×
اقتصادی
شناسه خبر : 247732
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 12:15
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید

ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید

وزارت نیرو با هدف تشویق مردم به گزارش استفاده کنندگان غیرمجاز از برق برای استخراج رمزارز، قیمت این کار را تا 300 میلیون تومان افزایش داد.

نورنیوز- گروه اقتصادی : پدیده استفاده از برق رایانه ای برای استخراج غیرمجاز ارز دیجیتال سال هاست که گریبان صنعت برق ایران را گرفته و مسئولان صنعت برق بخشی از ناترازی ایجاد شده در برق کشور را ناشی از این پدیده عنوان می کنند.

چندی پیش در همین زمینه معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر گفت: کشف و ضبط دستگاه‌های استخراج غیرمجاز رمزارز در پنج‌ ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته پنج برابر افزایش یافته و مصرف این دستگاه‌ها حدود ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات برآورد می‌شود؛ رقمی که معادل مصرف برق یک کلانشهر است.

محمد اله‌داد با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ دستگاه ماینر غیرمجاز در کشور شناسایی و جمع‌آوری شده است، گفت: این میزان مصرف معادل ۴.۵ تا پنج درصد از کل انرژی تولیدی کشور است و حدود ۲۰ درصد از ناترازی برق را شامل می‌شود.

وی افزود: ایران به دلیل پایین بودن هزینه برق، ارزان‌ترین کشور جهان برای استخراج رمزارز است؛ به طوری که هزینه استخراج یک بیت‌کوین در ایران فقط حدود ۱۳۲۰ دلار است، در حالی که این رقم در کشورهایی مانند ایتالیا بیش از ۳۰۰ هزار دلار برآورد می‌شود. همین اختلاف قیمت، سودآوری غیرقانونی استخراج را چندین برابر کرده و انگیزه فعالیت‌های زیرزمینی را افزایش داده است.

اله‌داد با بیان اینکه مصرف هر دستگاه ماینر روزانه حدود ۸۰ کیلووات‌ساعت است، خاطرنشان کرد: این حجم مصرف علاوه بر فشار مستقیم به شبکه، به دلیل نیاز به سیستم‌های خنک‌کننده، موجب بروز مشکلات جدی می‌شود؛ به‌طوری که تنها در ماه‌های اخیر بیش از ۲۱ مورد آتش‌سوزی در منازل و اماکن تجاری ناشی از فعالیت ماینرها گزارش شده است.

معاون توانیر با اشاره به آثار حقوقی این تخلفات گفت: در برخی پرونده‌ها خسارات ناشی از مصرف غیرقانونی برق به قدری بالا بوده که حتی به مصادره املاک و منازل متخلفان منجر شده است.

به اعتقاد کارشناسان صنعت برق، ماینرهای غیرمجاز از برق تقریبا رایگان بخش کشاورزی، دامداری ها، مرغداری ها و برخی شهرک های صنعتی به صورت مخفیانه استفاده می کنند تا به کار استخراج رمزارز بپردازند.

بر همین اساس وزارت نیرو در تازه ترین اقدام برای شناسایی این افراد اقدام به افزایش پاداش برای گزارش دهندگان ماینرهای غیرمجاز کرد.

پیش از این پاداش گزارش ماینرهای غیرمجاز تا ۲۰۰ میلیون تومان بود.

معاونت برق و انرژی وزارت نیرو در چارچوب مقررات تامین برق مراکز استخراج رمزارزها، با ابلاغ ویرایش چهارم دستورالعمل نحوه برخورد با مراکز استخراج رمزارز غیرمجاز، تغییرات مهمی را در سازوکار شناسایی و برخورد با این مراکز اعمال کرد و شرکت توانیر مجری اجرای این دستورالعمل خواهد بود.

بر اساس این دستورالعمل، ایجاد وحدت رویه در شناسایی و برخورد با مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، یکسان‌سازی شیوه محاسبه هزینه‌ها و خسارات وارده به صنعت برق و پیشگیری از تضییع حقوق عمومی به‌عنوان اهداف کلیدی تعیین شده است.

همچنین تاکید شده که استفاده غیرقانونی از برق برای استخراج رمزارزها علاوه بر تحمیل بار سنگین به شبکه، منجر به کاهش پایداری و افزایش ریسک خاموشی می‌شود.

از مهم‌ترین تغییرات ویرایش چهارم، بازنگری در بخش پرداخت پاداش به گزارش‌دهندگان و شناسایی‌کنندگان مراکز غیرمجاز است. طبق مصوبه جدید، پاداش‌ گزارش مراکز استخراج غیرمجاز رمزارز به ازای هر دستگاه ۱.۵ میلیون تومان محاسبه می‌شود که سقف آن نیز تا ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

این اقدام با هدف افزایش انگیزه مردمی، جلوگیری از فعالیت غیرمجاز و تقویت شفافیت در برخورد با تخلفات طراحی شده است. این تغییرات از ابتدای مهرماه قابل اجرا خواهد بود.

کارشناسان صنعت برق معتقدند اجرای این دستورالعمل ضمن تسهیل شناسایی مراکز غیرمجاز، به کاهش تلفات انرژی، صیانت از سرمایه‌های عمومی و پایداری بیشتر شبکه برق کشور منجر خواهد شد.

شهروندان می‌توانند با ارسال گزارش به سرشماره ۳۰۰۰۵۱۲۱ در کشف مراکز غیرمجاز همکاری کنند.


اخبار مرتبط
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
شنبه 1404/08/17 ساعت 11:33
13 میلیون ایرانی در حوزه استخراج غیرمجاز رمز ارز فعال هستند
مجری طرح نظارت و ساماندهی رمز ارز شرکت توانیر اعلام کرد که هر ماینر به‌طور متوسط برق 10 خانوار را مصرف می‌کند. وی افزود حدود 13 میلیون نفر در حوزه استخراج غیرمجاز فعال بوده و این فعالیت فشار مضاعف و اختلال در شبکه برق کشور ایجاد می‌کند.
25 دستگاه ماینر غیرمجاز در میاندوآب کشف شد
پنج‌شنبه 1404/07/24 ساعت 18:20
25 دستگاه ماینر غیرمجاز در میاندوآب کشف شد
پاسداران گمنام امام‌زمان (عج) موفق به شناسایی و کشف 25 دستگاه غیرمجاز استخراج ارز دیجیتال در میاندوآب شدند.
کشف بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز
پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 13:09
کشف بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز
سخنگوی فراجا در گزارشی از اقدامات 6 ماهه پلیس در کمک به زنجیره تأمین امنیت برق کشور و مقابله با تجارت سیاهِ ماینر خبر داد و گفت: پلیس هم‌صدا و همگام با صنعت برق کشور در 6 ماه نخست امسال(اول فروردین تا 25 شهریور)، بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز را از چرخه فعالیت‌های زیرزمینی حذف کرده است.
رشد بی‌سابقه بیت‌کوین با کاهش فروش ماینرها
پنج‌شنبه 1404/05/23 ساعت 16:45
رشد بی‌سابقه بیت‌کوین با کاهش فروش ماینرها
بیت‌کوین با عبور از مرز 124 هزار دلار، رکورد تاریخی تازه‌ای ثبت کرد. کاهش فروش توسط ماینرها و افت ذخایر بیت‌کوین در اختیار آن‌ها باعث کاهش فشار فروش شد و خریداران توانستند قیمت را بدون مقاومت جدی به قله‌های جدید بازار برسانند.
نظرات

آخرین اخبار
اعتراف تل‌آویو: ایران تسلیم نمی‌شود؛ راهبرد جنگ شکست خورده است
بقائی: تا این لحظه تصمیمی برای برگزاری دور دوم مذاکرات اتخاذ نشده است
نگرانی رسانه صهیونیستی از افزایش توان ایران و محور مقاومت
مشاور پیشین رئیس امارات: زمان بررسی تعطیلی پایگاه‌های آمریکا فرا رسیده است
تهدید ارزی امارات به واشنگتن؛ «یوان» جایگزین دلار می‌شود؟
بقائی: فداکاری کادر درمان نماد ایستادگی در برابر قساوت دشمنان است
ضرورت تبدیل موفقیت‌های میدان به سرمایه سیاسی و اقتصادی
اژه‌ای: هیچ اغماضی در برخورد با جاسوسان و عوامل ضدامنیتی نخواهیم داشت
سامانه تصمیم‌گیری ترامپ در جنگ
با بسته‌شدن گذرگاه رفح روند انتقال بیماران غزه متوقف می‌شود
در وسوسه جنگ و صلح
شمسایی: بازیکنان برای پرچم و نام ایران می‌جنگند، نه برای افراد
پشت پرده ادعای ایجاد خشکسالی در ایران و خاورمیانه با رادارها چیست؟
رابطه بین جنگ و مذاکره را قطع کنیم
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 31 فروردین + جدول
سهمیه 60 لیتری بنزین امشب در کارت‌ها شارژ می‌شود
اسکات ریتر: آمریکا به اهدافش در برابر ایران نرسید
تاجرنیا : تصمیم فدراسیون درباره لغو مسابقات قابل دفاع است
دوفوریتی | دفتر خونین حضور و غیاب در مدارس ویران
دو تروریست شبکه جاسوسی مرتبط با موساد بامداد امروز اعدام شدند
ذخیره سد زاینده‌رود به 325 میلیون مترمکعب رسید
آنکارا در تیررس سناریوی جدید بحران‌سازی تل‌آویو
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 فروردین + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 31 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم
تنگه هرمز از گذرگاه انرژی به ابزار قدرت تبدیل شد
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید
اعتراف وزیر صهیونیست به نقش تل آویو در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران
کره شمالی موشک بالستیک با کلاهک بارشی آزمایش کرد
مشاور سابق هسته‌ای کاخ سفید: ابزارهای آمریکا در برابر ایران محدود است
پوشش بیمه‌ای قیمت جدید داروی بیماران تالاسمی برقرار شد
قانون مالیات در مناطق آزاد صدای وزیر اقتصاد را هم درآورد!
نخست‌وزیر کانادا: روابط با آمریکا به «نقطه ضعف» تبدیل شده است
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد