×
اجتماعی
شناسه خبر : 247607
تاریخ انتشار : شنبه 1404/07/05 ساعت 02:22
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا

زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا

با وجود افزایش ذخایر سوخت مایع در نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته، کارشناسان و نمایندگان مجلس هشدار می‌دهند در صورت بروز محدودیت در تأمین گاز، احتمال تکرار خاموشی‌ها و مازوت‌سوزی همچنان وجود دارد. آن‌ها تأکید دارند که استمرار تأمین پایدار سوخت و کاهش وابستگی به سوخت‌های آلاینده، اقدامی ضروری برای عبور بدون بحران از زمستان پیش‌رو است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: با توجه به اینکه بخش عمده نیروگاه‌های کشور قابلیت استفاده از گاز طبیعی را دارند و تنها ۱۴ نیروگاه بخاری در شرایط اضطراری از مازوت به‌عنوان سوخت دوم استفاده می‌کنند، تأکید کارشناسان بر آن است که در شرایط فعلی باید تا حد امکان از سوخت‌های پاک‌تر بهره گرفته شود. آمارها نشان می‌دهد که در مدت استقرار دولت چهاردهم، میانگین مصرف روزانه سوخت مایع در نیروگاه‌ها ۳۵.۴ میلیون لیتر بوده که رشد ۸ درصدی نسبت به سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ را نشان می‌دهد. همچنین موجودی مفید نفت‌گاز نیروگاهی در ۱۷ مرداد امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۰ درصد افزایش یافته و موجودی نفت‌کوره نیز ۱۷ درصد رشد داشته است.

سال گذشته نیز از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۳ بیش از ۲۲ میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها تحویل شد؛ رقمی که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۲ رشد ۴۰ درصدی داشته و عاملی برای افزایش آلودگی هوا شده بود. این در حالی است که از مجموع ۱۳۴ نیروگاه فعال کشور، تنها ۱۴ نیروگاه بخاری از مازوت به‌عنوان سوخت دوم استفاده می‌کنند و سایر واحدها به گازوئیل وابسته هستند. تجربه زمستان گذشته ثابت کرد که با افزایش محدودیت گاز، مصرف سوخت مایع به‌طور چشمگیری بالا رفت و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز شرایط مشابهی حاکم باشد. به همین دلیل ذخیره‌سازی از ماه‌های گذشته آغاز شده است.

آنطور که ناصر اسکندری -  معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی - در این باره به ایسنا گفته تاکنون ذخایر نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته، اما هنوز به سطح ایده‌آل نرسیده و تقویت این روند ضروری است. در مجموع وضعیت ذخیره‌سازی سوخت مایع مطلوب ارزیابی می‌شود و با هماهنگی وزارتخانه‌های نفت و نیرو، انتظار می‌رود تأمین انرژی در زمستان پیش‌رو بدون مشکل انجام شود.

احمد انارکی‌محمدی، نماینده رفسنجان و انار، در خصوص مازوت‌سوزی در کشور که آلودگی هوا و تهدید سلامت مردم را در پی داشته است، اعلام کرد: ناترازی انرژی در کشور بسیار بالاست و صدای همه را درآورده است. از این‌رو، نگاه خیلی‌ها به وزارت نیرو است،  بسیاری از این موضوعات متوجه وزارت نیرو نیست. مثلاً تأمین سوخت نیروگاه‌ها، رسالتی است که عهده‌دار آن وزارت نفت است.

وی افزود: اکنون در حال نزدیک شدن به فصل سرما هستیم و باید برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها تا الان کارهای اساسی شده باشد، وگرنه باز هم مشکلات گذشته را خواهیم داشت. این کارهای بزرگ، کار یک روز یا چند روز نیست، کارهای زیرساختی را می‌طلبد که امید است وزارت نفت با تجربه سال گذشته، در سال جاری، روندی متفاوت را از خود نشان دهد.طبیعتاً زمانی که مصرف گاز خانگی افزایش پیدا می‌کند، چالش مازوت‌سوزی پررنگ می‌شود، زیرا غیر از نیروگاه‌ها، صنایع بزرگ هم به خاطر کمبودها، درگیر این اتفاق ناخوشایند می‌شوند. سال گذشته، بسیاری از مخازن سوخت خالی بودند و مجبور بودیم به سمت مازوت‌سوزی برویم، ولی این رویه نباید همیشگی باشد و نبایستی مردم را بیش از این نگران و عصبانی کنیم.

به گفته وی از وزارت نفت خواهش دارم پیش از آن که مجدداً شاهد بحران باشیم، در حد امکان شرایط بهتری را نسبت به سال‌های قبل تجربه کنیم و سوخت نیروگاه‌ها و صنایع بزرگ را تأمین کند تا شاهد مازوت‌سوزی گسترده که ابعاد منفی اجتماعی و زیست‌محیطی دارد، نباشیم.

این شرایط بیانگر آن است که اگرچه تحویل و ذخیره‌سازی سوخت نیروگاهی در سطح بی‌سابقه‌ای انجام شده است، اما همچنان ضرورت اقدامات اساسی برای کاهش وابستگی به مازوت و استفاده بیشتر از سوخت‌های پاک‌تر در نیروگاه‌ها باقی است؛ موضوعی که هم از منظر زیست‌محیطی و هم از نظر اجتماعی به‌عنوان مطالبه‌ای جدی مطرح می‌شود، لازم است که برای جلوگیری از افزایش آلودگی‌ها دولت به این موضع توجه ویژه داشته باشد تا با چالش‌های سال قبل مواجه نشویم.


نظرات

آخرین اخبار
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل