×
اقتصادی
شناسه خبر : 247777
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 15:45
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است

سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است

معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: دولت در حال نهایی‌سازی سیاست‌هایی است که به نفع کشاورز باشد و پس از آن، قیمت تضمینی اعلام می‌شود گفت: این نرخ کف حمایتی خواهد بود و اگر کشاورز بتواند محصول را با نرخ بالاتر بفروشد، آزاد است.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌  اکبر فتحی، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی امروز در همایش آغاز سال زراعی جدید اظهار داشت: با همکاری وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور و سازمان‌های جهاد کشاورزی استانی، برنامه‌ریزی تولید در بخش زراعت مرور و هماهنگی‌های لازم برای فصل زراعی جدید انجام شده است.

وی افزود: با وجود کاهش منابع آب و خاک، تولیدات کشاورزی کشور به حدود 133 میلیون تن رسیده است و ارتقای بهره‌وری عوامل تولید، کلید پاسخگویی به نیازهای غذایی جمعیت رو به رشد است.

فتحی گفت: افزایش عملکرد در هر واحد سطح و بهره‌برداری بهینه از نهاده‌های تولید از وظایف اصلی وزارت جهاد کشاورزی و همکاران استانی است.

وی تصریح کرد: اکنون تولیدات کشاورزی کشور حدود 133 میلیون تن است، در حالی که سطح زیر کشت سال‌به‌سال کاهش یافته و این امر نشان‌دهنده بهبود عملکرد و بهره‌وری است.

فتحی ظرفیت بالقوه اراضی کشور را یادآور شد و گفت در محصولات مهمی مانند گندم یا ذرت، عملکرد هکتاری حدود 4 تن است، اما امکان افزایش تا 12 تن نیز وجود دارد که دستیابی به این هدف نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌گیری از دانش و فناوری است.

وی تأکید کرد ارتقای عملکرد هکتاری به‌تدریج و با استفاده از دانش و فناوری محقق می‌شود و نمی‌توان یکباره همه نهاده‌ها را به حداکثر رساند.

 او افزود: دانش باید هم‌ردیف بذر، کود، سم، زمین، تجهیزات و نیروی انسانی به‌عنوان نهاده تولید در نظر گرفته شود.

حرکت به‌سوی کشاورزی صنعتی

فتحی گفت: با وجود محدودیت‌ها، استفاده از کارشناسان بخش خصوصی و ظرفیت‌های استانی می‌تواند این هدف را محقق کند. به گفته وی، اقدامات وزارتخانه در کوتاه‌مدت با قاطعیت دنبال می‌شود تا بهره‌وری و استفاده از دانش به شکل پایدار و مؤثر گسترش یابد.

فتحی با اشاره به پرداخت به‌موقع مطالبات کشاورزان گفت: هرچند کشاورزان انتظار دارند این پرداخت‌ها سریع‌تر انجام شود، اراده وزارت جهاد کشاورزی قوی است و منابع باید به موقع در اختیار کشاورزان قرار گیرد. درباره تعیین نرخ خرید تضمینی نیز سیاست‌هایی در حال اجراست که با تکمیل آنها شرایط به نفع کشاورزان خواهد بود.

فتحی تصریح کرد اگر کشاورزی دو مسئله اصلی را حل کند، سایر مشکلات نیز برطرف می‌شود: بازرگانی محصولات کشاورزی و نظام بهره‌برداری از اراضی؛ تقویت بازرگانی محصولات سبب اطمینان کشاورزان از فروش به‌موقع محصول می‌شود و آنان را به تحقیقات علمی و بهبود تولید ترغیب می‌کند.

معاون وزارت جهاد کشاورزی درباره اصلاح نظام بهره‌برداری توضیح داد اراضی خرد، که غالباً یک تا یک‌ونیم هکتار هستند، مانع استفاده از ابزار مکانیزه شده‌اند. برنامه وزارتخانه، تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی است تا بهره‌برداری بهینه ممکن شود. این اقدام با مذاکره و همکاری کشاورزان و نه به‌صورت دستوری در دستور کار استان‌ها قرار دارد.

فتحی در پایان تأکید کرد این اصلاحات محدود به اراضی آبی نیست و تمام اراضی کشاورزی را شامل می‌شود تا برنامه‌ریزی و امکانات دولتی به شکل بهینه توزیع شود. او اطمینان داد با رفع این دو مسئله، بسیاری از چالش‌های کشاورزی برطرف خواهد شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار کمبود آب در یونان؛ وضعیت در پایتخت و مناطق اطراف جدی‌تر است
تظاهرات در فلسطین اشغالی
چین سومین ناو هواپیمابر خود را به آب انداخت
مقام نیجریه ای: ترامپ باید به خاطر اظهاراتش درباره نیجریه عذرخواهی کند
حملات هوایی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان سه شهید و 11 زخمی برجا گذاشت
هر دو مسیر تونل رسالت امشب مسدود است
اختصاص درصدی از درآمد بازیکنان و مربیان خارجی به توسعه فوتبال دانش‌آموزی
رونمایی از پیراهن تیم ملی فوتسال دانش‌آموزان
قول 5 ساله پاکستان برای حذف همه موانع تجاری با ایران
عراقچی: جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
رئیس جمهور عراق خواستار مشارکت گسترده مردم در انتخابات پارلمانی شد
15 کشته و زخمی در جریان تعقیب و گریز پلیس آمریکا
گزارشگر سازمان ملل: اگر می توانستم  طلسم کنم جلوی جنایات اسرائیل را می گرفتم
مدارس برخی شهرستان‌های خوزستان فردا یکشنبه غیرحضوری شد
جلسه سران قوا برگزار شد
واکنش پرسپولیس به رأی اصلاحی کمیته استیناف؛ ابطال کنید
کشف جسد یک افسر اسرائیلی در جنوب غزه
فهرست تیم ملی اعلام شد
وزارت دادگستری آمریکا همچنان به دنبال تحقیقات درباره پرونده ترامپ-روسیه
رسانه‌های عراقی از خشک شدن دریاچه حمرین در استان دیاله عراق خبر دادند
نخست وزیر مجارستان جو بایدن را مسئول آغاز جنگ اوکراین دانست
تامین 3 میلیارد دلار برای واردات ماشین‌آلات و تجهیزات تولید
وزیر جنگ آمریکا: وضعیت کنونی جهان مانند آغاز جنگ جهانی دوم است
ائتلاف احزاب لبنانی: دولت، مداخله وقیحانه سفارت آمریکا را محکوم کند
تیم ملی والیبال ایران مقابل ترکیه پیروز شد
نفوذ دوباره رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه
فوجیان، غول دریایی چین وارد میدان شد+فیلم
لاوروف: دستور پوتین درباره آزمایش‌های هسته‌ای در حال انجام است
پزشکیان به گلستان سفر می‌کند
گروسی: سایت‌های فردو، نطنز و اصفهان برای بازرسان ما غیرقابل دسترسی هستند
خبر بد در اردوی پرسپولیس
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی تراکتور و خیبر در هفته دهم
ارتش آمریکا یک میلیون پهپاد می‌خرد
وضعیت اسفناک فلسطینیان در زندان زیرزمینی اسرائیل
خیبر (2)- تراکتور (1) | شاگردان رحمتی رویای صدرنشینی را از تبریزی ها گرفتند+ خلاصه بازی
خارج‌ کردن توده 10 کیلویی از شکم یک بیمار
مصر خواستار انتقال به مرحله دوم توافق غزه و اجرای آتش‌بس در سودان شد
تاج: آمریکا به افسر امنیتی ایران ویزا نمی‌دهد؛ ولی تمام افراد باید حاضر باشند
نورنما | اسرار‌آمیز‌ترین افعی جهان
آبفا: سرانه مصرف آب در شمال تهران،860 لیتر برای هر نفر است!
بزرگترین کشف ماریجوانا سال جاری توسط پلیس ری
دمای 7 استان به صفر می‌رسد
قالیباف: هدف ما افزایش مبادلات ایران و پاکستان از 3 به 10 میلیارد دلار است
وزیر ارشاد: قصد مچ‌گیری از مدیران را نداریم
بیانیه وزارت کشور یمن در خصوص کشف یک شبکه جاسوسی+ فیلم
کشف شی تاریخی عصر آهن در اسلامشهر
رهگیری و انهدام 8 پهپاد اوکراینی از سوی روسیه
زمین‌گیر شدن بوئینگ‌های ام‌دی 2 شرکت معروف آمریکایی
دنیامالی: پاداش قهرمانان بازنگری می‌شود
کاخ سفید: بی‌بی‌سی ماشین تبلیغاتی است!
X
آگهی تبلیغاتی