×
سیاسی
شناسه خبر : 247803
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 17:03
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ

مهاجرانی:

ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ

سخنگوی دولت در یادداشتی نوشت: ایران نه منزوی است، نه طالب جنگ، بلکه آماده است در چهارچوب احترام متقابل و همکاری برابر، در ساختن جهانی بهتر مشارکت کند.

نورنیوز-گروه سیاسی:  فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در یادداشتی که در روزنامه ایران به چاپ رسیده است به سفر رئیس جمهور به سازمان ملل پرداخت و تاکید کرد پزشکیان توانست صدای ملت ایران را به گوش جهانیان برساند.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

حضور رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را باید نقطه عطفی در دیپلماسی ایران دانست. او در دومین سخنرانی خود از این تریبون جهانی، توانست صدای ملت ایران را با ترکیبی از استدلال حقوقی، اخلاقی و سیاسی به گوش جهانیان برساند.

آنچه برجسته بود، بازتعریف جایگاه ایران در نظم بین الملل از موضع کشوری مظلوم اما مقتدر بود؛ کشوری که در عین پایبندی به اصول انسانی و دینی، حاضر نیست حقوق مشروع خود را فدای فشارهای قدرتهای بزرگ کند. رئیس جمهوری سخن خود را با ارجاع به قاعده‌ای اخلاقی آغاز کرد که در همه ادیان و فرهنگ‌ها مشترک است: «آنچه بر خود نمی‌پسندی بر دیگران نیز مپسند.» این قاعده بنیادین، شالوده‌ای است که اگر به آن عمل شود، بسیاری از بحران‌ها برطرف خواهد شد.

پزشکیان پرسید آیا کسانی که به نام آزادی و حقوق بشر، دیگران را تحت تحریم و تجاوز قرار می‌دهند، حاضرند چنین رفتاری را برای خود بپذیرند؟ «این پرسش، محور اخلاقی بود که وجدان جهانیان را خطاب قرار می‌داد. او با اشاره به فجایع منطقه، تصویر روشنی از بی عدالتی در نظام بین الملل ترسیم کرد. پزشکیان در حالی این موارد را برشمرد که ایران نیز قربانی حمات هوایی مستقیم بوده است؛ حمالتی که در اوج مسیرهای دیپلماتیک انجام شد و خیانتی آشکار به تلاش‌های صلح طلبانه را رقم زد. او این اقدامات را نه تنها نقض حاکمیت ایران، بلکه شکستن یکی از خطوط قرمز اساسی روابط بین الملل دانست؛ خط قرمزی که اگر نادیده گرفته شود، جهان شاهد بدعت‌های خطرناکی خواهد بود: هدف قرار دادن تأسیسات هسته ای تحت نظارت بین المللی، ترور مقامات رسمی و بی اعتبار شدن قواعد امنیت جمعی. هشدار رئیس جمهوری در این بخش نه صرفاً دفاع از ایران، بلکه دفاع از نظام بین الملل بود.

بخش دیگر سخنرانی دکتر پزشکیان به پرونده هسته ای ایران اختصاص داشت. او اعلام کرد ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. این موضع، پاسخی به فضاسازی‌هایی است که سالهاست از سوی برخی قدرتها تکرار می‌شود. رئیس جمهوری تأکید کرد ایران آماده همکاری برای رفع ابهام است، اما نمی‌پذیرد حقوق مسلم اش قربانی اراده‌های سیاسی شود. این پیام نشان داد ایران همچنان به دیپلماسی متعهد است و با وجود فشارها، خواهان اثبات حقانیت خود از مسیر گفت وگو است.

در بخش منطقه‌ای، دکتر پزشکیان طرحی برای خاورمیانه ارائه داد که مبتنی بر همکاری، امنیت جمعی و توسعه متوازن است. او تأکید کرد امنیت منطقه‌ای تنها زمانی پایدار خواهد بود که همه دولتها و ملت‌های منطقه در آن مشارکت داشته باشند و دخالت قدرتها، خشونت و بی ثباتی را افزایش داده و مانع شکل گیری نظامی عادلانه شده است.

این سخنان، پیامی روشن به همسایگان داشت: به دنبال سلطه نیستیم، دست همکاری دراز می‌کنیم تا منطقه‌ای امن و آباد برای همه ساخته شود. رئیس جمهوری به مسأله بازگشت احتمالی تحریم‌ها هم پرداخت و آن را غیرقانونی و فاقد مشروعیت خواند. او یادآور شد کسانی که از توافق خارج شده و تعهدات را نقض کرده‌اند، نمی‌توانند ایران را به نقض تعهد متهم کنند. این موضع، افشای معیارهای دوگانه‌ای است که اعتبار نهادهای بین المللی را خدشه دار کرده است. پزشکیان خواستار بازسازی اعتماد به سازمان ملل و نظام حقوق بین الملل شد و از کشورها خواست به جای تقسیم جهان به دوست و دشمن، بر فصل مشترک ارزشهای انسانی تکیه کنند.

در مجموع، این سخنرانی روایتی بود از کشوری که مقابل تحریم و تجاوز ایستاده، اما همچنان بر منطق گفت وگو، عدالت و اخلاق پای می‌فشارد. دکتر پزشکیان کوشید چهره واقعی ایران را به نمایش بگذارد؛ ملتی که به دنبال صلح و عدالت است، اما از حقوق مشروع خود کوتاه نخواهد آمد. او نشان داد ایران نه منزوی است، نه طالب جنگ، بلکه آماده است در چهارچوب احترام متقابل و همکاری برابر، در ساختن جهانی بهتر مشارکت کند.

از نگاه ما به عنوان سخنگوی دولت، این سخنرانی فرصتی بود تا بار دیگر به جهانیان یادآوری کنیم ایران انتخاب کرده تا صدای عقلانیت و صداقت باشد. در شرایطی که برخی قدرتها می‌کوشند تصویر ایران را مخدوش جلوه دهند، پیام رئیس جمهوری پژواک صدای ملت ایران بود؛ صدای مقاومتی که به دنبال ویرانی نیست، بلکه درصدد صلحی عادلانه است. پزشکیان گفت اگر جهان به جای بلند کردن صداها، را تمرین کند، خواهد فهمید ایران حامل پیام اخلاق و عدالت است. این پیامی است که به عنوان دولت وفاق ملی در مسیر سیاست خارجی دنبال می‌کنیم.

به عنوان سخنگوی دولت، تأکید می‌کنم این حضور و سخنرانی، فقط رویدادی دیپلماتیک نبود؛ یک بیانیه ملی بود که جهان را به بازاندیشی در عدالت و صلح فراخواند. ایران آمده تا بگوید در برابر ظلم سکوت نمی‌کند، اما در برابر منطق و عدالت، آماده گفتگو است. ملت ما صدای خود را از سازمان ملل به گوش جهان رساند و رئیس جمهوری پژواک این صدا بود. جهان باید این صدا را بشنود...


ایران
نظرات

آخرین اخبار
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
وزیر رژیم صهیونیستی: باید ترکیه را کشور متخاصم دانست
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
روایت مخبر از روز حادثه بالگرد رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
بررسی حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
نبی: لژیونرها تا پایان هفته به اردوی تیم ملی در ترکیه می‌پیوندند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا