×
اقتصادی
شناسه خبر : 247763
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 14:55
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود

رئیس سازمان بازرسی کل کشور :

دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود

رئیس سازمان بازرسی کل کشور تاکید کرد که برای واردات کالاهای اساسی نباید به افراد خاص بدون ضابطه و شفافیت مجوز داد، زیرا این وضعیت موجب انحصار و برهم خوردن تعادل بازار می‌ شود.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ ذبیح الله خداییان روز شنبه در آیین آغاز سال جدید زراعی که در اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر اهمیت امنیت غذایی و نقش آن در استقلال کشور افزود: برای ارتقای وضعیت معیشتی مردم و پیشرفت‌ در بخش کشاورزی نیازمند همت و برنامه‌ریزی دقیق هستیم.

چالش‌های کشاورزی و وابستگی به واردات

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: کشور ما در منطقه‌ ای خشک قرار دارد و با تغییرات اقلیمی مانند افزایش دما، کاهش بارندگی، گسترش بیابان‌ها و خشک شدن رودخانه‌ها و دریاچه‌ها روبرو است، بنابراین باید خود را برای این وضعیت‌ها آماده کنیم.

وی به وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: با وجود گذشت ۱۳ سال از قانون تمرکز وظایف، هنوز وابستگی به واردات وجود دارد و این در حالی است که باید تا ۹۵ درصد کالاهای اساسی در داخل تولید شود.

خدائیان خاطرنشان کرد: برنامه‌های اصلاح الگوی کشت، ابلاغ شده است و اجرای آن‌ها با حمایت‌های قانونی و نظارتی به‌خصوص در شرایط کمبود منابع آب و زمین‌های کشاورزی ضروری است.

رئیس سازمان بازرسی کشور در ادامه بر اهمیت تدوین و ارائه آمار دقیق درباره اراضی، تولید داخلی و نیازهای بازار تأکید کرد و گفت: بررسی نمونه‌هایی مانند تولید برنج و قیمت‌ آن نشان می‌دهد که نبود آمار دقیق منجر به افزایش قیمت و مشکلات بازار شده است.

لزوم شفافیت در واردات

وی افزود: همچنین کاهش شکاف قیمتی بین کشاورز و مصرف‌ کننده، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، و اصلاح سیاست‌های وارداتی و صادراتی از دیگر موضوعات مورد تأکید در بخش کشاورزی است.

خدائیان با اشاره به نقش نظارت و بازرسی در جلوگیری از تخلفاتی مانند تغییر کاربری اراضی و تخریب جنگل‌ها تصریح کرد: موضوعات و مسائلی مانند سیاست‌ گذاری‌های دقیق، استفاده از فناوری‌های نوین مانند انرژی خورشیدی در کشاورزی، و کاهش وابستگی به واسطه‌ها و محتکران مطرح شده است و در عین حال برنامه‌ ریزی برای مواجهه با شرایط غیرعادی مانند جنگ و بحران‌های داخلی نیز ضروری است.

وی در ادامه شفافیت در واردات و صادرات، نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها و اطلاع‌ رسانی صحیح را با اهمیت دانست و خواستار توجه جدی‌تر به برنامه هفتم توسعه و اجرای کامل آن شد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به ناکارآمدی روش‌های صرفاً نظارتی برای کنترل بازار افزود: بازار بخش کشاورزی تنها با مجازات و نظارت کنترل نمی‌شود و برای تنظیم پایدار بازار، نیازمند سیاست‌ گذاری دقیق، برنامه‌ ریزی منسجم و اطلاعات واقعی هستیم.

وی با انتقاد از نحوه واردات کالاهای اساسی تصریح کرد: نباید اجازه داده شود افراد خاصی بدون ضابطه و شفافیت، مجوز واردات برنج یا نهاده‌های دامی را در اختیار بگیرند زیرا این وضعیت موجب انحصار و برهم خوردن تعادل بازار می‌شود.

باید امکان رقابت سالم برای تولید کننده داخلی فراهم شود

خدائیان افزود: انحصار در واردات به این معناست که برخی هر زمان بخواهند، قیمت‌ها را بالا ببرند و بازار را دچار التهاب کنند. واردات باید به گونه‌ای باشد که ضمن تأمین نیاز داخلی، امکان رقابت سالم با تولیدکننده داخلی فراهم شود.

وی تصریح کرد: اگر با برنامه‌ریزی دقیق، سیاست‌های مدون و رصد هوشمندانه بازار عمل کنیم، می‌توانیم شرایط را کنترل کرده و نیاز کشور را در شرایط بحرانی نیز تامین کنیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به شرایط منطقه‌ای و تهدیدهای خارجی گفت: در دوران جنگ اقتصادی و تحریم‌ های ظالمانه نباید از برنامه‌ ریزی غافل شویم زیرا کشاورزی خط مقدم امنیت غذایی کشور است و باید حمایت همه‌جانبه از این بخش انجام شود.

خداییان تصریح کرد: در کنار کشاورزان و فعالان این بخش هستیم و هر زمان که احساس کنیم نیاز به ورود و حمایت وجود دارد، با قاطعیت ورود خواهیم کرد.


نظرات

آخرین اخبار
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟
احتمال بازنگری بن خواربار، حق تاهل و حق مسکن کارگران
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی
آینده توافق و سئوال مهمی که آمریکا باید به آن پاسخ بدهد
قدرت ایران در مقابله با اسرائیل نباید دست‌کم گرفته شود
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
واکنش رهبر اکثریت سنا به توافق ایران
گزارش جدید از منابع آلودگی هوای تهران منتشر شد
جزئیات شهادت مأمور انتظامی در خاش
چند احتمال درباره دلایل لغو مذاکرات سوئیس
سرنوشت تلخ نوجوان 15 ساله در نزاع خیابانی
هشدار تند معاون رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو
هشدار نسبت به کاهش شدید سرانه آب تجدیدپذیر در ایران
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 29 خرداد+ وضعیت استان ها
تصاویر جنجالی مهاجم تیم ملی تکذیب شد
درخواست جدید پنتاگون از کنگره برای تأمین هزینه‌های جنگ
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت
خبر خوش برای بازنشستگان ؛ اعلام زمان واریز حقوق خرداد
عاشورا؛ مکتب انسان مسئول
برگزاری آزمون سمپاد در 418 شهرستان کشور ؛ سوالات آزمون چه بود؟
شرط لبنان برای اجرای آتش بس با رژیم صهیونیستی
اظهارنظر جنجالی ترامپ در مراسم اعطای مدال افتخار
جنایت جدید اسرائیل در نبطیه؛ نقض آشکار توافق آتش‌بس و پاسخ کوبنده مقاومت
تأکید شورای عالی امنیت ملی بر استیفای حقوق ملت و خونخواهی «رهبر شهید» در مسیر مذاکرات
شب تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ صعود مکزیک و تحقیر سنگین قطر
قالیباف در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تضمین اجرای تفاهم، جان ماست
استقبال مصر از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
روایت آسوشیتدپرس از نامه الحاقی ایران و آژانس برای انجام یک ماموریت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ شنبه 30 خرداد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 29 خرداد
نخبگان در آستانه سربازی بخوانند+جزئیات
تشخیص افسردگی کودکان از چشم آنها
انتقال جدید لژیونر ایرانی به اروپا
کدام شیر برای استخوان‌ها بهتر است؟
کلاژن؛ «معجزه جوانی» یا محصولی تحت تأثیر تبلیغات؟
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است
نمایش درخشان وفایی؛ صعود مقتدرانه به ووهان چین
رامین رضاییان خلاق‌ترین‌ بازیکن جام جهانی شد
بازتاب گسترده تفاهم‌نامه ایران و آمریکا/ رسانه ها، افراد و محافل سیاسی چه گفتند؟
سطح هشدار مسافرت به ایران کاهش می یابد