×
فرهنگی
شناسه خبر : 247768
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 14:55
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد

خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد

خیابان «شیرزاد» واقع در منطقه 11 شهرداری تهران به نام زنده‌یاد فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر فقید و خالق آثاری همچون «شیر سنگی» نامگذاری شد.

نورنیوز - گروه فرهنگی :‌  عصر چهارشنبه دوم مهر 1404 آیین نامگذاری خیابان «شیرزاد» در منطقه 11 تهران به نام زنده‌یاد فریدون شهبازیان، آهنگساز و رهبر فقید ارکستر ملی ایران، با حضور مدیران فرهنگی، خانواده این هنرمند، چهره‌های شاخص موسیقی و رسانه برگزار شد. این رویداد در بوستان دانشجو و در کنار تالار وحدت و تئاترشهر – پهنه فرهنگی رودکی – برگزار شد.

شهبازیان
شهبازیان
 

شهبازیان به معنای کامل کلمه ایرانی بود

دکتر احمد مسجدجامعی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این مراسم گفت: «فریدون شهبازیان به معنی کامل کلمه ایرانی، عاشق ایران و دل در گرو ایران داشت و نامش با ایران گره خورده است. حق و واجب است که به جای سردیس او، شهرداری تهران در خیابانی که به نام اوست، به یاد او شیر سنگی نصب نماید.
شیر سنگی را قوم بختیاری بر مقبره بزرگان و قهرمانان نصب می‌کنند و معنی آن این است که آن فرد زنده و مانا و بیدار است؛ همچنان که شهبازیان با آهنگ‌هایش پیوسته باقی می‌ماند.»

محمد پورراد – برادر همسر فریدون شهبازیان – سخنان خود را با احترام به احمد مسجدجامعی آغاز کرد و گفت: لازم می‌دانم از همدردی و ابراز لطف و صدور پیام تسلیت، ارسال تاج گل و تماس تلفنی سروران بزرگوار در فقدان فریدون شهبازیان از جمله جناب آقای مسعود پزشکیان ریاست محترم جمهوری، جناب آقای محمدرضا عارف معاون اول محترم رئیس جمهور، جناب دکتر محمدباقر قالیباف ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، معاونان محترم رئیس‌جمهور و اعضای محترم هیأت دولت، وزیر محترم خارجه جناب آقای دکتر عباس عراقچی و وزیر دانشمند فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب آقای دکتر عباس صالحی، جناب آقای دکتر پیمان جبلی رئیس محترم صدا و سیما، اصحاب محترم فرهنگ و هنر و رسانه و مطبوعات و مدیران محترم فرهنگی و اجرایی به‌ویژه جناب آقایان اسحاق جهانگیری، محمدعلی ابطحی، دکتر حسین کرمانپور، دکتر نیکنام حسین‌پور و سید عباس عظیمی تشکر کنم.

از اعضای محترم شورای شهر تهران مخصوصاً سرکار خانم دکتر معدنی‌پور و جناب آقای دکتر نادعلی بابت پیگیری و نامگذاری سپاسگزارم. اهمیت و ارزش مضاعف این نامگذاری در روز تصویب آن است؛ یکشنبه 25 خرداد 1404، روز سوم جنگ تحمیلی، در اوج حملات دشمن، در حالی که شهر تهران تقریباً تعطیل شده و کارمندان محترم ادارات از شب قبل دورکار شده بودند، اعضای محترم شورای شهر تهران با شجاعت در جلسه شورا حاضر شدند و در کنار مصوبات مهم شرایط جنگی تهران، نامگذاری این خیابان به نام فریدون شهبازیان را واجد اهمیت تشخیص دادند. این نگاه جایگاه فرهنگ و هنر را نزد این منتخبان مردم نشان می‌دهد.

از جناب آقای سید عباس عظیمی و جناب آقای نظری و مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بابت پیگیری و پیشنهاد نامگذاری سپاسگزارم.

از شهردار محترم منطقه 11، جناب آقای مهندس قمی و همکاران عزیزشان در روابط عمومی شهرداری منطقه 11 که زحمت برگزاری این مراسم را کشیدند، قدردان هستیم. منطقه 11 قلب تپنده فرهنگ و هنر ایران و همچنین ارکان حکمرانی و اداره کشور است.

نکته جالب اینکه فریدون شهبازیان هم متولد خیابان فخررازی در همین منطقه 11 است و کارگاه مبل‌سازی پدرش نیز در خیابان جمهوری قرار داشت. هنرستان موسیقی آن زمان هم در محل فعلی تالار وحدت بود و این خیابان، مسیر رفت‌وآمد شهبازیان نوجوان به هنرستان بود. انتخاب این معبر از سوی شورای شهر نهایت دقت و سلیقه بود و از آن قدردانی می‌کنیم.

از این تریبون درخواستی دارم از جناب آقای دکتر عباس صالحی وزیر فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب آقای دکتر غلامحسین مظفری استاندار محترم خراسان رضوی و اعضای محترم شورای شهر نیشابور؛ با توجه به اینکه نام بزرگ فریدون شهبازیان، احمد شاملو و محمدرضا شجریان با خیام پیوندی دیرینه دارد و بسیاری با آلبوم رباعیات خیام با اشعار خیام مانوس شدند – چنان‌که مهرداد خدیر روزنامه‌نگار برجسته به فریدون شهبازیان لقب «خنیاگر خیام» داده و عبدالجبار کاکایی شاعر بزرگ نقش شهبازیان را در شناساندن شعر خیام همسنگ فیتز جرالد انگلیسی دانسته است – تقاضا دارم خیابانی در نزدیکی آرامگاه خیام به نام ایشان نامگذاری شود.

همچنین از جناب دکتر ستار هاشمی وزیر جوان و خوش‌فکر ارتباطات می‌خواهم کوتاهی‌های گذشته در انتشار تمبر مفاخر فرهنگ و هنر را جبران کنند و تمبر یادبود استاد شهبازیان را منتشر سازند.»

علیرضا نادعلی، رئیس کمیته هنر شورای اسلامی شهر تهران، گفت: «استاد شهبازیان شخصیت برجسته‌ای داشت و قبل و بعد از انقلاب، آثار فاخر، ماندگار و خاطره‌انگیزی را با مضامین مختلف از جمله آثار ملی میهنی در صدا و سیما یا به‌صورت شخصی آهنگسازی و رهبری کرد.
آلبوم موسیقی رباعیات خیام با خوانندگی محمدرضا شجریان یکی از آثار شاخص و برجسته اوست. آلبوم نیلوفرانه که پیش‌تر با آهنگسازی عباس خوشدل منتشر شده بود، بار دیگر توسط شهبازیان بازاجرا شد و بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
ما وظیفه اندکی برای حفظ و ثبت نام این استاد فقید در گوشه‌ای از تهران داشتیم. با وجود محدودیت‌های نامگذاری معابر، تلاش کردیم مکانی فرهنگی و هنری در پهنه رودکی، مابین تالار وحدت و تئاترشهر، به نام این هنرمند مزین شود.»

افتخار منطقه 11

مهدی قمی، شهردار منطقه 11، اظهار داشت: «باعث افتخار است که در شهرداری منطقه 11، یکی از خیابان‌های اصلی منطقه، حدفاصل تئاترشهر تا بنیاد رودکی، به نام استاد فریدون شهبازیان نامگذاری شده است. او سال‌های متمادی در حوزه موسیقی فعالیت کرد و آثار ماندگاری به جا گذاشت و برای ما افتخار بزرگی است که نام این استاد برجسته موسیقی در قلب تهران ثبت می‌شود.»

دیگر سخنرانان

در این مراسم همچنین سیدمحمد میرزمانی، آهنگساز و رهبر پیشکسوت ارکستر، با بیان خاطراتی از همکاری با شهبازیان گفت: «شهبازیان در سخت‌ترین سال‌های موسیقی ایران ماند و با دلسوزی راه را ادامه داد. آثارش چون رباعیات خیام، موسیقی فیلم و تولیدات تلویزیونی هنوز در ذهن مردم زنده است.»

هوشنگ توکلی، هنرمند پیشکسوت، نیز یادآور شد: «شهبازیان از مسیر خود بازنگشت و با وجود ناملایمات، حامی جوانان ماند و تعادلی تازه در اجرای موسیقی به‌وجود آورد. او یکی از بهترین و ماندگارترین هنرمندان این سرزمین بود.»

در بخشی از این برنامه قطعاتی از آثار شهبازیان همچون «گل گلدون من» و «پاییزان» پخش شد و گروه موسیقی «سوژین» به اجرا پرداخت. همچنین قاسم رفعتی قطعه‌ای را به یاد این آهنگساز اجرا کرد. در پایان، با حضور خانواده، مسئولان و هنرمندان، از پلاک خیابان «فریدون شهبازیان» رونمایی شد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
دوحه مقصد مشترک هیئت‌های طالبان و پاکستان
استاد دانشگاه تهران برنده جایزه دانشمند جوان یونسکو شد
بیانیه باشگاه الریان قطر درباره وضعیت صابر کاظمی
پوتین تا بوداپست با جنگنده‌ها اسکورت می شود
هشدار هواشناسی برای 4 استان؛ احتمال وقوع سیلاب و سرمازدگی باغات
پایان رزمایش مرکب دریایی ایران و آذربایجان در باکو
X
آگهی تبلیغاتی