×
سیاسی
شناسه خبر : 247834
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 19:40
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود

پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود

رئیس‌جمهور کشورمان، در بازگشت از سفر به نیویورک با تشریح دستاوردهای این سفر، تأکید کرد: حضور در مجمع عمومی سازمان ملل فرصتی برای بیان مواضع روشن جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی بود و در دیدار با مقامات اروپایی نیز بر ضرورت مقابله جدی با جنایات رژیم صهیونیستی تأکید شد.

نورنیوز-گروه سیاسی:  مسعود پزشکیان در بدو ورود به تهران، در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: در مدت چند روزی که ما به خاطر هشتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حضور داشتیم، مواضع خودمان و جنایت هایی را که در منطقه توسط صهیونیست ها اما با پشتیبانی آمریکا و کشورهای اروپایی در منطقه شکل می گیرد را بیان کردیم.

وی اضافه کرد: تصور اینکه در یک منطقه ای بالای ۶۵ هزار انسان بی گناه را شهید کنند، بیش از چندین هزار نفر را در گرسنگی، تشنگی و بی دارویی نگه دارند و تمام راه‌ها را برای کمک های بشردوستانه ببندند، و آن وقت مجامعی درست کنیم به اسم مجامع بین المللی و حقوق بشری و حق زنان و حق مردان و کودکان و اینها، انسان احساس می کند که اینها دروغی بیش نیست.

پزشکیان افزود: رفتاری که رژیم صهیونیستی در منطقه دارد، کل منطقه را به هم ریخته است، و سازمان های بین المللی و شورای امنیت حتی یک بار در این مدت که این رژیم جنایت هایی را مرتکب می شود، قطعنامه‌ای را صادر نکرده است.

رئیس جمهور اظهار داشت: این روند نمایشی که در منطقه شکل می گیرد نشان می دهد دنیا دست قدرت ها است و حقوق بشر، انسانیت، حقوق زنان و کودکان و حرف هایی که می زنند دروغی بیش نیست و این واقعیتی است. بنابراین در آنجا فرصتی بود که با بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله رئیس جمهور فرانسه، نروژ، فنلاند، سوئیس، رئیس شورای اروپا، جلساتی داشته باشیم و مواضع مان را مطرح کردیم.

وی افزود: آنها می گفتند با ما حملات رژیم صهیونیستی به غزه مخالفیم؛ اما مگر می شود مجموعه ای مخالف باشد و اسراییل همچنان بدون اینکه کسی جلویش را بگیرد این کارها را انجام دهد؟

پزشکیان اضافه کرد: رفتاری که از طرف رژیم صهیونیستی در منطقه شکل گرفته، آنقدر شور شده که کسی جرات نمی کند از آنها دفاع کند و خود مردم کشورهای اروپایی علیه این حکومت هایی که داشتند دفاع می کردند بشدت معترض هستند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: درباره موضوع اسنپ بک با اروپایی ها صحبت کردیم و به ظاهر با آنها به توافقاتی رسیدیم اما آنها با آمریکا که گفتگو می کردند بهانه های مختلفی می آوردند.

وی ادامه داد: در جلساتی که با مراکز تحقیقاتی و علمی و بررسی های استراتژیکی داشتیم، یکی از آنها می گفت آمریکا ایران ذلیل و ضعیف می خواهد؛ ایران قوی نمی خواهد؛ امروز اگر هسته ای مساله است، فردا غیر هسته ای مساله خواهد شد؛ امکان ندارد ایرانی قدرتمند دوست داشته باشند که در منطقه وجود داشته باشد.

پزشکیان اظهار خرسندی کرد: مردم به این آگاهی رسیده اند و متوجه اند که برای ایرانمان باید دست به دست هم دهیم و ایران قدرتمندی بسازیم.

وی اضافه کرد: در زمینه اسنپ‌بک، آنها تاکید داشتند که ما به آژانس بین المللی اجازه بدهیم از مراکز هسته‌ای ایران بازدید کنند که این را ما قبول کرده بودیم و می گفتیم که ما آماده ایم. در رابطه با اورانیوم غنی شده هم با آنها صحبت کردیم و گفتیم آماده ایم که شفاف سازی کنیم. در رابطه با گفت و گوها هم آماده گفت و گو بودیم؛ اما همه اینها بهانه ای بیش نبود. با همه بحث هایی که کردیم و آمادگی خود را اعلام کردیم، آنها می گفتند می رویم بحث می کنیم، بعد که می رفتند و بر می گشتند، بهانه دیگری می آوردند.

رئیس جمهور افزود: باید با توجه به ظرفیت ها و کارشناسانی که داریم دست به دست هم دهیم و تصور اینکه ما را بتوانند زمین گیر کنند برای من قابل قبول نیست. کشورهای بدون نفت و گاز چگونه زندگی می کنند؟ حتی نفت و گاز هم می خرند؛ اما ما توانمندی و ظرفیت های زیادی داریم؛ ما با کارشناسان و سیاستمدارانمان، دست به دست هم خواهیم داد و برای مشکلات راه پیدا خواهیم کرد و اگر راهی هم نبود حتما راهی خواهیم ساخت.

وی در ادامه، به گفت و گوهای رسانه‌ای خود با شبکه‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: در این سفر با شبکه های فاکس نیوز، ان بی سی، العربی قطر به صورت مفصل صحبت کردیم و مواضع مان را به آنها گفتیم؛ همچنین با ایرانیان مقیم آمریکا هم جلسات خوبی داشتیم. باید برای ایرانیان خارج از کشور مسیر را باز کنیم و اجازه دهیم آنها بیایند. خیلی از کسانی که آنجا زندگی می کنند دلشان با ایران است و می خواهند برای کشور تلاش کنند. البته برخی از آنها مواضعی هم داشتند که ما باید شرح صدر داشته باشیم تا راه این عزیزان را برای خدمت به کشور باز کنیم.

رئیس جمهور افزود: همچنین در این سفر جلساتی که با اندیشکده ها، دانشمندان و تولید کنندگان داشتیم؛ به نظر من وظیفه ما این است که مسیرها را برای رفت و آمد آنها به کشور باز کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
از ابتدای سال 10 نوزاد خارجی در رویان متولد شدند
رشد سه برابری اعتبارات مدارس عشایری
توقف الطلبه منصوریان مقابل الکرما در لیگ عراق
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد