×
سیاسی
شناسه خبر : 247678
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 09:41
مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند

مهاجرانی: ایران در برابر ظلم سکوت نمی‌کند

سخنگوی دولت با اشاره به سخنرانی رئیس‌جمهور در سازمان ملل نوشت: این فقط رویدادی دیپلماتیک نبود؛ یک بیانیه ملی بود که جهان را به بازاندیشی در عدالت و صلح فراخواند.

نورنیوز - گروه سیاسی :‌فاطمه مهاجرانی در یادداشتی با عنوان «بیانیه ملی ایران در نیویورک» نوشت: «حضور رئیس‌جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را باید نقطه عطفی در دیپلماسی ایران دانست. او در دومین سخنرانی خود از این تریبون جهانی، توانست صدای ملت ایران را با ترکیبی از استدلال حقوقی، اخلاقی و سیاسی به گوش جهانیان برساند. آنچه برجسته بود، بازتعریف جایگاه ایران در نظم بین‌الملل از موضع کشوری مظلوم اما مقتدر بود؛ کشوری که در عین پایبندی به اصول انسانی و دینی، حاضر نیست حقوق مشروع خود را فدای فشارهای قدرت‌های بزرگ کند.

رئیس‌جمهوری سخن خود را با ارجاع به قاعده‌ای اخلاقی آغاز کرد که در همه ادیان و فرهنگ‌ها مشترک است:«آنچه بر خود نمی‌پسندی بر دیگران نیز مپسند.» این قاعده بنیادین، شالوده‌ای است که اگر به آن عمل شود، بسیاری از بحران‌ها برطرف خواهد شد. پزشکیان پرسید «آیا کسانی که به نام آزادی و حقوق بشر، دیگران را تحت تحریم و تجاوز قرار می‌دهند، حاضرند چنین رفتاری را برای خود بپذیرند؟» این پرسش، محور اخلاقی بود که وجدان جهانیان را خطاب قرار می‌داد.

او با اشاره به فجایع منطقه، تصویر روشنی از بی‌عدالتی در نظام بین‌الملل ترسیم کرد. پزشکیان در حالی این موارد را برشمرد که ایران نیز قربانی حملات هوایی مستقیم بوده است؛ حملاتی که در اوج مسیرهای دیپلماتیک انجام شد و خیانتی آشکار به تلاش‌های صلح‌طلبانه را رقم زد. او این اقدامات را نه‌تنها نقض حاکمیت ایران، بلکه شکستن یکی از خطوط قرمز اساسی روابط بین‌الملل دانست؛ خط قرمزی که اگر نادیده گرفته شود، جهان شاهد بدعت‌های خطرناکی خواهد بود: هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای تحت نظارت بین‌المللی، ترور مقامات رسمی و بی‌اعتبار شدن قواعد امنیت جمعی.

هشدار رئیس‌جمهوری در این بخش، نه صرفاً دفاع از ایران، بلکه دفاع از نظام بین‌الملل بود. بخش دیگر سخنرانی دکتر پزشکیان به پرونده هسته‌ای ایران اختصاص داشت. او اعلام کرد ایران هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نخواهد بود. این موضع، پاسخی به فضاسازی‌هایی است که سال‌هاست از سوی برخی قدرت‌ها تکرار می‌شود. رئیس‌جمهوری تأکید کرد ایران آماده همکاری برای رفع ابهام است، اما نمی‌پذیرد حقوق مسلم‌اش قربانی اراده‌های سیاسی شود. این پیام نشان داد ایران همچنان به دیپلماسی متعهد است و با وجود فشارها، خواهان اثبات حقانیت خود از مسیر گفت‌وگو است.

در بخش منطقه‌ای، دکتر پزشکیان طرحی برای خاورمیانه ارائه داد که مبتنی بر همکاری، امنیت جمعی و توسعه متوازن است. او تأکید کرد امنیت منطقه‌ای تنها زمانی پایدار خواهد بود که همه دولت‌ها و ملت‌های منطقه در آن مشارکت داشته باشند و دخالت قدرت‌ها، خشونت و بی‌ثباتی را افزایش داده و مانع شکل‌گیری نظامی عادلانه شده است. این سخنان، پیامی روشن به همسایگان داشت:به دنبال سلطه نیستیم، دست همکاری دراز می‌کنیم تا منطقه‌ای امن و آباد برای همه ساخته شود.

رئیس‌جمهوری به مسأله بازگشت احتمالی تحریم‌ها هم پرداخت و آن را غیرقانونی و فاقد مشروعیت خواند. او یادآور شد کسانی که از توافق خارج شده و تعهدات را نقض کرده‌اند، نمی‌توانند ایران را به نقض تعهد متهم کنند. این موضع، افشای معیارهای دوگانه‌ای است که اعتبار نهادهای بین‌المللی را خدشه‌دار کرده است. پزشکیان خواستار بازسازی اعتماد به سازمان ملل و نظام حقوق بین‌الملل شد و از کشورها خواست به جای تقسیم جهان به دوست و دشمن، بر فصل مشترک ارزش‌های انسانی تکیه کنند.

در مجموع، این سخنرانی روایتی بود از کشوری که مقابل تحریم و تجاوز ایستاده، اما همچنان بر منطق گفت‌وگو، عدالت و اخلاق پای می‌فشارد. دکتر پزشکیان کوشید چهره واقعی ایران را به نمایش بگذارد؛ ملتی که به دنبال صلح و عدالت است، اما از حقوق مشروع خود کوتاه نخواهد آمد. او نشان داد ایران نه منزوی است، نه طالب جنگ، بلکه آماده است در چهارچوب احترام متقابل و همکاری برابر، در ساختن جهانی بهتر مشارکت کند.

از نگاه ما به عنوان سخنگوی دولت، این سخنرانی فرصتی بود تا بار دیگر به جهانیان یادآوری کنیم ایران انتخاب کرده تا صدای عقلانیت و صداقت باشد.

در شرایطی که برخی قدرت‌ها می‌کوشند تصویر ایران را مخدوش جلوه دهند، پیام رئیس‌جمهوری پژواک صدای ملت ایران بود؛ صدای مقاومتی که به دنبال ویرانی نیست، بلکه درصدد صلحی عادلانه است. پزشکیان گفت اگر جهان به جای بلند کردن صداها، شنیدن را تمرین کند، خواهد فهمید ایران حامل پیام اخلاق و عدالت است. این پیامی است که به‌عنوان دولت وفاق ملی در مسیر سیاست خارجی دنبال می‌کنیم.

به عنوان سخنگوی دولت، تأکید می‌کنم این حضور و سخنرانی، فقط رویدادی دیپلماتیک نبود؛ یک بیانیه ملی بود که جهان را به بازاندیشی در عدالت و صلح فراخواند. ایران آمده تا بگوید در برابر ظلم سکوت نمی‌کند، اما در برابر منطق و عدالت، آماده گفت‌وگو است. ملت ما صدای خود را از سازمان ملل به گوش جهان رساند و رئیس‌جمهوری پژواک این صدا بود. جهان باید این صدا را بشنود.»


اخبار مرتبط
مهاجرانی: از هر اقدامی برای توقف نسل‌کشی غزه حمایت می‌کنیم
پنج‌شنبه 1404/07/17 ساعت 23:40
مهاجرانی: از هر اقدامی برای توقف نسل‌کشی غزه حمایت می‌کنیم
سخنگوی دولت ایران گفت تهران از هر گام یا ابتکاری که بتواند به توقف فوری نسل‌کشی در غزه منجر شود، حمایت خواهد کرد.
سرمایه اجتماعی در گرو شنیدن همه صداها
شنبه 1404/07/12 ساعت 09:02
فاطمه مهاجرانی
سرمایه اجتماعی در گرو شنیدن همه صداها
ین روزها در تقویم ما یادآور دو مناسبت مهم است: روز جهانی ناشنوایان و روز جهانی سالمندی. دو مناسبت که در ظاهر به دو گروه متفاوت تعلق دارند، اما در حقیقت در یک پیام مشترک جمع می‌شوند: ضرورت شنیدن صداهایی که کمتر شنیده می‌شوند. دولت چهاردهم خود را متعهد می‌داند صدای همه اقشار جامعه را بشنود؛ چه جوانان و دانشجویان، چه زنان و کودکان، چه ناشنوایان و سالمندان.
رویکرد اصلی، واگذاری امور به بخش خصوصی و کاهش بروکراسی است
یکشنبه 1404/07/06 ساعت 11:55
سخنگوی دولت :
رویکرد اصلی، واگذاری امور به بخش خصوصی و کاهش بروکراسی است
فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به روند مذاکرات و شرایط کشور اظهار داشت:کشور را نمی‌توان با رویکرد صلح در شرایط جنگ اداره کرد. دولت همه تلاش خود را در مذاکرات انجام داد و اکنون رویکرد اصلی، واگذاری امور به بخش خصوصی و کاهش بروکراسی است.
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
جمعه 1404/07/04 ساعت 23:10
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
رئیس‌جمهور ایران ضمن تاکید بر این مسئله که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌توانند از کشور بازدید کنند، هشدار داد که اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد.
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
جمعه 1404/07/04 ساعت 21:40
وزارت امور خارجه ایران:
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با تأکید بر حق تهران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای، استانداردهای دوگانه از سوی دارندگان سلاح‌های کشتارجمعی را مورد انتقاد قرار داد.
نظرات

آخرین اخبار
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید