای غربی‌ها، مذاکره، واژهٔ «فریب و فشار» برای خلع‌سلاح موشکی ایران است

قالیباف اضافه کرد: اصرار بر پیگیری غیرقانونی مکانیسم ماشه علی‌رغم انعطاف‌های ایران، بر چند امر صحه گذاشت؛ اول اینکه برای غربی‌ها، مذاکره، واژهٔ «فریب و فشار» برای خلع‌سلاح موشکی ایران است، آنها شرط فقط تمدید 6ماههٔ اسنپ‌بک را، مذاکره با آمریکا و دسترسی به آژانس اعلام کردند و آمریکا نیز یکی از پیش‌شرط‌های خود از تعامل با ایران را محدودکردن برد موشکی اعلام می‌کند، آیا این جز یک تقسیم کار برنامه‌ریزی‌شده با کلماتی زیبا، برای گرفتن توان موشکی ایران است؟ و سومین نکته این است‌که یک بار دیگر این مسئله نشان داد عامل اصلی حفظ منافع و امنیت ملی ایران، فقط و فقط قوی شدن است. باب دیپلماسی به‌عنوان یک روش دفاع از حقوق ملی هیچ‌گاه ‌در نظام جمهوری اسلامی بسته نشده و نخواهد شد اما امروز یک بار دیگر بر هر ناظر منصفی روشن شد دیپلماسی بدون تقویت مؤلفه‌های قدرت، فقط ابزاری برای فشار است.

رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: برخی تلاش دارند با چشم بستن بر واقعیت‌های بدیهی، اجرای اسنپ‌بک را مقدمهٔ جنگ تصویر کنند. مردم عزیز ما مشاهده کردند که رژیم صهیونیستی و رئیس‌جمهور نامحترم آمریکا، هیچ نیازی به بهانه‌های حقوقی برای اقدام‌های تجاوزگرانهٔ خود نمی‌بینند؛ نه زمانی که در میانهٔ مذاکرات به ما حمله کردند و نه هنگامی که سوریه و قطر و لبنان را آماج حملات خود قرار دادند، منطق حقوقی را مورد توجه داشتند. اسرائیلی‌ها اگر تا امروز به ما حمله نکرده‌اند نه به این خاطر بوده است که اسنپ‌بک فعال نشده بود بلکه به این دلیل بوده است که احساس کرده‌اند حملهٔ مجدد آنها به ایران باعث شکستی بدتر از جنگ پیشین می‌شود و تنها راه بازدارندگی دشمن از حمله به ایران نیز تقویت مؤلفه‌های قدرت خصوصاً تقویت بنیهٔ دفاعی و حفظ انسجام ملی ایران است.

وی اضافه کرد: اما آنچه از همهٔ موارد فوق‌الذکر مهمتر است، چگونگی مواجههٔ ما با شرایط پیشِ‌روست، در این زمینه وظایف متعددی به دوش ما مسئولان است، اما به‌نظر می‌رسد تمرکز بر دو مسئله که بارها نیز بر آن تأکید شده است، از ضرورتی بسیار مهم برخوردار است؛ اول حل مسائل معیشتی و نیازهای ضروری مردم و دوم رعایت انسجام ملی دربرابر دشمن.

قالیباف ادامه داد: قبلاً از همین سخنگاه گفته شده است که مردم با مشکلات معیشتی مخصوصاً گرانی کالاهای اساسی، اجارهٔ مسکن و قطعی برق و آب دست‌وپنجه نرم می‌کنند در این زمینه رهبر انقلاب نیز در دیدار با هیئت دولت بر این مسئله تأکید داشتند. مشخصاً بار دیگر از دولت محترم می‌خواهم که با سرعت اجرایی شدن طرح کالابرگ الکترونیک را که مطابق نظر رئیس جمهور محترم بوده است و مورد تأکید رهبرحکیم انقلاب نیز قرار گرفت، به اجرا در بیاورد به‌گونه‌ای که مردم در خرید کالاهای اساسی خود همیشه قیمت ثابتی پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن توسط دولت پرداخت شود، همچنین از دولت محترم می‌خواهم اجرایی شدن قوانین مصوب در برنامهٔ هفتم کشور برای حل ناترازی انرژی و تأمین مسکن مردم را مورد اهتمام قرار دهد.

رئیس مجلس عنوان کرد: در آخر نیز بار دیگر از همهٔ مسئولان، نخبگان و فعالان سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای می‌خواهم حفظ انسجام ملی را مهمترین وظیفهٔ ملی خود بدانند و از دعواهای قبیله‌ای و گروهی پرهیز کنند و آگاه باشند که مردم با دقت، بر رفتار یکایک ما نظاره می‌کنند و هرکس که با خدشه به انسجام ملی دشمن را به طمع می‌اندازد، از خود دور می‌کنند.

قالیباف تصریح کرد: درپایان فرا رسیدن سالروز شهادت مجاهد کبیر دوران و پرچمدار جاودانهٔ مقاومت شهید سید حسن نصرالله را به مجاهدان حزب‌الله، ملت لبنان و امّت اسلام تسلیت و تعزیت می‌گویم.

رئیس مجلس اظهار کرد: سید عزیز ما عمر بابرکت و مؤثر خود را وقف اعتلای مسلمین، آزادی ‌فلسطین و به‌ویژه آرامش و امنیت مردم لبنان کرد و در مقابل متجاوز بی‌رحم صهیونیست که اندیشه‌ای جز نابودی لبنان و صاف کردن جادهٔ تشکیل اسراییل بزرگ ندارد، شجاعانه سینه سپر کرد و دشمن آحاد ملت لبنان را با اعتماد به سنت‌های الهی، باور به قدرت مردم و به‌‌کار بستن عقل و تدبیر و درایت و شجاعت بی‌نظیر در عالم اسلام عقب نشاند؛ اساسی که شهید نصرالله در لبنان پایه‌ریزی کرد امروز پیروانی در سراسر جهان دارد که هر یک چشمهٔ جوشان مقاومت و ایستادگی تا پای جان هستند؛ جسم نصرالله را هدف گرفتند اما فکر او، عالَم را فرا گرفت، قلب‌های جوانان آگاه و آزادی‌خواه دنیا را تسخیر کرد و دشمن او را تا همیشه رسوا ساخت. میراث نصرالله همین جوانان دلباختهٔ آرمان آزادی فلسطین و غزه در سراسر جهان هستند، اینان به‌پیروی از معلمان خود تاریخ را خلاف ارادهٔ مستکبران رقم خواهند زد، ان‌شاءالله.


اخبار مرتبط
بیانیه شورای اروپا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران
دوشنبه 1404/07/07 ساعت 12:38
بیانیه شورای اروپا درباره بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران
شورای اروپا در پی اجرایی شدن «سازوکار ماشه» و بازگردانی تحریم‌ها و قطعنامه‌هایی که ذیل توافق هسته‌ای 2015 لغو شده‌ بودند، امروز (دوشنبه) در بیانیه‌ای اعلام کرد که این نهاد برخی محدودیت‌ها را در ارتباط با آنچه «فعالیت‌های ایران در زمینه اشاعه(تسلیحات اتمی)» عنوان شده است را باز می‌گرداند.
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای عزت و اقتدار ملت ایران را به گوش جهانیان رساند
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 21:42
قالیباف: رئیس‌جمهور صدای عزت و اقتدار ملت ایران را به گوش جهانیان رساند
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس‌جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل با طرح مواضع مقتدرانه و صریح، صدای عزت و اقتدار ملت ایران را به گوش جهانیان رساند.
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم+فیلم
چهارشنبه 1404/07/02 ساعت 10:39
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم+فیلم
رئیس مجلس گفت: حماس درباره موضوع 7 اکتبر اشتباه نکرد و خودش تصمیم گرفت و ما در جریان نبودیم که مقام معظم رهبری نیز فرمودند. آنها یک کار کاملا عملیاتی با طراحی بسیار بسته انجام دادند. وی همچنین درباره حمله رژیم صهیونیستی گفت: شبی که رژیم صهیونیستی به ما حمله کرد، غافلگیر شدیم اما غافلگیری در حمله دشمن نبود که منتظر آن بودیم؛ بلکه غافلگیری در شیوه حمله بود.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛ نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد