×
بین الملل
شناسه خبر : 247883
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/07/06 ساعت 08:48
روبیو: توافق همچنان بهترین نتیجه برای مردم ایران و جهان است

روبیو: توافق همچنان بهترین نتیجه برای مردم ایران و جهان است

وزیر امور خارجه آمریکا پس از آغاز اجرای رسمی مکانیسم ماشه و بازگشت رسمی تحریم‌های سازمان ملل متحد علیه ایران و در حالیکه این واشنگتن بود که با خروج از برجام به قوانین بین‌المللی و تعهدات خود پشت کرد ادعا کرد که دیپلماسی همچنان یک گزینه است و یک توافق همچنان بهترین نتیجه برای مردم ایران و جهان است.

نورنیوز- گروه بین الملل: مارکو روبیو در بیانیه‌ای بدون اشاره به بدعهدی این کشور و همچنین کشورهای اروپایی در انجام تعهدات خود اعلام کرد: «دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به صراحت گفته است که دیپلماسی هنوز یک گزینه است و توافق همچنان بهترین نتیجه برای مردم ایران و جهان است. برای اینکه این امر محقق شود، ایران باید مذاکرات مستقیم را با حسن نیت، بدون طفره رفتن یا ابهام بپذیرد. در صورت عدم وجود چنین توافقی، بر شرکا واجب است که فوراً تحریم‌ها را اجرا کنند تا رهبران ایران را تحت فشار قرار دهند تا آنچه را که برای کشورشان مناسب است و برای امنیت جهان بهترین است، انجام دهند.»

وزیر امور خارجه آمریکا ادعا کرد: ساعت ۸ شنبه شب به وقت شرق آمریکا، سازمان ملل متحد تحریم‌ها و سایر محدودیت‌های اعمال شده بر اساس شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از جمله قطعنامه‌های ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵ و ۱۹۲۹ را به دلیل «عدم اجرای قابل توجه» تعهدات هسته‌ای ایران، مجدداً اعمال کرد. فعال‌سازی مجدد این قطعنامه‌ها، فرآیند بازگشت تحریم‌ها را که در ۲۸ آگوست ۲۰۲۵ به رهبری فرانسه، آلمان و انگلیس آغاز شده بود، تکمیل می‌کند.

وی ادامه داد: مفاد مندرج در قطعنامه‌هایی که دوباره اجرایی شدند، به تهدیدات ناشی از فعالیت‌های هسته‌ای، موشک‌های بالستیک، سلاح‌های متعارف و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران می‌پردازد. به طور قابل توجهی، آن‌ها از ایران می‌خواهند که فعالیت‌های مرتبط با غنی‌سازی اورانیوم، آب سنگین و بازفرآوری را به حالت تعلیق درآورد؛ ایران را از استفاده از فناوری موشک‌های بالستیک منع می‌کند؛ صادرات سلاح‌های متعارف به ایران را تحریم می‌کند؛ ممنوعیت‌های مسافرتی و مسدود شدن دارایی‌های جهانی را برای افراد و نهادهای فهرست شده مجدداً اعمال می‌کند و توقیف سلاح‌ها و سایر محموله‌های ممنوعه که توسط ایران به بازیگران دولتی و غیردولتی منتقل می‌شود را مجاز می‌داند.

روبیو بدون اشاره به پنج دور مذاکره ایران با آمریکا و چراغ سبز واشنگتن به تل آویو برای حمله تجاوزکارانه به ایران ادامه داد: تصمیم شورای امنیت در بازگرداندن این تحریم‌ها در ۱۹ سپتامبر که در ۲۶ سپتامبر مجدداً تأیید شد، پیام روشنی ارسال می‌کند: جهان به تهدیدها و اقدامات ناکافی تن نخواهد داد و تهران پاسخگو خواهد بود.

به گزارش ایرنا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران شنبه شب پنجم مهر ۱۴۰۴ در توئیتی در واکنش به رویدادهای جمعه گذشته در شورای امنیت نوشت: در سخنرانی دیروز خود در برابر شورای امنیت سازمان ملل، تشریح کردم که چگونه ایالات متحده به دیپلماسی خیانت کرد و چگونه سه کشور اروپایی آن را به خاک سپردند.

وی تصریح کرد: استناد آن‌ها به سازوکار موسوم به «اسنپ‌بک» جز سوءاستفاده آشکار از روندهای قانونی نیست. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در تاریخ ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ (۲۶ مهر ۱۴۰۴) منقضی خواهد شد. تحریم‌های لغو شده نمی‌توانند دوباره اعمال شوند و هرگونه تلاش برای این کار باطل و بی‌اعتبار است.


نظرات

آخرین اخبار
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد