×
بین الملل
شناسه خبر : 247710
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 11:09
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی

هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی

یک مقام عالی‌رتبه چین در جریان دیدار با یکی از چهره‌های قدرتمند تجاری ژاپن، نسبت به احتمال سوءاستفاده از فعالیت‌های اقتصادی برای مقاصد جاسوسی هشدار داده و به جامعه تجاری ژاپن توصیه کرد از هرگونه اقدام مشکوک پرهیز کند.

نورنیوز - گروه بین الملل :‌ به نقل از خبرگزاری کیودو، در همین حال منابع سیاسی ژاپنی در گفت‌وگوی با کیودو تاکید داشتند که هشدار پکن به صورت مستقیم به یک چهره قدرتمند تجاری ژاپنی پس از ابلاغ حکم دادگاه چین برای یک از کارمندان شرکت داروسازی استلاس «آستلاس» صورت گرفته است.

سفیر ژاپن در پکن پیشتر روز ۲۵ تیر ۱۴۰۴ اعلام کرده بود که دادگاهی در پکن، یک کارمند چینی با تابعیت ژاپن شرکت استلاس فارما را به سه سال و ۶ ماه زندان محکوم کرد.

براساس حکم صادر شده، این دادگاه به این نتیجه رسیده که این مرد چینی ۵۰ ساله(نام نامبرده ذکر نشده است) اطلاعاتی را در اختیار یک سازمان اطلاعاتی ژاپن قرار داده و پاداش دریافت کرده است.

مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز پنجشنبه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) تایید کرد، یک کارمند چینی با تابعیت ژاپنی که در اسفند ۱۴۰۱ به ظن جاسوسی بازداشت و رسما در ماه مهر ۱۴۰۲ دستگیر شده بود، توسط دادستانی‌های چین تحت پیگرد قانونی قرار گرفت.

وی افزود: این فرد که تحت پیگرد قانونی قرار گرفته، کارمند شرکت داروسازی آستلاس بوده که ۲۰ سال در چین کار کرده و پیش از این به عنوان یک مقام ارشد در اتاق بازرگانی و صنایع ژاپن در این کشور هم خدمت کرده است.

خبرگزاری «کیودو نیوز» در ادامه گزارش خود می‌افزاید که «چنین فشاری از سوی دولت چین می‌تواند باعث محتاط‌تر شدن نهادهای مرتبط با کسب‌وکارهای ژاپنی نسبت به فعالیت در این کشور شود؛ چرا که نگرانی‌هایی نسبت به این اقداماتی که ممکن است خودسرانه جاسوسی تلقی شوند، وجود دارد و همچنین در خصوص زمان و دلیل بازداشت افراد هم ابهام ایجاد شود.»

در پیام هشدارآمیز این مقام پکن آمده است، از شرکت‌های ژاپنی مقیم چین می‌خواهد که به دستور سازمان‌های اطلاعاتی ژاپن از جمله آژانس اطلاعات امنیت عمومی این کشور برای خارج کردند اسناد محرمانه چین توجه نکند.

این منابع همچنین تاکید داشتند که این مقام چینی با اشاره به مسیر زنجیره‌های تامین پکن و توکیو عمیقا به هم مرتبط هستند، نسبت به توسعه روابط اقتصادی دوجانبه ابراز امیدواری کرده است.

دولت ژاپن هم اعلام کرد از زمان اجرایی شدن قانون ضد جاسوسی چین در سال ۲۰۱۴، ۱۷ شهروند ژاپنی از جمله کارمند آستلاس به اتهام جاسوسی بازداشت شده‌اند و پنج نفر از آنها همچنان در چین هستند.

روابط چین و ژاپن در سال‌های اخیر با مشکلات جدی مواجه شده و تنش‌های دو جانبه بر سر اختلاف بر سر حاکمیت ارضی بر سر جزایر سنکاکو (که در چین به جزایر دیائویو معروف است) در دریای شرقی چین و مخالفت شدید پکن با رهاسازی فاضلاب تصفیه شده از نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما توسط ژاپن به دریا تشدید شده است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار درباره احتمال طرح ترور پوتین
مردی بعد از تبرئه شدن، دوباره بازداشت شد
آغاز تحویل 218 هزار قطعه سکه پیش فروش
جدول گروه A لیگ قهرمانان آسیا 2 بعد بازی استقلال
گزارش تصویری | برد استقلال مقابل الوحدات اردن در هفته سوم سطح دوم لیگ قهرمانان آسیا
استقبال بقایی از آزادی مشروط خانم مهدیه اسفندیاری
ایمان محمدی طلایی شد/ محسن نژاد به مدال برنز رسید
سوئد 150 جنگنده پیشرفته گریپن به اوکراین می فروشد
اتصال اینترنت ماهواره‌ای تا 2 سال دیگر به گوشی‌ها
اولتیماتوم نیروی انتظامی به دارندگان سلاح های غیرمجاز
پوتین رزمایش هسته‌ای راهبردی روسیه را فرماندهی کرد
واردات گوشت گوسفند روسی به کشور
اعلام زمان و جزئیات ثبت نام آزمون دکتری سال 1405
استقلال 2-0 الوحدات | امید برای صعود به قلب آبی های پایتخت بازگشت
غریب‌آبادی: دولت‌های تحریم‌شده باید در برابر فشارهای غیرقانونی بایستند
تصویب اعمال حاکمیت بر کرانه باختری از سوی کنست/واکنش دیوان لاهه و حماس
بزرگ‌ترین سقوط یک‌روزه قیمت طلا در 10 گذشته
دیوان لاهه بار دیگر صهیونیست‌ها محکوم شدند
مشارکت همراه اول در برگزاری هشتمین کنفرانس بین‌المللی سواد رسانه‌ای و اطلاعاتی
تل‌آویو مدعی شد؛ ایران در حملات سایبری علیه نهادهای اسرائیلی دست دارد
‌ نتایج نهایی قرعه‌کشی ایران خودرو اعلام شد
نرخ خرید تضمینی گندم اعلام شد
قالیباف: استانها باید از حاشیه تصمیم‌سازی به متن سیاست‌گذاری بیایند
نواف سلام: حزب‌الله باید تنها یک حزب سیاسی باشد
عراقچی: همسایگان راه تنفس کشور در شرایط تحریم هستند
هاآرتص ادعا کرد: اسرائیل در حال فروپاشی از درون است
بالگرد رئیس‌جمهور هند دچار سانحه شد+فیلم
خطیب: ‌50 سرویس اطلاعاتی به اسرائیل برای حمله به ایران کمک کردند‌
گروسی: دانش هسته‌ای ایران کماکان پابرجاست
پزشکیان: منابع مالی و ارزی کشور نباید در چرخه معیوب واسطه‌گری هدر برود
نیروگاه‌های هسته‌ای در دستور کار نخست‌وزیر جدید ژاپن
تحولات غزه محور دیدار وزیران خارجه قطر و ترکیه
فرار مالیاتی یا فرار از عدالت اقتصادی؟
خروج فروشندگان کفش و محصولات چرمی از محدوده بازار تهران
هشدار هواشناسی برای پایتخت نشینان
افزایش رسمی تعرفه پیامک و مکالمه تلفن همراه+ قیمت ها
اوسمار به نیمکت پرسپولیس نزدیک شد
آغاز رزمایش‌های اتمی روسیه با هدایت پوتین +فیلم
فیلم ضبط شده ، دزد سریالی پایتخت را به دام انداخت
رونمایی از بزرگترین توربین بادی جهان در چین
لغو فوتبال بارسا - ویارئال در آمریکا
زامیر: با چالش‌های بزرگی مواجه هستیم
برنامه کنسرت‌های آبان ماه اعلام شد
واشنگتن و معمای بی‌دفاع‌سازی عراق
درگیری خونین نیروهای جولانی و خارجی در شمال سوریه
مومنی: برنامه‌ای برای تقسیم تهران به شرقی و غربی نداریم + فیلم
تا زیاده‌خواهی آمریکا ادامه دارد، مذاکره‌ای در کار نخواهد بود
جایزه زاخاروف به دو خبرنگار زندانی رسید
اردوغان وارد دوحه شد
اتحادیه اروپا همدست جنایت جنگی اسرائیل در غزه است
X
آگهی تبلیغاتی